Zavarujte svoj portfelj Bitcoin

Bitcoin biki so bili težko, saj je vodilna kriptovaluta šla po medvedji poti, odkar je konec junija dosegla najvišjo letno mejo 13.900 USD. Ko se popravek cene nadaljuje, trgovci sprašujejo, kako zavarovati svoje dolge pozicije BTC. Zahvaljujoč cvetočim trgom kripto izvedenih finančnih instrumentov lahko udeleženci zdaj izkoristijo vse bolj priljubljene večne izdelke swap in terminskih pogodb, da imajo boljši nadzor nad izpostavljenostjo tveganju..

BTC kratkoročni medvedji

Kljub temu, da je dolgoročni bikovski primer še vedno močan, je na dnevnem grafikonu BTC / USDT na dnevnem grafikonu BTC / USDT videti vztrajanje kratkoročnega medvedja. Konec junija je par prvič po več kot letu dni trgoval nad nivojem 13.900 dolarjev, vendar pa sredi julija ni uspel prebiti te ravni in to je postalo odpor. Oblikovan je vzorec dvojnega vrha, ki mu sledi padajoči trend. Pred kratkim se paru ni uspelo zadržati nad dvojnim izrezom na približno 10.400 USD. Za nameček so dnevne vrednosti RSI še vedno pod 50 in dnevne vrednosti MACD ostale v območju medveda.

Izvedeni finančni instrumenti in obvladovanje tveganj

Glede na nedavni popravek cen v BTC je upravljanje s tveganji z uporabo izvedenih finančnih instrumentov bitcoin zdaj tema, ki bi jo vsi morda želeli ponovno obiskati. Če ste bili vlagatelj na tradicionalnem finančnem trgu, vam trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti ne bo tuje.

V učbeniku je izvedeni finančni instrument finančni vrednostni papir z vrednostjo, določeno z osnovnim sredstvom. Gre za pogodbo, ki vključuje dve ali več strank, osnovno premoženje pa so lahko delnice, obveznice, surovine, valute, obrestne mere ali tržni indeksi.

Zakaj je izpeljanka tako priljubljen instrument? Ker se z njim lahko varuje pozicija, špekulira o usmerjenem gibanju osnovnega sredstva ali daje vzvod lastništvom. Je tudi vsestransko orodje pri obvladovanju tveganj. Številne finančne institucije nenehno trgujejo z izvedenimi finančnimi instrumenti, kot so zamenjave in terminski posli, kot del svojih strategij diverzifikacije tveganj.

Izvedeni finančni instrumenti v Crypto

Trgi kripto izvedenih finančnih instrumentov so relativno novi in ​​majhni v primerjavi s tradicionalnimi, vendar zaradi tega niso manj donosni. Tako kot terminske pogodbe z delnicami ali zamenjave obrestnih mer tudi izvedeni finančni instrumenti BTC nudijo zaščito pred nestanovitnostjo in nihanjem kriptotrgov. Lahko deluje tudi kot orodje za varovanje pred tveganjem za izravnavo morebitnih izgub. Poleg tega lahko trgovci z izvedenimi finančnimi instrumenti špekulirajo o cenah kriptovalut z vzvodom in tako maksimirajo potencialni dobiček. V kripto svetu obstajajo tri glavne vrste izpeljank. (1). Nenehne zamenjave; (2). Terminske pogodbe; in (3). Opcije

Zavarovanje

Čeprav bi lahko naraščajoče tveganje padca BTC sčasoma ustvarilo priložnost za nakup bikov BTC v prihodnosti, se je negativno razpoloženje BTC še povečalo, za obvladovanje tveganj pa vlagateljem svetujemo, da pregledajo svoje strategije varovanja pred tveganji in arbitraže. Zavarovanje vključuje uporabo več kot ene sočasne stave v nasprotnih smereh, da bi omejili tveganje resne naložbene izgube. Najprej si oglejmo razlike med strategijami varovanja pred tveganjem.

Za primer varovanja vzemimo terminske pogodbe.

Še vedno obstajajo nekateri drugi dejavniki, ki bodo vplivali na splošno strategijo varovanja pred tveganjem, kot so datum poteka veljavnosti, odločitev o dolgem ali kratkem roku in število pogodb.

Zaščita dolgih položajev

Perpetual swap je še en strukturiran instrument, ki ga lahko vlagatelji izkoristijo. Predpostavimo, da se bitcoin zdaj na promptnem trgu trguje pri 9.500 USD, večna zamenjava BTC pa pri 9600 USD. Vlagatelj bi lahko kupil bitcoin na promptnem trgu z 9500 dolarji in hkrati odprl kratko pozicijo v enaki vrednosti (9.500 dolarjev) na večnem trgu..

  1. Ko se cene BTC dvignejo, bi lahko vlagatelji izkoristili dobiček na promptnem trgu.
  2. Ko se cene BTC znižajo, bi lahko vlagatelji zaprli kratko pozicijo večne zamenjave in iz nje izkoristili dobiček, nadoknadili izgubljeno na promptnem trgu.

Vendar bi morali trgovci upoštevati tudi dejavnike financiranja in poravnave, če je zamenjava za daljše obdobje del njihove strategije.

Arbitražne možnosti

Arbitraža je praksa trgovanja s cenovno razliko med več kot enim trgom za isto blago, da bi izkoristili neravnovesje, vključuje nakup in prodajo v zelo kratkem obdobju. Predpostavimo enak scenarij, ko se bitcoin na promptnem trgu trguje po ceni 9.500 USD, trajna zamenjava BTC pa znaša 9.600 USD. Vlagatelj kupi bitcoin na promptnem trgu z 9500 ameriškimi dolarji in hkrati odpre kratko pozicijo v enaki vrednosti (9.600 ameriških dolarjev) na večnem trgu.

  1. Vlagatelji lahko dobijo dobiček, če se razmik med njima zmanjša.
  2. Če se širjenje razširi, se nerealizirani P&L zamenjave postane negativna. V tem primeru lahko vlagatelji počakajo na zapadlost poravnave. Cena zamenjave blagovne znamke se običajno izračuna na podlagi promptne cene, zato bi bila cena znamke zelo blizu promptne vrednosti, dobiček pa bi bil približno 9.600–9.500 USD = 100 USD
  3. Ko je promptna cena višja od cene zamenjave, skupni dobiček preseže 100 USD.

Zaključek

Zavarovanje ni opravljanje varnih poslov. Namesto tega gre za poskus zmanjšanja znanih tveganj med trgovanjem. To je pomembna strategija na tradicionalnih finančnih trgih in poslovnem upravljanju, trgovci s kripto pa lahko sprejmejo prakse, ki se pogosto uporabljajo pri trgovanju z delnicami, devizami in blagom. Tako kot katera koli druga trgovina s tveganji in dobitki ima tudi varovanje pred tveganjem nižje donose za vpleteno stran, vendar lahko nudi pomembno zaščito pred negativnim tveganjem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map