Bitka za kriptovalute PoS – DASH proti PivX

Bitka za kriptovalute PoS

DASH v primerjavi s PivX

Dash in PIVX sta kriptovaluti, osredotočeni predvsem na zasebnost in anonimnost. V tej objavi primerjamo dva priljubljena kovanca za zasebnost, da ugotovimo, katera ponuja boljšo priložnost za nakup.

Črtica

Črtica je eden od pionirjev pri izvajanju kriptovalutnega protokola PoS konsenz. Gre za edinstveno kriptovaluto, zgrajeno na temeljnih značilnostih Bitcoin-ove programske opreme. Zato se Dash ne razlikuje veliko od Bitcoin: ponuja hiter, cenovno ugoden in decentraliziran način prenosa sredstev z ene osebe na drugo.

pomišljaj logotip 2018 rgb za zaslone

Vir: https://www.dash.org

Dash trdi, da je decentralizirana digitalna valuta P2P in teče kot prava gotovina. Upoštevajte, da Dash ni pravi PoS, vendar njegovo glavno vozlišče deluje v PoS sistem.

PIVX

PIVX je okrajšava za Zasebna takojšnja preverjena transakcija. Je kriptovaluta, usmerjena v zasebnost, in vilica DASH. Ta dogodek se je zgodil v začetku leta 2016.

Barva WhiteLogo Port

Vir: https://pivx.org/

Za razliko od Dash-a je PIVX popolna POS valuta, ki svojim uporabnikom omogoča zaklepanje kovancev PIVX na verigi blokov in zasluženje nagrad.

PIVX uporablja najboljše lastnosti DASH in svoji arhitekturi blokov doda nekaj edinstvenih lastnosti.

PIVX uporablja protokol o zasebnosti, imenovan »Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge« (zk-SNARKs), bolj znan kot dokazila o ničnem znanju. Protokol se uporablja tudi v Dash, zCash in Monero.

Dokazi o ničelnem znanju pomenijo, da lahko ena stranka drugi dokaže, da ima določen nabor informacij, ne da bi kaj razkrila. Z drugimi besedami, rudarjem omogoča, da potrdijo transakcije, ne da bi poznali strani, ki sodelujejo v transakcijah. To se razlikuje od drugih dokaznih sistemov, kjer mora vsaj ena stranka poznati vse informacije.


Podobno je kot pri ZCoin, ki uporablja tudi različico protokola Zerocoin po meri. V tem smislu je PIVX mešanica DASH in ZCoin, vključno z zasebnostjo in dokazili o deležih (PoS).

Pravzaprav naj bi bil PIVX edina kriptovaluta, ki je izpolnila vse zahteve, naštete v beli knjigi Zerocoin.

Kakšne so prednosti PIVX-a?

  • PIVX je zaradi konsenznega mehanizma PoS energetsko učinkovitejši od drugih kriptovalut za dokaz dela (PoW).
  • Obstaja tudi omrežje glavnih vozlišč, ki vzdržuje verigo blokov PIVX.
  • Glavno vozlišče upravlja omrežje in lahko glasuje o pomembnih odločitvah glede prihodnjega razvoja.
  • Obstaja tudi samofinančna zakladnica, ki poganja razvoj blokovne verige PIVX.

Kakšna je razlika med PIVX in DASH?

DASH se deloma opira na algoritem PoW, kjer morajo rudarji porabiti računalniške vire za preverjanje transakcij. Algoritem PIVX se opira na sistem PoS, ki rudarsko moč pripisuje deležu kovancev, ki jih ima rudar. Več kovancev PIVX, kot jih ima posameznik, več rudarske moči ima.

PIVX se prav tako popolnoma razlikuje od drugih kovancev za zasebnost, kot so Dash, Monero (XMR) in ZCash (ZEC), ker postopek rudarjenja sploh ne zahteva. Novi kovanci PIVX so zasluženi kot nagrada za vložke. Več kovancev ko vložite, večja je vaša nagrada.

Druga prednost PIVX je, da se osredotoča na hitre transakcije z izjemno nizkimi provizijami.

Kaj je glavno vozlišče PIVX?

Glavno vozlišče PIVX zahteva, da je 10.000 PIVX-ov zaklenjenih v denarnico na strežniku kot zavarovanje. Glavno vozlišče prejme nagrade z zagotavljanjem storitev v omrežju PIVX.

Bistvo koncepta glavnega vozlišča je, da mora biti glavno vozlišče v celoti porazdeljeno (decentralizirano) in nezaupljivo. Za imetnika glavnega vozlišča je donos višji od imetnika denarnice (ki drži PIVX). Te nagrade so spremenljive in jih določa algoritem »žaga in žaga«.

Dash uporablja tudi program glavnega vozlišča. Protokol glavnega vozlišča je priljubljen pri podpornikih Dash-a, ker vozliščem omogoča, da zaslužijo prihodek, uporablja pa se tudi v glasovalnem sistemu upravljanja Dash.

Takojšnje transakcije (SwiftTX)

PIVX podeduje tudi drugo funkcijo Dash, imenovano SwiftTX, ki lahko potrdi transakcijo v zelo kratkem času.

To se opravi prek omrežja glavnega vozlišča in transakcije ne zahtevajo več potrditev, kot je Bitcoin, preden jih je mogoče uporabiti.

Zakaj ima PIVX neomejeno ponudbo kovancev??

Največja ponudba kovancev Bitcoina je 21 milijonov BTC. PIVX nima te omejitve. To je posledica tega, da je Bitcoin bolj kot digitalno sredstvo, medtem ko PIVX deluje kot digitalna valuta.

Ponudba katere koli valute bi se morala povečati, nanjo pa bi morala vplivati ​​tudi inflacija. To v finančnem svetu imenujemo kvantitativno popuščanje. Ponudba PIVX se bo povečala za 5% letno. Razlog je v tem, da bodo ljudje motivirani za trgovanje s PIVX, namesto da bi ga imeli. Ne bo cenil, toda izpuhtel se bo kot fiat valuta.

Zaključek

PIVX je kriptovaluta naslednje generacije z močnim poudarkom na decentralizaciji, zasebnosti in sprejetju v realnem svetu kot plačilnega sistema. V ta namen lahko obvladuje hitre transakcije, varnost in zasebno dostavo sredstev. PIVX je tudi edina kriptovaluta, ki je v celoti izvedla zk-SNARK ali dokazov o ničnem znanju.

Dash je predhodnik PIVX-a in je najboljši konkurent na področju anonimnih digitalnih valut. To pomeni, da sta oba kovanca v bistvu zasnovana, izdelana, nenehno optimizirana in razvita, da zagotovita varnost in zasebnost vaših transakcij. Vendar je PIVX boljša alternativa DASH.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map