Kaj so Bitcoin terminske pogodbe?

Uvedba Bitcoin Futures v finančni sektor je imela nekaj pomembnih učinkov na trg. Ti edinstveni finančni instrumenti pametnim vlagateljem omogočajo, da izkoristijo volatilnost Bitcoina, ne da bi dejansko imeli Bitcoin. Ta scenarij je idealen za velike investicijske družbe in tiste, ki se želijo izogniti vlaganju na neurejene trge, kot so kriptovalute.

Bitcoin terminske pogodbe delujejo podobno kot terminske pogodbe na delnice ali blago. Preprosto povedano, prihodnost je pravni sporazum o trgovanju z blagom po vnaprej določenih cenah in datumu. Na ta način Futures omogoča vlagateljem, da špekulirajo o prihodnji ceni katerega koli blaga. Zato imajo terminske pogodbe ključno vlogo v finančnem sektorju.

Na primer, predstavljajte si podjetje za pridobivanje zlata in kako lahko izkoristi terminske pogodbe v svojo korist. Rudar še naprej odkriva plemenite kovine, saj si izumitelji želijo zavarovati svoja imetja po trenutnih cenah. Ker izdelek še ne obstaja, še vedno obstajajo nihanja cen, ki bi lahko ovirala ali povečala dobiček. Za zaščito pred tveganji, povezanimi s to naložbo, se rudar lahko odloči, da bo prodal svoje plemenite kovine po vnaprej določeni ceni in datumu.

Pogoji trgovanja s terminskimi pogodbami Kraken prek domače strani

Kraken Pogoji trgovanja s terminskimi pogodbami preko domače strani

Na ta način lahko zagotovijo, da dobijo najnižjo zahtevano donosnost naložbe. In obratno, vlagatelj bi poskušal pridobiti terminsko pogodbo za nižjo vrednost od tiste, za katero napovedujejo, da bo takrat tržna vrednost zlata. Posledično ta manever zagotavlja več prostora za dobiček na zadnji strani. Razlika med prihodnjo ceno in dejansko ceno blaga v času prodaje je dobiček vlagatelja.

Tveganja z Bitcoin Futures

Pomembno je omeniti, da terminske pogodbe niso varne naložbe. Scenarij se lahko zgodi, ko cena pade in vlagatelj zatakne prihodnost, ki je predraga. To je stanje, ki se je zgodilo kmalu po začetku prodaje Bitcoin Futures konec leta 2017.

Kot kaže slednji primer, mora izkušen vlagatelj pravilno izkoristiti terminske pogodbe. Kritično boste morali trdno razumeti tržne cikle in nihanja, če želite ustvariti terminske pogodbe za trgovanje z dobičkom. Glede na to obstaja nekaj nespornih koristi, ki jih Bitcoin Futures uvaja v sektor.

Prednosti Bitcoin terminskih pogodb

V primeru Bitcoin Futures so prednosti prevelike, da bi jih lahko prezrli. Prvič, Bitcoin Futures trguje na reguliranih borzah. Trenutno lahko Bitcoin Futures dostopate na nekaterih najbolj uglednih borzah v ZDA, vključno s CME, Bakkt in CBOE. Pomembno je, da te platforme prejemajo predpise neposredno od komisije za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami.

Urejene borze so bolj varne kot njihove kripto alternative. V preteklosti so vlagatelji po propadu nereguliranih kripto borz imeli velike izgube. V enem zdaj zloglasnem primeru, največji kripto izmenjavi v tistem času, Mt.Gox, propadel po krampu je borzo zapustil v finančnih ruševinah. Na žalost je propadla borza vlagatelje stala milijone. Najhuje pa je, da vlagatelji niso imeli možnosti, ker platforma ni bila urejena.

Poravnava gotovine

Druga velika prednost Bitcoin Futures je, da se poravnajo v gotovini. To je smiselno, ko ugotovite, da ni prišlo do dejanskega trgovanja z bitcoini. Dejansko vlagatelj in borza med transakcijo nikoli nimata v lasti nobenega bitcoina. Namesto tega dogovor o trgovanju z bitcoini v prihodnosti po določenih cenah. Ta strategija pomeni, da vlagateljem v Bitcoin Futures za sodelovanje ni treba imeti Bitcoin denarnice ali katere koli druge programske opreme, ki podpira kripto.

Kripto kratke hlače

Druga prednost, ki jo Bitcoin Futures prinaša na trg, je sposobnost kratkega. Skrajšanje je naložbena strategija, pri kateri vlagatelj sklene posel z namenom, da izkoristi padec tržne vrednosti osnovnega sredstva. Ker se cene terminskih pogodb dnevno posodabljajo, lahko vlagatelji skrajšajo terminske pogodbe z odkupom pogodbe po nižji ceni.

Močno lahko še naprej odkupujete terminsko pogodbo po nižji in nižji ceni, ko trg pade. Na ta način lahko vlagatelji v času tržnih izgub vidijo velike dobičke. Pomembno pa je omeniti tudi, da kratkoročno omejevanje v velikem obsegu negativno pritiska na tržno vrednost sredstva.

Bitcoin terminske pogodbe prek CMEBitcoin terminske pogodbe prek CME

Trženje marž

Eden najprivlačnejših lastnosti trgovanja s terminskimi pogodbami je, da morate samo trgovati z odstotkom skupnih pogodb. Ta odstotek, znan kot marža, se giblje med 10-20%. Pomembno je, da ta strategija vlagateljem omogoča, da izkoristijo svoj položaj, da maksimirajo dobiček. V bistvu vlagatelji pridobijo neomejen potencial dobička. In obratno, obstaja tudi neomejen potencial izgube.

Predvsem so minila leta, preden so se Bitcoin Futures pojavili na borzah, ki jih regulirajo ZDA. Natančneje, decembra 2017 sta tako Chicago Board Options Exchange (Cboe) kot Chicago Mercantile Exchange (CME) uvedli Bitcoin Futures. Zlasti je izdaja teh terminskih pogodb povečala tržno vrednost Bitcoina. Natančneje, Bitcoin se je zvišal za 10% ob novicah o uspešnih predstavitvah.

Izdaja tretje pogodbe Bitcoin Futures s strani CME je pripomogla, da je Bitcoin dosegel najvišjo vrednost v višini nekaj več kot 20.000 USD. Vendar je bilo navdušenje kratkotrajno. Naslednje leto so kriptomarketi vstopili na celoletni medvedji trg, kjer se je cena Bitcoina z več kot 20.000 USD znižala na nekaj več kot 3000 USD.

Medtem ko so mnogi ugibali, da je do znižanja cen prišlo zaradi težav z razširljivostjo v Bitcoin omrežju, je centralna banka centralne banke San Francisco predlagal da so Bitcoin terminske pogodbe eden največjih dejavnikov padca. Razlog za to trditev je uvedba kratkih hlač na trg.

Bitcoin terminske pogodbe – vprašanja, ki jih je treba obravnavati

Bitcoin terminske pogodbe naj bi igrale ključno vlogo na trgu, ki se premika naprej. Kot taki so še naprej v ospredju vsake razprave o kriptovalutah. Natančneje, izrazile so se neprofitne klirinške hiše skrbi nad tržno manipulacijo v preteklosti. Kljub tem pomislekom lahko pričakujete, da bo v prihodnjih mesecih na trg prišlo še več Bitcoin Futuresov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map