Tožba BitMEX, Iran Crypto Mining in čudno gibanje Bitcoinov: Novice tedna

Prejšnji teden je bila v družbi crypto nova tožba, vložena proti velikanu Bitcoin derivativnih instrumentov BitMEX, nenavadnemu gibanju bitcoinov, ki so jih kopali leta 2009, pri čemer je iranska vlada med drugimi omembe vrednimi poročili dala prednost kripto rudarjenju..

Matična družba BitMEX je tarča nove tožbe RICO

Platforma za izmenjavo kriptovalut in izvedenih finančnih instrumentov BitMEX toži portoriško podjetje BMA LLC. Obtožbe proti priljubljeni platformi vključujejo orkestracijo množičnega finančnega kriminala.

Natančneje, tožba je vložena na ameriškem okrožnem sodišču za severno okrožje Kalifornije in trdi, da je nadrejena družba BitMEX, HDR Global Trading, vpletena v nezakonito več milijard dolarjev zaroto reketiranja, ki vključuje žične goljufije, pranje denarja, prenos denarja brez dovoljenja in druge nedovoljene dejavnosti. Poleg tega naj bi družba kršila zakon o vplivu in korupciji organizacij (RICO).

HDR Global Trading je medtem očitke tožbe odmagal le malo več kot “preoblikoval […] informacije, izločene iz interneta”, ki jih je vložil “serijski prijavitelj terjatev do podjetij, ki delujejo v kriptovalutnem prostoru [ki je] splošno priznan za delovanje tako kot patentni trol. ” Izjava prihaja dva tedna po tem, ko je družba BMA LLC vložila tožbo proti podjetju blockchain Ripple.

Kmalu po tem, ko so novice o tožbi začele krožiti, je BitMEX doživel “večji izpad” – kar je povzročilo, da je njegov trgovalni mehanizem prenehal delovati. Platforma nadaljeval delovanje nekaj ur kasneje.

Ključni zajtrki

 • Če bi primer zoper BitMEX vzeli resno, bi bilo zaznati valovanje v celotni industriji kriptovalut. Vendar je družba BMA LLC prej ciljala na izvedene finančne instrumente za kriptovalute FTX zaradi obtožb o manipulaciji cen, vendar je zadevo opustila.
 • BitMEX je bil izguba tržnega deleža na vse bolj konkurenčnem trgu izvedenih finančnih instrumentov za kriptovalute. Novice o tožbi proti njeni matični družbi verjetno ne bodo okrepile njenega ugleda.
 • Za razliko od izpada BitMEX 13. marca, ki je sovpadel s ceno Bitcoina (BTC), ki je padla na 12-mesečno najnižjo vrednost, je cena BTC med incidentom izpada ostala razmeroma stabilna.

Bitcoini, ki so jih kopali v začetku leta 2009, so trgovali v verigi

50 bitcoinov je bilo v dveh transakcijah v sredo premaknjeno z naslova, ki je v mirovanju od začetka leta 2009 – zelo zgodaj v življenjski dobi Bitcoinov. Po navedbah sledilca transakcij kriptovalut Whale Alert je “kovanci v tej transakciji izkopani v prvem mesecu obstoja Bitcoina.”

https://twitter.com/whale_alert/status/1263120977849978880

Ta redka gibanja so sprožila val ugibanj, da bi lahko zadevni bitcoini (ali pa tudi ne) pripadali anonimnemu ustvarjalcu Bitcoinov Satoshiju Nakamotu. Poleg tega je cena BTC takoj padla po objavi novice – verjetno zaradi strahu, da bi se ustanovitelj morda pripravljal na prodajo velike vsote zgodnje kopanih bitcoinov.

Zadnjič, ko so bitcoine, ki so jih kopali iz tega časovnega obdobja, premaknili Avgust 2017.

Ključni zajtrki

 • Cena Bitcoina se je skoraj v trenutku znižala za sedem odstotkov, kar kaže na to, kako hitro se trg kriptovalut odziva na špekulacije z okoliškimi kovanci, ki jih ima lahko Satoshi Nakamoto.
 • Transakcija ima tudi večje posledice v zadevi Wright proti Kleimanu. Tehnični direktor NChain Steve Shadders navedla naslov da so bili kovanci poslani Craigu Wrightu, ki trdi, da je resnični Nakamoto.

Iran začne pripravljati osnutek nacionalnega načrta za kriptokopavanje in namerava uvesti nadaljnje predpise

Iranski predsednik Hassan Rouhani je ukazal vladi države oblikovati nov nacionalni načrt izkoristiti zorenje kripto industrije. Natančneje je centralni banki Irana (CBI), energetskemu oddelku države in ministrstvom za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo povedal, naj ustvarijo predlog za kripto rudarstvo, pri čemer se faseti nanašajo na njegovo ureditev.

Dva dni pred Rouhanijevim ukazom je iranski parlament predlagano izvajanje predpisov o tihotapljenju deviz in valut na področju kriptovalut. Poleg tega želi predlog zakona prisiliti registracijo borz kriptovalut, ki servisirajo iranske uporabnike pri CBI.

Ključni zajtrki

 • Ponovno zanimanje Irana za kriptokop na nacionalni ravni prihaja nekaj mesecev po tem, ko je uprava predsednika ZDA Donalda Trumpa očitno obtožen država, ki uporablja kriptovaluto za izogibanje sankcijam.
 • Možno izvajanje strožjih predpisov o kriptovalutah bi bilo mogoče storiti, da bi preprečili beg kapitala iz Irana.

Bakktovo poslovanje raste, ko odprto zanimanje za Bitcoin CME doseže nove višine

Pred uvedbo svoje potrošniške aplikacije, kriktnega podjetja Intercontinental Exchange, Bakkt, dodal več kot 70 strank v svoje institucionalno podjetje za skrbništvo digitalnih sredstev, Bakkt Warehouse. Poleg tega lahko stranke kupijo zavarovalno kritje v vrednosti 500 milijonov USD.

Medtem je odprta obrestna mera za Bitcoin opcije na CME dosegla nove najvišje vrednosti po nedavnih novicah, da Paul Tudor Jones vlaga v vodilno kriptovaluto (natančneje v Bitcoin terminske pogodbe), ki jo je označil za novonastalo zalogo vrednosti.

Ključni zajtrki

 • Izboljšane rampe za institucionalne vlagatelje v prostor Bitcoin in kriptovalut so v veliki meri odgovorne za dramatično povečanje institucionalnega zanimanja za vesolje. Ker Bakkt še naprej širi svoje poslovanje, je smiselno pričakovati, da se bo ta trend nadaljeval.
 • Odprto zanimanje za BTC možnosti za CME pomeni, da imajo institucionalni vlagatelji močnejši vpliv na trg.

Ameriški kongresnik predlaga zakon o napredku v verigi blokov

Predstavil je kongresnik iz Kentuckyja Brett Guthrie, skupaj s člani odbora za energijo in trgovino House račun, osredotočen na blockchain imenovan The Advancing Blockchain Act. Predlog zakona naj bi okrepil ZDA v njihovi tekmi, da bodo v ospredju nastajajočih tehnologij.

Cilj predlaganega akta je spodbujati uporabo tehnologije veriženja blokov v ameriškem gospodarstvu.

Ključni zajtrki

 • ZDA niso bile ravno v ospredju tehnologije veriženja blokov in kriptovalut. Novi zakon bi bil pomemben korak, ki bi državi pomagal slediti tuji konkurenci.
 • Kitajska – ameriški nasprotnik trgovinske vojne – je doslej vodila pri uvajanju tehnologije veriženja blokov na nacionalni ravni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map