Analitika igralnih pametnih pogodb s preučevanjem igre CryptoKitties

CryptoKitties  je ena izmed najbolj priljubljenih iger v omrežju Blockchain. Temelji na pametnih pogodbah omrežja Ethereum blockchain. Primer zbiranja iger z mačkami je skupnosti pokazal vrednost žetonov ERC-721 in možnosti Ethereuma kot igrišča.

V tej raziskavi je skupina analitikov iz Chaingraph.io je poskušal izvesti obsežno analizo decentralizirane aplikacije CryptoKitties z uporabo transakcij, pridobljenih iz omrežja Ethereum. Glavno uporabljeno orodje za analizo je analitična platforma za pametne pogodbe Chaingraph.io.

Velja tudi dodati, da pri analitiki ne gre le za analizo transakcij, ampak tudi za poskus razumevanja in napovedovanja vedenja uporabnikov. Osnova in namen analize je posel in analitika bi mu morala delati. Zato je veliko rešitev iz tega poročila mogoče uporabiti za druge decentralizirane aplikacije poslovnega sektorja kripto-iger.

Za to študijo sta bila ključna vprašanja povečanje občinstva za DApp s strani razvijalcev in ustvarjanje dobička iz igranja igralca.

Analizirana pogodba je glavna pogodba KittyCore

(0x06012c8cf97bead5deae237070f9587f8e7a266d). Uporabili smo tudi podatke iz pogodb SaleClockAuction (0xb1690c08e213a35ed9bab7b318de14420fb57d8c) in SiringClockAuction (0xc7af99fe5513eb6710e6d5f44f9989da40f27f26).

Poleg Chaingraph.io so bile uporabljene naslednje storitve: Opensea.io, Bloxy.info in Dappradar.com. Podatki imajo lahko nekaj netočnosti.

Contents

Statistika v začetku leta 2019

Tržna kapitalizacija: 40.000 ETH

Število uporabnikov (7d): 1.300

Število uporabnikov (24 ur): 450

Število imetnikov žetonov: 70.000

Število žetonov v obtoku: 1.500.000

Prihodek od prodaje: 57.000 ETH

Promet (24 ur): 130 ETH

Število pametnih pogodb: 4

Sledilcev na Twitterju: 27.000

Kaj je CryptoKitty?

Vsaka mucka je edinstven žeton, ki pripada enemu imetniku. Edinstvenost muce je določena z njenimi značilnostmi ali “katributi”. Barva tac, oblika brkov, dolžina repa – vse to je odvisno od lastnosti, pridobljenih ob rojstvu. Poleg običajnih muck z določenimi značilnostmi obstajajo tudi unikatne mačke, ki izgledajo “ne tako kot vsi” in imajo ekskluzivne umetnosti / lastnosti

.

Vrste mačk

Običajno – navadne mačke s številnimi standardnimi značilnostmi

Fancy – edinstvene mačke z omejenim številom v obtoku. Ustvarijo jih lahko s križanjem z uporabo prave kombinacije genov ob določenem času (alkimija). Takšne mačke nimajo standardnih lastnosti

Ekskluzivno – te mačke obstajajo v igri samo v enem izvodu in jih ni mogoče vzrejati. Vsako ekskluzivno mačko razvijalci posebej uvedejo v igro. Nimajo standardnih lastnosti.

Posebna izdaja – podobno kot Ekskluzivne mačke, ker imajo edinstveno umetnost, vendar so izdane v večjem številu in jih je mogoče kupiti. Prav tako nimajo standardnih lastnosti.

Obstaja tudi nekaj dodatnih unikatnih lastnosti:

Prestiž je posebna značilnost mačke, pridobljene s križanjem po določenem receptu.

Divje je poseben divji element

Genetska anomalija se zgodi, ko ima mačka skriti gen, ki se lahko nenadoma pojavi pri potomcih

Povprečna cena za normalno mačka: 0,1 ETH

Povprečna cena za fancy mačka: 0,26 ETH

Povprečna cena za izključno mačka: 32 ETH

Povprečna cena za poseben mačka: 0,4 ETH

Povprečna cena za prestiž mačka: 0,17 ETH

Povprečna cena za divji mačka: 0,07 ETH

Kot vidite, so ekskluzivne mačke pred ostalimi. In divja značilnost, nasprotno, ni odločilna pri določanju cene za običajne mačke. Sklepamo lahko, da kljub svoji redkosti značilnost divjadi ni zelo dragocena.

Generacije mačk

Mačke so križane in imajo takšno možnost kot generacija.

Kot lahko vidite, mačke najnovejših generacij pripadajo enemu in istemu igralcu z vzdevkom Solidox, ki je res daleč naprej. Zdi se, da ga ne bi kmalu prehiteli, saj se z rojstvom generacije nextcat ohlajanje po križanju pasme poveča. Zato tisti, ki je prvi zasedel nišo in je ne bo dal, težko pusti nekoga noter.

Zdaj pa razmislimo o odvisnosti povprečne prodajne cene od generacije mačke in pokažemo tudi število mačk v vsaki skupini.

Odvisnost števila mačk od generacije

Kot je razvidno, se po 20. generaciji število mačk bistveno zmanjšuje in s trimestno generacijo se njihovo število nagiba k enotam.

Zdaj pa poglejmo odvisnost od prodajne cene.

Odvisnost srednje prodajne cene od generacije mačk

Kot lahko vidite, po 1000. generaciji prodaja mačk upada. Ali to pomeni, da po določeni številki nihče ne kupuje? Preučimo prodajo mačk največjih generacij.

Cena mačke je odvisna od same mačke, vendar generacija pri njenem nastanku v resnici ni pomembna. Zdi se, da hipoteza o tipu, ki redi mačke največje generacije, ki je zaslužila, ni uspela. Razen če jih ne bo razprodal na kak drug način. Morda bi si bilo vredno ogledati nakup križišč s pogodbo SiringAuction (mačke niso dane v prodajo, ampak enkratno prečkanje z mačko :)).

Povprečna cena na križanju, odvisno od generacije mačk

Kot je prikazano na zgornji sliki, večja kot je generacija, nižja je cena vzreje. Kittiesine mladinske zadeve.

Katere mačke s katerimi značilnostmi se rodijo najpogosteje in najmanj pogosto?

Običajne mačke imajo vrsto katributov, ki tvorijo njihov videz. Neposredna logika kaže, da je redkejša kakšna lastnost, dražji je izdelek. Preizkusimo to predpostavko.

Tu so najbolj redke mačke v igri. Za opredelitev redkosti muce je pomembna redkost posamezne značilnosti in izračunana po tajni formuli:

Mačke zgoraj niso bile kupljene niti enkrat &# 128578;

Če nasprotno preučimo redkost nekaterih značilnosti muck, ki so bile tržene vsaj enkrat, presenečenj ne bo:

Stroški redkih mačk se gibljejo do povprečne cene vseh izdelkov.

Katributi in njihova redkost za igralca niso tako očitni. Poleg tega bi se morale lastnosti, ki so trenutno najcenejše, izkazati za redkejše, saj bodo muce s takimi atributi bolj vzrejene.

Zdaj pa si oglejmo najdražje mačke in hkrati dokaj redke:

Povprečni indeks redkosti običajnih mačk je približno 3. Zgoraj predstavljene mačke imajo indeks 170+ (to ni najvišji indeks, vendar je blizu največ 500-800 kot 90% muck). Opazimo lahko, da visoka cena nastane zaradi dodatnih redkih elementov (purrstige) ali kombinacije takšnih lastnosti, ki mačkam dajejo lepši in privlačnejši videz. Težko je sklepati o določeni stalni povezavi med redkostjo in ceno.

To potrjujejo naslednji grafikoni. Z vsako značilnostjo opazimo približno eno in isto sliko, in sicer nenaden dvig določene redke lastnosti. Treba je omeniti, da ti trni nikakor ne vplivajo na ceno.

Za tiste, ki se pozanimajo o igri Cryptokitties in bi radi izvedeli več o najbolj priljubljenih atributih, so spodaj navedeni naslednji podatki:

telo

Najbolj priljubljene vrste postave:

Najredkejše postave:

barva (naglasna barva)

Najbolj priljubljene vrste postave:

Najredkejše postave:

barvniprimarni

Najbolj priljubljene barvne primarne vrste:

Najredkejše primarne vrste barv:

barvasekundarna

Najbolj priljubljene barvne sekundarne vrste:

Najredkejše sekundarne vrste barv:

colorterciary

Najbolj priljubljene barvne vrste:

Najbolj redke barvne vrste:

oči

Najbolj priljubljene vrste oči:

Najredkejše vrste oči:

koloreji

Najbolj priljubljene vrste kolorijev:

Najredkejše vrste kolorijev:

usta

Najbolj priljubljene vrste ust:

Najredkejše vrste ust:

vzorec

Najbolj priljubljene vrste vzorcev:

Najredkejše vrste vzorcev:

okolje

Najbolj priljubljene vrste okolja:

Najredkejše vrste okolja:

purrstige

Purrstige – je edinstven element mucke. Obstajata samo 2 vrsti tega elementa in ni veliko predmetov, ki ga posedujejo.

divji

Najbolj priljubljene divje vrste:

Najredkejše divje vrste:

Ta mačka dobi na splošno redke lastnosti:

id 1497244

Katere mačke s katerimi značilnostmi se parijo pogosteje kot druge?

Očitno je, da je redkost mucek sorazmerna s številom paritev, ki jih je imela. Upoštevajmo incidente s tipom telesa:

Kljub temu, če pogledamo plačljivo križanje, ne bomo več videli povezave med redkostjo in ceno. Grafikoni bodo videti tako:

To pomeni, da je nekaj vzponov brez logičnega razloga.

Ali obstaja kakšna povezava med stanjem denarnice in številom muck žetonov, ki jih ima uporabnik?

Veliko igralcev, ki so bili vključeni v igro, je bodisi spremenilo svoj račun ali pa se je samo znebilo svojih mačk in prenehalo igrati. Število takih uporabnikov je ocenjeno na več kot 14000. Če govorimo o obstoječih računih, se s povečanjem števila muck količina igralcev naravno in precej hitro zmanjša:

1 uporabnik 8493 CK

2 uporabnika CK 9749

3 uporabniki CK 10004

4 uporabniki CK 6346

5 uporabnikov CK 4303

6 uporabnikov CK 3265

7 uporabnikov 2476 CK

8 uporabnikov CK 1887

9 uporabnikov CK 1437

10 CK 1204 uporabnikov

11 uporabnikov CK 935

Odvisnost stanja računa od števila posedovanih postavk:

Če stanje na računu ne kaže pravilnosti, je povezava med številom žetonov na prometu Eth nekoliko bolj živahna:

Tu lahko opazite, da več kot žetonov muce ima igralec, večji promet ima Eter. Primerjajmo tudi promet žetonov Kitty in Ether:

Naslov (0xFC624F8F58DB41BDB95AEDEE1DE3C1CF047105F1), ki je imel do trenutka raziskav največji promet z Eterjem, je imel približno 3,5 tisoč žetonov, celotni promet mačk pa približno 40 tisoč transakcij.

Lahko predlagamo, da bodo računi z več kot 1000 Eth prometa ustvarili igro bolj intenzivno kot naslovi s 500 Ether prometa..

Katere mačke se tržijo pogosteje?

Kot smo pokazali zgoraj, ločeno vzet atribut običajne mačke statistično ne vpliva na ceno ali število nakupov te mačke. Razlika v velikem vzorcu je očitna le med različnimi vrstami kitty žetonov. To prikazuje histogram odvisnosti števila poslov od vrste muce:

Kot lahko vidite, se večina poslov zgodi z modnimi mačkami in tistimi z divjimi lastnostmi. Če pa te parametre ločimo na skupno količino mačk za posamezno vrsto, je opazno, da se največ kupujejo in prodajajo kriptopete iz posebne izdaje.

Če želi igralec služiti denar od virtualnih hišnih ljubljenčkov, mora biti bolj pozoren na posebne in modne predmete.

Kateri dnevi so najbolj produktivni za prodajo Kitty?

Široko prepoznaven grafikon, ki prikazuje število klicev na pogodbo KittyCore s pljuskom konec leta 2017, je skoraj enak statistiki vseh poslov, z izjemo novega leta 2018.

Če statistiko vzamemo po dnevih v tednu, je sreda nekoliko naprej, čeprav so ti podatki morda zavajajoči.

Ko pogledamo to možnost z omejenim številom uporabnikov, ki so imeli le 10 prometa Kitty ali manj (tj. Odstraniti račune navdušenih igralcev, trgov, trgovin itd.), Se prvo mesto uvrsti v ponedeljek in torek:

Skoraj enako sliko dobimo pri prometu z eterjem za SaleClockAuction pogodbe. Za vse naslove, ki igrajo igro Cryptokitties:

Za naslove, katerih promet je manjši od 10 Cryptokitties:

Da bi pravilno odgovorili na vprašanje, se moramo spomniti tudi razlike v časovnih pasovih. Vendar se bomo v dneve v tednu vrnili naprej.

Kaj so Kitties najbolj zaslužili za svoje lastnike?

Kot smo že ugotovili, redkost mačke in njenih lastnosti ne vpliva na ceno toliko kot nekatere edinstvene značilnosti “zunaj igre” (ID žetona, ime itd.). Da bi to potrdili, si oglejmo žetone Kitty, pri katerih razlika med nakupno in prodajno ceno presega znesek 100 Eth (v smeri povečanja).

Kot lahko opazite, so osebne izkaznice Kitties najbolj donosne pod 100 let. To so tako imenovane “ustanoviteljske mačke”, ki so bile najprej kupljene za 9 Eter in nato prodane za 100+ Eter.

Oglejmo si seznam z “mlajšimi” kriptopetami (ID > 100):

id 114684 ~ ime FRAIDSYCAT

id 2238 ~ ime 战斗 猫

id 35068 ~ ime Drakula | Najstarejši gen vampir

In Kitty, kupljena za 600 Eth, ki jo že poznate!

Katere pametne pogodbe igralci Cryptokitties imenujejo najbolj?

Tu so najbolj zahtevane pametne pogodbe uporabnikov Cryptokitties v zadnjih 3 mesecih (naslovi pametnih pogodb so bili povzeti na bloxy.info). Zahteve iz uporabniških računov za pametne pogodbe:

Zahteve z naslovov pametnih pogodb na uporabniške račune:

Prepoznavni naslovi borz (EtherDelta, IDEX) so razredčeni z nekaterimi drugimi zanimivimi računi. Opazimo lahko lep obseg kriptoigr: 0xUniverse, Axie Infinity, KryptoWar (na tretjem mestu, brez naslova), Prvaki MLB in številne druge aplikacije. Tudi prisotnost pametnih pogodb v igralnicah ( Dice2Win, FckDice) in drugi naslovi, ki spadajo na seznam iger na srečo, je zanimiv. Najdete lahko tudi več dražb. Vse te DApps je treba upoštevati, kdaj voditi oglaševalsko kampanjo ali uporabiti katera koli druga sredstva za privabljanje ciljne publike (na primer airdrop). Dražba je prvi, vendar je v tej statistiki nekaj presenečenja. Več podrobnosti najdete naprej :)

Kako pogosto uporabniki igrajo igro Cryptokitties?

Povprečni interval med dvema klicema istega igralca je manj kot 2 minuti. Kljub temu je ta parameter zanimiv za kratek čas.

Vzemimo parameter Zadrževanje za prve mesece po zagonu Cryptokitties in ga primerjamo s številom klicev za to obdobje:

23. november 2017 – 1. maj 2018

23. november 2017 – 1. december 2017 (pred vzponom)

December 2017 (porast)

Januar 2018

Februar 2018

Marec 2018

V najbolj aktivnih obdobjih vidite, da se grafikon premakne v desno. To lahko pomeni, da uporabniki, ki so v nekaj minutah opravili več transakcij, ne zapustijo aplikacije, ampak ostanejo v igri dlje časa: 2-3 ure ali več.

Tako je z uporabo te metrike mogoče slediti zanimanju za novo uvedeno igro ali oglaševalsko kampanjo. Najprej se osredotočimo na število transakcij in pritok edinstvenih naslovov – to je prvi korak analize. Nato lahko ocenimo kakovost občinstva, ki je prišlo: ali je le začelo DApp, izvedlo nekaj testnih transakcij in prenehalo ali se pridružilo obstoječim igralcem igre.

Kljub temu je treba opozoriti, da zgornja razlaga ne zajema vseh primerov. Če se pri Cryptokitties zavlečemo, ko je aktivnost velika, bi moralo biti razumevanje logike kripto igralnic precej drugačno.

Oglejte si grafikon, ki opisuje hrambo uporabnikov igralnice Dice2Win (0xD1CEeeeee83F8bCF3BEDad437202b6154E9F5405) v zadnjih 3 mesecih:

Drug primer igre, podobne Cryptokitties, je Dragonereum:

November 2018 – december 2018 (porast aktivnosti, ko so vsi kupovali in razpakirali jajca):

December 2018 – januar 2019 (po vrhuncu, ko so se začele bitke in trgovanje):

V katerih dneh v tednu se število edinstvenih uporabnikov najbolj poveča?

Če upoštevamo splošno statistiko, se zdi, da večina uporabnikov pride v ponedeljek. Če upoštevamo časovne pasove in če želimo podatke za ločene mesece, so najbolj aktivni dnevi v tednu sobota in nedelja, sledita pa jim petek in ponedeljek. Nasprotno pa so najbolj pasivni dnevi torek, sreda in četrtek.

Te dni je dobro začeti nekatere igralniške dejavnosti ali začeti oglaševalske kampanje.

Katere druge pametne pogodbe in DApps zahtevajo Cryptokitties in za kaj?

Tu je seznam pametnih pogodb (skupno število je 225), ki so sodelovale s pogodbo KittyCore. Opisi so povzeti po bloxy.info.

Poleg 7 ducatov avtomatov je na celotnem seznamu tudi nekaj zelo zanimivih pametnih pogodb, ki so poskušale ustvariti avtonomne pogodbe glede na pogodbo Kittycore. Na primer bitke med mačkami &# 128578; Žal nobeden od njih ni vzletel. EtherDelta je le korak stran (dve transakciji starejši od enega leta)

Kateri so glavni razlogi za zahteve za neuspeh?

Večina neuspešnih transakcij se je zgodila, ko je igralec hotel poklicati določeno metodo, ko za to ni imel dovoljenja. Na primer, prodati muco drugega. Če pogledamo grafikon neuspelih transakcij, bomo videli, da je večina zbranih decembra 2017, ko je bil projekt šele zagnan. Predvidevamo lahko, da je bilo na prvi stopnji pri oblikovanju transakcije v uporabniškem vmesniku nekaj napak, ki so bile kasneje odpravljene.

25. marca 2018 je naslov 0x68B42E44079D1D0A4A037E8C6ECD62C48967E69F opravil 3330 neuspelih transakcij, ki so poskušale poklicati metodo breedWithAuto.

Tu je seznam top-5 naslovov, ki so imeli največ zahtev za neuspeh:

0x6B9AA4087E8643E672CAAD55CEB8A78D547189EA 13667 ne uspejo

0x1F35924AE9B34BBD1DFA7E527964C430D5AFAB92 9174 ne uspejo

0x49C4460CC2366BD93D24974FF6813EF7FF4FB649 5644 ne uspejo

0xE1AB3DF91C8D871D59AE48D1DF18664173CB6297 4865 ne uspejo

0x4B15E04EBA58A46FB44829BBFE0D9CD82C149745 4830 ne uspejo

Kdo je zaslužil največ z igranjem igre Cryptokitties?

Spodnji seznam našteva 10 najboljših igralcev, ki so z igro zaslužili največ prihodkov. Parameter, imenovan “Kitties_amount”, je število kriptopetov, ki jih je imel uporabnik v celotnem obdobju igranja. Na seznamu je poleg računa razvijalcev tudi naslov že omenjenega igralca (na drugem mestu), ki je sam kupil muco za 600 Eth

Gre za račune, ki imajo največ primanjkljaja

Poslovni model

Glavna enota decentraliziranega sistema je žeton. Bolj ko je povpraševanje, več uspeha ima DApp. Položaj takšne soodvisnosti ponudbe in povpraševanja je piramida. Več ko je v igri vključenih uporabnikov in sredstev, bolj dragocena je ta igra. Tako je glavni cilj razvijalcev ustvariti okolje, v katerem nenehno sodelujejo nove tehnologije in novi igralci.

Kaj je treba storiti, da bi pritegnili nove uporabnike?

Najprej je treba preučiti, kdaj na splošno novi računi začnejo uporabljati DApp, in ugotoviti razlog takšnega vedenja. Če govorimo o Cryptokitties, je v novoletnem času opazen močan interes: novo leto 2018 je bil začetek projekta in nato tisti znani “kitty boom”. Leto kasneje, novo leto 2019, je igra praznovala prvo obletnico in ekipa jo je izkoristila kot dober trenutek za oddajo kriptoreznic. Oglaševalske kampanje in posebni dogodki, povezani s posebnimi priložnostmi, na katere se uporabniki odzovejo prek aplikacije, omogočajo pretvorbo pasivnega predvajalnika v bolj vključenega. Na podlagi številk lahko zgradimo tržno strategijo in razumemo, kdaj je najbolje začeti. Statistika pa omogoča spremljanje reakcije in vedenja uporabnika med določeno kampanjo: katere metode se najpogosteje imenujejo, intenzivnost zadrževanja uporabnikov v aplikaciji itd..

Drugo, kar je treba storiti, je analizirati obdobja (časovni intervali, dnevi v tednu), ko je občinstvo DApp najbolj aktivno, in napovedati nadaljnje dejavnosti. Ti podatki omogočajo nekaj sklepov o uporabniškem profilu in vedenju. Na primer regija, večerna dejavnost ali med delovnim časom, vikendi ali delavniki, v katerih dneh je promet večji in kateri dnevi promet. Te meritve ne zanimajo le ekipe projekta, temveč tudi partnerje in konkurente. Če razumete uporabnike svojega podjetja, potem bolje spoznajte, kakšen izdelek najbolj potrebujejo.

Tretji je izločiti najbolj aktivne račune izdelkov vaših konkurentov (največji dobiček, največ transakcij itd.). Najverjetneje jih zanima vaš DApp, zato je zelo zaželeno, da vas izpustijo. Še trenutek, ki ga ne gre pozabiti, je preučiti vedenje takih uporabnikov in z grafom analizirati njihovo najbližje okolje.

Kaj je treba storiti, da se poveča število transakcij?

Na splošno je število transakcij odvisno od dveh razlogov – velikosti občinstva in intenzivnosti igralnega procesa. Glede prvega dejavnika, o katerem smo že govorili zgoraj – to je predvsem analitika, trženje in poslovna strategija -, potem je drugi večinoma povezan z razvijalcem pametne pogodbe.

Prav tako morate spoznati, zakaj je igralcem všeč ta ali ona igra. Takšne podatke je mogoče pridobiti z analizo statistike o imenovanih metodah. Če je bila stavljena recimo na križanje mačk, a občinstvo zanima dražbeni del DApp, potem je morda smiselno prilagoditi logiko igre. Chaingraph.io vam zlahka priskrbi te podatke: izračunamo lahko ne le splošno zadržanje pametne pogodbe, temveč tudi vsako pogodbeno metodo.

Pomanjkanje povpraševanja po nekaterih metodah je lahko povezano s težavami v uporabniškem vmesniku, napakami pri transakcijah in celo s količino potrebnega plina. Zato je treba nenehno posodabljati ustrezne statistične podatke o vseh tehničnih vidikih decentralizirane aplikacije: slediti ne samo zunanjim klicem, ampak tudi notranjim, dnevnikom dogodkov, statistiki plina itd..

Se je kdaj zgodilo kakšno goljufivo dejanje?

Skoraj nemogoče je predvideti vse ranljivosti in vrzeli v svoji aplikaciji, vendar lahko zmanjšate verjetnost njihovega pojava in hitro izsledite morebitno okvaro, če se zgodi. Prvega lahko izvaja storitev varnostnega preverjanja, ki zazna možne napake v kodi pametne pogodbe. Za drugi element potrebujete orodje za spremljanje aktivnosti uporabnikov. Vsi ti instrumenti so na voljo takoj, ko začnete uporabljati Chaingraph.io.

Chaingraph.io: Orodje za varnostno preverjanje

Chaingraph.io: Odsek v živo

Nekaj ​​primerov netipičnega vedenja uporabnika na primeru CryptoKitties:

Mucka, kupljena za 600 Eth

Nakup in prodaja muce z istega računa lahko priča o balonu statistik in ceni mačk. Ne da bi analiziral situacijo, lahko neodvisni uporabnik opazuje sliko aktivnih poslov določenega žetona, vendar je to lahko le igra, ki ustvarja iluzijo njegovega “povpraševanja”. Tak ukrep lahko privede lokalni trg aplikacije do neželenih posledic, razvijalec pa bi se moral vsaj zavedati trenutne gospodarske situacije, da bi se lahko nanjo ustrezno odzval.

Naslovi, ki so bili vključeni v transakcijo za 600 Eth

Kitties s tristo preprodajo

Sledi še ena ponazoritev statistike o goljufiji, tokrat o številu prodaj. Več kot ducat kittytokenov je daleč naprej od najbližjega vrha (razlika je 20-30-krat). Če gremo globlje, postane očitno, da je bilo vseh 16 mačk, ki imajo približno enako število prenosov (približno 300), prenesenih prek pametne pogodbe Auctionity za enako ceno. Predstavnik te kripto dražbe je komentiral, da so bili ti ukrepi izvedeni za prikaz zmogljivosti storitve, za povečanje začetne statistike in niso resnična prodaja. Morda je to dober primer, da samo statistika včasih ni dovolj, najprej jo je treba prebaviti.

Vrzel v statistiki števila prodanih mačk

Kaj je treba storiti, da uporabniki bolj aktivno kupujejo in prodajajo?

Odgovor na to vprašanje dobimo v glavnem iz prejšnjih dveh. S stabilnim postopkom igre, povečanjem občinstva in zanimanjem za DApp, poleg večjega števila transakcij dobite tudi povečanje vrednosti za svoj žeton. Upoštevajte tudi, da gre pri kripto igrah za denar. Zato je obseg trgovanja z vašim žetonom odvisen od gospodarske uspešnosti celotnega projekta, ki je sestavljen iz številnih vidikov. Pristojna analiza omogoča razumevanje, na katere dele projekta morate biti najbolj pozorni.

Odsek v živo, ki omogoča sledenje dejavnosti v realnem načinu

Namesto sklepa

Kaj mora uporabnik narediti, da zasluži s prodajo ali nakupom mačk?

To je več primerov:

Dolga igra

 1. Kupite redko (ekskluzivno, posebno) mačko, po možnosti na kakšnem dogodku v igri.
 2. Počakaj.
 3. Spremljajte grafe uporabniške dejavnosti (število transakcij, število računov, ki kličejo pametno pogodbo).
 4. Ko pride do izbruha aktivnosti, dajte mačko v prodajo po napihnjeni ceni.
 5. Pridobite dobiček.

Fancy Boom

 1. Spremljajte pojav dogodka na križanju Fancy mačk.
 2. Kupite največje število mačk z zahtevanimi geni.
 3. Hitro križajte nove modne mačke.
 4. Vse mačkice, ki imajo prave gene, ki so ostale po prejemu modnih mačk, so v prodajo postavljene nekoliko dražje od nabavne cene.
 5. Nekaj ​​modnih mačk se takoj proda po povprečni ceni na trgu.
 6. Preostali odidejo na Long Play.
 7. Pridobite dobiček

Tveganje trde iluzije

 1. Ustvarite več naslovov Ethereum – to bodo psevdo predvajalniki.
 2. Trgujte z mačkami, pasmami itd., Tj. Ustvarite ekosistem z lokalnim gospodarstvom.
 3. Za promocijo izberite eno ali več mačk – po možnosti s kakšno posebno lastnostjo (zanimivo ime, opis, del telesa itd.).
 4. Ustvarite okrog sebe umetno sliko povpraševanja: prodajte jo za velik denar, zvišajte ceno in ponudite na prodaj na Opensea.io.
 5. Večje in bolj nepričakovane so številke – bolj zanimive. Priporočljivo je, da je Kitty pokrit v kripto-medijih.
 6. Mačko prodajte po visoki ceni.
 7. Pridobite dobiček.

Kaj mora ekipa Cryptokitties narediti, da bi pritegnila več igralcev?

Airdrop

 1. Pridobite statistiko o najbolj aktivnih igralcih drugih decentraliziranih iger, ki še niso igrale mačk.
 2. Pošljite jim jajce z mačko.

Partnersko oglaševanje

 1. Analizirajte prvo okolje uporabnikov CryptoKitties.
 2. Ugotovite, katere druge decentralizirane programe uporablja občinstvo. Na primer spletna igralnica Dice2Win, podobne cryptokitties igre Blockchain Cuties ali zbirateljska igra MLB Champions.
 3. Analizirajte pametne pogodbe konkurentov in ugotovite regije s potencialno publiko. V tem primeru celo ni treba določiti regije, dovolj je primerjati grafe (podatki so prikazani v UTC +3):

Povprečni čas transakcije

za januar 2019 – maj 2019 za CryptoKitties:

Dapp: MLB prvaki

Axie Infinity

0xUniverse

Dice2Win

Iz zgornjega vzorca se 0xUniverse najbolj ujema: regija sovpada in to igro igra veliko število uporabnikov CryptoKitties.

4. Začnite navzkrižno promocijo (po možnosti od 21. ure do 2. ure zjutraj (UTC +3)).

5. Ideja je izmenjava žetonov, če so izpolnjeni nekateri posebni pogoji. Če imate na primer določene kittytokene, lahko dobite bonus v drugi igri in obratno.

Regionalni dogodki in oglaševanje

 1. Z analizo dejavnosti občinstva lahko postavite hipotezo o časovnem pasu večine uporabnikov. Dodajte podatke iz baze podatkov aplikacij in pridobite najbolj aktivne regije. V nasprotju z razvijalci smo pri pridobivanju informacij o naslovih IP igralcev omejeni, zato lahko samo domnevamo: glavno občinstvo igre se nahaja v ameriški regiji. Verjetneje je, da bomo govorili o ZDA (zlasti vzhodni obali) in Kanadi, vendar je to lahko država Južne Amerike..
 2. Zdaj lahko igralnim dogodkom priložite dogodke, ki so pomembni za to regijo: božič (mačka-Božiček), noč čarovnic (mačka-zombi), zahvalni dan (mačka-puran 0_o), črni petek (mačka-popust 0_0) itd..
 3. Ne pozabite spremljati številk in reakcij za vsako dejavnost in tako izpostaviti najbolj donosne regije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map