Big Bitcoin prevare, ki se jim je treba izogniti do leta 2021

Letošnje leto je kripto skupnosti prineslo znatno rast. Zlasti je Bitcoin povrnil velik del izgubljene vrednosti in je na poti k novim vrhuncem vseh časov. Skupaj s to dodano vrednostjo prihaja mnoštvo prevar Bitcoinov. Na žalost je zaradi neurejene in zasebne narave trga idealen za prevarante, ki želijo ujeti nove vlagatelje.

Bitcoin ponavadi pritegne veliko pozornosti, ko vstopi na bikovski trg. Ta pozornost pomaga pri spodbujanju novih uporabnikov na trg. Težave nastanejo, ko novi vlagatelji nimajo izkušenj za prepoznavanje pogostih prevar Bitcoinov, vključno z lažnimi mednarodnimi organizacijami ICO, senčnimi trgovinskimi skupinami in goljufivimi borzami. Analitiki se strinjajo, da samo izobraževanje lahko prepreči, da bi uporabniki postali žrtve teh nenehno spreminjajočih se shem.

Bitcoin je za vedno

Nespremenljiva in nespremenljiva narava Bitcoina pomeni, da ko svojo kriptovaluto pošljete drugi osebi, ni povračil ali vračil. Narava Bitcoin-peer-to-peer je idealna za te vrste transakcij. Vendar se novi uporabniki tega dejstva verjetno ne zavedajo in svoje kripto obravnavajo, kot da bi zapravili

Bitcoin prevare prek Bitcoin News

Bitcoin prevare prek Bitcoin News

fiat valuta na kreditni kartici ali drug finančni instrument, ki omogoča vračila.

2020 – Mešanica starih in novih prevar Bitcoinov

Letos se je doslej odigrala kombinacija shem. Te prevare segajo od starih šolskih klasičnih goljufij, pa vse do novih industrij, ki jih pestijo lažna podjetja. Tu je nekaj najpogostejših prevar Bitcoin, ki se jim je treba izogniti za leto 2020.

Verižno pismo

Verižne črke so ena najstarejših prevar v okolici. V tem primeru vam bo nekdo poslal naključno pismo, v katerem trdi, da boste prejeli veliko nagrado, če sporočilo posredujete drugim. Seveda morate vložiti malo denarja, da bosteupravičen“Za te mistične dobičke. V zadnjem času so se verižna pisma iz shem Western Union in denarnih gramov preoblikovala v alternative, ki temeljijo na kripto.

Verižne črke plenijo predvsem starešine. Pogosto bodo obljubili neko obliko verske obdaritve ali druge duhovne blagoslove, s katerimi bodo motivirali starejše ljudi, da sodelujejo v prevari. Na žalost so te prevare eden prvih načinov, kako starejši posameznik naleti na Bitcoin. Da bi se izognili izgubam, nikoli ne pošiljajte sredstev ljudem, ki jih ne poznate, ali podjetjem, ki se vam zdijo sumljiva.

Socialni haki


Letos so hekerji potegnili drzne kramp socialnih medijev. V incidentu so hekerji prevzeli nadzor nad Twitterjem, da bi dobili dostop do več računov z visoko vrednostjo. Ko so imeli dostop do teh računov, so začeli objavljati, da se bodo ujemali z vsemi donacijami prek Bitcoinov.

Kasneje je bilo razkrito, da so bili zaposleni v Twitterju vdrti. To je hekerjem omogočilo dostop do tistega, kar so razvijalci poimenovali »Božji način«. Noro so hekerji celo dobili dostop do računa nekdanjega predsednika Obame in drugih vladnih uradnikov. Skupaj je bilo ukradenih 121.000 USD Bitcoinov.

Elon Musk Bitcoin prevara Twitter Hack 2020

Elon Musk Bitcoin prevara Twitter Hack 2020

Menjave prevare – Bitcoin prevare

Menjalniške tečaji so še ena vrsta goljufij, ki na trgu dobivajo zagon. Prevare z menjalnicami so še posebej brutalne, ker ponavadi naberejo veliko število sredstev, preden nakažejo vlagatelje. Nikoli ne bi smeli vlagati v borzo, ki nima ugledne ekipe ali izkušenj. Prav tako se morate zavedati, da neregulirane borze predstavljajo večje tveganje.

Popoln primer ponarejene borze, ki je ustvarila milijone, se je zgodil leta 2017. Južnokorejski BitKRX je opustošil lokalne vlagatelje. Podjetje je svoje uporabnike zvabilo z lažnimi obljubami o smešnih dobičkih. Kadar koli na trg pride borza z donosnostjo naložb, ki ni v skladu z vodilnimi v panogi, morate biti potrpežljivi. Naj drugi ugotovijo na težji način, če je platforma zakonita. Ko bo izmenjava delovala vsaj eno leto, lahko za zdaj domnevate, da je zakonita.

Ponarejene ICO

Po enakem razmišljanju so ponarejene ICO resnična težava na trgu. Leta 2017 je prišlo do eksplozije v teh uvedbah prevara. V enem poročilu je skupna količina ICO-jev za prevare na trgu v letu 2017 dosegla 80%. Čeprav je danes teh številk veliko manj, se na mednarodnem trgu še vedno znižuje veliko število lažnih ICO.

Pri ponarejeni ICO prevari bodo goljufi uporabili spletna mesta z lažnimi ICO podrobnostmi, da bodo projekt nagovarjali do neznanih uporabnikov. Spletno mesto navadno obljublja luno in zvezde novim uporabnikom, ki želijo nekaj zaslužiti. Ta spletna mesta nato uporabnikom naročijo, naj sredstva položijo v ogroženo denarnico. Ko je vaš Bitcoin poslan, postane očitno, da ste bili prevarani.

Ponarejene ICO so velika težava, ker se pogosto pojavljajo in vlagatelje stanejo milijone. Na primer, Veliki kovanec kupcem ukradel 6 milijonov dolarjev z eno od teh maskirnih kampanj. Platforma je uporabnike prevarala, da so vlagali v ponarejeno kriptovaluto, tako da je razkrila njene zmogljivosti in tehnični napredek do danes. Ko pa so sredstva prispela v denarnico Big Coin, so bila takoj preusmerjena na njihove osebne bančne račune.

DeFi Rug vleče

V zadnjem času je na trgu DeFi veliko hrupa. Te platforme uvajajo nove protokole, ki uporabnikom omogočajo pridobivanje kripto dobička brez potrebe po trgovanju s svojimi kovanci. DeFi poskuša znova izumiti tradicionalne finančne sisteme z uporabo decentraliziranega pristopa in tehnologije veriženja blokov. Tehnologija je vznemirljiva, saj uporabnikom omogoča zaslužek pri opravljanju nalog, kot je posojanje njihovega kriptoslika drugim uporabnikom.

Ni presenetljivo, da je zaradi vsega tega hrupa morski psi krožili. V industriji je že vlečeno veliko preprog. Preproga je, ko vam podjetje v zameno vzame vaše financiranje obljubljajočih storitev ali dobička, vendar nenadoma izgine, preden izpolnijo svoje obveznosti.

Do danes so bili številni DeFi preproga vleče to leto. Amplyfi.money je v tem sektorju dosegel naslovnice, potem ko je od vlagateljev zbral 2.500 ETH in nato čarobno izginil. Na žalost niso sami, Burn Vault Finance ($ BFV) je storil isto. Letos je prišlo do več kot 20 odmevnih prevar DeFi.

Dvig slave družbe DeFi ustvarja popoln scenarij za goljufe, ki se želijo prehraniti s FOMO, ustvarjenim z visokim dobičkom in novimi tehnologijami. Novi vlagatelji morajo ostati izjemno skrbni. Nikoli ne vlagajte v platformo DeFi, dokler ne poskusite in ne boste prepričani v dolgotrajnost projekta.

Sheme rudarjenja v oblaku – Bitcoin prevare

Prevare v oblaku so eden najstarejših, a najučinkovitejših načinov za krajo Bitcoina novih uporabnikov. V klasični prevari za rudarstvo v oblaku vas podjetje prosi, da vložite svoj Bitcoin. V zameno prejmete delež v zgoščevalni moči platforme. Ta razpršena moč bi morala iti k rudarjenju Bitcoinov z dobičkom, razdeljenim med vse člane sklada.

Vendar ta sredstva samo plačajo prejšnjim vlagateljem. Na ta način se zdi platforma legitimna za določeno časovno obdobje. Za spodbujanje večje udeležbe bodo te platforme obljubljale neverjetne donose in sporazume, kot so življenjske pogodbe. Ko platforma zagotovi dovolj dobička, spletno mesto nenadoma ni več na voljo v vaši regiji. Leta 2019 se je zgodila ena najbolj oglaševanih prevar v oblaku.

V tem incidentu so bili aretirani trije moški, ki so prek storitve kripto valute zagrešili 722 milijonov dolarjev BitClub Network. Sodni dokumenti so razkrili, da je skupina od vlagateljev zahtevala denar v zameno za delnice bazenov za rudarstvo kriptovalut. Še huje pa so nagrajevali tudi vlagatelje za novačenje novih vlagateljev.

Kraja denarnice strojne opreme

Prevare s strojno denarnico so ene najbolj žalostnih, ker to pomeni, da je nekdo šel zgoraj in naprej, da bi zavaroval svojo kriptovaluto, ko so mu ukradli zaslužek. Prevara s strojno opremo je lahko v različnih različicah. V enem primeru prevaranti prodajajo denarnice strojne opreme uporabnikom s skrivnim semenskim izrazom, skritim pod praskami. Navodila za denarnico od uporabnikov zahtevajo, da za nastavitev uporabijo semenski ključ.

Ko je denarnica nastavljena, lahko hekerji do nje dostopajo od koder koli po svetu in v nekaj sekundah izpraznijo denar. To prevara je več kot enega vlagatelja v Bitcoin pustil brez svojih težko prisluženih satošijev. Obstajajo tudi prevare denarnice s strojno opremo, pri katerih denarnica prihaja iz nepriznanega podjetja. Te denarnice pošljejo sredstva na drugo denarnico po nakazilu.

Prevara s strojno denarnico

Prevara s strojno denarnico

Najboljši način, da se izognete tej prevari, je, da denarnice kupujete samo pri uglednih ponudnikih. Nikoli ne kupujte rabljene denarnice za strojno opremo ali celo take iz drugega vira, kot je eBay. Če ste resni glede zaščite svoje kriptovalute, verjetno ne bi smeli kupovati svojih zaščit na rabljeni tržnici.

Fake Mining Rigs – Bitcoin prevare

Druga prevara, za katero se zdi, da v tem sektorju dobiva zagon, so ponarejeni dobavitelji rudarskih ploščadi. Vsakič, ko vrednost Bitcoina naraste, se ti prevaranti na trgu pojavijo z novimi in razburljivimi rudarskimi ploščadmi, ki obljubljajo nemogoč donos. V nekaterih primerih vam bodo poslali strojno opremo, ki ne deluje ali je zelo slaba.

Ti vdori so pozno razširili svoja prizadevanja. Obstajajo primeri, ko so ogrozili ugleden račun na tržnicah, kot je Alibaba in začeli prodajati svoje izdelke z napako. Večina uporabnikov bo nato pregledala zvezdnikovo zgodovino prodajalca in domnevala, da podjetje nikakor ne bi tvegalo svojega ugleda zaradi senčnega trgovanja z bitcoini. Vendar se kasneje razkrije, da je podjetje izgubilo nadzor nad svojim trgom.

Najlažji način, da se tej prevari izognete, je nakup rudarskih ploščadi neposredno od proizvajalca. Poleg tega nikoli ne smete plačevati nobenih izdelkov na eBayu, Amazonu, Alibabi ali drugih spletnih trgih z Bitcoinom, dokler platforma kriptovalute ne sprejme neposredno.

Big Bitcoin prevare, ki se jim je treba izogniti – vedeti je pol bitke

Zdaj, ko ste bolje razumeli najpogostejše prevare z bitcoini, ki jih boste našli leta 2020, ste pripravljeni na varno kripto. Nikoli ne odvrzite straže in vedno vzdržujte močan varnostni protokol. Če počnete te stvari, boste zagotovo videli, kako se vaše zložene satošije starajo v varnosti vaše denarnice.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map