Trendi DeFi na WeChat, Diginex IPO Nears in Bitmain zavrača govorice

Tedenski pregled blockchain in kripto novic iz Kitajske in Hongkonga.

Kitajski trgovci so ta teden še naprej zasledovali privlačne dobičke v DeFi-ju in umikali Ether s kripto borz za pridelavo donosa. Medtem je hongkonško podjetje za digitalno premoženje Diginex z zasebnimi plasiranjem zbralo 20 milijonov dolarjev in je korak bližje načrtovanemu seznamu Nasdaq konec septembra. Te zgodbe in še več v tedenski izdaji poročila OKEx Insights ‘China Market Watch.

Kitajski trgovci dvigujejo sredstva z borz za dobiček DeFi

Kitajsko povpraševanje po DeFi je še naprej naraščalo ta teden, ko je izraz izrazil na platformi socialnih medijev WeChat, spiking 2. septembra na skoraj 900.000 iskanj skoraj 900.000.

Ko je ta teden cena Etra padla s 400 dolarjev in se 5. septembra strmoglavila na 316 dolarjev, so kitajski trgovci svoj ETH umaknili s kripto borz na sodelujejo v likvidnosti DeFi rudarstvo. Podatki iz CryptoQuant kaže da količina ETH na borzah pada od začetka septembra.

Rezerve Ethereuma, ki jih imajo kripto borzeZnesek rezerve ETH na kripto borzah. Vir: CryptoQuant

6. septembra je bilo tudi poročali da so imeli uporabniki težave z umikom ETH in drugih žetonov za pridelavo donosa z nekaterih borz, ko so imetja borz padla.

Ključni zajtrki

  • Kljub naraščajočemu kitajskemu povpraševanju po DeFi-ju je nedavna prodaja kripto pripeljala do 1,8 milijarde USD skupne vrednosti, zaklenjene na trgu DeFi.
  • V prizadevanjih za likvidnostno rudarstvo avtomatizirani tržni proizvajalec SushiSwap ta teden ostaja v središču pozornosti kitajskih trgovcev.

Diginex je pred načrtovanim IPO Nasdaq zbral 20 milijonov dolarjev

Richard Byworth, izvršni direktor podjetja Diginex, ki ponuja storitve digitalnega premoženja, je to razkril dvignjeno 20 milijonov dolarjev od skupine zasebnih vlagateljev pred načrtovanim uvrstitvijo na borzo Nasdaq konec septembra.

Po navedbah Byworth-a je družba zaključila zasebno plasiranje konvertibilnih bankovcev vlagateljev, vključno z družinskimi pisarnami v Londonu in Hong Kongu ter hedge skladi. Dodal je, da zasebna umestitev v višini 20 milijonov dolarjev služi kot referenčna točka za vlagatelje pri oceni prihajajočega prevzema Diginexa s strani podjetja 8i Enterprises Acquisition Corp.

Ključni zajtrki

  • Diginex ponuja široko paleto storitev digitalnega premoženja, vključno z izmenjavo digitalnih valut (EQUOS) in kripto skrbnikom (Digivault).
  • Zbranih 20 milijonov dolarjev bo porabljenih za kapitalne izdatke za Diginex. Družba namerava skrčiti in preseliti svoje osebje iz Hongkonga v Singapur.
  • Ameriška SEC je že odobrila uvrstitev Diginexa na seznam. Družba bo predvidoma na seznamu 23. septembra, ko bo prejela odobritev delničarjev 8i in Nasdaq.

Bitmain je zavrnil govorice o predprodaji novih rudarskih modelov

Bitmain je izdal izjavo zavrniti govorice o uvedbi predprodaje za svoje najnovejše 5nm rudarske modele.

Glede na izjavo je Bitmain priznal, da je napoved načrtovala njegova nekdanja izvršna direktorica Micree Zhan, vendar je pojasnil, da so ti rudarji na osnovi 5-nanometrskih čipov še v preizkusni fazi in naj ne bi bili predstavljeni v bližnji prihodnosti.

Ključni zajtrki

  • Bitmain je oktobra 2019 z mesta generalnega direktorja odstavil Micree Zhan. To pomeni, da Zhan ni več zakoniti zastopnik družbe Bitmain in njenih hčerinskih družb, zato v imenu podjetja ne more podpisovati nobenih pogodb ali začeti poslovnih odnosov..
  • Izjava Bitmaina kaže, da je bil Zhanov namen napovedati predprodajo najnovejših rudarskih modelov Bitmain poskus zbiranja sredstev, da bi prevaral kupce..

Azijski trgi zdrsnejo zaradi razprodaje delnic pod vodstvom Tesle

Borza na Kitajskem in v Hongkongu je ta teden zdrsnila. Shanghai SE Composite in CSI 300 trenutno trgujeta po 3.255 oz. 4.585, ko je tedensko padel za 4,41% oziroma 5,35%. Indeks SZSE Blockchain 50 medtem znaša 3.888 s tedensko spremembo vrednosti -2,67%. V Hongkongu je indeks Hang Seng ta teden padel za 2,36% in trenutno znaša 24.449.

Kitajski in hongkonški tržni indeksiUspešnost kitajskih in hongkonških tržnih indeksov. Vir: Trading Economics, Investing.com

Razširjena prodaja ameriških tehnoloških zalog je ta teden spodrsnila na kitajskem in hongkonškem trgu. Razprodajo je vodil Tesla, katere delnice imajo strmoglavila prejšnji teden več kot 34% in padel na 330 USD. Apple in Microsoft tudi trpel od prodaje, njihove delniške cene pa so se znižale za 6,7% oziroma 5,4%.

Ključni zajtrki

  • Odločitev, da izključi Tesla iz S&Indeks P 500 prejšnji petek je bil ključni dejavnik največjega padca tečajev Tesle. Nova dopolnila k indeksu so Etsy Inc., Teradyne Inc. in Catalent Inc..
  • Softbank razkritje nakupnih opcij za ameriške tehnološke zaloge v vrednosti 4 milijarde dolarjev je razvoj, ki bi ga trgovci morali spremljati, saj bi to lahko bil razlog za nedavni rally pred trenutnim preobratom.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map