Tržni delež Stablecoinov eksplodira, pristop BCH, BSV Halvings: Market Watch Weekly

Kripto sredstva so se ta teden močno okrepila, Bitcoin (BTC) se je zvišal za 15 odstotkov in se danes, 6. aprila, po ceni indeksa BTC OKEx trguje nad mejo 7000 USD. Čeprav se je vodilna kriptovaluta marca 2020 na koncu zaprla za 25,4 odstotka, se je cena po najmočnejšem padcu v zadnjih 11 letih 12. in 13. marca zvišala za 80 odstotkov..

Po nekaj neuspelih poskusih preboja te psihološke cenovne točke prejšnji teden cene bitcoinov trenutno trgujejo v višini 7.100 dolarjev.

Tedenska cena indeksa OKEx BTC / USD. Vir: TradingView

Povpraševanje po stabilnih valčkih

Medtem ko se je cena BTC močno okrepila, obseg trgovanja ni bistveno narasel. Zaradi upada je OKEx postal največja terminska platforma glede na odprte obresti na Skrivnostne raziskavePodatki. Po drugi strani se skupni dnevni obseg promptnih trgov BTC po podatkih raziskovalnega podjetja ni povečal Skew. Povišanje cene, ki ga ne podpira povečanje obsega trgovanja, se šteje za kratkotrajni oživitev tehnične analize. To kasneje pogosto vodi do velikih popravkov.

Delež skupnih odprtih obresti 3 / 23-3 / 29. Vir: Skrivnostne raziskave Spot BTC – združeni dnevni količniki. Vir: Skew

Toda hkrati ugotavljamo, da so stabilkovanci, denominirani v USD, postali pomembno sredstvo za vlagatelje v kriptovalute, da se izognejo nihanju cen.

The povpraševanje po stabilkovancih je od srede marca na trgu izjemno močno, tako kot v tradicionalnih financah, se je v kriznih časih povpraševanje po dolarskem gotovini povečalo. Poleg tega se zdi, da Bitcoin še ni ločen od delniških trgov.

Predvsem tržna vrednost Tetherja (USDT) hitro narašča. Pred nesrečo 12. marca je imel USDT 4,7 milijarde dolarjev v obtoku, ob 2,1 odstotka celotne tržne kapitalizacije kriptovalut. Do 4. aprila je celotna naklada USDT narasla na 6,1 milijarde dolarjev, ali 3,24 odstotka vrednosti trga kriptovalut na Longhash in Kovanci podatkov.

USDT Circulation in Bitcoin’s price. Vir: LongHash

Čeprav ima trg trenutno veliko stabilnokovancev, to ni edino merilo za začetek bikovskega trga. Veliko število izdatkov stabilnih valut lahko zagotovi le osnovo sklada za bikovski trg, vendar majhen obseg trgovanja in upad likvidnosti lahko zadrži bikovski trg.

Bitcoin Cash & Bitcoin SV se razpolovi naslednji teden

Bitcoin Cash (BCH) in Bitcoin SV (BSV) bosta prihodnji teden prepolovljena za vsako blokovsko nagrado.

Odštevanje razpolov. Vir: Invalidski voziček

V preteklosti težave z rudarstvom BCH in njegova cena ohranjajo visoko stopnjo doslednosti. Ker so vsi trije kovanci za dokazovanje dela pridobljeni s pomočjo SHA256, rudarji izberejo, ali bodo prešli na drugo ceno, da bodo bolj donosni.

To tudi pomeni, da bo po nekaj dneh veliko rudarjev, ki bodo prisiljeni zapreti ali preklopiti na BTC, da nadaljujejo z rudarjenjem. Zaradi tega bi težave BCH-ja z rudarstvom upadle, razen če se njegova cena lahko dvigne. Glede na zgodovinsko korelacijo ima cena BCH dobre možnosti, da se bo s prihajajočim prepolovitvijo znižala.

Težave pri rudarjenju Bitcoin Cash v primerjavi s ceno v zgodovinskem grafikonu USD. Vir: bitinfocharts.com Povprečna težava pri rudarjenju na dan v primerjavi s povprečno ceno na dan, USD, 7-dnevna stopnja spremembe. Vir: bitinfocharts.com

V razmiku med razpolovitvijo BCH in razpolovitvijo BTC maja bomo videli, da se mnogi rudarji preselijo v omrežje BTC, da bi bolj donosno rudarili, s čimer se hašraj omrežja poveča in povprečni stroški rudarjenja podražijo. Če se cena Bitcoina do takrat ne bo zvišala, se bodo neučinkovitejši rudarji trudili ustvariti dobiček in sčasoma verjetno kapitulirali.

Do sredine maja, ko se Bitcoin prepolovi, se bodo rudarji soočili z novim krogom kapitulacije. Preostali rudarji bodo močne roke in njihova večja pripravljenost na HODL bo zmanjšala pritisk na prodajni trg.

Predsednik uprave rudarske dejavnosti Btc.top Zhuoer Jiang je v intervju ta teden so po padcu sredi marca izklopili znamenite rudarske ploščadi Bitmain S9. V intervju objavljeno 5. aprila, Bin Luo, čezmorski direktor prodaje proizvajalca rudarskih ploščadi Avalon, je dejal, da je dobra novica za rudarje, da se lahko s približevanjem sezone poplav od aprila do maja odločijo za stabilna, poceni rudarska mesta. Številne tovarne, ki jih je prizadel koronavirus, dejansko niso popolnoma odprte, prekomerna ponudba električne energije pa je dejansko dobra priložnost za pogajanja o nizkih cenah električne energije.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za odločanje o naložbah niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map