Kriptovaluta in blokovna veriga Digibyte: Analiza kovancev DGB

pregled digibajtov

Decentralizirana kriptovaluta Digibyte je specializirana za zaščito tehnologije blockchain, ki temelji na digitalnih sredstvih, z veliko količino transakcijskega pretoka prek svojega žetona $ DGB.

Jared Tate, ustvarjalec blokovne verige Digibyte, avtor Blockchain 2035 (prva knjiga, ki jo je napisal ustanovitelj blockchain-a), je vodja razvijalcem prijaznega projekta, ki ga vodi skupnost in je vilica bitcoin izvorne kode, ne pa BTC blockchain, ki je specializirano za varnost distribuiranih digitalnih sredstev.

Podobno kot Satoshi, ki je 3. januarja 2009 uvedel programsko opremo za protokole Bitcoin s sporočilom iz časopisa, je izumitelj Jared Tate pet let in teden kasneje 10. januarja 2014 s sporočilom USA Today’s 1 / storil tudi Digibyte. 10/2014 v branju „Cilj: Podatki ukradeni do 110 milijonov strank.“ Tako kot Bitcoin tudi pred miniranjem ali ICO ni bilo lansiranja in to sporočilo je bilo v prvem bloku verige $ DBG blockchain.

Tehnologija DigiByte Blockchain ima kar nekaj različic, narejenih iz prvotne izvorne kode Bitcoin in bele knjige. Spodaj jih bomo pokrili kot 21 milijard kovancev, izdanih v 21 letih (1-odstotno mesečno postopno zmanjšanje v primerjavi z glavnimi 4 leti) ali 40-krat hitrejši od Bitcoinov s 15-sekundnimi časi blokade (v primerjavi z 10 minutami) in opravite 560 transakcij na sekundo v primerjavi s samo 7 za BTC.

 • Ime: Digibyte
 • Simbol: $ DGB
 • Začetek: 10. januar 2014
 • Uradna spletna stran: digibyte.io
 • Najvišja cena za ves čas: vrednost tečaja 0,188895 DBG / USD na dan 6. januarja 2018
 • Izdelki za aplikacije: DigiAssets, MultiAlgo, MultiShield, DigiSpeed, SegWit, DiguSign, Digi-ID
 • Ustvarjalec: Jared Tate (veleposlanik Josiah Spackman in član fundacije)
 • Osrednja ekipa: Gary Mckee, Noah Seidman, GTO90, Yoshi Jager, ploenne, Rudy Bouwman
 • Pregled: Ne [“želimo biti izvajalci. Ne črpalke belega papirja, da bi jih premalo obljubljali in preveč dostavljali. “]
 • Značilnosti: Prva altcoin kriptovaluta, ki je sprejela SegWit, prilagoditev težav v realnem času
 • Funkcije: Blokovna veriga Digibyte ima tri plasti; osnovni sloj protokola, sloj digitalnih sredstev in sloj aplikacij
 • Dodatki: Blokiraj Explorer, Forum BitcoinTalk
 • Dogodki: Globalni vrh DigiByte (19. april 2019) https://digibytesummit.io/
 • Profili družbenih medijev: Twitter, Telegram, Reddit, GitHub
 • Knjiga: Blockchain 2035: Digitalna DNA interneta 3.0
 • PR storitve: storitve Kasiopeje
 • Kontakt za podporo: obrazec za kontakt na uradni spletni strani

Oglejmo si tehnologijo kovancev in tehnologijo blockchain Digibyte, da ugotovimo, kako deluje ta edinstveni decentralizirani komunikacijski sistem, in kako deluje perspektivna plast DigiAssets, ki oživi izdajanje digitalnih sredstev, žetonov, digitalne identitete, pametnih pogodb in še več.

Pregled Digibyte: Kako deluje kovanec DGB

 • Kaj je DigiByte?
 • Blockchain DigiByte – DigiByte DGB
 • Razvoj DigiByte
 • Preostali del ekipe
 • Tehnologija DigiByte
 • 5 rudarskih algoritmov
 • Zgodovina cen: DigiByte’s Spike’s and Crashes
 • DigiByteova prihodnost
 • Razlogi za vlaganje v DigiByte
 • Nakup in shranjevanje DigiByte
 • Nakup DigiByte
 • Shranjevanje DigiByte
 • Kako priti do denarnice DigiByte
 • Povzetek

Kriptovalutna industrija se je začela z uvedbo Bitcoina pred več kot desetletjem in Bitcoinu je uspelo vladati blockchainu, dokler niso izšla nova digitalna sredstva, imenovana “altcoins”. Ti altcoini so skozi leta pogosto sledili usmeritvi Bitcoinov, vendar je veliko sredstev, ki jim je uspelo obesiti vrh finančnega premoženja po tržni kapitalizaciji, saj so dokazali svojo vrednost.

Kaj je DigiByte?

Kaj je DigiByte DGB

Preden se popolnoma potopite v vse, kar lahko naredi DigiByte, je najpomembnejše, da natančno razumete, za kaj gre. DigiByte je bil eden prvih altcoinov na vsem svetu, ustvarjen leta 2014. Vendar pa je bil tisto leto večinoma sam, sprožil je začetno prodajo žetonov in takrat ni imel velike reklame.

DigiByte je v zadnjih nekaj letih zbral veliko podpornikov in zagovorniki žetona trdijo, da je bolj razširljiv in varen kot druge kriptovalute na trgu. Ti isti zagovorniki verjamejo, da je trden kandidat za Bitcoin, Litecoin in druge najboljše možnosti na trgu in ima že okoli 100.000 vozlišč po vsem svetu. Podobno kot Bitcoin je tudi DigiByte ustvarjen z največjo ponudbo 21 milijard DGB. S to omejitvijo ni mogoče ustvariti nobenega DGB več. Kriptovaluta DGB za digitalno sredstvo ima razmerje 1000: 1 do BTC in bo izkopana v 21 letih (2014–2035).

Kljub priljubljenosti svojih uporabnikov je bilo sprejemanje žetona precej počasno in v primerjavi s konkurenti žetona še vedno velja za nejasno. Z dolgoletnim delovanjem DigiByte ne bi smelo presenetiti, da je ustanovil tudi lastno verigo blokov – DigiByte DGB.

Blockchain DigiByte – DigiByte DGB

Blockchain DigiByte

Zagon s šifriranim sredstvom DigiByte je bil veriga verig, zaradi česar je blok veriga najdaljša na svetu. Obstaja veliko funkcij, zaradi katerih je potencialno hitrejši od drugih, toda tisto leto je bilo takrat uvedenih le nekaj drugih javnih blockchain projektov. Blockchain ima aktivno skupnost, čeprav morda nikoli ne bo dosegel priljubljenosti, ki jo je dosegel Bitcoin.

prednosti digibyte-coin

Ocene DigiByte navajajo, da blockchain dejansko obdeluje veliko hitreje kot Bitcoin in da ta hitrost narašča. Na podlagi projekcij podjetja bi moral blockchain do leta 2020 obvladovati 2000 transakcij na sekundo.

Razvoj DigiByte

prednosti digibajtov

DigiByte je ustvaril moški po imenu Jared Tate leta 2013, ki je januarja 2014 zagnal genesis blok kriptovalute. Ko se je začela lansiranje, se je Tate odločil, da bo ves svoj čas posvetil razvoju projekta in projekt financiral z donacijami fundacija DigiByte. Izjave CoinCentral.com navajajo, da je možno, da ima ekipa, ki sodeluje z žetonom, veliko DGB zaradi rudarskih procesov, ki so potrebni za sredstvo.

Rudy Bouwman je sekretar in podpredsednik fundacije DigiByte, čeprav je bil na to funkcijo imenovan šele novembra 2019, kot piše v njegovem profilu LinkedIn. Pred tem je bil generalni direktor in soustanovitelj skupine za ozaveščanje DigiByte.

Preostali del ekipe

Na uradni spletni strani DigiByte ni navedeno, kdo je ekipa, vendar LinkedIn prikazuje nekaj razvijalcev, ki trdijo, da so vključeni v projekt. Zdi se, da skupaj s Tateom in Bouwmanom ekipo sestavljajo:

digibyte-team-influencers-community

 • Mohamed Rashad, rudar od januarja 2017
 • Glenn Grider, osrednji član za izmenjavo in raziskave od aprila 2016
 • Nana Esi Hammah, ekonomistka in strokovna sodelavka od maja 2018
 • Michelle Dougherty, članica DigiByte Blockchain Awareness od marca 2019
 • Suhas Hegde, arhitekt blockchain od februarja 2016

Na DigiByteu so navedeni dodatni zaposleni za skupno manj kot 30 ljudi, čeprav njihova imena trenutno niso na voljo.

Tehnologija DigiByte

digibyte kripto tehnologija

Spletno mesto DigiByte je polno številnih tržnih informacij, vendar so podrobnosti s tehnične strani nekoliko težavne. Sredstvo se šteje za kriptovaluto, ki temelji na UTXO, kar pomeni, da vsaka nova transakcija vključuje določen identifikator za vsak kovanec. Vsakič, ko kovanec vstopi v uporabniško denarnico, je kategoriziran kot “neporabljen” in pošiljanje kovanca drugi osebi pomeni, da je “porabljen”, kar že po naravi preprečuje prekomerno porabo digitalne valute in rešuje druga varnostna vprašanja.

Token DigiByte je izkopan na enak način kot Bitcoin – z algoritmom za rudarstvo Proof-of-Work. Vendar za razliko od Bitcoina platforma uporablja pet različnih algoritmov za rudarstvo – Qubit, Skein, Groestl, Scrypt in SHA256.

S programsko infrastrukturo kriptovalute DigiByte so povezane tri plasti. Te tri plasti vključujejo:

 • Jedro komunikacij in globalno omrežje
 • Javna knjiga in digitalno premoženje
 • Aplikacije

5 rudarskih algoritmov

S petimi rudarskimi algoritmi podjetje ustvari boljše možnosti za decentralizacijo rudarjenja kot tisto, kar počnejo druge ASIC prijazne kriptovalute. Algoritem SHA256 uporablja Bitcoin, algoritem Scrypt pa Litecoin in Dogecoin. Vsakih 15 do 18 sekund je izdelan nov blok z uporabo različnih algoritmov, tako da vsak od petih algoritmov minira blok vsakih 1,5 minute.

DigiByte je odgovoren za uvedbo tehnologije ločenih prič, s čimer ohranja verigo blokov majhno in razširljivo z omejenimi velikostmi transakcij. Zaradi teh majhnosti in petletnega dosega je veriga blokov v projektu najdaljša, celo presega Bitcoinov.

Vsak DigiByte vstopi v obtok z uporabo rudarjenja, čeprav morajo rudarji za obdelavo teh transakcij uporabiti svojo računalniško moč in dodati bloke v omrežje. Za to je potreben CPU, CPU ali ASIC, ki bo potreboval posebno programsko opremo za rudarstvo in denarnico DigiByte. Potrošniki lahko kopajo sami ali pa se pridružijo rudarskemu skladu, ki se ustvari, ko več rudarjev združi svoje vire, da si delijo svoje procesorske moči. Člani rudarskega sklada so si napore enakovredno razdelili. Mnogi potrošniki se na koncu odločijo za rudarstvo v bazenih, saj samostojno rudarjenje z nizko hitrostjo razpršitve zmanjša možnost rešitve bloka.

Različni rudarski algoritmi so narejeni za delo z različno rudarsko strojno opremo. SHA256 in Scrypt pretežno uporabljajo rudarji ASIC. Skein in Groestl se večinoma uporabljata z grafičnimi procesorji. Vendar Qubit deluje na kombinaciji različnih vrst strojne opreme. Glede na visoke stroške specializirane rudarske strojne opreme bi bilo lahko ceneje preprosto kupiti DigiBytes neposredno, če uporabnik še ni lastnik potrebne računalniške strojne opreme..

Z uporabo več algoritmov rudarji DigiByte ne morejo prevzeti 51% nadzora, kar pomeni, da centralizacije ni mogoče doseči in je omrežje zavarovano pred napadom.

Zgodovina cen: DigiByte’s Spikes and Crashes

zgodovina cen kovancev digibyte (DGB)

Cena DigiByte je bila v nedavni zgodovini spremenljiva in je do leta 2017 beležila razmeroma nenehno aktivnost z minimalno rastjo. Vendar pa je bilo v letih 2017 in 2018 več trkov in zrušitev.

Konica v juniju 2017 je sovpadla z morebitno napovedjo, ki naj bi jo objavili na Twitterju. Vlagatelji so hitro sodelovali pri nakupu DigiByte, ki je dvignil ceno. Medtem ko je družba namignila na prihajajočo napoved, je dejanska objava napovedi prišla šele čez nekaj dni, v kateri je pisalo, da je podjetje lansiralo novo denarnico z nekaterimi novimi funkcijami. Preden pa je napoved sploh prišla, je cena že padla pod ceno DigiByte, še preden je prišel namig.

Naslednji vzpon se je zgodil približno ob istem času kot val Bitcoinov, ki je Bitcoin pripeljal do skoraj 20.000 USD. Od decembra 2017 do januarja 2018 je cena narasla po tweetu Johna McAfeeja, ki je dejal, da je DigiByte podjetje, ki ga je vredno paziti. Trn je trajal do začetka leta 2018, vendar je korekcija trga kriptovalut konec januarja 2018 odnesla večino kripto sredstev, vključno z DigiByte.

digibyte-dgb-coin-price-history

Grafikon zgodovine cen Digibyte: vzponi in padci kovancev DGB iz meseca v mesec v zadnjih dveh letih

Razen kratkega obdobja v tretjem četrtletju v letu 2018 ni prišlo do resničnih nihanj v kriptovaluti. Dvig cen je bil takrat približno v istem času, ko je podjetje napovedalo, da bodo njihove denarnice na voljo za iOS in Android. Takrat je tudi Apple App Store začel omogočati plačila v DigiByte.

Do leta 2019 je kriptovaluta ostala večinoma stabilna z nekaj konicami – marec 2019, april 2019 in med koncem maja in začetkom julija. Vendar pa je od sredine junija vrednost kriptovalute še naprej padala in je od 24. novembra 2019 z 0,016274 USD na 0,0065 USD..

DigiByteova prihodnost

prihodnost kovanca digibyte

Zdi se, da DigiByte z zelo majhnimi spremembami v kriptovaluti dobiva več pozornosti v igralniški industriji. V drugi platformi, ki so jo razvili ustvarjalci, imenovani DigiByte Gaming, se igralcem ponuja priložnost, da si pridobijo DGB kot nagrado za vzeti čas za igre.

Generalni direktor DigiByte – Tate – se je zavezal k večji osredotočenosti na DigiByte Foundation in javno ozaveščanje. Sprejetje DigiByte je bil eden najtežjih izzivov, s katerimi se je ekipa soočala, čeprav je nadaljnji napredek tega sredstva odvisen od njega. Čeprav se zdi, da je žeton v preteklosti trdno in zvest sledil, se je žeton letos potopil.

Hitra transakcijska hitrost in razširljivost DigiByte je pripravljena za dolgoročno delovanje na trgu kriptovalut. Napovedi CoinSwitcha lani kažejo, da bo skupna vrednost DGB do leta 2021 dosegla 9,20 USD.

Časovnica zgodovine Digibyte (DGB):

Oktober 2013 = Začelo se je delo na DigiByteu

10. januar 2014 = uradna predstavitev DigiByte

28. februar 2014 = DigiShield Hardfork

1. september 2014 = MultiAlgo Hardfork

10. december 2014 = MultiShield Hardfork

4. december 2015 = DigiSpeed ​​Hardfork

28. april 2017 = SegWit aktiviran

19. september 2018 = Izdan DigiByte Core 6.16.5

April, 2019 = DigiAssets Released

21. julij 2019 = Odocrypt Hardfork

Digibyte Crypto Borze za trgovanje z DGB na:

 • Bittrex
 • Kriptopija
 • HitBTC
 • Huobi
 • KuCoin
 • Litebit
 • Livecoin
 • V redu
 • Poloniex
 • Premik oblike
 • Sistemkoin
 • Upbit
 • Yobit

Razlogi za vlaganje v DigiByte

naložba v digibajt

Razlogov, zakaj potrošniki vlagajo v kripto sredstvo DigiByte, je veliko, začenši z dejstvom, da za obdelavo transakcije traja le približno 15 sekund, za razliko od Bitcoinovega 10-minutnega čakanja. Da bi povečali varnost, ki jo ponuja platforma, so ustvarjalci DigiByte uvedli DigiShield in MultiShield, ki podpirata najdaljšo verigo blokov na svetu.

Zdaj DigiByte tehnologijo daje na voljo globalnim plačilnim sistemom, kar trgovcem, potrošnikom in običajnim družbam po vsem svetu omogoča. Z DigiByte Gaming se sredstvo lahko uporablja celo pri igranju, kar mu daje dolgoročni potencial in priložnost, da poveča svojo vrednost. Ker pa Bitcoin in druge kriptovalute uspevajo, lahko ustvarijo konkurenco za DigiByte. Po internetu plujejo te tržne slike Digibyte (DGB), ki jih primerjajo z Bitcoinom in Litecoinom:

digibyte-bitcoin-litecoin-blockchain

in

digibyte-dgb-bitcoin-btc-blockchains

in

prednosti digibyte-blockchain

Kljub konkurenci DigiByte ostaja ena izmed 100 najboljših kriptovalut po tržni kapitalizaciji, postavljena neposredno na sredino.

Nakup in shranjevanje DigiByte

kako kupiti digibyte -

Trenutno je DGB sprejet na več trgih kriptovalut, vključno z Bittrex, Poloniex, Sistemkoin, HitBTC, Kucoin, Upbit in YoBit, kjer prikazuje velik obseg trgovine. Začetna ponudba kovancev ni bila nikoli, čeprav je podjetje decembra 2014 izvedlo krog zasebnega financiranja naložb v projekt z nerazkritim semenskim kapitalom.

Nakup DigiByte

Za nakup DigiByte se morajo potrošniki prijaviti na spletnem mestu borze, kot so Bittrex, Huobi ali Poloniex. Vendar je Binance druga zgodba. V zadnjih nekaj letih je to postala nesrečna bitka, čeprav so poročila konec leta 2018 navajala, da DigiByte sploh ni treba uvrstiti na seznam z Binanceom. Marca 2019 je Tate celo izjavil, da je Binance Coin “žeton za sesanje krvi” in “parazit”.

CoinSwitch oglašuje, da imajo potrošniki način, kako najti najboljšo ceno za svoje nakupe. CoinSwitch je platforma za pretvorbo kriptovalut. Potrošniki ga lahko uporabijo tudi kot način zamenjave drugih kriptovalut za DGB kripto.

Shranjevanje DigiByte

DigiByte ponuja denarnico, ki je združljiva z vsemi operacijskimi sistemi, kar omogoča enostavno uporabo iz katere koli združljive naprave. Denarnico iz storitve DigiByte je treba prenesti z uradne spletne strani. Vendar pa obstaja tudi več denarnic drugih proizvajalcev, ki že podpirajo DGB, vključno s Coinomi, Ledger, Trezor, Guarda, Exodus, Satowallet in drugimi.

Kako priti do denarnice DigiByte (DGB) Digital Asset Wallet

digibajtne denarnice

Za zavarovanje denarnice DigiByte jo morajo potrošniki naložiti s svojega uradnega spletnega mesta. Potrošniki bodo morali denarnico izbrati glede na svoj operacijski sistem. Trenutno ima spletno mesto možnosti za:

 • DigiByte Core Windows (32 in 64 bit)
 • DigiByte Core Mac OS X
 • DigiByte Core Linux (32 in 64 bit)
 • DigiByte Android
 • DigiByte iPhone & iOS
 • Denarnica DigiByte Go (razširitev za Chrome)

Po prenosu denarnice jo boste morali namestiti v napravo, kjer jo je mogoče odpreti. Potrošnikom svetujemo, naj sprejmejo privzete nastavitve, čas sinhronizacije denarnice pa je lahko nekoliko daljši. Za najboljšo zaščito varnostno kopirajte tudi denarnico.

Spletno mesto vključuje tudi denarnice tretjih oseb, ki jih potrošniki lahko prenesejo za shranjevanje svojih DGB, vključno z Trezor, Ledger, KeepKey, SafePal, Trezor, SecuX, Coinomi, Exodus, ABRA, Jaxx Liberty, OwnBit, EdgeWallet, Atomic, Trust, Satowallet. in Guarda. Potrošniki, ki želijo videti dodatne denarnice, lahko obiščejo DigiByteWallets.com.

Kdo je Jared Tate?

Kot smo že omenili, je Jared, računalniški programer s sedežem v Teksasu iz Arca v državi Idaho, ustvarjalec Digibyte in soavtor knjige Blockchain 2035.

Jared sodeluje z Bitcoinom od leta 2012, ki je jeseni 2013 našel izboljšave v izvorni kodi Bitcoin in ni mogel uvesti sprememb, zato smo leta 2014 ugasnili in ustvarili DGB, potem ko so bile njegove izboljšave bistvenega protokola bitcoin zavrnjene in jih uporabil v novem digitalnem sredstvu, DGB.

Tu je nekaj video posnetkov intervjujev, ki jih je opravil:

in

in

Povzetek

Vsaka kriptovaluta je ustvarjena z drugačnim namenom, saj vsak ustvarjalec interpretira trenutno težavo z načinom, kako jo rešiti. Digitalne valute omogočajo takojšnje transakcije in prenose, ki lahko prečkajo meje in so celo uporabni za storitve in fizično blago. Lahko pa so tudi omejene na določene skupnosti, kot so družabna omrežja in spletne igre. Konec dneva, ko lahko izbiramo na tisoče kriptokovancev, se blokovna veriga Digibyte in kriptovaluta DGB osredotočita na hitrost, obseg in varnost ter ponuja strastno skupnost, ki se zdi na današnjem trgu močno podcenjena in bo zagotovo imela koristi od naslednje bik teče več kot večina njegovih konkurentov. Ne bi bili presenečeni, če bi bili DGB $ in Digibyte kovanec top 10-20 žetonov glede na vse inovacije in napredek, ki so ga prinesli v ekosistem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map