Najbolj zanimivi izvlečki iz poročila CoinGecko Q1

CoinGecko, kripto ocenjevanje in spletno mesto za uvrstitev v zadnjem času izdal poročilo analizira, kako se je trg kriptovalut posloval v prvem četrtletju 2019.

Lansko leto je bilo lahko naglo upadlo v cenah virtualnih valut. Vendar se je iz poročila leto 2019 začelo na pravi nogi, ko so ustanovitelji CoinGecka v prvih treh mesecih napovedovali pozitivno vibracijo..

Čeprav je bila vibracija očitna na trgu kripto sredstev, se je v tem času zgodilo nekaj vznemirljivih stvari. Poglejmo si nekaj vznemirljivih dogodkov do zdaj;

Protokol MimbleWimble najde gostitelja

MimbleWimble je protokol, ki je usmerjen k zasebnosti usmerjeni kriptovaluti. Prvi mesec leta 2019 sta protokol MimbleWimble uporabila dva kovanca; Nasmeh in žarek. Vendar je bil način izvajanja protokola na enem od kovancev drugačen.

Na primer, Beam je uporabil kodo C ++, medtem ko je Grin uporabil kodo Rust. Skupnost kriptovalut je nestrpno čakala na uradni zagon podjetja Grin bolj kot Beam.

Eden od razlogov, zakaj je Grin pospravil Beam, je bil, da rudarji Grin dobijo 100 odstotkov izplačil, medtem ko rudarji Beam dobijo le 80 odstotkov izplačil.

Še preden sta se ta dva kovanca začela, so se že začele razprave o tem, zakaj je bil MimbleWimble najboljši protokol cypherpunk doslej, ki je doslej obstajal.

Ampak zakaj MimbleWimble?

Ta protokol v nasprotju z drugimi protokoli, ki jih uporabljajo kovanci, usmerjeni v zasebnost, ne potrebuje dodatnih slojev na vrhu osnovnega protokola, da sproži učinek zasebnosti. Dodatki se odpravijo, ker je protokol edinstvena mešanica različnih novosti v kriptografiji. Sem spadajo, med drugim, preseki, združitve in zaupne transakcije.

Začetek začetnih borznih ponudb (IEO)

Konec januarja so bili predstavljeni tudi IEO. Njihov sprejem je bil neverjeten. Na primer, BitTorrent je izdal začetno borzno ponudbo in je bila v 15 minutah razprodana.

IEO se v mnogih pogledih razlikujejo od ICO (začetna ponudba kovancev). Na primer, IEO za prodajo žetonov uporablja spletno stran borze, medtem ko ICO uporablja spletno stran izdajatelja, nasprotna stranka IEO v množični prodaji je borza, medtem ko je za ICO izdajatelj žetonov, IEO je prikazan na borzi, na kateri je izdan, medtem ko ICO ne gre skozi pregled. Poleg tega je žeton IEO takoj naveden na borzi, medtem ko mora žeton ICO čakati na uvrstitev brez zagotovila, da bo uvrščen na seznam..

Binance LaunchPad

Binance, vodilna borza kriptovalut s prilagojenim obsegom, je ustvarila platformo, namenjeno izdaji začetnih borznih ponudb, imenovano Binance LaunchPad. BitTorrent je izkoristil izstrelitveno ploščo, ki je Bittorentov žeton prodal v rekordnih petnajstih minutah.

BitTorrent je za prodajo na Binance LaunchPad namenil skoraj 60 milijard (59,4 milijarde) žetonov. S prodajo so zbrali 7,2 milijona dolarjev. Med drugimi podjetji, ki od takrat uporabljajo platformo za izdajo IEO, sta Fetch in Celer. Fetch je v 22 sekundah zbral 6 milijonov dolarjev za prodajo 69,2 milijona žetonov, Celer pa je v 17 minutah prodal 597 milijonov žetonov in privabil 4 milijone dolarjev.

Uspeh IEO-jev na LaunchPadu je spodbudil druge borze, da poskusijo ponoviti isto.

Vodilne borze kriptovalut, kot sta Huobi in KuCoin, so na primer že razvile in izdale IEO na podobnih platformah..

Učinkovitost začetne ponudbe za izmenjavo je bila vidna tudi na novejših lansirnih ploščicah. Na primer, veriga Top je za Huobi izdala IEO, ki je v 19 sekundah privabil 3,4 milijona dolarjev. Poleg tega je bil IEO na KuCoinu razprodan v sedmih sekundah in zbral 3,6 milijona dolarjev.

Mreža strele dobi spodbudo

Mreža Lightning je bila predstavljena tudi v poročilu CoinGecko Q1 za leto 2019. Omrežje je zgrajeno kot dodatna plast na verigi blokov. Njegova glavna naloga je, da takoj olajša poceni transakcije. To se šteje za možnost skaliranja za Bitcoin in Litecoin.

Mreža Lightning je dobila zagon sredi januarja 2019, ko je Hodlonaut na Twitterju sprožil kampanjo, da bi razkril prednosti omrežja. Kampanja se je imenovala Lightning Torch. Hodlonaut je baklo obvladal s pošiljanjem 100.000 satošijev. V skladu s pravili ste morali, ko ste prejeli baklo, dodati 10.000 satošijev in jo predati drugi osebi. Naslednjo osebo v čakalni vrsti pa je določila oseba, ki trenutno drži baklo.

Lightning Torch je znan tudi kot veriga zaupanja Lightning Network. Od 19. januarja do 11. aprila 2019 je bakla zabeležila 291 hmelja, 282 edinstvenih prejemnikov, in prepotovala 56 držav.

Med najpomembnejšimi figurami v kriptoaktivni industriji, ki so prejeli in prenesli, baklo vključujejo izvršni direktor družbe Twitter, Jack Dorsey, glavni razvijalec podjetja Monero, Riccardo Spagni, izvršni direktor družbe Shapeshift, Erick Voorhees in izvršni direktor družbe Binance Changpeng Zhao Med prejemniki je bil tudi CoinGecko.

Po koncu treh mesecev kampanje je Hodlonaut opozoril:

»Potovanje je preseglo mojo najbolj divjo domišljijo in zdi se mi, da je na ogled postavil čudovit značaj skupnosti. Predstavil je tudi, kaj je lahko največja obljuba BTC / LN, da bo ljudi po vsem svetu zbližal. “

Kje stojimo po treh mesecih, pravi Coingecko

Poročilo CoinGecko Q1 je naslikalo oživljeni trg. Po treh mesecih leta 2019 se je celotna tržna kapitalizacija povečala za 16,23 odstotka, marca pa je bilo največ. Trg beleži enakomeren rast brez divjega nihanja cen. Tudi obseg trgovanja se povečuje.

Najbolj uspešne so vodili Litecoin (LTC), EOS (EOS), Bitcoin (BTC) in Ethereum (ETH), ki so zabeležili 103%, 66%, 11% in 8% dobička..

Iz poročila izhaja, da so se altcoin-i bolje odrezali kot Bitcoin s prevlado BTC na trgu, ki je upadel za 1,5 odstotka. Tržna prevlada med prvimi tremi kovanci se je zmanjšala za približno 5 odstotkov. Vendar je v prvem četrtletju 2019 deset najboljših kriptovalut ohranilo 91-odstotno prevlado na tržni kapitalizaciji..

Zaključek

Iz zanimivega prevzema CoinGecko je razvidno, da se začetne ponudbe za menjavo cenijo zaradi njihove nizke stopnje tveganja v primerjavi s prvotno ponudbo kovancev. Prisotnost zanesljive platforme za izdajo IEO, kot je Binance LaunchPad, se je izkazala za ključnega pomena za uspeh IEO.

Poročilo je mrežo Lightning zajelo kot prepotrebno možnost skaliranja za Bitcoin. Če se bo trenutno stanje na trgu nadaljevalo z enakim zagonom, bo leto 2019 odlično leto, da postanemo del kripto skupnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map