Zakaj pogodbe o izvedenih finančnih instrumentih s pridržkom USDT postajajo tako priljubljene?

USDT- vs zamenjava slike s kovanci

Medtem ko je cena Bitcoina v zadnjih nekaj mesecih precej nihala, smo opazili nenehno povečanje odstotka trgovanja s pogodbami na izvedene finančne instrumente s pridržkom USDT, ki so dosegle najvišji čas. Hkrati pogodbe z maržami na kovance še naprej izgubljajo tržni delež. Valutna marža – USDT ali kovanec, kar pomeni drugo kriptovaluto – se nanaša na valuto, v kateri se poravnajo pogodbe.

Ta trend naraščanja števila pogodb z maržo USDT je ​​očiten pri preučevanju deleža trajnih pogodb OKEx v obsegu trgovanja po vrstah. V spodnjem diagramu nagibanja BTC / USDT predstavlja zamenjave s pridržkom USDT in BTC / USD predstavlja zamenjave s kovanci. Vrednost prvega je včasih vsakodnevno presegla vrednost drugega, medtem ko je bil povprečni obseg trgovanja med njima zelo blizu.

Združeni dnevni obseg in odprte obresti med BTC / USD (zamenjave) in BTC / USDT (zamenjave). Vir: poševno

Kar zadeva globino trgovanja, so zamenjave s pridržkom USDT zdaj dohitele zamenjave s kovanci – celo v zadnjem tednu so jih presegle.

Odstotek obsega trgovanja med zamenjavami BTC / USD in zamenjavami BTC / USDT od 2. do 17. junija. Vir: OKEx

Pogodbe z maržo USDT so začele veljati šele decembra 2019, ko je OKEx postal prva borza, ki je hkrati sklenila dve vrsti pogodb. V nekaj več kot pol leta je obseg trgovanja s pogodbami s pridržkom USDT hitro naraščal – kar odraža tudi trenutne tržne razmere.

Razpon ponudb / ponudb v višini 5 milijonov ameriških dolarjev (%, povprečno dnevno) med zamenjavami BTC / USD in zamenjavami BTC / USDT od 1. januarja do 17. junija. Zaradi zaupnosti smo os Y izpustili. Vir: OKEx

Pogodbe z maržami na kovance in pogodbe z maržo na USDT

Pogodba z maržo na kovanec je obratni trgovalni izdelek – kar pomeni, da se kripto kupi pred pogodbo, da se položi kot zavarovanje – in se poravna na podlagi kovanca ali kriptovalute, ki jo izbere trgovec. To pomeni, da če boste trgovali z BTC / USD, bo vaša pozicija na koncu urejena v BTC. Trgovci morajo imeti tudi BTC kot zavarovanje, če trgujejo s pogodbo BTC, ali ETH, če trgujejo s pogodbo ETH.

Pogodba z maržo USDT pa je linearni izvedeni izdelek, ki kotira in se poravna v USDT – Tetherjevem stabilcoin valuti, ki je vezan na vrednost ameriškega dolarja.

Za obratne pogodbe se dobiček in izguba ali P / L izračuna v BTC, medtem ko linearne pogodbe uporabljajo USDT.

Inverzno nelinearno v primerjavi z linearnim izplačilom. Vir: Naklepno

Že vrsto let so obratne terminske pogodbe najbolj priljubljeni izvedeni finančni instrumenti za trgovanje s kriptovalutami. Do zdaj so bile četrtletne terminske pogodbe z maržo na kovance najbolj trženi in najbolj likvidni izdelki na OKExu.

Pri trgovanju z BTC so na primer četrtletne terminske pogodbe (BTC-USD-200925) predstavljale približno 33% celotnega obsega trgovanja v zadnjih 24 urah. Hkrati so trajne zamenjave z mejo USDT (BTC-USDT-SWAP) predstavljale približno 19% in za 3% presegale trajne zamenjave s kovanci (BTC-USD-SWAP)..

OKEx 24h BTC terminske pogodbe & Zamenja količnik (v milijonih dolarjev) 7. julija. Vir: poševno

Prednosti trgovanja s USDT

Ker je cena Bitcoina v drugi polovici leta 2019 še naprej padala, skupaj z več hitrimi črpalkami in odlagališči, je trg očitno postal bolj nenaklonjen. To je sovpadalo tudi s stabilkovanci pridobivanje priljubljenosti in opažajo, da se primeri njihove uporabe povečujejo.

V ne-bikovskem okolju ali v obdobjih visoke nestanovitnosti lahko pogodbe z mejo USDT pomagajo omiliti omenjeno nestanovitnost. Trgovcem omogočajo tudi enostavno izračun donosa v fiatu namesto v BTC.

Priljubljeni analitik in Decentrader ustanovitelj FilbFilb pojasnjeno za OKEx Insights:

"Težava s tem, da je BTC osnovno sredstvo, čeprav gre za inovativen swap izdelek, pomeni, da je za varovanje pred zavarovanjem Bitcoin potrebna dodatna plast upravljanja tveganj. Z novimi vzvodno inovativnimi izdelki, ki se na spletu poravnajo v USDT, je nekaj teh težav odpravljeno za tiste, ki želijo predvsem upravljati uspešnost v USD.." 

Trgovanje z USDT, daleč največji stablecoin s tržno kapitalizacijo se je izkazala kot dobra izbira za nestanovitna obdobja – na primer v prvi polovici leta 2020 -, saj uporabnikom odvezuje, da bi morali nenehno razmišljati o varovanju pred kripto izpostavljenostjo.

Poleg tega, če trgovci zavzamejo kratke pozicije, bi lahko pogodbe z maržo USDT ustvarile boljši dobiček kot pogodbe z maržo na kovance pri izračunavanju dobička in izgube v fiatu. V redu predhodno ilustrirano to točko v naslednjem primeru:

Vendar je na bikovskem trgu kontang – situacija, v kateri je terminska cena osnovnega sredstva višja od promptne cene – zelo visok. Pogodbe z maržami s kovanci bodo temu primerno ustvarile več dobička, ker cena zavarovanja z rastjo narašča.

Poleg linearne krivulje donosa je za nekatere trgovce pogodbe z mejo USDT tudi lažje trgovati, saj lahko BTC, EOS, ETH in druge pogodbe odpirajo neposredno pri USDT. To odpravlja izgube, ki nastanejo pri pretvorbi med kovanci.

Trgovci lahko tudi hitreje odpirajo naročila, saj pogodbe z maržo USDT odpravljajo potrebo po nakupu osnovnih kovancev – kar prav tako zmanjšuje provizije za trgovanje.

Za nove, ki se ukvarjajo s kripto trgovanjem, se lahko pogodbe z maržo USDT počutijo tudi bolj intuitivne. Na primer, ko trgovec ustvari 100 USDT dobička, lahko neposredno vidi, da je ta dobiček vreden približno 100 USD – ker je vrednost 1 USDT v večini primerov zelo blizu 1 USD.

Glede na relativno stabilnost, priljubljenost in vsestranskost USDT je ​​verjetno, da se bo uporaba stabilkoinov pri trgovanju z izvedenimi finančnimi instrumenti z razvojem leta še naprej povečevala..

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov. Sledite OKEx Insights na in .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map