Trgi z opcijami kažejo manj navdušenja nad razpolovitvijo BTC

Ključni zajtrki

  • -Zdi se, da so trgovci z opcijami ustvarili nekaj manj bikovskih postavitev za prihajajoče prepolovitev.
  • -Hkrati se zdi, da so trgovci pripravljeni plačati višje premije, da bi stavili na padec cen na BTC.
  • -Zdi se, da se trgovci bolj osredotočajo na varovanje pred negativnimi tveganji kot na špekulacije.

Pregled

Prepolovitev nagrad Bitcoin je bil eden najbolj pričakovanih dogodkov v kripto prostoru letos. Opazovalci trga so bili odštevati za znižanje blokovne nagrade z 12,5 BTC na blok do 6,25 BTC na blok. Ena najpogostejših pripovedi na trgu je, da bi razpolovitev lahko spodbudila naslednji tek. Kako lahko trgovci odigrajo tak dogodek? Kakšne informacije trg opcij podatki bi se lahko razkrili v smislu možnih cenovnih vplivov in razpoloženja na trgu v obdobju pred razpolovitvijo?

Srednje zastarele, nekoliko ITM možnosti v prid

Zanimivo je opazovati, kako trgovci z opcijami strukturirajo svoje posle, saj bi njihove postavitve lahko razkrile dragocene informacije o tem, kako vidijo trge, in o tem, katere strategije so bile uporabljene. Te informacije bi lahko bile koristne tudi za posamezne udeležence na trgu.

Zdaj lahko vidimo, da se zdi, da trgovci z opcijami zavzemajo bolj konzervativno stališče glede prihajajočega prepolovitve. Podatki podjetja Skew kažejo, da trgovci kot instrument za špekulacije večinoma uporabljajo junijske pogodbe BTC cene v obdobju prepolovitve.

Čeprav lahko pogodbe, ki potečejo sredi maja z enako udarno ceno, zagotovijo višji vzvod in nižje stroške kot pogodbe, ki potečejo junija, pa so trgovci pripravljeni plačati višjo premijo za vstop na trg. Ta pojav bi lahko nakazal, da trgovci z opcijami morda niso tako bikovski BTC cene v tem obdobju prepolovitve.

Slika 1: BTC Možnosti BTC po izteku (28. aprila)

Vir: Skew

Slika 2: BTC Options OI by Strike (od 28. aprila)

Vir: Skew

To previdno stališče se lahko odraža tudi na tem, kako trgovci izberejo svojo opcijsko ceno. Slika 2 prikazuje, da je bila večina odprtih obresti za opcije z udarno ceno okoli 7000.

Tradicionalno lahko vlagatelj, ki je želel imeti manjšo izpostavljenost tveganju, izbere nakupno opcijo s prodajno ceno po ali pod promptno ceno osnovnega instrumenta. Medtem lahko trgovec z višjo toleranco tveganja daje prednost stavkovni ceni nad promptno ceno osnovnega instrumenta. Prav tako je prodajna cena stavkovne cene po ali nad promptno ceno bolj konzervativna kot udarna cena pod promptno ceno.

Torej je z vidika nakupa klica opcija klica s ceno udarca pri 7000 rahlo možnost ITM, ki lahko ujame potencialne navzgor, ko BTC cene se dvignejo. Vendar bi lahko bolj bikovski trgovec raje izbral opcijo OTM z višjo ceno udarca, ki bi lahko imela večji vzvod. Vendar se zdi, da tu ni tako.

Z vidika tržnega pisanja je prodajna opcija z udarno ceno 7000 opcijska pogodba OTM, ki ima lahko večje tveganje, kot jo postavlja ITM. Zdi se, da so trgovci še vedno pripravljeni izpostaviti nekaterim večjim tveganjem, na katera lahko stavijo BTC cene se bodo srednjeročno znižale. Seveda lahko za tem stojijo še kakšni drugi razlogi. Na primer, trgovci so se želeli zavarovati BTC dolge pozicije ali celo varovanje s svojimi dolgo zastarelimi klici OTM.

Če povzamemo, podatki o datumu poteka veljavnosti in ceni udarca se zdijo naslikani, da 1.) trgovci z opcijami uporabljajo razmeroma konzervativni pristop ko gre za možnost kratkotrajnega prepolovitve BTC rally. 2.) Zdi se, da imajo trgovci z opcijami nekoliko bolj samozavestni BTC cene bi lahko padle v približno dveh mesecih.


Hedge in ne špekulacije

Še en podatek, ki ga opazovalci trga ne želijo zamuditi, je BTC razmerje pot / klic, kar bi lahko bil še en pokazatelj, ki kaže na ne tako bikovsko smer.

Podatki podjetja Skew to kažejo BTC Razmerje odprtih obrestnih mer za nakup / klic raste od sredine marca. Čeprav se je upočasnila, se je februarja že približala ravni pred prodajo.

Razmerje odprtih obrestnih mer za nakup / klic meri število odprtih prodajnih opcij glede na klic. Naraščajoče razmerje bi lahko nakazovalo, da se trgovci z opcijami osredotočajo na varovanje pred negativnimi tveganji BTC cene, namesto da bi pripravili špekulativne posle.

Slika 3: BTC razmerje med prenosom in klicem (od 28. aprila)

Vir: Skew

Slika 4: Implicirana volatilnost BTC ATM (od 28. aprila)

Vir: Skew

Nakazana nestanovitnost bi lahko bila še en podatek, ki bi nam lahko dal vpogled v to, kako trgovci z opcijami vidijo trg.

Raven implicitne volatilnosti signalizira, kako trgovci v tem primeru predvidevajo prihodnja gibanja osnovnega kapitala, BTC. Možnosti z naraščajočim IV bi lahko nakazovale, da so vlagatelji pričakovali, da bodo osnovni delniki imeli nihanja cen glede na njihov pretekli obseg. Podobno bi lahko pogodbe z upadajočim IV pomenile, da so vlagatelji pričakovali, da bo osnovno podjetje nižje nihanje cen.

Slika 4 prikazuje, da IV od BTC od konca marca na splošno upada in tako nadaljuje. Menimo, da je bilo to znižanje deloma posledica tega, da se je trg opomogel od marčevske prodaje, ko so se cene začele stabilizirati, pričakovanja o pomembnejših nihanjih cen pa so se znižala. Vendar tudi razpolovitev ni vzbudila pričakovanj trgovcev, da bi imeli nekaj velikih premikov v ceni. Znižanje IV se zdi, da krepi primer prepolovitve in postane "ne-dogodek."

Zaključek

Zdi se, da številni podatki s trga opcij kažejo, da trgovci niso bili preveč bikovski BTC cene v tem obdobju prepolovitve. Zdi se, da se njihova strategija bolj osredotoča na varovanje pred negativnimi tveganji kot pa na višje stave BTC cene. Vendar podatki o opcijah morda ne bodo mogli dati popolne slike v smislu razpoloženja na trgu, ker mnogi vlagatelji tudi uporabljajo opcije kot del svoje strategije varovanja pred.

V prejšnji publikaciji je Thomas Tse, vodja kvantitativne strategije pri OKEx, ugotovil, da bi dan razpolovitve lahko predstavljal dobro priložnost za odpiranje kratkih pozicij na BTC. Preberite <Arbitraža dogodkov: Kako trgovati z drobci> za več.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map