Kako skrajšati Bitcoin (BTC) – vodnik, ki ga je enostavno slediti

Učenje kratkega bitcoina (BTC) je bistvena veščina, ki se je naučite, če nameravate postati profesionalni kripto trgovec. Zlasti kratko izbiranje je napredna naložbena strategija, ki vključuje visoko stopnjo tveganja. Če pa obvladate spretnost, pridobite sposobnost velikega donosa v času padca tržne vrednosti.

Kaj je prodaja na kratko?

Kratka prodaja je naložbena metoda, ki vam omogoča, da izkoristite padec cene določenega sredstva. Ko vlagatelj špekulira o upadu trgovalnega sredstva, kot so Bitcoin, delnice ali druge cene vrednostnih papirjev, lahko dobiček dobi s kratkimi hlačami. V scenariju kratke prodaje stavite proti ceni zadevnega sredstva.

Zakaj bi radi skrajšali Bitcoin?

Medtem ko je dolgoročno lahko videti, da Bitcoin še naprej opaža apreciacijo cen, obstaja nešteto razlogov za skrajšanje te kriptovalute. Trg je nestanoviten in namesto da bi imeli svoja imetja v času padca tržne vrednosti, lahko svoje imetnike prepričate s kratkimi hlačami.

Bitcoin letni cenovni cikel

Bitcoin letni cenovni cikel

Kako deluje Bitcoin Shorting

Da bi razumeli skrajšanje, si najprej oglejmo panogo, ki je ustvarila to metodo, zaloge. Na borzi je prodaja na kratko priljubljena naložbena strategija. Da bi dosegel kratko, si vlagatelj izposodi določeno količino delnic, za katero meni, da se bo znižala. Takoj ko investitor prejme te delnice, jih proda po trenutni tržni vrednosti. Ko cena premoženja pade, lahko vlagatelj delnice kupi nazaj in jih vrne posojilodajalcu.

Bitcoin kratke hlače

Medtem ko je sredstvo drugačno, deluje kratkoročno Bitcoin na približno enak način. Kripto trgovec si bo Bitcoin izposodil pred predvidenim padcem trga. Takoj ko vlagatelj prejme svoj Bitcoin, se sredstva prodajo. Potem ko vrednost Bitcoin-a konča, investitor odkupi Bitcoin z originalnimi prodajnimi skladi.

Ker je cena Bitcoina cenejša kot takrat, ko ste si jo izposodili, lahko odplačate posojilo in obdržite razliko v odplačilu ter skupnih trgovalnih dejanjih. Tu je poseben primer kratkega stika v akciji.

Primer skrajšanja

Jeremy si 5 Bitcoinov izposodi po 12.000 USD na kos. Ta kovance takoj proda za 60.000,00 USD. Mini nekaj dni. Tretji dan se je Jeremyjeva slutnja izkazala za pravilno. Cena Bitcoina je močno popravila na 10.000,00 USD.

Nato Jeremy odkupi Bitcoine z uporabo 60.000 dolarjev, ki jih je imel od prvotne prodaje svojega imetja. Ker je cena Bitcoina padla za 2000 dolarjev na kos, Jeremy za nakup prejme šest Bitcoinov. Nato posojilodajalcu vrne pet Bitcoinov. Zadnji Bitcoin je njegov dobiček.

Jeremy lahko proda ta Bitcoin in zadrži 10.000 USD ali pa svoj zaslužek uporabi za druge naložbe. Če ne bi omejeval trga, bi v svojem portfelju izkazoval le izgube. Tudi če bi svoje premoženje zamenjal za stabilne kovance, bi samo razlikoval v ceni od prvotnega imetja in padca vrednosti. Namesto tega je z uporabo te napredne metode trgovanja 5-kratnik donosnosti naložbe.

Kako skrajšati Bitcoin?

Skrajšanje Bitcoinov je danes lažje kot kdaj koli prej. Prvi korak je poiskati zanesljivo platformo, ki omogoča trgovanje z vzvodom. Te platforme so specializirane za tvegane kratkoročne naložbene posojila.

Pomembno je, da boste morali vrniti vsako posojilo in provizije. Če si izposodite deset Bitcoinov, boste morali te kovance dobiti nazaj, ko bo čas za odplačilo posojila. Da bi zagotovili, da boste izpolnili svojo obljubo, te platforme zahtevajo, da uporabniki položijo depozit ali maržo.

Vaše zahteve glede marže delujejo kot oblika zavarovanja ali varščine. Ta imetja nazaj vaš položaj s ciljem zagotoviti, da bodo delnice odplačane na dogovorjeni prihodnji datum. Če se vam kratek začne zanemarjati, lahko vaš posojilodajalec pokliče vašo maržo. Večina platform vam mora le hitro sporočiti, da to storite. Iz teh razlogov je nujno, da preberete vse podrobne podatke o svojem kratkem sporazumu Bitcoin.

Načini kratkega bitcoina

Danes obstaja več načinov, kako skrajšati Bitcoin. Vsaka od teh tehnik ponuja svoje prednosti in slabosti. Preden se odločite, katera strategija najbolj ustreza vašim potrebam, morate pretehtati celotno situacijo.

Kratka prodaja – pogodba o razliki (CFD)

Eden izmed najbolj priljubljenih načinov, kako skrajšati Bitcoin, je uporaba CFD-jev. CFD-ji vam omogočajo kratek Bitcoin brez neposrednega nakupa kovancev. Namesto tega podpišete CFD in se strinjate, da samo plačate razliko med ceno sredstva v času posojila in pogodbeno mero. CFD-ji so priljubljeni, ker so bolj priročni in stroškovno učinkovitejši, ker ni treba dodatno kupovati.

Kako skrajšati CFD

eToro je glavna borza za storitve trgovanja s CFD-ji za kriptovalute. Za začetek boste morali ustvariti račun. Na srečo je postopek preprost. Pred uporabo platforme morate preveriti svojo identiteto in račun po e-pošti.

Ko ste vse pripravljeni, je kratkosti preprosto. Vse, kar morate storiti, je odpreti trgovanje z instrumentom BTC / USD. Nato morate med možnostmi izbrati »Prodaja«. Odprl se bo zaslon, na katerem boste lahko nastavili vse podrobnosti o svojem CFD-ju. Ne postane lažje od tega. Najboljše od vsega je, da ima eToro napreden vmesnik, ki je enostaven za krmarjenje. Na tem obrazcu lahko ostanete na tekočem z razvojem trga.

Opozorilo: Upoštevajte, da vsa trgovanja vključujejo tveganje. 67% računov malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Premislite, ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja. Ta vsebina je samo za izobraževalne namene in ni investicijski nasvet.

Menjava kratkoročno

Danes na trgu obstaja veliko borz, ki ponujajo kratke storitve. Večina teh platform vam omogoča, da izkoristite svojo strategijo kratkega stika. Kratkoročno vzvodje je izposoja več Bitcoinov na borzi, kot jih imate pred prodajo.

Dump Bitcoin Price

Dump Bitcoin Price

Trgovanje z vzvodom je ena najbolj tveganih strategij na trgu. Potrebno je trdno razumevanje tržnih razmer in vaše naložbe. Poleg tega resnično potrebujete brezhiben čas, da boste s to strategijo uspešni. Če se na borzi zdi, da se bodo vaše naložbe skrajšale, bodo predčasno zaprli trgovino, obdržali maržo in prisilili, da odplačate posojilo.

Razumevanje, kdaj na kratko

V določenih trenutkih je kratkanje Bitcoinov bolj zapleteno kot pri drugih. Na primer, kratkoročno Bitcoin proti dolgoročnim trendom naraščanja je lahko najmanj zapleteno. Bitcoin ima način, kako počasi naraščati. Nasprotno pa lahko to digitalno sredstvo v nekaj minutah izgubi na tisoče dolarjev tržne vrednosti. Ti scenariji postavljajo perspektivo, zakaj je lahko kratkoročno vlaganje težko uspešno zaključiti za nove vlagatelje.

Razumevanje mentalitete trga

Pomembno je tudi upoštevati miselnost drugih trgovcev na trgu. Če primanjkuje Bitcoinov in cena nenadoma začne hitro naraščati, boste morali pohiteti s ponovnim odkupom svojega premoženja. Na žalost si bo vsak drugi vlagatelj, ki se je odločil enako, prizadeval izpolniti isto nalogo.

Ta nenaden zagon za odkup Bitcoina močno poveča tržno vrednost. Ko se ta scenarij odigra, je to tisto, kar imenujemo kratek stisk. Kratki stiski povečajo vaše izgube v tem položaju. Da bi se temu scenariju izognili, morate biti pozorni pri svojih tržnih ocenah.

Pretekla razprodaja Bitcoinov 

Bitcoin trg ima devet let podatkov o trgovanju, da jih lahko podpre zdaj. Kratek vpogled v preteklost Bitcoina in zlahka lahko vidite scenarije, ki so sprožili večje razprodaje. Bolj ko boste razumeli te scenarije, lažje boste prepoznali naslednjo večjo razprodajo na trgu. Tu je nekaj glavnih razlogov, da so cene Bitcoinov v preteklosti nihale.

Bitcoin Whale Dump - Kako skrajšati Bitcoin (BTC)

Bitcoin Whale Dump – Kako skrajšati Bitcoin (BTC)

Regulativni pomisleki

Ker je kripto trg še vedno v začetni fazi, je v tej panogi še vedno veliko regulativne negotovosti. V primeru, da večja država prepovedi ali sprejme neko proti Bitcoin stališče, se bo trg temu ustrezno prilagodil.

Major Exchange Hacks – kratek bitcoin

Zgodovina je pokazala, da lahko večji hekerski vdori v nekaj minutah zmanjšajo cene Bitcoinov. Eden od znanih primerov tega scenarija je bil med krampom Mt.Gox. Ob uri, Mt. Gox je bila največja borza bitcoinov na svetu. Zaradi njegovega vdora so se cene Bitcoinov mesece vrtele navzdol.

Trde vilice

Trde vilice se pojavijo, ko se skupnost za kripto projekt ob določeni nadgradnji razdeli. V trdih vilicah nekateri rudarji nočejo preiti na nov protokol. To ustvari dve ločeni verigi blokov od trenutka, ko se vilice premaknejo naprej. Posledično trde vilice ustvarjajo razkol tudi v skupnosti za podporo kovancev.

Cene bitcoinov so upadle, ko se je skupnost razdelila glede velikosti blokov transakcij. Vrstica je sčasoma privedla do nastanka Bitcoin Cash. Danes imata oba kovanca na trgu močno podporo.

Zamude pri posodobitvah

Obstaja še en scenarij, povezan s posodobitvijo, ki lahko zniža ceno digitalnega sredstva. Ko se pri pomembnih nadgradnjah pojavijo znatne zamude, lahko vlagatelji izgubijo zaupanje. Ta izguba vere se kaže v negativnem gibanju cen.

Bitcoin je videl nekaj pomembnih pomanjkljivosti pri cenah, ko so razvijalci preložili posodobitev SegWit. SegWit zmanjšal obseg transakcij v poskusu boja proti zastojem na trgu Bitcoin-ove verige blokov. Takrat je bila preobremenjenost omrežja nevzdržna. Posledično je bila vsaka zamuda naletela na negativna gibanja cen.

Razvijalci, ki zapuščajo projekt

Drug pomemben razvoj, ki lahko škoduje ceni kovanca, je izstop ključnega člana s platforme. Razvijalci blokovnih verig so zelo povpraševani. Vrhunski programerji so spoštovani v celotni industriji. Ko nekdo zapusti projekt, lahko za kovanec simbolizira začetek konca. Lahko predstavlja tudi premik v primarni funkcionalnosti kovanca, ki se premika naprej. Kakor koli že, vlagatelji ne marajo videti teh fantov.

Prihodnji scenariji tveganja

Obstajajo tudi prihodnji scenariji, ki bi lahko negativno vplivali na ceno Bitcoina. Če se na primer zlomi kriptografski algoritem zgoščevanja Bitcoinov, bo kovanec postal nezavarovan in njegova tržna vrednost bo strmo padala. Po isti poti misli bi lahko tudi večje izkoriščanje kodiranja izgubilo zaupanje v to kriptovaluto.

Prihodnji predpisi

Spremembe predpisov na trgu so morda največja grožnja za cene Bitcoinov. V preteklosti so velike države, kot je Kitajska, močno pritiskale na trg. Leta 2017 je Kitajska prepovedala vse borze in mednarodne mednarodne organizacije v državi. Ta dejanja so po novicah močno znižala ceno Bitcoina.

Satoshi’s Back

Anonimni ustvarjalec bitcoinov Satoshi Nakamoto je v zadnjih nekaj letih ostal v senci. V prvih dneh Bitcoinov je Nakamoto izkopal več kot milijon kovancev. Ti kovanci so od prvega dne v njegovih denarnicah. Če bi ti kovanci vstopili na trg, bi cena Bitcoinov videla velik popravek, ki bi odražal dodano ponudbo.

Tveganja skrajšanja Bitcoinov

Kratke prodaje veljajo za tvegano strategijo trgovanja, ker omejujejo dobičke, čeprav povečujejo izgube. Skrajšanje je še posebej tvegano, če posojilodajalec zahteva sredstva, preden se cene znižajo. Za poenostavitev postopka lahko uporabite nekaj tehnik, vendar nobena ni popoln dokaz.

Oglejmo si isti primer pred uporabo Bitcoinov v vrednosti 12.000 USD, ki so padli na 10.000 USD. V prvem scenariju je bil po načrtih končan kratek čas Bitcoin padel in vlagatelj je odplačal dolg posojilodajalcu. Zdaj pa poglejmo, kaj bi se zgodilo, če cena Bitcoina ne bi padla.

Največja izpostavljenost tveganju

Recimo, da je cena Bitcoina namesto, da bi padla, skočila na 13.000 USD. V tem primeru bi posojilodajalec zahteval posojilo. Posojilodajalec bi vam zaprl trgovino in obdržal maržo. Poleg tega bi dolgovali Bitcoin v vrednosti 65.000 USD namesto prvotnih Bitcoinov, ki ste si jih izposodili.

Skrajšanje Bitcoinov – Povzetek

Skrajšanje je odličen način za dodaten dobiček. Če pa trgovanje ne poznate ali pa ga trg ne poznate, je kratki stik eden najhitrejših načinov izgube plena. Iz teh razlogov mora vsak vlagatelj nekaj preiskati, preden skoči na trg kratkih spotov. Kot rečeno, kratkoročno je močno orodje, ki vlagateljem zagotavlja velike donosnosti naložbe, če so pravilno izpolnjene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map