Zbirka AMA: Zasebnost usmerjen brskalnik – pogumen, del vpogleda Brendana Eicha

6. marca je OKEx Community gostil razburljivo sejo Ask-Me-Anything (AMA) z Brendanom Eichom, soustanoviteljem in izvršnim direktorjem podjetja Brave.

Pogumni brskalnik se osredotoča na zasebnost uporabnikov in ponovno predstavlja, kako bi moralo delovati spletno oglaševanje. Zasnovan je tako, da odstrani spletne oglase s spletnih mest, poslovni model njegovega izdelovalca pa ne temelji le na blokiranju oglasov, temveč tudi na nadomeščanju opraskanih oglasov z oglasi iz lastnega omrežja..

Med AMA je Brendan Eich odgovoril na kombinacijo vprašanj o pogumnem brskalniku in razvoju osnovnega pozornega žetona (BAT) skupaj z nekaterimi Q&A na koncu seje. Spodaj preberite najnovejše povzetke AMA z Brendanom!

Oddelek 1

Q1: Katere poslovne modele lahko uporablja tehnologija Brave Browser? Ali so podjetja ali vladne organizacije vaše stranke? U

Podjetja, od majhnih ustvarjalcev v YouTubu do največjih založnikov spletnih strani. Poslovni modeli vključujejo nasvete oboževalcev in mesečne donacije, samodejne prispevke obiskovalcev v podjetju Brave, nakupe vrhunskih digitalnih in drugih izdelkov prek e-trgovine, prenosni plačilni zid v brskalniku, ponavljajoče se naročnine.

V2: Kakšna je vaša dolgoročna vizija industrije, v kateri deluje Brave? Se bojite, da bo nekega dne prišel še en projekt z bolj inovativno tehnologijo, ki bo lahko nadomestila Brave?

Brave je vodilno na področju izdelkov, ki jih privzeto zagotavljajo zasebnost, in naš pristop lahko meri tako navpično kot vodoravno: na video, e-pošto, iskanje; od majhnih spletnih mest in kanalov YouTube do največjih. Biti prvi in ​​imeti zveste uporabnike, medtem ko spodkopava dohodke, kot je Google, je trajna prednost.

V3: Katere so panožne bolečine, ki jih želi #BRAVE inovativno obravnavati?

Uporabniška bolečina: preobremenitev oglasov in sledenja, izpraznitev podatkovnega načrta, praznjenje baterije; Ustvarjalne bolečine: trudite se, da bi s programskimi oglasi dobili celo 30% bruto, ne da bi uporabnike obnoreli s slabimi oglasi; boljše poslovanje v neposredni prodaji oglasov z višjimi stroški; pridobivanje in prijava pokroviteljev ali donatorjev, ki morajo upoštevati številne vredne prejemnike; paywall utrujeni uporabniki, ki se ne bodo naročili na 100 spletnih mest, morda pa na vaše, če bi lahko najprej kupili “na dvorišču”. Brave vse to rešuje s pametnim brskalnikom v slogu super aplikacije.

V4: Kakšna je prednost uporabe Brave Browser kot drugih brskalnikov, kot je Google?

Google Chrome ima vgrajen nadzor: če se v katero koli Googlovo storitev prijavite z gmail naslovom ali podobnim ključem računa, Chrome privzeto sledi vaši navigaciji za ciljanje oglasov. V spletu Chrome omogoča, da se skripti in piškotki za sledenje naredijo pri vas, saj se do 2,5-krat izprazni baterija in ustrezen vpliv na obremenitev strani in podatkovni načrt. Google ne more dovoliti, da bi bili ti sledilci blokirani, ali pa bi ga delničarji in stranke tožili (pa tudi strožje preganjali zaradi kršitev protitrustovske zakonodaje). Zataknjeni so v kotu, ki so si ga poslikali, ko so pridobili in povezali iskanje, YouTube, Doubleclick (oglasi na strani), AdMob (oglasi v aplikaciji, polni goljufij) in Google Play Store. Brave blokira vse splošne Googlove potrebe za jasne koristi uporabnikov in večji neto prihodek založnikom.

V5: Katere korake sprejemate, da povečate število ljudi, ki uporabljajo brskalnik Brave?

Partnerski program na https://brave.com/refer ustvarjalcem pomaga plačevati mesečno novega uporabnika, ki ga pripeljejo k nam. Oglašujemo tudi na večjih platformah, da uporabnike rešimo iz krempljev lastnikov teh platform, tako da jih privzeto pripeljemo do Brave z zasebnostjo in brez sledenja po namestitvi. Nazadnje sodelujemo s sponzorji priljubljenih podcastov, ki imajo radi Pogumnega in ga promovirajo.

V6: Kaj če bi se spletna mesta, kot sta FB in Google, odločili, da so nezdružljivi s Brave ali če bi poskušali zavrniti igranje in to nekako blokirali?

Pogumni e temelji na kromu, zato jim je to težko v praksi. Skrivamo se v množici na osnovi kroma, v kateri prevladuje Chrome. Tvegali bi, da bi blokirali lastne uporabnike Chroma. Poskus prstnih odtisov uporabnikom po znamki in modelu brskalnika je mogoč, a drag, pa tudi tvegan (lažno pozitiven problem, omenjen v zadnjem stavku). Nazadnje, Google je v ZDA preiskoval protitrustovsko, protikonkurenčne prakse v EU in kršitve varstva podatkov v različnih jurisdikcijah. Vsi ti premisleki skupaj močno nakazujejo, da Google ne more igrati umazano. Enako velja za FB, čeprav jih ne prevzamemo neposredno (Brave ni socialno omrežje ali nabor socialnih aplikacij, ki temelji na identifikatorju omrežja).

V7: Sprejetje je eden pomembnih dejavnikov, na katerega bi se morali osredotočiti vsi trajnostni blockchain projekti, da bi bili v očeh vlagateljev privlačnejši. Kaj je pogumen naredil in namerava narediti za posvojitev v resničnem svetu?

Imamo 12,2 milijona MAU in 4 milijone DAU in od začetka rastemo vsak mesec. Izdelujemo brskalnik, ki je 3–6-krat hitrejši pri nalaganju strani in podobna merila kot Chrome, ki porabi 40% baterije v mobilni napravi v primerjavi s Chromom (z ustreznimi prihranki pri podatkovnem načrtu) in uporabnikom ponuja način plačila BAT vrnejo na svoja priljubljena spletna mesta in kanale.

V8: Ena največjih težav z DApps je neaktivno in neuporabno stanje. Ljudje ustvarjajo samo DApps, vendar nima nobenega primera ali prispevka k ekosistemu blockchain. Kaj bo storila vaša ekipa, da bi preprečili in rešili to težavo, ki se lahko pojavi na platformi Brave?

Brave podpira Dapps prek vgrajene kripto denarnice Ethereum na namizju, ki bo kmalu na voljo za mobilne naprave. Na splošno še ne poskušamo izboljšati semantike Dapp, vendar je v prihodnosti možen načrt za izboljšanje. Na splošno imeti super-aplikacijo ali mišičastega uporabniškega agenta, kot je Brave, zagotavlja, da imajo uporabniki dovolj neodvisnosti in suverenosti, da si lahko začrtajo svoj bolj uporaben potek, neodvisno od tega, kaj poskušajo Dappi izvajati prek drugih aplikacij.

V9: Kako varen je pogumen? Ali je dovolj, da uporabnike naredimo na varnem, zmanjšamo tveganje za izgubo denarja in osebnih podatkov? U

Brave zelo natančno spremlja svoje kanale za izdajo Chromium (Chromov odprtokodni projekt) in WebKit (WKWebView, ki se uporablja v iOS-u), tako da lahko varnostne popravke objavimo isti dan kot Chrome. Nato Brave doda najboljše v razredu varnosti prek vrhunskih inženirjev in voditeljev, kot je naš CISO Yan Zhu, in partnerjev iz prodajalca programov za napake HackerOne, revizorja kod najmanjšega organa, do najboljših partnerjev za kripto skrbniške račune / izmenjave..

V10: Ali lahko govorite o modelu strojnega učenja, ki prikazuje oglase? Na katerih lastnostih je model usposobljen? Kolikšen odstotek uporabnikov se odloči za mesečno spodbudo za plačilo BAT?

1. Model strojnega učenja je izurjen iz povzetih besednih vektorjev s strani, ki jih obiščete. Strani so povzete v parametre za Naive Bayes klasifikatorje ali Support Vector Machines in vgrajene v dolgoročni profil vaših interesov.

2. Model je usposobljen na korpusih spletnih strani za različne jezike, ki so bili ročno označeni ali označeni s polnadzorovanim postopkom strojnega učenja. Zdaj se odločite za približno 14%, kar pomeni, da gre gor.

2. seja v živo Q&A

V1:Indija je pred kratkim začela nov hype s premikanjem pozitivnih predpisov proti Crypto. Kakšen je pozitiven učinek tega na Brave in BAT?

A1: Prizadevali si bomo za posvojitev Brave in zasebne oglase, ki jih podpirajo BAT, v Indiji. To je bila odlična novica.

V2:Večina vlagateljev se kratkoročno močno osredotoči na ceno žetona, namesto na resnično vrednost projekta. Ali lahko (v imenu ekipe BAT) z nami delite, kaj naj vlagatelji pričakujejo kot dolgoročno vlaganje motivacije in koristi?

A2: Letos nameravamo pogumno razviti čim večjo skupino, 20 milijonov uporabnikov ali več. Sodelovali bomo tudi s partnerji, ki nas lahko pripeljejo do še višje lestvice. ko se standardiziramo, pričakujemo, da bodo druge pozornosti aplikacije želele BAT, zato še vedno razmišljamo, kako narediti zanesljiv in varen BAT SDK

V3:Ali ima Brave Browser možnost prejemati oglase in deliti te prihodke od oglasov tistim, ki imajo kovance BAT? Kako podoben je Brave for Android z namizno / prenosno različico Brave?

A3: Za omogočanje pogumnih nagrad vam ni treba držati BAT (kliknite logotip BAT v vrstici URL zgoraj desno). Delitve prihodkov od oglasov so na voljo mesečno in brez kakršnega koli dodatnega truda lahko samodejno prispevate nazaj na svoja najbolj preverjena spletna mesta in kanale, lahko pa tudi napotite in nastavite mesečne prispevke.

Brave for Android temelji na ločeni kromovi vilici, ki smo jo začeli že prej, vendar izdaja Beta v Googlu Play Brave for Android temelji na isti hrabrovi vilici, ki jo uporabljamo na namizju. Prosimo, pomagajte preizkusiti to različico beta, saj bo kmalu nadomestil starejši brskalnik Android (tedni in meseci). To bo sčasoma privedlo do razširitev, ki bodo na voljo za Android Brave. Prav tako bi moral dobro delovati kot brskalnik z večjimi zasloni z zavihki v Chromebookih prek podpore za Android za Android v OS Chrome.

V4:Katere so glavne prednosti oglasov BAT za uporabnike? Kakšne težave ima trenutni sistem oglasov, ki za uporabnike ni pozitiven?

A4: Oglasna tehnologija danes zahteva vsesplošno sledenje, ki vpliva na nalaganje strani, podatkovni načrt, baterijo in varnost (zlonamerno oglaševanje = izsiljevalska programska oprema, preoblečena v oglase). Prav tako ne plača dobro založnikom ali ustvarjalcem, preveč posrednikov. Končno, ponovno ciljanje ni le grozljivo ali morda spojler za darilo presenečenja, ko obdarovanec vidi preusmerjeni oglas za darilo, ki ste ga dobili prejšnjo noč – če temelji na podatkih, zajetih brez privolitve v poljubne namene (kot v skoraj vseh spletnih tehnologijah za oglaševanje ) je nezakonita v skladu z evropskim GDPR in novimi zakoni drugje, vključno s Kalifornijo, Indijo, Brazilijo in Kitajsko. Oglasna tehnologija se je razvila oportunistično in ima tako imenovano veliko "negativne eksternalije" ki jih imajo mnogi uporabniki v majhnih pikih, večinoma (izjemen program bi bil izjema: zelo velik pik)

Q5:Kako bo pogumni brskalnik dolgoročno donosen, če bo za vsako napotitev ponudil 4 $? Ali se bo žeton BAT znižal? Kakšna so vaša stališča?

A5: Pri prilagajanju pričakujemo stabilnost cen na 7,3 v naši beli knjigi. Predstavljajte si 20 milijonov uporabnikov ali 100 milijonov uporabnikov, ki jim je v obtoku 1,5 BAT.

V6:Zakaj je Brave tako neprijeten? Kakšne prednosti imate v primerjavi s tekmeci? Kakšne prednosti ima uporabnik pri uporabi žetona BAT v Brave Browser ?

A6: Pogumni prevzema velike dosedanje brskalnike, še posebej Chrome. Vse razen Apple Safari spoštujejo oglaševalske tehnologije in skripte za sledenje, ki jih blokiramo za 3–6-kratno hitrost nalaganja strani, 2,5-krat boljšo življenjsko dobo baterije itd. Tehnologije je enostavno kopirati, vendar je težko odpraviti konflikte v poslovnih interesih. Vprašajte Google.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map