VIX je Bitcoinov novi prijatelj

Ta indikator volatilnosti vam lahko pomaga najti pot na trgu digitalnih sredstev

Ključni zajtrki

  • Podatki kažejo, da je korelacija med BTC cene in VIX je blizu enega leta.
  • Globalne negotovosti so potisnile VIX višje, bi lahko ustvaril dodatne priložnosti za kriptovalute.
  • Vlagatelji se morajo pred sprejetjem kakršne koli trgovinske odločitve navzkrižno sklicevati na korelacijske podatke.

Pregled

Avgust je bil do zdaj nestanoviten mesec tako za finančni kot za kriptovalutni trg. Upada v obveznica donosi in obrnjene krivulje donosa so se v zadnjih dneh pogosto razpravljale, skrb zaradi morebitne recesije v ZDA pa je povzročila nekaj velikih delnice in FXin blaga cene. Seveda, BTC in kripto niso bili nobena izjema.

Poleg visoke korelacije med BTC in Zlato, vodilna kriptovaluta je pokazala tudi odnose z CBOE VIX, in ta kravata se bliža.

Na hrbtni strani ameriško-kitajske trgovinske vojne je Saga o brexitu, in naraščajoče geopolitične napetosti po vsem svetu velja, da ima volatilnost kratkoročno / srednjeročno večjo prednapetost. Kako bi lahko te korelacije izkoristili za boljše BTC odločitev o naložbi?

Kaj je VIX?

Indeks volatilnosti oz VIX je ustvaril Exchange of Board Board Exchange (CBOE), je indeks trga v realnem času, ki sledi 30-dnevni implicitni volatilnosti košarice S&P 500 Možnosti indeksa. Znan je tudi kot “Wall Street”Merilnik strahu“Ali”Indeks strahu“.

  • Višje VIX predlaga trgovcem, da pričakujejo S&P 500 da postanejo bolj nestanovitni in stresni.
  • Spodnji VIX označuje, da trgovci z opcijami pričakujejo S&P 500 biti manj nestanovitna in bolj stabilna.

The VIX v začetku avgusta zaradi visokih napetosti v trgovinskem sporu med ZDA in Kitajsko ter zaskrbljenosti zaradi recesije, VIX nato pa skupaj s trgovinskim optimizmom in globalnimi spodbudami spet zdrsnil na približno 18 let.

Slika 1: Indeks CBOE VIX

Korelacija med Bitcoinom in VIX ter drugimi

Prej smo preučevali povezavo med BTC in zlato, značilnost vodilne kriptovalute je varno sredstvo in zaščita pred tržnimi negotovostmi in verjamemo, da je zaradi posebne narave BTC je vsaj delno zaostal za nedavnim mitingom BTC.

Poleg tega zlato, ugotovili smo tudi, da VIX je vedno bolj povezano z BTC. Slika 2 prikazuje zgodovinske podatke 90-dnevne tekoče korelacije med BTC in VIX, in korelacijski koeficient se približuje +0,2. Čeprav število v tem trenutku ni optimalno, je možno, da bi se preboj v zelo negotovem okolju razvil v nov trend pozitivne korelacije. Stopnja korelacije med njima je blizu najvišje ravni od januarja 2017. Korelacijski koeficient je konec decembra 2015 dosegel +0,3, to je bil čas, ko S&P – padel na 1880 ravni in BTC povečal s 300 na skoraj 500.

Slika 2: Korelacija povratnega valjanja BTC-VIX (90-dnevna)

Kljub vezi med BTC in VIX je vedno bolj blizu, BTCKorelacija z zlatom je ostala visoka. Slika 3 primerja korelacije med BTC/VIX, BTC/zlato, in BTC/DXY (indeks ameriških dolarjev). Modra in rdeča črta sta bili v letu 2019 večinoma na pozitivnem območju, medtem ko DXY je pokazala večinoma negativno ali brez korelacije z BTC.

Slika 3: BTC-VIX (rdeča) / ​​BTC-zlata (modra) / BTC-DXY (siva) korelacija povratnega valjanja (90-dnevna)

Vir: coinmetrics.io

Čeprav je prezgodaj, da bi vse vlagatelje, ki jim ni treba tvegati, prepričali, da je BTC varna naložba, je nedavno vlagatelj veteran Mark Mobius verjame dvig kriptovalut bo okrepil povpraševanje po trdnih sredstvih, kot je zlato. Mobius, ki je nekoč bitcoin označil za “pravo prevaro”, vendar je svoje stališče spremenil že prej in verjame, da bodo bitcoin in kriptovalute “živ in zdrav” v prihodnosti.

Slika 4: VIX, BTC, Gold in DXY 1-letni grafikon

Vir: www.tradingview.com

Tradicionalno, DXY in zlato imajo inverzno razmerje, in to je isti primer kot VIX in blago, ki ima tudi negativno korelacijo. Pa čeprav BTC in kripto kot širok razred premoženja je razmeroma nov na trgih, njegove dolgoročne korelacije s tradicionalnimi sredstvi še ni določeno. Vendar pa je v svetu z nizko inflacijo in stagnirajočo rastjo tradicionalni upravljavci denarja vedno bolj zahtevni pri iskanju višjih donosov naložb in mnogi od njih so se obrnili na kriptovalute. Pošteno je reči, da se bodo kripto in tradicionalna sredstva verjetno bolj približala kot dlje, pravzaprav so investicijske banke kripto postavile pod svoje radarje..

Konec januarja 2018 je Masao Muraki, globalni finančni strateg pri Deutsche Bank, poudaril vse večjo povezanost kriptovalut in VIX. V zapisu svojim strankam je Muraki dejal: “Povezava se nanaša na okolje z nizko volatilnostjo, ki je vlagatelje spodbudilo, da so se preselili v bolj tvegana sredstva, kot so kriptovalute, da bi dosegli dostojno donosnost svojih naložb.”

Preučevanje vaših podatkov

Morda boste opazili, da BTCVIX korelacija, prikazana na sliki 2, se je nenehno spreminjala, doslej se je znižala pod -0,2 do +0,3, kar bi lahko pomenilo, da vlagatelji ne bi smeli vedno videti stvari samo v eni perspektivi ali se pri sprejemanju trgovinskih odločitev zanašati na isto korelacijo. Na primer, velikokrat to BTC in VIX so bili v obratni korelaciji že leta 2018, način njihovega medsebojnega odnosa pa se redno spreminja. Idealna strategija bi torej bila uporaba agregiranih podatkov, kot so kombinacije drugih korelacij in podatkov o izmenjavi / pretoku sredstev, za doseganje pozitivnih rezultatov.

Zaključek

V svetu, kjer so obrestne mere izredno nizke in je negotovost trajnostne globalne rasti velika, je smiselno pričakovati, da se bo volatilnost trga povečala. Pregledali smo korelacijo med VIX in BTCin primerjal povezavo z drugimi sredstvi in ​​indeksi, VIX bi lahko bila druga BTC referenca, ki bi lahko pomagala vlagateljem in trgovcem, ko gre za odkrivanje trendov kriptovalut, vendar pa nastajajoče BTCVIX zveza ni poziv k hitenju in nakupu BTC, prej je to eden od znakov, ki kažejo, da je trgovanje s kriptovalutami in naložbe vse bolj splošno.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map