Twitter Hacked in Coinbase prodaja programsko opremo IRS – Crypto News of the Week

Novice tedna slika

Bil je bogat teden v svetu verig blokov in kriptovalut. Nekateri najbolj znani posamezniki na svetu so bili na Twitterju vdrti v prevarah, povezanih z BTC, Coinbase pa je sklenil še en dogovor z vladno agencijo – te zgodbe in še več v tej izdaji Crypto News of the Week OKEx Insights.

Odmevni Twitter kramp v BTC ukrade več kot 100.000 USD

V sredo se je na Twitterju zgodila obsežna prevara z Bitcoini.

Hekerji so lahko dobili dostop do računov za nekatere svetovne račune najbolj znani posamezniki – kot so Bill Gates, Joe Biden, Barack Obama, Kanye West, Elon Musk in drugi – in spodbujajo lažno podelitev, ki vključuje BTC.

Po uradnem računu podpore giganta za družbene medije je prevara rezultat “usklajenega napada na socialni inženiring ljudi, ki so nekatere naše zaposlene uspešno usmerili v dostop do notranjih sistemov in orodij.”

Ključni zajtrki

 • Ta posebna prevara je morda najbolj vidna in najpogostejša prevara, povezana z BTC v zgodovini, glede na ogromen doseg izvedenih računov Twitter. Na zaznavanje bitcoina v splošni zavesti lahko negativno vpliva.
 • Twitter bo nedvomno močno ogrožen zaradi nesreče, kar kaže na relativno lahkoto, pri kateri lahko centralizirani sistemi kršijo. Decentralizirane alternative lahko ta dogodek uporabijo kot priložnost, da pridobijo oprijem.
 • V času pisanja tega dokumenta so hekerji lahko oddaljili manj kot 13 BTC – objektivno majhen znesek glede na celoten doseg ogroženih računov.

Coinbase nadaljuje s pogodbo tajne službe s pogodbo IRS

Ameriška služba za notranje prihodke je z gigantom za digitalno izmenjavo premoženja Coinbase podpisala pogodbo o uporabi istoimenske programske opreme za sledenje blokov verig Coinbase Analytics.

Pogodba je bila podpisana 15. julija in bo začela veljati 23. julija javnih evidenc. Posel bo trajal eno leto, vendar obstaja možnost, da ga podaljšate za drugo leto.

Coinbase prejema od davčne uprave 124.950 ameriških dolarjev za enoletno pogodbo, ki sledi podoben štiriletni posel z ameriško tajno službo v vrednosti 183.750 USD.

Ključni zajtrki

 • Coinbase je bil proaktiven pri trženju svoje analitične programske opreme vladnim agencijam in regulatorjem v ZDA – dejstvo je veliko v svetu kriptovalut niso navdušeni nad.
 • Coinbase Analytics je rezultat prevzema borze Neutrino, ki je bil sporno utemeljen člani ekipe za hekanje, ki ustvarja vohunsko programsko opremo.

Aplikacija Crypto Abra se poravna z ameriškimi finančnimi regulatorji


Abra, podjetje za finančne storitve, ki upravlja denarnico za kriptovalute in aplikacijo za izmenjavo, je poravnalo stroške obeh Komisija za vrednostne papirje in borzo in Komisija za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami potem ko so ameriški finančni regulatorji ugotovili, da je njegova zamenjava nezakonita.

Tudi partnerja Abrata s sedežem na Filipinih, Plutus Technologies, je SEC obtožil prodaje neregistriranih zamenjav na podlagi varnosti in CFTC zaradi nezakonitega vstopa v menjave zunaj borze z osebami iz ZDA. Obe podjetji sta plačali 150.000 dolarjev za poravnave.

Ključni zajtrki

 • Dajatve in kasnejša poravnava posebej poudarjajo, da za zamenjave na podlagi vrednostnih papirjev še vedno velja državna zakonodaja o vrednostnih papirjih, tudi če zamenjave same po sebi niso vrednostni papirji..
 • Primer proti Abra in Plutusu krepi tudi pomen predpisov o poznavanju svojih strank za podjetja za kriptovalute, ki želijo ponuditi zamenjave tako doma kot v tujini..
 • Poravnava se morda zdi le malo več kot udarec po zapestju, še posebej glede na dejstvo, da Plutus Financial po mnenju CoinDesk, je pred nekaj meseci prejela med 350.000 in milijon dolarjev posojil za reševanje javno-zasebnih partnerstev. 

ConsenSys obtožen kraje poslovnih skrivnosti podjetja BlockCrushr

ConsenSys, ugledno podjetje za tehnologijo programske opreme v blockchainu, po njem poteka postopek domnevno krajo poslovne skrivnosti iz BlockCrushr Labs, podjetja za razvoj in trženje blokov, ki je sodelovalo v programu ConsenSys Tachyon Accelerator.

Po poročanju BlockCrushrja je platforma ConsenSys Daisy Payments ukradla idejo podjetja o ponavljajočih se plačilih in jo lansirala natanko en dan pred konkurenco. To se je zgodilo potem, ko je BlockCrushr očitno delil izvorno kodo svoje platforme in zagotovil v bistvu vse podrobnosti o projektu – od tržne strategije do načrta za skladnost z zakonodajo.

ConsenSys se je odločno branil v izjava The Blocku z razlago:

»Splošna politika ConsenSys je, da ne komentira tekočih pravnih zadev, vendar moramo v tem primeru odstopati od te politike, da izrazimo hudo razočaranje, da se sploh vložijo takšni neutemeljeni zahtevki. Dejstva pripovedujejo bistveno drugačno zgodbo kot napake [BlockCrushr] in njihovih zagovornikov. Veselimo se odločne obrambe ugleda naše organizacije in izdelkov."

Ključni zaboj

 • Če bi ConsenSys izgubil novo bitko z BlockCrushrjem, bi zaupanje v kripto velikan verjetno strmoglavilo – še posebej, ko gre za njegovo sodelovanje v novih projektih.

Grayscale je dosegel rekordno četrtletje in dodal milijardo dolarjev

Grayscale Investments je v zadnjem finančnem četrtletju do konca leta nadaljeval z izjemnimi rezultati dodali skoraj milijardo dolarjev – 84% jih je prišlo iz institucionalnih vlagateljev. 

Natančneje, v Grayscale Bitcoin Trust je prišlo 751,1 milijona dolarjev, v Grayscale Ethereum Trust pa 135,2 milijona dolarjev. Krivoma vlagajoči behemoth ima zdaj v svojih izdelkih digitalnih sredstev skupno 2,6 milijarde dolarjev.

Ključni zajtrki

 • Prilivi Bitcoin Trust v sivinah so presegli proizvodnjo na novo izkopanih bitcoinov, kar kaže, da povpraševanje na videz presega ponudbo.
 • Kot je v preteklosti že preveril OKEx Insights, se institucionalne naložbe še naprej kopičijo v prostor Bitcoinov in kriptovalut. Ta trend ne kaže znakov upočasnitve.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map