Najbolj varna Bitcoin denarnica: Online Vs. Strojna oprema

Spletne in strojne denarnice so dve najpogostejši možnosti za shranjevanje in dostop do vaše kriptovalute. Ker je varnost zdaj bolj pomembna kot kdaj koli prej, je pomembno vedeti, katera je najbolj varna bitcoin denarnica.

V tem članku boste odkrili:

 • Razlike med spletno denarnico in denarnico s strojno opremo
 • Prednosti in slabosti vsakega
 • Uporaba obeh skupaj bi lahko bila idealna rešitev za zaščito vaše valute in dobro spanje ponoči

Po navedbah nedavna študija o goljufijah s kriptovalutami, V štirih letih od leta 2011 do leta 2015 je bilo za 11 milijonov dolarjev prevaranih 13.000 žrtev. Zdaj je treba varnost jemati bolj kot kdaj koli prej. Vaša izbira denarnice je izredno pomembna, saj bo določala varnost in dostopnost vaše valute.

Najbolj varna Bitcoin denarnica

Če še vedno niste prepričani, kaj natančno je denarnica Bitcoin (BTC), preberite ta vodnik po denarnicah. Če želite izvedeti več o razlikah med spletnimi in strojnimi denarnicami in kaj je bolj varno, nadaljujte z branjem tega članka.

Najbolj varna vrsta Bitcoin denarnice

Razlika med spletnimi in strojnimi denarnicami

Bitcoin denarnice segajo od neprebojnih naprav za shranjevanje, ki se prilegajo vaši dlani, do uporabniku prijaznih spletnih mest z brezšivnim uporabniškim vmesnikom. Edina težka stvar pri njih je ugotoviti, katera je prava za vas.

Dve najpogostejši možnosti sta splet (splet) in strojna oprema (naprave brez povezave). Toda za boljše razumevanje obeh je nujno, da najprej razumete temeljno razliko med “vročimi” in “hladnimi” denarnicami.

Hot Storage Vs. Hladilnica

Ali je denarnica vroča ali hladna, določa njena internetna povezava. Vroča denarnica je povezana z internetom in jo lahko kadar koli uporabite za izvedbo transakcije. Hladna denarnica je brez povezave in se ne poveže neposredno s spletom, kar pomeni, da jo morate nekako povezati, če želite opraviti transakcijo..

Nasvet za profesionalce: Premikanje denarja iz vroče denarnice v hladno je razmeroma nemoteno. Najbolje je, da denar prejemate prek vroče denarnice in jo za varno hrambo prenesete v hladno, ne da bi jo imeli na spletu, pri čemer imate na spletu le majhno stanje. Pomislite na to kot na plačilo z gotovino in nakazilo večine plače na varčevalni račun, medtem ko imate nekaj denarja na voljo za konec tedna.

Vročo denarnico si predstavljajte kot svoj tekoči račun, hladno denarnico pa kot svoj varčevalni račun (ali celo sef, skrit v kleti!). Prve lahko kadar koli kupite, druge pa bolj varujejo.

Spletne in strojne kripto denarnice

Spletne denarnice

Spletna denarnica Bitcoin je v celoti vodena s spleta (presenečenje !!!). Te spletne denarnice delujejo v oblaku in ponujajo neprimerljivo dostopnost. Do svojega denarja lahko dostopate od koder koli na svetu z internetno povezavo. Spletne denarnice so odlična rešitev za ljudje, ki želijo majhne količine Bitcoina shraniti za redne nakupe.


spletna denarnica BitcoinPogosto uporabljena spletna Bitcoin denarnica

Slaba stran je, da so vaši ključi shranjeni na strežnikih drugega podjetja, kar pomeni, da so bolj izpostavljeni kraji ali vdoru. Na splošno pa ima večina denarnic odločne varnostne ukrepe.

Tržni namig: Blockchain Wallet je najbolj priljubljena digitalna denarnica na svetu. Je preprosto, brezhibno in varno. Iz teh razlogov je to denarnico izbralo več kot 20 milijonov. Za več informacij, obiščite spletno mesto Blockchain in preberite več o njihovih storitvah.

Spletna denarnica za kriptovalute vključuje tretjo osebo, ki nadzira vaša sredstva, kar pomeni, da sta zaupanje in varnost najpomembnejša. Mt. Gox Bitcoin kramp povzročila izgubo Bitcoina v vrednosti 450 milijonov dolarjev (3 milijarde USD na današnji oceni!). Poskrbite, da boste raziskali in izbrali ugledno ime.

Prednosti:

 • Dostopno od kjer koli imate internetno povezavo
 • Nobenih drugih fizičnih omejitev (na primer zanašanje na svoj računalnik za dostop do denarja)
 • Nekatere je mogoče povezati z mobilnimi in namiznimi denarnicami
 • Bitcoin boste morda lahko kupili prek borze strežnika
 • Če vdrete v računalnik, vaša denarnica ni neposredno ogrožena

Slabosti:

 • Manj varno
 • Pomanjkanje nadzora

Denarnice za strojno opremo

Za razliko od spletnih denarnic, ki so v oblaku, denarnice strojne opreme vaše zasebne ključe shranjujejo brez povezave v kos strojne opreme (spet presenečenje!). To je glavni primer hladilnice. Ponujajo določeno stopnjo varnosti, ki je ni mogoče primerjati s spletnimi, mobilnimi ali papirnatimi denarnicami.

Strojna denarnica

Široko uporabljajte denarnico s programsko opremo – Trezor

Čeprav je vaša valuta shranjena brez povezave, je izvajanje transakcij še vedno enostavno. Denarnice strojne opreme so opremljene z varnim čipom ali enakovredno napravo, ki omogoča transakcije. Povežete ga z računalnikom, vnesete PIN in pošljete svojo valuto.

Če je spletna ali mobilna denarnica podobna denarnici v zadnjem žepu, ki jo uporabljate za gotovino, je denarnica strojne opreme kot nepremagljiv švicarski bančni račun, ki se uporablja za vaše življenjske prihranke. Ker niso povezani v splet, ni nevarnosti vdora.

denarnica strojne opremeEna najvarnejših denarnic za Bitcoin – denarnica za strojno opremo Ledger Nano

Ko kupite kos strojne opreme, dobite niz »začetnih besed«. Če se vaša strojna oprema kdaj izgubi, ukrade ali pokvari, lahko s pomočjo teh besed obnovite dostop do svoje valute v novi napravi (Write. Them. Down!).

Edine slabosti so, da morate narediti dodatne korake za izvedbo transakcije, strojna oprema pa je nekoliko draga; vendar je to majhna cena. Najpomembnejši Amazonov pregled za “Trezor”, vodilno strojno denarnico, bo povzel:

Že nekaj časa vlagam v kriptovalute in če želite najvišjo raven varnosti za svoj kripto, je prava pot strojna denarnica. Čeprav se zdi, da je 100 dolarjev veliko denarja, je veliko bolje biti varen kot dolgoročno žal.

Prednosti:

 • Dodani nivoji varnosti
 • Nobena internetna povezava ne pomeni hekerjev
 • PIN-a nikoli ne vnesete v računalnik
 • Izvajanje transakcij je enostavno

Slabosti:

 • Manj priročno kot spletne denarnice
 • So razmeroma dragi (nov “Trezor” stane približno 100 USD)
 • Lahko se izgubi ali zlomi

Kaj je najbolj varna Bitcoin denarnica

Vaša stopnja varnosti je odvisna od vrste denarnice, ki jo izberete, in ponudnika storitev, s katerim ste partner. Vsaka vrsta je varna v različni meri. Čeprav je najboljša Bitcoin denarnica za vas odvisna od vaših edinstvenih okoliščin, najvarnejša Bitcoin denarnica je daleč strojna denarnica.

Spletne denarnice so že po sebi bolj tvegane, ker so povezane s spletom in v rokah tretje osebe. Kadar koli ste v spletu, puščate majhno možnost vdora.

Če povzamemo: denarnice strojne opreme ponujajo določeno stopnjo varnosti, ki je prek spletne, mobilne ali papirnate denarnice ni dosegljiva.

Preberite: Najboljše strojne Bitcoin denarnice 2018

Kako izbrati spletno denarnico

Čeprav so denarnice s strojno opremo najvarnejša denarnica za Bitcoin, spletne, mobilne in papirnate denarnice še vedno služijo svojemu namenu. Če je ves vaš denar v sefu, skritem v steni, kako bi plačali svoj obrok v restavraciji (Obiščite to spletno stran najti restavracijo v vaši bližini, ki sprejema BTC!).

Vedeti, kako izbrati pravo denarnico za kriptovalute, je samo po sebi spretnost. Izbirate lahko med številnimi možnostmi, prava izbira pa je ključni korak k varnemu zaslužku v svetu Bitcoinov. Sledite temu kontrolnemu seznamu, da zagotovite nastavitev Bitcoin denarnice, ki je za vas najboljša.

Namig: Vprašajte 100 strokovnjakov za Bitcoin, kateri je najpomembnejši, in večina bi rekla, da je podpisovanje več.

 • Varnost: Ali ima spletna denarnica HTTPS? Ali so prijave močne? Ali imajo rezervno besedno zvezo, če pozabite geslo? Predvsem poskrbite za izbiro denarnice z dvostopenjskim preverjanjem (na primer geslo + koda SMS).
 • Multisig: Tehnologija več podpisov zahteva več kot en ključ za odobritev Bitcoin transakcije. To pomeni, da bo moralo več strank preveriti transakcijo, da jo dokonča. Glejte na to kot na pogodbo, ki ni veljavna, razen če se obe strani podpišeta in dogovorita. Razlika je v tem, da ste lahko drugi podpisnik tudi vi samo iz druge naprave. Na ta način bi moral tat ukrasti OBA zasebna ključa, da bi pridobil dostop.
 • UX: Uporabniška izkušnja je pomembna predvsem za nove v vesolju. Ali je vaša denarnica enostavna za upravljanje? Če je zmedeno, lahko na koncu pojeste ure in vas frustrira. Zapletene denarnice so seveda odlične za strokovnjake, ki opravljajo zapletene transakcije, za osnovne nakupe pa potrebujete preprostost.
 • Ali lahko varnostno kopirate svoje bitcoine? Najpomembnejši ukrep, ki ga lahko sprejmete, je varnostno kopiranje Bitcoin denarnice. Če ponudnik spletnih storitev tega ne ponuja, poiščite drugje.
 • Ugled: Upoštevajte, da bo imela tretja oseba vsaj nekaj nadzora nad vašimi sredstvi, kar pomeni, da želite nekoga, ki je ugleden. Bi raje imeli svoj denar v Bank of America ali John’s Backyard Bank? Največja spletna imena so večinoma ugledna, za dodatno preverjanje pa si oglejte Bitcoin Reddit in si oglejte, kaj trdijo Bitcoin-ovci o ponudnikih storitev.

Če izgubite svoj BTC ali ga pošljete prevarantu, ga za vedno ni več. Transakcije so dokončne!

Zaključek

Izbira najbolj varne Bitcoin denarnice je ključnega pomena za zaščito vaše naložbe. Na koncu je najboljša kombinacija spletnega in zunanjega pomnilnika.

Uravnoteženje dovolj denarja v vročem skladišču za nakupe in hladilnem prostoru za prihranek je najvarnejši in najprimernejši način za shranjevanje vaših bitcoinov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map