Kako IBM vlaga v blockchain

Kako pomembna in kako velika je tehnologija veriženja blokov?

To je stalna razprava, ki bo kmalu v besu; skupaj z dejstvom, da je blockchain osvežil nekatere veteranske tehnološke velikane, kot so Microsoft, Oracle, SAP in IBM.

Microsoft, Oracle in njegov tekmec SAP so ločeno napovedali leta 2017, novembra, oktobra oziroma septembra.

Vendar je pri vsem tem morda ena od starih bojnih ladij velike tehnologije, ki bi prevzela krono med tistimi, ki zdaj prehajajo v novo tehnologijo, IBM.

IBM Prospect

IBM je bil med prvimi med ponudniki tehnologije veriženja blokov v letu 2017 med prvimi, ki je prepoznal možnosti, ki jih prinašajo razdeljene knjige blokov, in svojo kodo prispeval k HyperLedger – odprtokodni napor Linux Foundation.

Spodbudili so tudi zagonska podjetja, da brezplačno preizkusijo blockchain na svojem oblaku in ta prizadevanja končno obrodijo sadove.

Povpraševanje po Blockchainu se nenehno povečuje in IBM verjame, da bo v letu 2018 eden največjih uporabnikov v več kot 60 podatkovnih centrih, ki jih je dal v najem drugim blagovnim znamkam po vsem svetu.

Po besedah ​​Panosa Mourdoukoutasa, profesorja in predstojnika oddelka za ekonomijo na LIU Post v New Yorku, meni, da IBM je “boljša stava kot Bitcoin na Blockchain” saj je obljuba, da bo spremenila svet, močnejša.

Profesor Mourdoukoutas pravi, da je zaradi tega IBM “boljša dolgoročna naložba” v primerjavi z uporabo digitalne valute.

Dejansko IBM ponuja verigo blokov za finančne storitve, za katero meni, da bo pomenila več zaupanja za vse, ki želijo zaupati univerzalni valuti finančnega sveta.

Pri tem namerava IBM v vse finančne transakcije vnesti novo preprostost, preglednost in učinkovitost, hkrati pa z novimi inovacijami, sodelovanjem in hitrostjo odpraviti stare procese in papirje..

To se že dogaja, saj finančne institucije vodijo naprej z IBM-ovo verigo blokov za ta sektor, saj sodelujejo pri ustvarjanju novih rešitev, odstranjevanju dolgotrajnega trenja in doseganju oprijemljivih poslovnih rezultatov..

Veliki vložek IBM

Nekje maja letos je IBM poleg drugih tovrstnih središč v ZDA, Angliji, Nemčiji, Kanadi in prvem tovrstnih centrih v Sao Paulu v Braziliji napovedal naložbo v višini 5,5 milijona dolarjev. Japonska.


Poleg tega IBM trenutno dela na več kot 400 blockchain projektih po vsem svetu, poleg vodilnega v univerzalnem kvantnem računalništvu.

Leta 2017 je tehnološki velikan skupaj s svojimi prvimi strankami, vključno z Daimler AG, JPMorgan Chase in Samsungom, začel razvijati IBM Q, da bi praktično raziskal njegove aplikacije za znanost in poslovanje..

IBM je vodilni v različnih drugih perspektivnih tehnologijah, vključno z umetno inteligenco (AI), oblakom in internetno varnostjo, zaradi česar je boljši v smislu dolgoročnih naložb.

Toda kaj vse to pomeni in kaj prinaša na trg?

Donna N. Dillenburger, sodelavka IBM-a, razložil to rekoč, da IBM ustvarja sistem, v katerega se lahko stranke prepričajo na podlagi varnih in preverljivih informacij.

Blockchain skupaj z IBM-ovo varnostjo v podjetju zagotavlja mehanizem za zbiranje podatkov na prilagodljive načine za kateri koli sektor, od varnosti hrane, bančništva, dobavne verige ali zdravstvenega varstva.

Dillenburger je dodal, da vam skladišče zaupanja vrednih podatkov daje podlago za analitiko, s katero lahko podatke delite odgovorno v dobro vašega podjetja in družbe.

slika2 2

Sektorji, ki se uporabljajo za

  • Ladijska in logistična industrija, kot je bilo njeno novo sodelovanje z Maerskom marca 2017
  • Finančni sektor, kot je bil posel s sedmimi večjimi evropskimi bankami junija 2018, za katerega namerava zgraditi platformo, ki temelji na verigi blokov za trgovinsko financiranje, da bi olajšala mednarodno trgovino za mala in srednje velika podjetja.
  • Varnost hrane, kjer je IBM avgusta 2018 objavil velik konzorcij blockchain, ki bo z njim sodeloval pri izboljšanju sledljivosti živil in ugotavljanju varnosti hrane z zagotavljanjem zaupanja vrednih informacij o izvoru in / ali stanju hrane.

To je le nekaj pomembnih primerov več kot 400 odjemalcev, s katerimi IBM sodeluje pri implementaciji svojih blockchain aplikacij. Drugi sektorji vključujejo dobavne verige, obvladovanje tveganj, IoT in upravljanje digitalnih pravic.

Povzetek

IBM-ova stava na tehnologijo veriženja verig se je izkazala kot plodna za podjetje, saj s povečanim in obnovljenim zanimanjem za njegovo tehnologijo, hkrati pa ji daje več uglednosti v nastajajočih tehnologijah.

AI je en tak primer, ki se giblje vzporedno in preoblikovanje poklicnega spektra na velik način. AI in Blockchain bosta odlična kombinacija. Ne samo AI odmeva s šifriranjem, ampak ima potencial za upravljanje blockchain bolje kot ljudje.

Njegova podpora blockchainu in ideja, da zagotavlja dodatno plast zaupanja, povzroča, da ljudje verjamejo, da se bodo dobre stvari kmalu zgodile.

Doslej je IBM povezal nekaj strank in projektov, dvig cen delnic, svež vlivanje energije v podjetje in nov pogled analitikov na področju tehnologije in delniških trgov ter ugled med tehničnimi kupci..

Avtor: Roberto Garvin, soustanovitelj podjetja Mofluid. Prav neverjetno je videti, kako se tehnologija še naprej razvija, od e-pošte do brskalnikov, iskalnikov, mobilnih naprav, umetne inteligence in zdaj verige blokov. Imam srečo, da sem vsemu priča. Resnično navdušen, ko vidim, kaj sledi!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map