Zakaj izmenjave bitcoinov gradijo lastno verigo blokov

Bitcoin borze gradijo lastna blockchain omrežja za izgradnjo jarka in rast tržnega deleža. (Foto Chesnot / Getty Images) GETTY IMAGES

17. aprila je operater za izmenjavo kriptovalut Binance objavil belo knjigo z opisom notranjega delovanja nove verige pametnih pogodb, eno leto po začetnem zagonu matične verige blokov Binance (BC). Nova veriga blokov, imenovana Binance Smart Chain (BSC), bo delovala kot sloj pametne pogodbe vzporedno z obstoječo verigo, so sporočili iz podjetja..

»Ta inovativna rešitev prinaša interoperabilnost in programabilnost navideznega stroja Ethereum (EVM) v verigo Binance. Tako Binance Chain kot Binance Smart Chain omogočata prenose in druge komunikacije zahvaljujoč domači podpori interoperabilnosti, «je izmenjava zapisala v blogu.

Kljub temu, da borza vztraja, da BSC ni zasnovan za konkuriranje Ethereumu, ki je trenutno največja platforma pametnih pogodb, bi morala nova Binanceova platforma pametnih pogodb na nekaterih področjih imeti boljšo zmogljivost kot Ethereum, vključno s hitrejšimi in cenejšimi transakcijami, kaže bela knjiga..

Najnovejša Binanceova knjiga na področju razvoja verige blokov je le najnovejša podobna obvestila borz bitcoinov.

Danes v: Kripto & Blockchain

Odkar je Binance aprila 2019 objavil svoj izvorni blockchain, so vsaj tri druge vodilne centralizirane borze digitalnih sredstev objavile, da razvijajo blockchain omrežje.

Februarja je OKEx sporočil, da lastna veriga blokov OKChain prehaja v testni način. Kripto borza s sedežem na Malti je prvič razkrila, da razvija blockchain, skupaj z decentralizirano borzo (DEX), zgrajeno na vrhu, marca 2020.

“OKChain je komercialna javna veriga, ki jo je OKEx razvil samostojno in je že 100-odstotno odprtokodna in zagotavlja učinkovit, brezplačen in neomejen ekosistem z dodano vrednostjo za vse naše ekološke partnerje,” je povedal Jay Hao, predsednik uprave OKEx. “Tehnologija navzkrižne verige in tehnologija OpenDEX nam omogoča, da potisnemo naprej svojo vizijo„ zveze komercialnih verig “, da olajšamo pomemben razvoj industrije verig blokov. “

Marca je Huobi tudi sporočil, da njegova veriga blokov prehaja v testni način, skoraj dve leti od prve izmenjave bitcoinov s sedežem v Singapurju razkril načrtuje razvoj domačega blockchaina. Glede na napoved se Bithumb s sedežem v Južni Koreji razvija tudi na lastni verigi blokov objavljeno novembra 2019.

Nekateri udeleženci kripto industrije pojavljajoči se trend vidijo kot grožnjo decentralizaciji, ki je bistvena značilnost javnih blokovnih omrežij..

Prehod na gradnjo jarka in tržni delež

Borze so med največjimi dobitniki vse večje priljubljenosti kriptovalut. Imajo pomembno vlogo kot prehod v kripto svet in mnogi od njih so zgradili večmilijonska podjetja.

Ameriška borza Coinbase domnevno je leta 2018 napovedal prihodke v višini skoraj 1,3 milijarde ameriških dolarjev. Sicer pa spletno mesto kripto novic The Block, ocenjeno da je Binance od 30. septembra 2019 kumulativni dobiček dosegel milijardo dolarjev. Novinarsko spletno mesto je do te številke prišlo na podlagi strukture odkupa žetonov podjetja.

V svojem bistvu je nastajajoči trend izmenjave blokchain platform premik borz, da utrdijo svoj položaj vodilnih v industriji in na nek način ustvarijo jarek okoli svojih podjetij. To je konsenzno stališče komentatorjev kriptovalut in blockchainov.


Z razvojem lastne verige blokov bodo kripto borze lahko povečale svoj tržni delež in delovale učinkoviteje, meni Ken Misuma, direktor skupne ureditve trga Quras, pametna pogodbena platforma, ki trdi, da potrošnikom in podjetjem omogoča svobodo, da sami določijo raven zasebnosti svojih transakcij.

“Digitalne borze premoženja skušajo privabiti čim več trgovcev, da bi povečale njihovo uporabniško bazo, ki je glavno gonilo njihovega dobička,” je dejal Misuma. “Razvoj verige blokov omogoča izmenjavi več prožnosti z vidika uporabnosti in ponudbe trgovanja brez potrebe po centraliziranem operaterju.”

Hugo Renaudin, izvršni direktor LGO, institucionalna kripto borza s sedežem v Evropi, se je dotaknil, kako bi blokovna veriga lahko pomagala izmenjavam postati bolj učinkovite.

“V operativnem smislu to bistveno zmanjšuje stroške, saj je veliko operacij in premikov sredstev – polog, dvigov ali poravnav – mogoče avtomatizirati s pametnimi pogodbami,” je dejal. “In ker izmenjalna veriga blokov znižuje skupne stroške uvrstitve za kriptovalute, ki jih je izdala veriga, bi lahko trdili, da omogočajo menjalnicam, da naštevajo vedno več sredstev po nižjih stroških.”

Ker se prostor verig blokov in kriptovalut še naprej razvija, bo izdanih vse več digitalnih sredstev. Posledični učinek več kripto sredstev je, da bo posel vodenja borze užival večje zahteve.

Preden so borze začele graditi lastno verigo blokov, novi projekti izdajajo digitalna sredstva prek javne verige blokov, kot je Ethereum. Ti projekti nato skušajo uvrstiti svoja digitalna sredstva ali žetone na različne borze. Imetniki in trgovci žetonov imajo prilagodljivost pri trgovanju s temi žetoni na različnih borzah, kjer so navedeni. Ta prilagodljivost pa pomeni, da se borze nenehno soočajo z izgubo uporabniške baze za tekmece, kar lahko vodi do upadanja prihodkov.

Poleg konkurence na drugih centraliziranih borzah je vse večja nevarnost tudi pojav decentraliziranega trgovanja.

Z razvojem izvorne verige blokov, na katero vabi projekte za izdajo digitalnih sredstev, je borza bolj verjetno, da bo obdržala obseg trgovanja – ključni dejavnik njihove zgornje vrstice.

Kljub temu se načela, na katerih kripto borze gradijo na svojih borzah, razlikujejo in potencialno kažejo na področja panoge, za katera si želi, da bi bila vsaka od njih najpomembnejša.

Bitcoin borze želijo zaščititi svoja donosna podjetja z gradnjo izvornega blockchaina … [+] 2018 CHESNOT

Binance Chain je stava na prihodnost kripto izmenjav

Medtem ko razvoj namenske pametne pogodbene verige blokov predstavlja priložnost, da konkurira Ethereumu, se zdi, da je Binance osredotočen na povečanje svojega tržnega deleža na trgu kripto izmenjave..

Bela knjiga BSC ponovno poudarja, da je DEX podjetja “glavni poudarek” njegove izvorne verige blokov, kar kaže na to, da je razvoj pametne pogodbene platforme namenjen povečanju DEX-a kot karkoli drugega..

„Koncentracija na zagotavljanju priročnega mesta izdaje digitalnih sredstev in trgovanja prinaša tudi omejitve. Najbolj zahtevana funkcija Binance Chain je programljiva razširljivost ali preprosto funkcije pametne pogodbe in navideznega stroja. Izdajatelji in lastniki digitalnih sredstev se trudijo dodati nove decentralizirane funkcije za svoja sredstva ali uvesti kakršno koli upravljanje in dejavnosti v skupnosti, «piše ​​v beli knjigi BSC.

Še en znak, da Binance stavi na prihodnost borz, je februarska predstavitev Binance Cloud – rešitve oblaka, specifične za izmenjave. Skozi to podjetje vsakomur ponuja možnost, da začne kripto borzo, ki izkorišča že uveljavljeno borzno infrastrukturo podjetja. Generalni direktor Changpeng Zhao, v kripto prostoru znan kot CZ, ocene da bodo storitve v oblaku v petih letih postale vir prihodka podjetja. Likvidnost je ena od obljub rešitve v oblaku, obljuba, ki je morda zavarovana s koristjo ohranjanja obsega lastništva verige blokov.

OKChain je stava na decentralizirano financiranje

Po poteh Binancea za preusmeritev operacij na kripto prijazen otok Malta je OKEx navidezno igral doppelgänger na Binance. Vendar pa OKEx vztraja, da lastna prizadevanja za blockchain niso posnemanje.

“OKChain ne reproducira Binancea,” je dejal tiskovni predstavnik OKEx. “Naš blockchain ima popolnoma drugačno vizijo in pozicioniranje kot Binance Chain in dejansko delamo na različnih izdelkih.”

Vizija podjetja OKChain je spodbujati rast decentraliziranih komercialnih aplikacij, zlasti v smeri finančne vključenosti.

»Menimo, da je decentralizirano financiranje ključ do finančne vključenosti in finančne svobode za vse. Zato smo hrepeneli po sprostitvi moči DeFi-ja. ” Hao je dejal v objavi v blogu, ki napoveduje zagon testne mreže. “OKChain je za nas velik mejnik, kar pomeni, da smo zdaj sposobni zagotoviti odprt, poceni in avtonomen ekosistem, da bodo vsi uživali koristi, ki jih prinaša blockchain in decentralizacija.”

Ostaja nejasno, kako namerava borza uporabljati svoje blockchain omrežje za igranje v prostoru DeFi.

Za zdaj OKEx še naprej resno jemlje svoje menjalne posle, saj je dejal, da bo DEX prva prijava za kosilo na OKChain. V primerjavi z Binanceom, ki “gradi [svojo] verigo in ustvarja aplikacijo DEX, gradimo finančno infrastrukturo, OKEx DEX pa je le ena od aplikacij na OKChain,” je dodal tiskovni predstavnik OKEx.

OKEx pravi, da bo uporabnikom omogočil, da na OKChain ustvarijo in prilagodijo svoj DEX.

Poleg tega OKChain podpira uvajanje pametnih pogodb v primerjavi z Binanceom, ki je pravkar napovedal razvoj ločene verige za pametne pogodbe.

Huobi želi zajeti tradicionalne finančne institucije

Medtem ko so se druge borze kriptovalut izogibale regulatorjem, se je Huobi odločil vzpostaviti odnos s kitajsko vlado. Lani decembra, Huobi napovedal da se je pridružila zavezništvu blockchain pod vodstvom vlade. Borza si prizadeva za poglobitev odnosov z regulatorji in posledično finančnimi podjetji, tako da bo skladnost osrednjega pomena za razvoj domačega blockchaina.

"DeFi je postal ena najbolj obetavnih aplikacij tehnologije veriženja blokov, vendar njegova prihodnost zahteva, da obe strani – regulatorji in podjetja – sodelujejo pri določanju standardov in smernic novega decentraliziranega gospodarstva.," je dejala Ciara Sun, podpredsednica za globalno poslovanje skupine Huobi. "Z verigo Huobi želimo zagotoviti decentraliziran okvir, ki olajša sodelovanje v celotni industriji, kar je ključnega pomena za splošno sprejemanje DeFi."

Huobi Chain bo regulatorjem omogočil, da v omrežju sodelujejo kot potrjevalniki prek funkcije regulacijskega vozlišča. To se morda zdi znano privržencem regulativnih posodobitev, povezanih z verigami verig, v ZDA. Lani je centralna banka zvezne banke Boston objavila belo knjigo, v kateri je podrobno predstavila koncepte “nadzornega vozlišča” za regulativni nadzor v verigi..

Skupni imenovalec: vrednost izvornega žetona

Medtem ko se izmenjujejo verige blokov, ki naslavljajo različne dele prostora verige blokov, imajo vsi koristi od povečanja vrednosti svojega naravnega žetona, če se njihove stave izplačajo..

Prvič, menjalni žetoni, ki so bili prvotno uporabljeni za plačilo provizij za trgovanje in uvrstitev na seznam, zdaj prehajajo v kovance, ki poganjajo celotno verigo blokov. To širi uporabnost in potencialno vrednost teh žetonov.

Dejansko bi lahko podjetjem, ki stojijo za vsako blokovno mrežo, omogočil povečanje vrednosti, meni izvršni direktor SKALE Labs Jack O’Holleran.

“Večkratniki vrednotenja za menjave provizij so bistveno nižji od multiplikatorjev kripto sredstev, ki v primerjavi z lastniškim kapitalom niso razredčljivi,” je dejal O’Holleran, katerega zagon gradi rešitev za razširljivost za Ethereum. “Kot preprost primer, če borza zasluži 100 milijonov dolarjev letno za provizije, lahko dobijo 5-7-kratni multiplikator njihove vrednosti, kar pomeni, da so z vidika lastniškega kapitala vredni 500 – 700 milijonov dolarjev.

“Če izdajo žeton, ki se uporablja za plačilo provizij, je ta žeton vreden več milijard iz popolnoma razredčene perspektive z enakim zneskom prihodkov.”

Alarm za decentralizacijo

Ni jasno, koliko izmenjave energije izvajajo njihova matična omrežja verig blokov in to postavlja vprašanja o tem, kako decentralizirana so ta omrežja. “Ena glavnih pomanjkljivosti je, da verige blokov, zgrajene z izmenjavo, običajno niso resnično decentralizirane, decentralizacija pa je eden najdragocenejših vidikov tehnologije veriženja blokov,” je dejal Misuma.

Po izidu bele knjige Binance Smart Chain je Tom Shaughnessy iz podjetja Delphi Digital, podjetje za raziskave kripto sredstev, v intervjuju z Cointelegraph. »Centralizirane verige vsakič zgrešijo bistvo. Bistvo ni v tem, da bi ponujali cenejše transakcije, to lahko stori vsakdo z uporabo Amazon Web Services, ampak v spodbujanju skupnostnega etosa graditeljev, ki uživajo v skupnem delu brez centralno pridobljenega mandata. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map