Kako ustvariti Bitcoin papirnato denarnico

O papirnatih denarnicah za bitcoin smo že govorili dokaj podrobno. Do te točke bi torej morali vedeti, kaj so papirnate denarnice za bitcoin in kako delujejo. Če pa se sprašujete, kako dejansko ustvariti te papirnate denarnice, potem ne iščite več. V tem članku bomo preučili podrobnosti o tem, kako nastaviti Bitcoin denarnico in njeno papirnato alternativo.

Kako ustvariti Bitcoin papirnato denarnico

Ker je ta članek vadnica za ustvarjanje bitcoin denarnic, primerno bi bilo skozi celoten postopek iti postopoma in jasno razložiti vsak korak. Spustimo se k temu.

1. Generator denarnice za Bitcoin

Obstajajo številne lahko izbirate med različnimi generatorji denarnic za bitcoin papirje. Za to vadnico bomo uporabili priljubljen generator papirnate denarnice, BitAddress.

ustvarite Bitcoin denarnico

Domača stran Bitaddress

Obstajajo še druge možnosti za generatorje denarnic in nekatere lahko raziščete, vendar se za to vadnico zaradi enostavnosti držimo enega generatorja.

2. Ustvarite Bitcoin naslov

Vse, kar morate storiti, je, da ustvarite svoj zasebni ključ in javne naslove preprosto premikajte miško, dokler se odstotek na vrhu generatorja ne spremeni na 100%.

ustvari bitcoin naslov

Ustvarjanje naslova Bitcoin

Opazite razliko med obema slikama. Številke v odstotkih na vrhu generatorja so se spremenile z 1% na 99%. Ko doseže 100%, boste imeli svoj bitcoin naslov.

Bitcoin papirnata denarnicaNovo ustvarjena Bitcoin papirnata denarnica

3. Novo ustvarjena papirnata denarnica

Zdaj lahko tudi ti natisnite Bitcoin denarnico, kakršna je, ali pa se lahko odločite za nekaj časa in jo nekoliko prilagodite da bi bilo še boljše. Nato boste želeli klikniti zavihek “Paper Wallet” tik ob zavihku “Single Wallet”.

Ko pridete na zavihek papirnate denarnice, boste imeli na voljo številne možnosti. Umetniško delo lahko skrijete, še pomembneje pa je, da ga morate izberite število naslovov, za katere želite ustvariti količino naslovov, ki jih želite natisniti na stran.

natisnite papirnato denarnico

Papirnata denarnica, pripravljena za tiskanje

4. Ustvarite in natisnite svojo papirnato denarnico

Ko prilagodite papirnato denarnico, pojdite naprej in pritisnite ikono »Ustvari«. Ko ustvarite papirnato denarnico, ostane le tiskanje papirnate denarnice.

5. Financirajte svojo papirnato denarnico

Ko boste natisnili papirnato denarnico, boste očitno denarnico morate financirati, sicer denarnica ni vredna več kot papir, na katerega je natisnjena. Denar lahko pošljete v papirnato denarnico z javnim naslovom, natisnjenim na denarnici. Deluje tako kot katera koli druga bitcoin transakcija.

6. Preverite stanje denarnice v denarnici Bitcoin

Ko financirate svojo papirnato denarnico, zadnja stvar, ki jo morate storiti, je, da preverite stanje denarnice v denarnici za bitcoin. Vedno je pomembno, da vsako transakcijo potrdite kot previdnostni ukrep, če ne drugega.

Da bi preverili stanje, lahko preprosto pojdite na blockchain.info ali blockexplorer. Potrditev transakcije s pomočjo teh storitev je tako preprosta kot vnos vašega bitcoin naslova.

Prednosti in slabosti papirnatih denarnic

Prednosti:

 • Papirna denarnica ni vzpostavljena.
 • Nosilec nadzoruje zasebne ključe
 • Izredno poceni za izdelavo.
 • Priročno za shranjevanje.

Slabosti:

 • Papir ni najbolj zanesljiv način za shranjevanje digitalnega denarja.
 • Če jih izgubite ali ukradete, bitcoinov ni mogoče pridobiti.
 • Občutljiv za poškodbe.

Denarnice iz papirja Altcoin

Kot ste se morda že naučili iz vaje, je ustvarjanje denarnice za bitcoin papir vse prej kot težko. Kaj pa denarnice iz papirja altcoin? No, večina priljubljenih altcoinov ima svoje generatorje papirnatih denarnic. Torej, če želite papirnato denarnico iz eterija ali papirnato denarnico za litecoin, lahko v spletu enostavno najdete generator naslovov.

Če pa vas zanimajo nekatere manj rabljene kriptovalute, potem bi se verjetno morali naučiti ročno ustvarjati papirnato denarnico. Ročno ustvarjanje papirnate denarnice je v bistvu izvozite svoje zasebne ključe in jih natisnite na list papirja.

Preberite: Najboljše denarnice Altcoin: 11 denarnic za varno shranjevanje vaših Altcoinov

Ročno ustvarjanje papirnate denarnice

Oglejmo si, kako bi lahko ročno ustvarili papirnato denarnico iz eterij:

 1. Najprej boste morali kopirati naslov denarnice.
 2. Drugič, želite svoj zasebni ključ.
 3. Ko imate svoj zasebni ključ in javne naslove, ga lahko natisnete takšnega, kot je, ali najprej ustvarite QR kode, kar je priporočljivo za lažjo uporabo.
 4. Ko natisnete kode QR, ste v bistvu ustvarili papirnato denarnico.

Nazadnje si želite izbrišite podatke o denarnici iz računalnika. Ker boste izbrisali denarnico, se najprej prepričajte, da v njej ni sredstev.

Brisanje spletnega odtisa papirnate denarnice

Če želite izbrisati podrobnosti denarnice, odprite raziskovalec datotek:

 1. C: \
 2. C: \ Uporabniki \
 3. C: \ Uporabniki \ [Uporabniško ime] \
 4. C: \ Uporabniki \ [Uporabniško ime] \ AppData \
 5. C: \ Uporabniki \ [Uporabniško ime] \ AppData \ Gostovanje \ [Ime aplikacije za denarnico] \

Ko denarnico najdete v imeniku računalnika, nadaljujte in izbrišite datoteko wallet.dat.

Fizična alternativa papirnatim denarnicam

Pred zaključkom članka je pomembno, da se pogovorimo o drugih načinih fizičnega shranjevanja bitcoinov. Čeprav so papirnate denarnice lahko izredno uporabne, niso najbolj idealen način za shranjevanje velikih količin bitcoinov. Edini način, da bi kdaj shranili velike količine bitcoinov, je uporaba strojne denarnice.

Denarnice za strojno opremo

Strojna denarnica ponuja najvarnejši način, s katerim lahko shranite svoje bitcoine. Te denarnice imajo številne vgrajene varnostne funkcije, zaradi katerih so tako rekoč nedostopne. Če svoje bitcoine shranite v denarnico strojne opreme in izkoristite vse njegove varnostne funkcije, svojih bitcoinov nikoli ne morete izgubiti.

Če vam na primer ukradejo denarnico strojne opreme, zločinci brez vašega dovoljenja ne bi mogli dostopati do vaših bitcoinov. A kar je še pomembneje, lahko preprosto pridobite bitcoin, ne da bi imeli fizični dostop do denarnice. Podobno, če se poškoduje vaša denarnica strojne opreme, lahko preprosto prikličete svoje bitcoine v drugo denarnico strojne opreme.

Najboljše strojne denarnice

[go_pricing id = ”hdwwallet”]

1.. Ledger Nano

Ledger Nano velja za eno najbolj varnih denarnic za strojno opremo za kriptovalute. Poleg bitcoinov podpira tudi eter in nekaj drugih kriptovalut.

denarnica strojne opreme

2.. Trezor

Trezor je strojna denarnica in deluje tudi kot naprava za podpisovanje transakcij brez povezave. Ponuja širok spekter varnostnih funkcij, zaradi česar je ena izmed najboljših strojnih denarnic.

denarnica strojne opreme

3.. KeepKey

KeepKey se nekoliko razlikuje od ostalih strojnih denarnic. Deluje tudi kot generator naključnih zatičev, ki je potreben za dostop do denarnice strojne opreme. KeepKey zagotavlja, da bo tudi v primeru ukradenja denarnice njena vsebina na varnem, dokler je ne boste mogli naložiti v drugo napravo

denarnica strojne opreme

Zaključek

Upamo, da boste po branju tega članka poznali nekatere prednosti in slabosti uporabe papirnatih denarnic. Še pomembneje pa je, da bi lahko ustvarili papirnate denarnice, kadar koli se znajdete v bitcoin denarnici.

Prav tako smo vas svobodno opozorili na pomembnost varnosti in kako denarnice strojne opreme ponujajo najbolj varen medij za shranjevanje vaših bitcoinov. Če se vam je ta članek zdel informativen in zabaven, zakaj ne bi razmislili o preverjanju nekaterih drugih prav tako informativnih člankov o uporabi bitcoinov in porastu digitalnega denarja.

Preberite: Tukaj je 9 najboljših Bitcoin denarnic, ki jih poznamo in jim zaupamo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map