Zbirka AMA: Orhideja – ne samo VPN, ampak celotno omrežje za zasebnost

Z najnovejšim projektom uvrstitve na seznam – Orchid! Veseli smo bili, da je dr. Steven Waterhouse, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Orchid, z nami delil svoj poslovni vpogled in strategije, pogovori so bili razumljivi in ​​prijetni. Vsekakor smo začutili vročino in strast!

Orchid omogoča decentralizirano rešitev navideznega zasebnega omrežja (VPN), ki uporablja globalni nabor ponudnikov pasovne širine za povezovanje posameznikov, hkrati pa ohranja zasebnost, kar uporabnikom omogoča bolj odprt in dostopen internet.

V času AMA je dr. Steven Waterhouse odgovoril na kombinacijo vprašanj o Orhideji in OXT-ju iz naše skupnosti ter nekaj vprašanj v živo&A na koncu seje. Spodaj preberite naše povzetke vrhuncev AMA z orhidejo!

1. seja

V1: Kakšno je vaše ozadje in kako ste prišli do ideje o ustvarjanju Orhideje?

A1: Že od začetka spleta in različnih podjetij, pri katerih sem bil vpleten, sta me vedno skrbeli dve stvari: Centralizirana in decentralizirana arhitektura: Internet je bil prvotno zasnovan tako, da je decentraliziran. Pravzaprav je bil zasnovan tako, da prenese večjo katastrofo. V preteklih letih, ko gradimo internet do današnjega mesta, so se v prvotni zasnovi zgodile številne spremembe.

To so predvsem rezultat tehničnih omejitev odjemalca: strežniški sistemi, tj. večji internetni portali zaradi odjemalca: oblikovanje strežnika. To vodi do poslovnih modelov, ki jih vidimo danes, npr. sledenje uporabnikom in prodaja uporabniških podatkov za zagotovitev donosnosti. Menim, da so decentralizirane arhitekture, kot sta Ethereum in Orchid, v katerih izkoriščamo Ethereum, boljše za nekatere vrste aplikacij. Druga ideja, ki me že dolgo skrbi, je zasebnost in naše opažanje pred zagonom Orchida je bilo, da so tudi sedanji ponudniki VPN centralizirani in nimajo zasebnosti po vgrajeni zasnovi.

Navdih za Orchid je bil, če bi kdo lahko zagnal vozlišče VPN ali zgradil svoje omrežje VPN. In nekaj let kasneje smo to zgradili.

V2: Posvojitev je eden pomembnih dejavnikov, na katerega se morajo osredotočiti vsi projekti, da postanejo privlačnejši za vlagatelje. Kakšen je načrt Orhideje, da sprejme več posvojitev?

A2:V Orhideji smo torej posebej osredotočeni na posvojitev. Smo eden redkih projektov, ki ima aplikacijo, ki jo lahko uporabljajo tako uporabniki kot ponudniki vozlišč, in ki rešuje problem, ki je za ljudi oprijemljiv in resničen. Zdaj imamo ios in aplikacije za Android ter kmalu še aplikacije Dekstop in smo se skrbno osredotočili na svoje blagovne znamke in oblikovanje. V odjemalskih aplikacijah smo inovirali nove ideje, da omogočimo lažje vključevanje uporabnikov v okolju Web3, hkrati pa ohranjamo decentraliziran pristop k zasebnosti. Vendar se tudi zavedamo, da je pridobivanje uporabnikov, ki ne vedo, kako uporabljati kriptovalute, zelo pomembno in delamo na rešitvah, ki bi to funkcijo omogočile. Z veseljem se začenjamo tudi z OKExom, saj odpira nove trge ne le za OXT, tudi za našo stranko – in tako smo nedavno prevedli našo aplikacijo, belo knjigo, spletno stran, dapp itd. v mandarinščino, ruščino, indonezijo in japonščino

V3: Povejte nam razlog, zakaj naj uporabniki uporabljajo Orhidejo. Kakšne koristi prinaša Orhideja?

A3: Z običajnim VPN-jem torej zaupate svojemu ponudniku enemu ponudniku VPN-jev. Upajmo, da je ta ponudnik VPN vreden zaupanja, vendar je po vsem svetu 1000 ponudnikov VPN, kako bi vedeli? Z Orhidejo odjemalec pošlje promet več ponudnikom VPN in ta je lahko "poskočen" ali usmerjena med več ponudniki VPN. Z Orchidom lahko vsakdo zažene vozlišče VPN, tako da ga lahko zaženete sami ali pa ga nastavite za svoje prijatelje. Tudi naš žični protokol VPN je nov in naš promet je bolj podoben video prometu, kot je povečava, kot običajni protokol VPN. To ima pomembne prednosti. In končno, z Orchid lahko tudi naložite program ali nov algoritem za šifriranje na vozlišča ponudnika in to uporabite – tako da je naš protokol prilagodljiv, tukaj je nekaj naših novih prevedenih posnetkov zaslona aplikacije.

V4: Na trenutnem trgu je na voljo veliko aplikacij VPN in aplikacij za sporočanje, ki delujejo dobro. Zakaj je decentralizirana platforma VPN boljša od centralizirane? Kakšne so dodatne prednosti decentraliziranih aplikacij in ne centraliziranih ?

A4: Osnovne ideje so:

1. Ne morete biti prepričani, da lahko zaupate ponudniku VPN. Orchid uporablja več ponudnikov in tudi pospešuje promet med njimi za izboljšanje zasebnosti.

2. Vsakdo lahko zažene vozlišče Orchid in postane ponudnik, tako da ljudem omogoča ustvarjanje lastnih omrežij.

3. Z uporabo OXT in naših pametnih pogodb lahko s tem omrežjem naredimo dodatne stvari, na primer plačujemo za vsebino, izvajamo kodo itd..

Pri omrežju torej ne gre le za VPN. Tam notri je še veliko več.

Ena najpomembnejših stvari, ki smo jo ugotovili, je, kako prilagoditi plačila Ethereum tako, da delujejo pri hitrostih podatkovnega omrežja. Naše "verjetnostna nanoplačila" omogoča hitre transakcije in omogoča tudi plačila ponudnikom za stvari, kot so pasovna širina (npr. omrežja VPN ali Wifi ali Mesh), shranjevanje, obdelava ali vsebina.

https://blog.orchid.com/introducing-nanopayments

V5: Kako se počutite, ko bo OXT uvrščen na seznam OKEx? Kakšne so dolgoročne koristi te akcije za prihodnost OXT? Projekt mora biti izjemno uspešen, da se uvrsti na borzo najvišje stopnje, kot je OKEx, kako dober je vaš projekt?

A5: Najprej smo navdušeni nad sodelovanjem z OKEx – tamkajšnja ekipa je neverjetna in profesionalna. In tudi mi smo navdušeni, da se pridružimo tej skupnosti in se učimo od vseh vas ter dobimo povratne informacije o tem, kaj potrebujete in kako lahko Orchid pomaga. Kot sem že povedal, smo navdušeni nad povečanjem naše globalne pokritosti. Začeli smo decembra in se uvrstili na Coinbase, nato pa smo mesece poskušali ugotoviti, katera izmenjava bo naslednja, tista, ki bi nam ponudila široko globalno pokritost in profesionalno platformo. Nato smo začeli sodelovati z OKExom in z veseljem začnemo z njimi. OKEx nam poleg odlične izmenjave in skupnosti ponuja tudi pokritost v številnih delih sveta, zato smo nato tudi prevedli in promovirali našo aplikacijo in spletno mesto v te jezike, da bi podprli skupnosti – ne samo za trgovanje, temveč tudi za omogočanje za dostop do naše aplikacije.

Pri omrežju aplikacij in ponudnikov, kot je naše, je pomembno, da deluje le, če je na voljo $ OXT, da lahko široko pokriva številne geografske trge.

Kar zadeva naš projekt, smo imeli srečo, da smo imeli v Orchidu neverjetno ekipo in tudi številne prijatelje in navijače iz zgodnjih dni prostora blockchain. Ti ljudje so nam pomagali priti tja, kjer smo, in verjamemo, da je to šele začetek naše poti. Naš cilj je, da se naše omrežje globalno uporablja za številne namene.

V6: S koliko partnerji sodeluje OXT? Kdo so oni?

A6: Imamo veliko partnerjev. Na omrežni strani smo začeli s sodelovanjem z zanesljivimi in zasebnimi ponudniki VPN, vključno z zasebnim dostopom do interneta, Boleh, VPN Secure, Tenta, Liquid in drugimi. Sodelujemo tudi z nekaterimi največjimi imeni v kripto, kot so OKEX (!), Coinbase, Ledger, Bloq, Bread Wallet in še več. Bodite pozorni na naš TG in blog ter twitter za več partnerstev kmalu.

V7: Kripto trg postaja prenatrpan z blockchain projekti in žetoni, zaradi česar se OXT razlikuje od drugih projektov?

A7: Strinjam se, da obstaja veliko projektov. To je v inovacijskem ciklusu naravno.

Drugi primeri tega so bili mehurček dotcoma v poznih devetdesetih letih, isto pa se je zgodilo tudi s socialnimi mediji, mobilnimi napravami itd. Naše prepričanje je, da bo osredotočanje na primere dejanske uporabe in zagotavljanje trdne vrednosti v rešitvah projektom, kot je Orchid, omogočilo uspeh. . Prav tako smo bili zelo previdni pri načinu poslovanja in lansiranju izdelkov. Odprti smo tudi za učenje novih idej in projektov, ko se razvijajo in sodelujejo z njimi.

V8: Ali je COVID-19 vplival na projekt??

A8: Če sploh kaj, trenutna kriza poudarja pomen storitev VPN, kot je Orchid. Ker se vlade vse bolj zatekajo k nadzoru državljanov, medtem ko ljudje več kot kdaj koli delajo doma in uporabljajo domače internetne povezave, so omrežja VPN bistvenega pomena kot prej. Naša ekipa deluje na daljavo od našega začetka, zato ukrepi za socialno distanciranje ne spreminjajo našega delovanja kot podjetje. Nadaljujemo z zagonom, saj je ta seznam na OKExu pomemben mejnik pri zagotavljanju, da je naše orodje za zasebnost na voljo vsem. Vsi smo zelo zaskrbljeni zaradi COVID-a 19. V tem času smo pred kratkim novinarjem omogočili brezplačno aplikacijo, da bi povečali svoj varnosti in zasebnosti, več truda pa smo usmerili tudi v namizno aplikacijo, da ponudimo Orchid ljudem zdaj doma. Upam, da ste v tem času vsi na varnem in zdravi.

V9: Ali lahko razložite več o multi-hop arhitekturi in odprtokodnem etosu? Zakaj bi to zagotavljalo "digitalna zasebnost brez primere v nezaupljivem kontekstu" medtem ko ga eden uporablja?

A9: Ko uporabljate običajni VPN, lahko VPN spremlja vse, kar počnete, ker usmerjajo vaš promet. Pri uporabi več skokov pa vam več vozlišč VPN ne more slediti na enak način, saj je bil vaš naslov IP med skoki skrit

Odprtokodni pristop je po našem mnenju bistvenega pomena pri varnostnih aplikacijah, zato vas mora skrbeti, če uporabljate katero koli aplikacijo, ki ni odprtokodna. Našo odprtokodno kodo najdete tukaj: https://github.com/OrchidTechnologies/orchid

V10: Zakaj ste poimenovali svoj projekt? "Orhideja"? Ali obstaja kakšna zgodba zadaj?

A10: Ime Orhideja se je pojavilo na nas v zgodnjem življenju podjetja. Želimo nekaj, kar predstavlja več "naravno" internet. Menimo, da sledenje, centralizacija in tako naprej niso "naravno" in naš dizajn – od slik, ki jih uporabljamo, do kode, ki jo pišemo, odraža ta ehos.

Q11: Kako se uporabljajo žetoni OXT? Kakšne koristi imajo dolgoročni imetniki OXT?

A11: Za napajanje omrežja se uporablja valuta OXT. Uporabniki plačujejo storitve vozliščem ponudnikov z uporabo OXT. Poleg tega se OXT uporablja v kontekstu zajemanja za oglaševanje storitev ponudnika – na primer, če ima ponudnik veliko pasovno širino, bi to zmožnost oglaševal tako, da bi vložil veliko OXT itd..

V12: Ali lahko prosim osvetlite varnostno stran ekosistema Orhideja? Kako varna je struktura Orhideje? Kateri ukrepi so bili sprejeti?

A12: Najprej je naša ekipa neverjetno osredotočena na to vprašanje. Zasnovali smo veliko različnih teoretičnih modelov napadov in smo vedno pregledni glede ponudbe omrežja Orchid v smislu zasebnosti. Opravili smo tudi več varnostnih pregledov – rezultate smo objavili na naših spletnih dnevnikih, verjamem.

Seja2

V1: Veliko kripto startupov, ki jih je ustvarila skupina nadarjenih ekip, se izprazni zaradi težav pri zbiranju sredstev za prodajo žetonov ali drugih neobvladljivih dejavnikov, kot je medvedji trg, ki je sčasoma privedel do neuspeha. Zanima nas, kako bo OXT prebil tovrstne ovire.

A1: Hvala za to vprašanje. Vedno smo imeli dolgoročni pogled na gradnjo našega podjetja. Imamo nadarjeno tehnično ekipo, vendar imamo tudi nadrejeno ekipo za poslovanje in poslovanje, kar se kaže v naši majhni vitki ekipi in dolgoročnem pristopu k poslu. Brez razkrivanja notranjih financ lahko zagotovim, da bomo še dolgo in se nameravamo zelo resno osredotočati na ta projekt.

V2: Večina VPN-jev med njihovo uporabo omejuje hitrost! Kako Orchid reši to težavo??

A2: Radi bi, da preizkusite Orhidejo in si ogledate primerjavo! Trenutno izvajamo teste hitrosti in lahko predvajamo videoposnetke tudi prek državnih požarnih zidov.

V3: Ko jemljemo projekt, bi nas običajno skrbeli njegova hitrost, varnost, transakcije in potencial njegovih žetonov! Kakšen je pogled Orhideje na te dejavnike in kako bi se lotili? Ali imate kakšne prihodnje posodobitve, ki bi jih z veseljem delili z nami?

A3: O hitrosti plačil sem že govoril. Naša zasnova nanoplačil omogoča spreminjanje hitrosti podatkovnega omrežja – to pomeni, da vsak paket vključuje plačilo. Nekajkrat sem razpravljal tudi o varnosti. Upam, da pomaga. Tu imamo nekaj trikov. Uporabljamo nov omrežni protokol VPN, ki temelji na WebRTC. Seveda bo vse, kar uporablja eno ali več vozlišč VPN, dodalo zakasnitev, toda v naših testih smo lahko brez težav pretočno predvajali video in video klepet..

V4: Kot vemo, ima vsak uspešen projekt nekaj zgodb v ozadju, kaj je zgodba za uspehom OXT? Kakšna je bila ta vizija, ko se je prvič pojavila kot ideja? Ali želite prikazati / deliti z nami kakšne posebne prototipe ali prihajajoče posodobitve OXT?

A4: Imamo veliko zgodb :) Lahko bi naredil celoten AMA o zgodbah o Orhideji in prej, ko sem bil v Panteri. Naša ekipa je prestala številne poslovne cikle in tudi mi smo sposobni prebroditi to trenutno nevihto. Kar zadeva prihodnje, je največja kratkoročna stvar namizni odjemalec. Kmalu za tem imamo nekaj zanimivih novosti, ki jih bomo kmalu preizkusili z našo skupnostjo. V bistvu ljudem olajšamo plačilo za VPN – veliko lažje.

V5: Kaj je namen žetona OXT? Kakšno vlogo ima v vašem ekosistemu? Kakšna je stopnja zrelosti izdelka?

A5: Omrežje Orchid ponuja nov okvir plačil, ki omogoča plačilo prometa na paket. Ponudniki vozlišč se plačujejo z verjetnostnimi mikroplačili, ki jih ponudniki vozlišč unovčijo v zameno za žetone orhideje; spodbuda, namenjena spodbujanju operaterjev vozlišč, da zaslužijo OXT za svojo presežno pasovno širino. Uporabniki lahko nato uporabljajo svoje žetone OXT za dostop do decentraliziranega trga pasovne širine, kjer lahko kdor koli deluje in postane vozlišče.

V6: Ali nam lahko poveste nekatere funkcije aplikacije Orhideja?

A6: Orhideja je najboljša v svojem razredu pri ravnanju z uporabniškimi podatki. Večina VPN-jev beleži in celo prodaja uporabniške podatke. Za razliko od teh ponudnikov se Orchid zavzema za najvišje standarde glede zaščite uporabnikov in zato ne beleži ali zbira nobenih uporabniških podatkov.

Orhideja je odprtokodna.

Orhideja ni samo VPN, je celotno zasebno omrežje. Orchid je celotno zasebno omrežje, tržnica, kjer veliko ponudnikov VPN proda svojo pasovno širino. Ko se pridružite, lahko izbirate med ponudniki, izberete najboljši VPN za svojo edinstveno situacijo ali konfigurirate več VPN-jev po meri. Za zagon omrežja je Orchid sodeloval z več visokokakovostnimi VPN storitvami, ki v omrežju delujejo od 1. dne. PIA, eden najbolj priljubljenih odprtokodnih VPN-jev z milijoni uporabnikov, je primer ponudnika, ki ga lahko najdete na Orhideja.

Orhideja je plačljiva in običajno cenejša. Orchid ne potrebuje kreditne kartice.Orchid ponuja povsem nov način, kako lahko uporabniki nadzirajo svojo zasebnost. Prvi in ​​edini VPN, ki ponuja konfiguracije več skokov med več ponudniki, tako da noben ponudnik ne more dostopati do celotne slike svoje dejavnosti. Predstavljajte si razliko med vrzitvijo občutljivega dokumenta v smeti in drobljenjem na drobne koščke. Več hmeljev pomeni, da vaš promet gre skozi drobilnik, zato ga verjetno nikoli ne bo mogoče obnoviti.

V7: Zakaj bi storitev VPN potrebovala žeton?

A7: Žeton OXT uporabnikom v omrežju Orchid zagotavlja vrednost na več načinov:

Odjemalec Orchid je dostopen prek iOS, Android, Linux in Microsoft. Verjetnostna mikroplačila se uporabljajo za zagotavljanje omrežne varnosti in naključno spodbujanje ponudnikov orhidejskih vozlišč (tj. Vsakogar, ki ima računalnik ali nabor strežnikov). Ta trg enakovredne pasovne širine uporablja žetone za plačilo operaterjem vozlišč za presežno in neizkoriščeno pasovno širino.

Prispevek pasovne širine – kdor koli lahko upravlja vozlišče Orchid. Vozlišče namesti odjemalca Orchid; poveže napravo kot vozlišče (ali niz vozlišč) in nato lahko vloži žetone, da poveča možnosti za nagrado v omrežju. Prispevci pasovne širine lahko sodelujejo tako, da vložijo žetone Orchid (OXT) v zameno za medaljone, ki odobrijo prometne zahteve, omogočajo decentralizirano identifikacijo na strani oskrbe (tj. Preverjanje pristnosti) in dodajo močne varnostne spodbujevalne mehanizme, povezane z omrežjem.

Potrošnik pasovne širine – uporabniki lahko prvič plačajo na tekoče za zasebno, varno internetno povezavo. Za napajanje odjemalca uporabnik namesti Orchid VPN, v denarnico doda žetone Orchid, nato pa lahko dostopa do interneta po uporabniško izbrani poti, da zagotovi varno povezavo kjer koli na svetu. V zakulisju uporabnik plača žetone Orchid (OXT), nato se mu odobrijo “vstopnice” za ta sklad; zahtevajte izplačilo vstopnic na vsakih deset tisoč, pri čemer je vsaka vstopnica veljavno mikroplačilo, ki izplačuje žetone Orchid (OXT) prispevalcem pasovne širine na trgu pasovne širine P2P. Uporabniki plačujejo samo za pasovno širino, ki jo porabijo.

V8: Kaj motivira ustanovitelja Orhidejo ?

A8: Zabavno vprašanje. Motivira me reševanje problemov iz resničnega sveta. Izjemno me skrbijo zasebnost, nadzor in cenzura po vsem svetu ter reševanje problemov ljudi, ki imajo težave s tem. Motivira me tudi posvojitev in izdelava zares kul izdelkov!

V9: Mislim, da DeFi spreminja naš odnos z denarjem, naložbami, posojili in dolgom. Kakšni so načrti, da bi ORCHID uspeval v prostoru DeFi?

A9: Ok, to se zdi izven teme, vendar je zanimivo. DEFI je zanimiv prostor. Mislim, da se bodo pristopi, ki temeljijo na Ethereumu, morda kmalu spet soočili z nekaterimi težavami, vendar bomo videli. Mislim, da bodo nekatere nove verižne rešitve, kot je Vega, pomagale rešiti ta vprašanja. Za Orchid igramo na področju nagrajevanja, tako da ponudnikom omogočimo, da OXT stavijo na oglaševanje svojih storitev in nato z zagotavljanjem storitev zaslužijo OXT. To je kot Airbnb pasovne širine ali drugih virov. Delamo tudi na tehniki, ki ljudem omogoča, da stavijo OXT na ponudnika, tudi če nimajo vozlišča – v bistvu delegirajo svoj delež

V10: Predvidevamo, da Orchid vedno išče izjemne partnerje, uporabniki pa nenehno rastejo. Bi nam delili, v čem je skrivnost te stopnje rasti?

A10: Zelo se trudimo! In imamo neverjetno ekipo, ki je strastna in osredotočena, še posebej zdaj bi rada odgovorila na vsa ta vprašanja. Lahko me kontaktirate na @ orchid7 in naša skupina TG na orhideji je https://t.me/OrchidOfficial

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map