Kako kupiti Bitcoin (BTC)

Bitcoin je po mnenju njegovega anonimnega ustvarjalca Satoshi Nakamoto “električni sistem enakovrednih gotovin”. Cilj ustvarjanja Bitcoina je bil ustvariti “sistem za elektronske transakcije brez zanašanja na zaupanje”. Bitcoin je to nalogo uspel s kombinacijo iznajdljivosti, odločnosti in tehnološke moči.

Težko si je predstavljati svet brez Bitcoina. Danes je prva in najuspešnejša kriptovaluta na svetu gospodinjsko ime. Temu revolucionarnemu izumu je bilo posvečenih nešteto televizijskih oddaj, pesmi, poklonov, umetniških del in knjig. Če želite izvedeti več, obiščite naš vodnik Vlaganje v Bitcoin.

Naštejemo 5 najboljših posrednikov, ki ponujajo možnost nakupa Bitcoinov (BTC) s kreditno ali debetno kartico.

Binance

Binance je ena največjih in najbolj znanih borz kriptovalut na svetu. Prednosti nakupa BTC (BTC) so v tem, da imate ugodnejše provizije za menjavo kot konkurenčne borze, povečana likvidnost pa vam omogoča hitro nakupovanje in prodajo, da izkoristite tržne novice.

Preberite naš Binance Review ali obiščite Binance.

Uporabite kodo za popust: EE59L0QP za 10% povračilo denarja od vseh provizij za trgovanje.

Paybis

Paybis upravljajte zelo zaupanja vredno platformo za nakup Bitcoinov in kriptovalut, kjer lahko kupite Bitcoin (BTC) in vrsto drugih kripto valut, ne da bi uporabljali samo svojo kreditno ali debetno kartico. Obstajajo že od leta 2014 in so stotisočem ljudi pomagali pri nakupih Bitcoinov.

Če preprosto želite kupiti Bitcoin (BTC) in ga zadržati, je to eden najlažjih načinov za nakup Bitcoinov (BTC) s kreditno ali debetno kartico.

Preberite naš Paybis Review ali obiščite Paybis.

Kriptomat

Kriptomat je služba za izmenjavo kriptovalut in denarnic s sedežem v EU, ki deluje od leta 2018. Sedež imajo v Estoniji, ki je zaupanja vredno evropsko središče za podobna podjetja. Ustanovil jih je tehnično podkovani Srdjan Mahmutovich, zdaj pa delujejo v več kot 80 državah po vsem svetu in služijo uporabnikom po vsem svetu. Kriptomat je odlična možnost za evropske & Azijski vlagatelji, ki preprosto želijo dolgoročno kupovati in prodajati Ethereum (ETH). Ni kupcev iz ZDA.

Preberite naš Kriptomat Review ali obiščite Kriptomat.

Kraken

Kraken je eno izmed dolgoletnih imen, ko gre za borze kriptovalut, ki delujejo v tej panogi.

Od skromnih začetkov so zdaj postali eno najbolj prepoznavnih imen v prostoru, ki ponuja široko izbiro sredstev za trgovanje, vključno z Bitcoin (BTC).

Stroški trgovanja so konkurenčni drugim borzam in se še naprej razvijajo, tako da zdaj ponujajo tako terminsko kot maržno trgovanje.

Preberite naš Kraken Review ali obiščite Kraken.

Coinberry – Samo za Kanadčane

Coinberry olajša nakup Bitcoina (BTC) v Kanada brez težav in hitro kupite ali prodajte sredstvo prek njihove enostavne platforme. Obstajajo že od leta 2017 in imajo številna zelo zaupanja vredna partnerstva, ki jim ustvarjajo trden sloves kriptovalut. Pri FINTRAC-u so registrirani tudi kot podjetje z denarnimi storitvami, zato so s tega vidika zelo zaupanja vredni. Ni kupcev iz ZDA.

Obiščite Coinberry ali obiščite naš vodnik Kako kupiti Bitcoin v Kanadi.

Wirex – Samo v Veliki Britaniji

Wirex je aplikacija za kripto denarnico s sedežem v Združenem kraljestvu, ki vključuje tudi inovativne plačilne kartice Visa in Mastercard, ki jih lahko uporabljate za redne dnevne nakupe in transakcije s kripto in fiat valutami..

Podjetje obstaja od leta 2014 in je danes preraslo v globalno operacijo, ki ponuja storitve v več kot 130 državah po vsem svetu in razpoložljivost plačil na več kot 54 milijonih lokacij po vsem svetu. Pred kratkim so postali tudi prvi kripto prijazni glavni član Mastercarda na svetu.

Preberite naš Wirex Review ali obiščite Wirex.

iTrustCapital – samo za ZDA: izdelek IRA

iTrustCapital – Medtem ko so imeli ameriški vlagatelji v preteklosti dostop do delnic in obveznic samo na svojih pokojninskih računih, se je pojavila nova industrija z imenom Bitcoin IRA ali Crypto IRA. Gre za platforme IRA, ki jih usmerjajo sami in ki strankam omogočajo vlaganje v Bitcoin, Ethereum in druga digitalna sredstva, hkrati pa ohranjajo davčne ugodnosti in prilagodljivost svojih pokojninskih računov. Ta platforma omogoča tradicionalne račune IRA in račune Roth IRA, ki so posebej zasnovani za dolgoročne naložbe.

Obiščite iTrustCapital ali se naučite Kaj je Bitcoin IRA?

Kako kupiti Bitcoin (BTC) Kako kupiti Bitcoin (BTC) Kako kupiti Bitcoin (BTC)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni uporabniki

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Evropski trgovci

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

1,00 USD

Minimum računa

35 €

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Kaj je Bitcoin (BTC)?

Bitcoin je decentralizirano omrežje, ki omogoča prenos vrednosti med strankami. To počne z uporabo varnega omrežja, sestavljenega iz „rudarjev“, ki gostijo vozlišča (računalniki, ki hranijo kopije knjige BTC).

Kot digitalno sredstvo za sodelovanje v Bitcoin omrežju preprosto potrebujete dostop do internetne povezave. Sredstvo se lahko uporablja kot plačilno sredstvo ali hranilnik vrednosti.

Kako deluje?

Bitcoin deluje tako, da uporablja protokol „Proof-of-work“. Pri tem strukturiranju se rudarji v omrežju Bitcoin borijo za nagrado Bitcoin, ki se sprosti vsakih 10 minut. V tem 10-minutnem koraku rudarji potrdijo transakcije, zaključene med udeleženci omrežja. Te transakcije se nato zabeležijo v podatkovnem bloku. Bloki so trajno zabeleženi v zaporednem vrstnem redu, povezani podobno kot veriga. Narava tega procesa je privedla do tega, da tehnologijo poimenujejo “blockchain”.

Zaradi priljubljenosti in rasti omrežja je rudarjenje Bitcoinov za račune v veliki meri postalo nedonosno za povprečnega človeka. Medtem ko je bilo rudarjenje v prenosnem računalniku možno že v zgodnjem življenjskem ciklusu Bitcoinov, so danes rudarji običajno velika podjetja, ki upravljajo ogromno opremo s tisoči specializiranih strojev..

Predvideni razvoj?

Rast Bitcoinov je sporna tema. Splošno velja, da Bitcoin dolgoročno ne bo obstajal tako, kot danes; Bitcoin bo bodisi “bum” ali “propad”.

Velik del pričakovane rasti se vrti okoli ideje, da bo Bitcoin nadomestil zlato kot vrednostno zalogo. Glede na trenutne zmogljivosti Bitcoin omrežja je to resnična možnost. Če se obravnava kot hranilnik vrednosti, bodo imeli manjšo prednost hitrost in stroški transakcij, kar bo zmanjšalo vpliv trenutnih omrežnih omejitev.

Rešitve druge plasti, kot je Lightning Network, poleg tega, da postanejo hranilec vrednosti, lahko potencialno spremenijo Bitcoin v zakonitega kandidata za mikro transakcije in vsakodnevno porabo. Razvoj strelovodnega omrežja je v zadnjih dveh letih poskočil in se različna podjetja posvetila njegovemu zorenju.

V najboljšem primeru bi bilo v celoti razvito strelovodno omrežje, ki bi zagotavljalo hitrost, varnost in prihranek stroškov. V tem scenariju ne bi bile možne samo mikro transakcije, temveč bi značilne lastnosti Bitcoina omogočile, da deluje tudi kot hranilnik vrednosti..

Temeljna ideologija?

Medtem ko imajo številne kriptovalute visoke cilje, le redke temeljijo na močni ideologiji; Bitcoin je eden teh redkih.

Ker je Satoshi Nakamoto anonimen, njegovi nameni do neke mere ostajajo neznani. Jasno je, da je bil cilj Bitcoina zagotoviti sredstvo za vključujoče, varno, stabilno sredstvo prenosa vrednosti. Najpomembneje pa je, da bi bilo brez vladnih manipulacij.

Verjame se, da so ti atributi, vgrajeni v Bitcoin, v veliki meri posledica preteklih primerov goljufij, manipulacij in samopostrežnih odločitev, ki jih neprestano sprejemajo udeleženci v tradicionalnem bančnem sistemu..

Če bi bil uspešen, bi Bitcoin zagotovil enkrat v življenju priložnost, da pritisnete gumb ‘reset’ na svetovnih trgovinah z bogastvom. Nebančnim bi zagotovil možnost dostopa do sodobnih storitev. To bi prineslo demokracijo v finance.

Sprejem in polemike?

Od do zdaj ustvarjenih kriptovalut so bile v primerjavi z Bitcoini glede sprejetja vse blede. Medtem ko je velik del tega posledica prednosti prvega ponudnika, se je Bitcoin s svojimi lastnimi lastnostmi (decentralizacija, antiinflacijska itd.) Uspel uveljaviti kot vodja panoge.

Medtem ko se splošno sprejemanje še ni zgodilo, so znaki tega v zadnjih letih vse bolj očitni. Sredstvo, ki je bilo nekoč obrobna tehnologija, je danes gospodinjsko ime z vse več načini nakupa in zapravljanja.

Na institucionalni ravni je Bitcoin v zadnjih nekaj letih zabeležil vrsto uspehov in neuspehov. Medtem ko je bilo pri razvoju Bitcoin ETF opaziti neuspeh, so bili uspehi številni, v nadaljevanju pa le nekaj primerov.

Bitcoin terminske pogodbe: CME, Bakkt,

Bitcoin sklad: 3iQ

Skrbniške storitve: Dvojčki

V celotnem življenjskem ciklu Bitcoina so se med razvijalci pojavljali različni prepiri (SegWit itd.) In polemike, ki so pestile Bitcoin. Dva najpogostejša polemika v zvezi z digitalnim sredstvom sta,

Nedovoljena dejavnost – dojemanje, da kriminalci uporabljajo BTC, pri čemer sredstvo podpira dejavnosti na črnem trgu

Poraba energije – Rast omrežja in zanašanje na dokaz o delu je povzročilo povečano porabo energije računalnikov, ki napajajo omrežje.

Uredbe?

Zaradi svoje decentralizirane narave in brez osrednje oblasti Bitcoin v večini sveta ne velja za varnost.

Čeprav na BTC morda ne gre šteti kot na vrednostni papir, po vsem svetu obstajajo razlike med razvrstitvami. Ali je valuta? Je to blago? Je zbirateljski? Itd.

Glede Severne Amerike je Bitcoin splošno obravnavan kot valuta in se kot tak obravnava. Jay Clayton, predsednik SEC, je zapisal navedba to.

“Kriptovalute: to so nadomestitve suverenih valut, dolar, evro in jen zamenjajo z bitkoini … Ta vrsta valute ni varščina.”

Kdo je uspel?

Bitcoin ima morda najbolj zanimivo zgodbo o izvoru. To je posledica skrivnostnega pokrova, ki obkroža njenega ustanovitelja – Satoshi Nakamoto.

Skrivnost Satoshija je, da nihče ne ve, kdo je. Poleg tega, ker identiteta Satoshija ni znana, danes ta oseba morda sploh še ni živa.

Znano je, da denarnice, povezane s Satoshi, vsebujejo skoraj milijon BTC, pri čemer je velika večina od njihovega nastanka nedotaknjena.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map