Je Binance Coin (BNB) najvarnejša kripto naložba v letu 2019?

Trg kriptovalut se je opomogel od medvedjega trenda leta 2018, ki je poškodoval vse virtualne valute v vesolju. Ta medvedji trg je vplival tudi na kriptovaluto Binance Coin (BNB), kriptovaluto, ki jo je sprostila borza Binance. Od decembra 2018 pa je imela virtualna valuta izjemne rezultate. 

Je Binance Coin varna naložba?

Pred analizo posebnih značilnosti Binance Coin je treba omeniti, da virtualne valute ponavadi sledijo ciklom bikov in medvedov. Zelo verjetno je, da bo Binance Coin, če raste celoten kripto trg, zrasel. Enako velja, če je trg v trendu medveda, kot se je zgodilo leta 2018. 

Binance Coin je 12. januarja 2018, ko je celoten kripto trg naraščal in se širil, dosegel najvišjo vrednost skoraj 25 dolarjev. Decembra 2018 je BNB padel na 4,5 USD na kovanec. Od takrat pa je začel rasti in dosegel najvišjo vrednost 39 USD na BNB. 

Binance Coin je Binance izdal kot pripomoček za uporabnike, ki plačujejo nižje pristojbine na svoji borzi. Poleg tega je podjetje lahko zbiralo sredstva za podporo širitvi na trgu. Danes ima BNB po dveh letih izpusta na trg številne primere uporabe, ki uporabnikom omogočajo nakup blaga in storitev, sodelovanje v naložbah in plačilo provizij za trgovanje. 

Binance Coin

Na trg je bilo sproščenih 200 milijonov kovancev BNB. Vendar pa naj bi jih 100 milijonov s trimesečnimi žganjem kovancev umaknili iz obtoka. To pomeni, da se pričakuje, da se bo tudi cena BNB v prihodnosti še naprej povečevala, če bo povpraševanje raslo. 

Po navedbah Binance’s bel papir, 40% žetonov je šlo ustanovni ekipi, medtem ko je bilo 50% vseh žetonov sproščenih prek ICO. 10% jih je bilo med angelskimi vlagatelji. 

Četrtletno izgorevanje kovancev je za digitalno valuto zelo bikovsko. Ponudba se sistematično zmanjšuje glede na dobiček podjetja. Binance porabi 20% dobička za nakup BNB in ​​ga spali vsako četrtletje. 

Kot je poročal Changpeng Zhao, ustanovitelj podjetja Binance, se je ekipa, ki je prejela 40% vse ponudbe BNB, odločila, da se odpove svojim kovancem in jih spali. 

Uradna objava v blogu, ki to napoveduje, se glasi:

»Morebitna skupna ponudba BNB bo še vedno 100 000 000 BNB. Trenutna skupna ponudba BNB je 189.000.000 BNB, kar pomeni, da je treba še vedno zažgati 89.000.000 BNB. Ekipa bo najprej porabila 80.000.000 BNB, preostalih 9.000.000 BNB pa bo sežgala borza Binance.com. “

To bi pospešilo zgorevanje 100 milijonov žetonov BNB, kar bi v krajšem času vplivalo na BNB. 

Binance Coin je zaradi okrepitve položaja Bitcoina na trgu 17. julija padel z 39 USD konec junija na 25,4 USD. Najbolj priljubljeno digitalno sredstvo je povečalo svojo prisotnost v kripto prostoru v smislu prevlade in doseglo skoraj 70% celotne vrednosti trga kriptovalut. 

Odkar je Binance Coin dosegel 25,4 USD, je povrnil del izgubljene vrednosti in trenutno trguje blizu 30 USD na BNB. 

Kar zadeva BTC, je BNB dosegla najvišjo točko aprila 2019, ko je bilo mogoče vsak žeton BNB kupiti za 0,0047153 BTC. Po treh mesecih in pol se z BNB trguje okoli 0,00235 BTC na kovanec. 

Omeniti velja, da Bitcoin v zadnjih mesecih raste v primerjavi z altcoin trgom, ki upada, ne da bi našel dno. 

Binanceova ekipa

Odločitev, da ne bodo uporabili sredstev, ki so jim bila dodeljena za ustvarjanje platforme, kaže, da je ekipa popolnoma osredotočena na izgradnjo donosne borze, ki bi vključila čim več uporabnikov. Poleg tega si podjetje prizadeva ponuditi novo in boljše 

Sam Changpeng Zhao je ustanovitelj podjetja Bijie Tech, ki operaterjem izmenjav ponuja sisteme za izmenjavo v oblaku. Podjetje je lahko napajalo več kot 30 različnih borz na azijski celini in zaprlo nekaj milijonov dolarjev prihodkov. 

G. Zhao ni bil samo dve leti zaposlen kot izvršni direktor Binancea, ampak je po soustanovitvi delal tudi kot tehnični direktor OKCoin. 

Drugi člani ekipe so Ted Lin, glavni direktor za rast, Yi He, soustanovitelj in direktor skupne ureditve, ter Alejandro Isaza, vodilni razvijalec blokchainov. 

Izdelki Binance

Binance raste in na trgu kriptovalut ponuja nove storitve. Trenutno niso samo preprosta izmenjava kriptovalut, ampak so razvili tudi decentralizirano borzo (DEX), OTC trgovalna miza za večje vlagatelje dobrodelna fundacija in Binance Launchpad. 

Decentralizirana borza je bila ustvarjena tako, da uporabnikom ponuja možnost nadzora nad njihovimi digitalnimi sredstvi. Centralizirane borze so običajno tarča hekerjev in napadalcev. Dejansko je Binance pred nekaj meseci vdrlo 7000 BTC. V decentralizirani izmenjavi uporabniki še naprej nadzorujejo svoja digitalna sredstva z držanjem zasebnih ključev. Centralizirane borze imajo digitalne valute v imenu uporabnikov. 

Preko svojega OTC trgovalnega mesta lahko večji vlagatelji trgujejo, ne da bi imeli velik vpliv na ceno digitalnih valut. Na ta način lahko najdejo boljšo izvedbeno ceno za svojo trgovino. 

The Binace Launchpad je pobuda, ki jo je začela borza, ki startupom omogoča zbiranje sredstev s pomočjo platforme Binance. Sredstva je mogoče kupiti s kovanci BNB, uporabniki pa morajo slediti shemi loterije, da bodo izbrani za sodelovanje v teh IEO (začetnih ponudbah za zamenjavo). Zaradi tega je BNB zelo koristen kovanec za podjetja, vlagatelje in celotno kripto skupnost. 

Digitalna menjalnica valut je prav tako začela Dobrodelna fundacija Blockchain ki posameznikom omogoča, da dajejo digitalne valute različnim pobudam. Večina teh projektov je v Afriki in otrokom in upravičencem skušajo ponuditi možnost izobraževanja, dobrih storitev, zdravstvene oskrbe in še več. 

Po uradnem spletnem mestu Binance Charity je 1224 donatorjev darovalo 493,49 BTC, da bi pomagalo 74794 posameznikom v nekaterih najrevnejših državah na svetu. 

Kot smo omenili v tem poglavju, primeri uporabe Binance Coin naraščajo tudi na trgu. Na vrhu verige Binance s protokolom BEP2 izide več kriptovalut. V preteklosti je veliko projektov izdajalo svoje žetone na vrhu Ethereuma (ETH). Zdaj lahko ICO, projekti in podjetja uporabljajo protokol BEP2, ki temelji na verigi Binance, da sprostijo svoje kriptovalute.

Nazaj 24. junija, stabilno napovedal prvi stablecoin, ki temelji na verigi Binance. Cilj je bil ponuditi trgovalni par tudi na platformah Binance DEX in Binance. Trgovalni par na Binance DEX je BNB / USDSB. 

To je bil prvi BEP2 stabilcoin, ki se je začel na Binance DEX; kar omogoča drugim blockchain projektom, da vzpostavijo pregledne, likvidne in stabilne trgovinske pare v verigi. 

Da bi Binance ponudil podporo EUR in GBP uporabnikom, se je podjetje odločilo, da bo začelo borzo kriptovalut, imenovano Binande Jersey. Binance Jersey ima 11 trgovalnih parov v EUR in GBP. Uporabniki lahko unovčijo tudi stabilen kovanec Binance GBP (GBBP) za GBP. Čeprav ima borza manjši obseg trgovanja kot tradicionalna borza Binance, je to korak v pravo smer. 

Nazadnje si Binance prizadeva tudi ponuditi ameriškim uporabnikom dostop do različnih trgovalnih parov na trgu. Po partnerstvu z lokalnim podjetjem v ZDA, Binance napovedal da bodo lansirali Binance US, ki naj bi se osredotočil na kriptovalute za ameriški trg. 

Tako kot številne druge države imajo tudi ZDA regulativni okvir, ki zelo omejuje določena digitalna sredstva. Zato regulativne agencije zaostajajo za tistimi, ki promovirajo te žetone ali ponujajo storitve, povezane z njimi. 

Nekatere digitalne valute, ki bi lahko bile na voljo za trgovanje na Binance US, vključujejo Cardano (ADA), Bitcoin (BTC), Osnovni žeton pozornosti (BAT), Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Decentraland ( MANA), NEO (NEO), USD Coin (USDC), Stellar (XLM) in mnogi drugi. 

Binance je o tem razložil:

“Binance US je sprejel okvir za oceno tveganja digitalnih sredstev, da bi pomagal pri izbiri dobrovernih blockchain projektov z resnično možnostjo, da bi svet postal učinkovitejši, zagotovil preglednost naših standardov za uvrstitev na seznam in zagotovil skladnost Binance US z veljavnimi zakonskimi zahtevami.”

Nekatere digitalne valute med prvih deset, ki morda niso vključene, so XRP, Bitcoin Satoshi Vision (BSV) in Monero (XMR). Če se ameriški borzi doda Binance Coin, se pričakuje, da bo prejel nov pritok vlagateljev. 

Zaključek

Poročilo, ki ga je izvedlo podjetje Multicoin Capital, kaže, da so glede te digitalne valute in njene prihodnosti zelo naklonjeni. Analitik družbe Multicoin Capital meni, da je dolgoročna nespekulativna vrednost žetonov BNB odvisna od čistega dobička Binance, uporabnosti BNB, števila BNB, ki ga imajo uporabniki, ter obsega in parametrov Binance Chain DEX. 

Z naraščajočimi projekti, ki zahtevajo žetone BNB, z večjim povpraševanjem po žetonih BNB od udeležencev na trgu, z ekipo, ki se je odločila zažgati vse svoje kovance, prejete po ICO, in s številnimi drugimi funkcijami se zdi, da je digitalna valuta ena izmed tistih z najboljšimi obeti za prihodnost. 

Od decembra 2018 do zdaj se je virtualna valuta povečala za 766%, kar je uporabnikom omogočilo boljše rezultate s to naložbo v primerjavi z drugimi digitalnimi sredstvi, kot so Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ali Litecoin (LTC). Digitalna valuta je dejansko vstopila med 6 najboljših digitalnih valut in bi lahko v prihodnosti še naprej rasla. 

Za borzo bo zelo pomembno, da bo lahko ohranil trenutni zagon, ki ga je Binance Coin ustvaril v zadnjem letu. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map