Tokenizirani bitkoini, borze pod ognjem in TRX kot varnost: kripto novice tedna

OKEx Insights predstavlja pet najboljših kripto novic v zadnjem tednu.

Bittrex in Poloniex sta bila dodana k skupinski tožbi proti Bitfinexu in Tetherju

Dodan je bil menjalnik kriptovalut Bittrex in Poloniex spremenjena skupinska tožba proti Bitfinexu, Tetherju in povezanim entitetam.

Tožba, prvotno vložena oktobra 2019 in posodobljena ta teden, trdi, da sta Bitfinex in Tether manipulirala s kriptovalutami z napihovanjem cen z goljufivo taktiko. Kot pojasnjuje uradna pritožba:

»V resnici je Tether sam sebi izdal milijarde USDT brez podpore v ameriških dolarjih – preprosto je USDT ustvaril iz nič. Tether je to dejstvo prikril tako, da je na novo izdan USDT “prodal” Bitfinexu, kripto borzi, ki je bila v tajnosti v lasti in upravljanju istih posameznikov, ki so bili v lasti in upravljanju Tetherja. Ker sta bila Bitfinex in Tether v bistvu enaka, bi lahko Tether na svoj račun na Bitfinexu preprosto prenesel novoizdani USDT, ne da bi v zameno prejel ameriške dolarje, kot so zahtevale resnične stranke. “

Bittrex in Poloniex naj bi medtem zavestno sodelovala v shemi tiskanja USDT s prenosom velikih vsot zavestno nezavarovanih privezov.

Ključni zajtrki

 • Tetherju niso tuje polemike in je trenutno vpleten v pravno bitko z newyorškim državnim odvetnikom. Ta novica samo še doda olje na ogenj.
 • Spremenjena skupinska tožba zoper družbo Tether in z njo povezana podjetja raste, pri čemer so kot tožene stranke dodane nove borze. Morda obstaja možnost dodajanja drugih borz kriptovalut.
 • V primeru zmage tožbe bi nedvomno zaznali udarne valove v celotni industriji in cena Bitcoina bi se verjetno odzvala negativno.

Tokenizirani bitcoini na Ethereumu presegajo strele in tekočine

Ko gre za Bitcoin transakcije zunaj verige, so trenutno najbolj priljubljeni projekti, ki temeljijo na Ethereumu, kot sta WBTC in imBTC – na vrhu znanih Bitcoin-ovih projektov, kot sta Lightning Network in Liquid.

Kot poroča CoinDesk, obstajajo 70 odstotkov več bitcoinov na teh Ethereum projektih kot takrat na zgoraj omenjenih stranskih verigah Bitcoin. Poleg tega je tokenizirana ponudba Bitcoinov leta 2020 narasla za 330 odstotkov.

Grafikon skupne vrednosti, zaklenjene v WBTC. Vir: DeFi Pulse

Ključni zajtrki

 • Več možnosti za transakcije Bitcoin zunaj verige ponuja več možnosti za uporabnike in olajša posvojitev.
 • Raznolikost primerov uporabe Ethereuma ponazarja naraščajoče število tokeniziranih bitcoinov. Očitno je, da bomo še naprej povečevali število primerov uporabe.

“Crypto Mom” ​​Hester Peirce nominirana za drugi mandat SEC

Hester Peirce, ki jo nekateri v kripto imenujejo “Crypto Mom” ​​zaradi svojega zagovarjanja industrije, nominiran drugi mandat člana ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) do leta 2025.

Peirce je bil v preteklosti močan zagovornik tehnologije veriženja blokov in nasprotoval strogo stališče SEC do kriptovalut.

Ključni zajtrki

 • Peirce je bil edini član SEC, ki je izrazil nasprotovanje zavrnitvam vlog Bitcoin ETF. Če ji odobrijo drugi mandat, verjetnost, da bo kdaj videl takšen delniški sklad, vsaj ni poškodovana.
 • Peirce se je zavzel tudi za samoregulacijo in varno pristanišče SEC za projekte z decentraliziranimi žetoni.

Europol si ogleda orodje za zasebnost Bitcoin, denarnico Wasabi

Europol naj bi ciljal na zasebnost, odprtokodno denarnico Bitcoin, denarnico Wasabi.

Novico je prvi poročal CoinDesk po poročilu agencije o pregonu Evropske unije o denarnici, ki je pricurljala na Telegram. Uhajanje je kasneje preverilo tiskovno službo Europola.

Europolov Evropski center za kibernetski kriminal (EC3) je navedel podatke Chainalysis, vodilnega podjetja za analizo blokovnih verig v vesolju. Poročilo navaja:

“Po navedbah [Chainalysis] so bili v zadnjih treh tednih BTC v višini skoraj 50 milijonov USD deponirani v Wasabi, skoraj 30% pa je prišlo s temnih spletnih trgov. To je razmeroma gledano precejšen znesek, saj ocenjujemo, da imajo transakcije temnega spleta le 1-odstotni delež vseh transakcij. “

Ključni zajtrki

 • Čeprav ni nujno, da bo Europol sprejel posebne ukrepe, poročilo jasno prikazuje, kako orodja za zasebnost Bitcoin delujejo na radarjih organov pregona.
 • Orodja za zasebnost zakrivajo podatke o razdeljeni javni knjigi Bitcoinov, vendar lahko regulatorji vstopijo.

TRON-ov TRX močno spominja na varnost, pravi industrijski svet

Svet za ocenjevanje kriptografije (CRC) je neuradno ocenil, da imajo Tron, Nervos in Polkadot žetoni večjo verjetnost, da bodo po ameriški zakonodaji o vrednostnih papirjih veljali za vrednostne papirje, v skladu z bonitetnim seznamom sredi aprila, ki ga je Blok.

Zadevni neobjavljeni bonitetni seznam naj bi vsakemu žetonu dodal oceno 4,75 od 5,00, kar pomeni, da so zelo podobni vrednostnim papirjem.

Ključni zajtrki

 • CRC so ustanovili Coinbase, Circle, Genesis Capital in druga odmevna kripto podjetja, da bi zagotovili jasnost pri regulativnih vprašanjih v zvezi s kriptovalutami. Njegova ocena torej ne pomeni, da so TRX in drugi v očeh regulatorjev dejansko vrednostni papirji – le da je svet določil, da so jim podobni.
 • Če bi se SEC hipotetično poslušal ocene CRC, bi ekosistemi Tron, Nervos in Polkadot verjetno doživeli burne izkušnje..

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map