Zakaj Indija potrebuje kripto

Pregled

Odprava omejitev trgovanja s kripto iz Indije je ostala ena najbolj vznemirljivih zgodb v vesolju v tem letu. Medtem ko naj bi peto največje svetovno gospodarstvo zagotovilo nadaljnjo regulativno jasnost za udeležence v panogi, ki poslujejo lokalno, bi lahko upad gospodarstva po COVID-u bil ključna točka, ki bi lahko spodbudila povpraševanje po kriptovalutah v Indiji..

1. indijski devizni tečaj & delnice se borijo za okrevanje

Šibka uspešnost indijske valute in delniških trgov bi lahko bila eden od razlogov, zakaj bi vlagatelji v Indiji morda želeli kriptovaluto vključiti v svoj portfelj. Kljub razmeroma stabilnemu delovanju v četrtem četrtletju, USDINR in Sensex so bili bistveno premalo izveden v primerjavi s BTCUSDT in Nasdaq v enoletnem časovnem okviru. INR – je glede na dolarja amortizirala približno 8% in Sensex odrekel več kot 20% vrednosti.

Slika 1: USDINR / BTCUSDT / SENSEX / NASDAQ 1-letna uspešnost (od 20. maja)

Vir: OKEx; Tradingview

Slabost je še posebej opazna v obdobju po COVID, kjer BTCUSDT in Nasdaq so se precej okrevali do ravni pred izbruhom bolezni. Hkrati je okrevanje USDINR in Sensex ostala podrejena.

Kot Indija potrjeno ta svoj tedenski sto tisoč primer koronavirusa verjamemo, da bi lahko novo uvedeni ukrepi za ponovni zagon gospodarstva izpodbijali naraščajoče razmere pandemije v državi. To bi lahko iztirilo nekaj prizadevanj za okrevanje.

2. Zaskrbljenost zaradi inflacije (ali deflacije)

Ko se pandemija stopnjuje, je indijska vlada uvedla INR Namen spodbujevalnega paketa v višini 20 trln je pomagati podjetjem pri ponovnem zagonu. Vendar pa lahko to ustvari tudi drugo težavo – inflacijo (ali v nekaterih primerih deflacijo), kar bi lahko bil še en razlog, zakaj bi vlagatelji morali pogledati kripto naložbe. Indijska finančna ministrica Nirmala Sitharaman dodano da vlada ne bi oklevala z več koraki za spodbujanje gospodarstva okrožja.

Slika 2: Stopnja inflacije v Indiji in CPI

Vir: Tradingeconomics.com; MOSPI

Čeprav je smiselno pričakovati, da bo vlada v težkih časih pospešila gospodarsko rast, bi lahko prekomerna / premajhna spodbuda povzročila tudi nihanja cen.

Glavna pripoved gospodarstva iz obdobja COVID na zahodu se zdi bolj osredotočena na deflacijo. Joseph Lupton, globalni ekonomist JP Morgan, verjame to "Zdaj narašča močna dezinflacijska plima," in razširjen deflacijski padec cen je lahko škodljiv za celotno gospodarstvo.

Medtem ko na vzhodu inflacijska zgodba še vedno mrmra, saj se primeri potrditve COVID postopoma upočasnjujejo, zlasti na Kitajskem. Podatki kažejo, da inflacija potrošnikov moderirano na Kitajskem prejšnji mesec. Ker pa je zaklepanje zmotilo številne oskrbovalne verige, se lahko stanje zgodi vzrok cene hrane se bodo tako kot v začetku februarja zvišale.

Morda je še prezgodaj sklepati, v kakšen scenarij bo padla Indija, toda Indiji ni preveč tuje. Leta 2009 je indijska vlada napovedal obsežen spodbudni načrt zaradi vpliva svetovne finančne krize. Vendar mnogi upoštevati paket je bil pretiran, kar je povzročilo daljše obdobje visoke inflacije.

Na splošno bi lahko bila izjemna nihanja cen v obeh primerih izziv, zlasti za dolgoročne vlagatelje; tu prihaja Bitcoin. Z omejeno ponudbo in njeno naravo proti inflaciji bi lahko dolgoročni vlagatelji zlahka našli dragocenost teh bitcoinov kot privlačno v primerjavi z drugimi sredstvi..

3. Nižje obrestne mere, večja ponudba denarja

Obrestne mere bi lahko bile še en razlog, zakaj bi morali vlagatelji razmisliti o vključitvi kripto. IRB prerezano referenčna stopnja repo za 75 bazičnih točk na 4,4% na marčevski seji MPC. Upočasnjene gospodarske aktivnosti so predvsem povzročile množično znižanje obrestnih mer zaradi zapor, povezanih s COVID-19.

Čeprav je 4,4% še vedno videti spodobno v primerjavi s centralnimi bankami, kot sta BOJ in SNB, so bile njihove referenčne stopnje že negativne. Na trgih bodo lahko IRB kmalu še bolj agresivno znižale svoje ključne stopnje. Fitch Solutions pričakuje IRB lahko do začetka leta 2021 repo stopnjo zniža za dodatnih 100 bazičnih točk kot del ukrepa za reševanje gospodarstva COVID-19.

Slika 3: Indijska obrestna mera in ponudba denarja M2

Vir: Tradingeconomics.com

V času, ko se trend obrestnih mer IRB zmanjšuje, se zdi, da indijska centralna banka ne okleva, ko gre za vklop njihovih strojev za tiskanje denarja. Denarna ponudba države M2 se od leta 2017 povečuje, njena stopnja pa se je v zadnjih mesecih še povečala.

Ob ozadju COVID bodo obrestne mere verjetno ostale na zelo nizkih ravneh, če ne celo še nižje. To bi lahko predstavljalo izziv za dolgoročne vlagatelje, zlasti tiste, ki se osredotočajo na obveznice in fiksni dohodek. Čeprav med tradicionalnimi razredi sredstev še vedno obstajajo alternative, so lahko idealna možnost tudi bitcoin in kriptovalute.

4. Zaklepanje povzroči večje zanimanje za kripto

Zaklepanje po vsej državi je lahko upočasnilo gospodarstvo. Vendar pa lahko tudi indijskim vlagateljem ustvari več časa za preučevanje kriptovalut.

V intervju, Nischal Shetty, izvršni direktor borze kriptovalut Wazirx, je dejal, "Zaradi daljše zaklepanja so ljudje v Indiji še bolj zainteresirani za kripto. Z milijoni ljudi, ki zaradi zaklepanja nimajo možnosti dela, se kripto izkaže, da je priložnost za Indijance, da trgujejo in s tem zaslužijo. “

Dejstvo, da se Shettyjev komentar zdi v skladu z lokalnimi številkami kripto trgovanja C2C. Podatki Coindancea kažejo, da se tedenski obseg trgovine z Localbitcoins od februarja 2020 stalno povečuje, približno INR 100 milijonov BTC je bil zamenjan z roko prek platforme C2C.

Slika 4: Tedenski obseg lokalnih bitcoinov (INR)

Vir: Coindance

Čeprav številka v tem trenutku morda ni videti zelo pomembna, vendar kot peto največje gospodarstvo na svetu in predstavlja 17% svetovnega prebivalstva, verjamemo, da je v Indiji obstajal izjemen potencial rasti za kripto..

5. Povečana jasnost predpisov, vendar jih je treba več

Regulativni pomisleki bi lahko bili eden najvplivnejših dejavnikov za vstop vlagateljev v kripto prostor. V začetku marca je vrhovno sodišče Indije izročil odločbo, v kateri je prepoved trgovanja s kriptovalutami z uporabo bančnih storitev v državi “neustavna."

Z odpravo prve ovire je kriptoindustrija v Indiji regulatorje pozvala, naj zagotovijo dodatne smernice in jasnost za svoje lokalne operacije.

A poročilo iz Global Legal Insights predlaga, da bi regulativni organi lahko preučili možnost sprejetja nekaterih kriptovalut, ki bi lahko predstavljale depozit ali varščino. RBI je preučeval uvedbo digitalne valute, ki jo podpira blockchain, kljub dvomom v kriptovaluto. Verjamemo, da bi regulativni organi kmalu lahko zagotovili večji vpogled v pozicioniranje kriptovalut v finančnem sistemu in tudi okvir za udeležence v industriji..

Zaključek

Makroekonomska pokrajina se zdi indijskim vlagateljem naklonjena, da razmislijo o vključitvi kripto v svoj naložbeni portfelj, podatki pa kažejo tudi, da se zanimanje za kripto v Indiji povečuje. OKEx naj bi v Indiji lansiral svojo platformo za kripto trgovanje P2P, da bi investitorjem zagotovil vsestransko rešitev za trgovanje s kripto preko svoje hitre in varne omrežne infrastrukture. Poleg tega bo OKEx v Indiji odprl tudi popolnoma novo pisarno OTC, ki bo namenjena olajševanju velikih blokovskih poslov s prilagojenimi rešitvami. Spremljajte napoved.

Avtor: Cyrus Ip

Raziskovalni analitik, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map