Skriti dragulji kriptovalut št. 5 – Perlin (PERL)

Skriti dragulji kriptovalut # 5 – Perlin (PERL)

Perlin je od poznih časov postal eden najbolj razpravljanih projektov v kripto. Razprave se še bolj segrevajo, saj naj bi se pričakovano lansiranje kovanca začelo zaključite svoj ICO in ga zaženite.

og indeksna slika

Vir: https://www.perlin.net/

Torej, kaj sploh je Perlin? Glede na nedavno naloženo bel papir na svoji spletni strani je mreža Perlin distribuirana knjiga na osnovi DAG, zgrajena na protokolu konsenza Avalanche – mehanizem, ki zagotavlja visoko razširljivost in pretočnost. Poleg tega se projekt Perlin osredotoča na gradnjo nezaupljivega računalniškega okolja, neodvisnega od katerega koli predmetno nadzorovanega avtonomnega sistema.

Podrobnosti o projektu

Omrežje Perlin je porazdeljena računalniška platforma, zgrajena nad novim protokolom DAG, ki uporablja bizantinski protokol, odporen na napake, ki temelji na metastabilnem mehanizmu. Perlin vključuje tudi porazdeljeno računalniško plast, imenovano mrežo Perlin, ki bo služila kot trg za računalniške vire med prodajalci in kupci.

Omrežje izkorišča premalo izkoriščene računalniške vire svojih uporabnikov. Omrežje bo dostopalo do nedejavne računalniške moči mobilnih telefonov, računalnikov in igralnih konzol ter s pomočjo kriptografske zgoščevalne funkcije količinsko opredelilo vire, ki so na voljo vsakemu udeležencu..

Cilj je narediti superračunalništvo izvedljivo; hkrati pa uporabnikom omogoča, da svoje tehnologije množično izkoristijo za pridobitev.

Kaj poskuša rešiti Perlin?

1.. Razširljivost

Trenutno so transakcije z verigami verig počasne in drage. Večina blockchain omrežij ne more obvladati povečanih zahtev trga. V povprečju lahko priljubljene blockchain platforme, kot sta Bitcoin in Ethereum, obdelajo približno deset transakcij na sekundo. Nasprotno pa tradicionalne plačilne platforme, kot je Visa, trenutno v povprečju obdelajo do 8000 transakcij na sekundo. Kot lahko vidite, imajo verige blokov nižje hitrosti transakcij kot običajna plačilna omrežja.

graf tps

Vir: https://www.perlin.net/

Perlin je eden izmed novih blockchain projektov, ki išče rešitev za to težavo. Prizadeva si zagotoviti razširljivo infrastrukturo, tako da lahko blockchain platforme v nekaj letih postanejo mainstream. Ko je to doseženo, lahko ljudje ne samo uporabljajo verigo blokov za finančne transakcije, temveč lahko na njih zgradijo tudi razširljive in varne dApps..

2.. Računalništvo v oblaku

Ni treba posebej poudarjati, da narašča potreba po računalniški moči. Računalniška moč je osnova za vse naše sodobne dejavnosti. To je pomemben pripomoček, ki je bistvenega pomena za naše vsakdanje življenje. Računalniki so preoblikovali izobraževalni sektor, zdravstveno industrijo, socialno interakcijo, zabavo, nove medije in borzo.

Zaradi trga računalništva v oblaku, v katerem prevladuje peščica digitalnih konglomeratov, kot sta Google in Microsoft, je nakup storitev teh podjetij postal drag. Perlin poskuša rešiti to težavo z izgradnjo decentraliziranega trga v oblaku. Kot smo že omenili, izkorišča neizkoriščeno računalniško moč naprav po vsem svetu – ki jih povezuje omrežje blockchain.

Perlinova tržnica računalništva v oblaku je med drugim namenjena malim podjetjem, zagonskim podjetjem, neodvisnim razvijalcem in raziskovalcem.

Posnetek zaslona 5 1

Vir: https://www.perlin.net/

Trije udeleženci

Rudarji: Vloga rudarjev je zagotavljanje računske moči. Svoje neuporabljene računalniške vire registrirajo v omrežju. Rudarji so nagrajeni glede na to, kako dolgo oddajajo računalniško moč.

Stranke: Stranke so navadni ljudje ali podjetja, ki želijo od rudarjev kupiti računske vire.

Validatorji: To so vozlišča. Pridejo do konsenza in potrdijo transakcije med rudarji in kupci. Validatorjem se izplača majhen odstotek provizij za transakcije glede na to, koliko in koliko potrdijo in predvajajo.

Ekipa

Dorjee Sun (vodja projekta)

Sun je serijski podjetnik, ki je mednarodno pozornost pritegnil po ustanovitvi zaščite pred ogljikom, socialnega podjetja, ki se ukvarja s kreditnimi transakcijami z ogljikom in se zavzema za zaščito velikih površin tropskega deževnega gozda. Njegov podjetniški uspeh ima dolgo zgodovino, saj je prodal štiri podjetja, ki jih je ustanovil. Je tudi svetovalec pri Santiment, Republiški protokol, in Loki.

Kenta Iwasaki (direktor tehnologije)

Iwasaki ima bogate izkušnje na področju porazdeljenih sistemov in strojnega učenja. Preden se je Kenta pridružila Perlinu, je pri njej delala kot raziskovalka umetne inteligence Naver Corp in je bil robotski inženir pri DJI. Je tudi ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Dranithix, ki razvija sistem spletnega trženja, optimiziran s sprotno analitiko in strojnim učenjem.

Mirza Udine (poslovni razvoj)

Mirza je tvegani kapitalist, izobražen na univerzi Harvard, in strokovnjak za tehnologijo. Bil je urednik za LinkedIn in Citi Investment Bankers. V blockchain prostoru je svetovalec za EdenChain in OneLedger.

V ekipi Palin so tudi drugi nadarjeni razvijalci, kot so Jack Li, Joanne Huynh, Darren Toh, Heyang Zhou, Anup Malani, Trung Nguyen, Doug in Ajay Prakash.

Povzetek projekta

Prednosti:

1. Perlin je porazdeljena računalniška platforma, ki temelji na DAG in sprejema konsenzno metodo, imenovano lavinski konsenz. Ta mehanizem soglasja o plazovih je zasnovan tako, da ponuja visoko razširljivost in hitre transakcije. Začetni rezultati preskusov kažejo 1600+ TPS na 2000 vozliščih, v skladu s cointelegram Spletna stran.

2. Mreža Perlin dostopa do premajhne računalniške moči, da količinsko opredeli vire, ki so na voljo vsakemu udeležencu.

3. Nizki stroški mreže Perlin omogočajo zagonskim podjetjem, raziskovalcem in drugim malim podjetjem uporabo računalniške moči.

4. Bonitetna agencija Crypto Briefing je Perlinu dal 9,6 (od 10), kar je podobno tistemu, ki ga je prejel Ethereum.

Slabosti:

1. Posebnih voznih redov in podrobnosti žetonov ni objavljenih.

2. Drugi podatki o članih ekip in vlagateljih niso razkriti. Tu je veliko skrivnosti, ki jo nekateri vlagatelji spregledajo, ko vidijo pozitiven zgodnji hype.

Končne misli

Perlin je hype več institucij, vključno s FBG, investicijske institucije, kot so Bitmain, največji rudar na svetu in F2Bazen, Največji kitajski rudarski bazen.

V prihodnosti je Perlinov cilj pritegniti več novih uporabnikov v ekonomijo kriptovalut in jim omogočiti, da svoje naprave povežejo z omrežjem Perlin in si prislužijo PERL. Perlin prinaša tudi prerazporeditev dohodka in vključenost v države z nižjimi dohodki na prebivalca, hkrati pa sprošča nedejavne, neizkoriščene vire računalniške zmogljivosti.

Kljub temu o Perlinu ni znanih dovolj podatkov, posebne tehnične podrobnosti pa je težko preveriti. Glede na to, kar vemo, ima ta projekt veliko potenciala in ni čudno, da je bil pozno deležen veliko pozornosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map