Bitcoin Futures Guide: Najboljše borze + Kako deluje trgovanje

Kaj so Bitcoin terminske pogodbe? Kako delujejo Bitcoin terminske pogodbe? Katere so najboljše izmenjave Bitcoin terminskih pogodb?

Bitcoin terminske pogodbe so žive in zdrave leta 2019. Povprečni dan vlagatelji zamenjajo več kot 5 milijard dolarjev bitcoin terminskih pogodb.

Kaj pa pravzaprav so terminske pogodbe na bitcoin? Kako delujejo terminske pogodbe na bitcoin? Kako lahko začnem trgovati z bitcoin terminskimi pogodbami?

Danes razlagamo vse, kar morate vedeti o trgovanju s terminskimi pogodbami za bitcoin.

Kaj je terminska pogodba?

Terminska pogodba vlagatelju omogoča nakup ali prodajo sredstva po določeni ceni na določen datum, določen v neki prihodnji točki. Vlagatelji v bitcoin lahko terminske pogodbe trgujejo na terminskih trgih.

Tradicionalno so najaktivnejši terminski trgi vključevali zlato, nafto ali različne surovine.

Sama terminska pogodba vsebuje podrobnosti o razredu sredstev, s katerimi se trguje. V pogodbi so navedeni tudi velikost nakupa, zadnji trgovalni dan, datum zapadlosti in borza, na kateri se pogodba kupuje ali prodaja.

Ker je terminska pogodba vezana na vrednost sredstva, je osnovna vrednost terminske pogodbe za določen instrument določena glede na dejansko sredstvo.

Kako deluje terminsko trgovanje?

Pri trgovanju s terminskimi pogodbami sodelujeta dve stranki. Ena stranka gre dolgo v razred premoženja, druga pa kratko. Čeprav smo zelo podrobno zajeli analizo grafikonov Bitcoin, je učenje, kako trgovati z bitcoin terminskimi pogodbami, druga kategorija, ki jo je treba razumeti kot celoto.

Terminska pogodba je ustvarjena na podlagi povpraševanja: pogodba ni samodejno ponujena na trgu. Terminska pogodba se ustvari, ko se kupec uskladi s prodajalcem.

Kratka pozicija se zdaj uporablja za zagotovitev prodajne cene, da se nekoga – kot živo mejo – zaščiti pred padajočimi cenami v prihodnosti. Kratka pozicija zmaga, če cena še naprej pada.

Dolga pozicija se uporablja za zagotovitev nakupne cene zdaj, da izkoristite naraščajoče cene v prihodnosti. Dolga pozicija zmaga, če bodo cene še naprej rasle.

Pri obeh položajih je trgovec sklenil pogodbo po določeni ceni.

Terminske pogodbe se začnejo kot dogovor med pogodbenima strankama, čeprav bo pogodba verjetno večkrat zamenjala lastnika, preden pogodba poteče.

Ko se terminska pogodba izteče, je lahko poravnava bodisi fizična (v primeru blaga) bodisi z gotovinsko poravnavo (v primeru večine bitcoin terminskih borz).

Ko je terminska pogodba fizično urejena, blago je dostavljeno po dogovorjeni ceni. Običajno terminske pogodbe vlagatelji uporabljajo za varovanje fizične izpostavljenosti določenemu instrumentu ali špekulanti, nobeden od njih ne išče fizične dostave sredstva.

Ko je terminska pogodba poravnana z gotovino (znano tudi kot finančno poravnano) ne pride do fizične izmenjave blaga; namesto tega se zamenja enakovreden znesek gotovine. Pogodba se poravna tako, da se upošteva razlika med ceno pogodbe v trenutku, ko je bila kupljena, in ceno ob poravnavi.

Podobno velja za trgovanje s terminskimi pogodbami za bitcoin. Z denarjem poravnani terminski posli bitcoinov omogočajo trgovcem, da se izpostavijo in / ali zaščitijo pred izpostavljenostjo kripto sredstev, ne da bi morali dejansko upravljati s svojimi zasebnimi ključi ali ustvariti kripto račun za nakup bitcoinov. Fizično urejeni terminski posli bitcoinov, kot je izdelek, ki ga ponuja Bakkt, zahtevajo fizično shranjevanje Bitcoinov.

Terminske pogodbe v praksi

V praksi terminske pogodbe najpogosteje uporabljajo hedžeri in špekulanti. Letalska družba bi se na primer lahko zavarovala pred naraščajočimi cenami nafte, medtem ko bi špekulant danes lahko kupil terminske pogodbe za bitcoin, predvidevajoč rast cen bitcoinov naprej.

Meje lahko dolgo ali kratko. Kratko stališče je, da si zagotovimo ceno zdaj, da zaščitimo pred varovanjem pred padanjem cen v prihodnosti, medtem ko dolga pozicija ščiti pred rastjo cen v prihodnosti.

Špekulanti kratek, ko pričakujejo, da se bodo cene v prihodnosti znižale. Dolgo trajajo, ko pričakujejo, da se bodo cene v prihodnosti zvišale.

Vse letalske družbe se na primer z nakupom terminskih pogodb zaščitijo pred nihanjem cen nafte. Letalska družba bo danes kupila terminsko pogodbo za surovo nafto. Ta pogodba bo imela v prihodnosti določeno ceno in datum dobave. To letalsko družbo izolira pred nihanji stroškov surove nafte: na letalsko družbo vplivajo nihanja stroškov surove nafte kot fizičnega blaga, vendar se je zaščitila na terminskem trgu.

Špekulant lahko medtem kupi terminsko pogodbo za bitcoin danes. Ta terminska pogodba zagotavlja, da lahko špekulant že eno leto kupuje bitcoin po ceni 8.000 USD. Če se cena bitcoina z iztekom pogodbe dvigne na 15.000 USD, je špekulant zaslužil precej denarja. Če cena bitcoina do izteka pogodbe pade na 5000 dolarjev, je špekulant izgubil denar.

Ali pa poglejmo primer rudarja bitcoinov. Rudar bitcoinov na primer morda prodaja bitcoin terminske pogodbe kot zaščito pred nihanjem cen. Rudar bitcoinov je kot kmet soje, ki trguje s terminskimi pogodbami za sojo: rudar bo v nekem trenutku ‘nabral’ BTC in ga hotel prodati. Za zavarovanje pred tveganjem padca cene bitcoinov bi lahko rudar zaklenil določeno ceno BTC za določen prihodnji datum.

Zgodovina terminskih trgov

Terminski trgi niso novi; prvi terminski trg, imenovan Dojima Rice Exchange, je bil uveden na Japonskem leta 1710. Trgovci bi kupovali ali prodajali terminske pogodbe glede na ceno riža.

Nekateri trdijo, da je londonska borza kovin delovala podobno že v 16. stoletju. Drugi opozarjajo na Hamurabijev zakonik iz leta 1750 pred našim štetjem, ki je dovoljeval prodajo blaga in premoženja po dogovorjeni ceni v prihodnosti.

Vsekakor pa terminski trgi obstajajo že nekaj časa. Trgovanje s terminskimi pogodbami za bitcoin pa je izjemno novo.

Zgodovina Bitcoin terminskih pogodb

Prvi terminski trgi bitcoinov so se začeli decembra 2017. Uradno je Cboe Futures Exchange, LLC (CFE) prvi uvrstil na seznam bitcoin terminske pogodbe. Konkurent organizacije CME Group pa je prvi objavil začetek trgovanja s terminskimi pogodbami za bitcoin, čeprav so svojo borzo začeli izvajati šele 17. decembra..

Danes sta Cboe in CME dve največji in najbolje urejeni borzi bitcoin terminskih borz, čeprav se je pojavilo veliko drugih konkurentov.

Zakaj smo potrebovali bitcoin terminske borze? No, tako kot na blagovnih trgih, so se tudi vlagatelji potrebovali način varovanja.

Pred začetkom trgovanja z bitcoin terminskimi pogodbami so se rudarji soočali z neznano prihodnostjo in fiksnimi operativnimi stroški. Rudarji so rudarili bitcoin in držali bitcoin, nato pa so trošili denar za komunalne račune in obratovalne stroške, vendar niso bili prepričani, koliko bo njihov bitcoin na koncu vreden. Tako kot letalske družbe so tudi rudarji potrebovali način, kako zavarovati svoje stave. Zato potrebujemo terminske pogodbe za bitcoin.

Čeprav sta Cboe in CME Group dve največji in najbolj znani terminski borzi bitcoinov, nista edina igralca v igri.

Ena borza za trgovanje s terminskimi pogodbami za bitcoin svojo zgodovino spremlja že od leta 2011. OrderBook.net, ki se je začel leta 2011 (prvotno znan kot iCBIT). Izmenjava je trajala približno leta 2016. Na vrhuncu je OrderBook.net vsak mesec prodal milijone terminskih pogodb. OrderBook.net se je od takrat zaprl.

Nedavno je TD Ameritrade na primer vstopil v prostor za trgovanje s terminskimi pogodbami za bitcoin. Kdor ima račun TD Ameritrade, lahko aktivno trguje s terminskimi pogodbami za bitcoin. TD Ameritrade ponuja trgovanje z bitcoin terminskimi pogodbami, čeprav boste morali izpolnjevati nekatere zahteve, da se kvalificirate (najmanj 25.000 USD na računu).

Danes imamo na desetine glavnih platform za trgovanje s kripto terminskimi pogodbami. Večina najbolje urejenih institucionalnih platform se še naprej osredotoča na terminske pogodbe za bitcoin in USD. Vendar pa mnogi drugi ponudniki zdaj ponujajo terminsko trgovanje z Ether (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) in Ripple (XRP).

Kraken na primer ponuja vse naslednje pare pogodb o kripto terminskih pogodbah: BTC / USD, ETH / USD, LTC / USD, BCH / USD, XRP / USD in XRP / BTC.

Medtem imata dve neurejeni tržnici, OKEx in BitMEX, vsak povprečni dnevni obseg v povprečju večji od milijarde ameriških dolarjev, zaradi česar sta danes dve največji bitcoin terminski borzi, ki sta na voljo danes..

Trije glavni razlogi za trgovanje s Crypto Futures

Obstajajo trije glavni razlogi, zakaj bi podjetje, vlagatelj ali institucija trgovalo z bitcoin terminskimi pogodbami:

Tveganje cene žive meje: Vlagatelji, ki imajo digitalna sredstva, lahko zmanjšajo tveganje padca cene s hkratnim kratkim prihodnjim stališčem do zadevnega sredstva. Če cena pade, bo kratka pozicija ublažila izgube z zagotavljanjem dodatnih prihodkov.

Špekulirajte o usmeritvi trga: Trgovanje s terminskimi pogodbami za kriptovalute omogoča vlagateljem, da ugibajo, ali se bodo cene zvišale ali znižale. Če menite, da se bo cena bitcoina kmalu močno povečala, ali na primer, lahko nadaljujete s terminskimi pogodbami na bitcoin, da pomnožite svoje donose. Če verjamete, da bo ETH kmalu strmo padel, potem lahko kratka terminska pogodba za ETH.

Stabilizirajte nihanja cen: Letalske družbe stabilizirajo nihanje cen nafte z nakupom terminskih pogodb za surovo nafto. Nekateri storijo enako s terminskimi pogodbami na bitcoin. Rudar s pričakovanimi tokovi bitcoinov ali operater bankomata z zalogo za upravljanje, na primer, lahko ublaži izpostavljenost nihanjem cen z uporabo terminskih pogodb za bitcoin.

Na splošno večina trgovcev z bitcoin terminskimi pogodbami spada v eno od zgornjih kategorij.

Trgovanje s finančnim vzvodom in Crypto Futures

Vzvod ima ključno vlogo pri trgovanju s terminskimi pogodbami. Videli boste, da številne terminske borze oglašujejo, koliko vzvoda ponujajo. CME in Cboe v povprečju ponujata vzvod od 3x do 5x, neregulirane borze pa vzvod od 20x do 100x.

Terminske pogodbe so izjemno kapitalsko učinkovite, kar pomeni, da je za odpiranje pozicij potrebno manj denarja, kot če bi trgovali na kraju samem (1x) ali na marži (3 do 5x).

Zato vam številni terminski trgi bitcoinov – na primer Kraken – omogočajo, da položaj povečate do 50-krat, če imate dovolj zavarovanja.

Recimo, da imate 10 BTC in se bojite upada cen. Pri promptnem trgovanju morate 100% svojega denarja zaupati promptni borzi za prodajo. Pri menjavi marže bi morali zaupati 20%. S 50-kratnimi kripto terminskimi pogodbami, kot jih vidimo na Krakenu, lahko zaupate kar 2% svojega denarja na borzi.

Ker kripto-terminske pogodbe uporabljajo zavarovanje do 2% nominalnega zneska, kripto-terminske pogodbe omogočajo zavzemanje pozicij z do 50-kratnim vzvodom, kar trgovcem omogoča prožnost, da se pozicionirajo na trgu, hkrati pa ohranjajo nižje tečajno tveganje, kot bi ga imeli na kraju samem ali platforme za trgovanje z maržami.

Najboljše izmenjave Bitcoin terminskih pogodb, ki so na voljo danes

Danes Cboe in CME ostajata dve največji in najbolje urejeni tržnici terminskih pogodb za bitcoin na svetu.

Na trg so vstopili tudi drugi konkurenti. Zdaj lahko trgujete s kripto terminskimi pogodbami na dobro urejenih kripto borzah, kot je na primer Kraken. S terminskimi pogodbami lahko trgujete tudi na neurejenih kripto borzah, kot so Deribit, BitMEX in OKCoin.

Čikaška borza (Cboe)

Cboe je bilo prvo regulirano tržišče, ki je začelo trgovanje s terminskimi pogodbami za bitcoin. Družba je premagala svojega konkurenta, CME Group, za začetek prodaje, čeprav je CME Group tedne prej napovedala svoje terminsko trgovanje. Ključne značilnosti trgovanja z bitcoin terminskimi pogodbami na Cboe vključujejo:

 • Datum objave: 10. decembra 2017
 • Simbol oznake: XBT
 • Pogodbena enota: Enako 1 BTC
 • Opis: Terminske pogodbe, poravnane z denarjem, na podlagi dražbene cene bitcoinov Gemini Exchange za USD v USD.
 • Cenitev: ameriški dolar
 • Naselje: Končna vrednost poravnave bo dražbena cena za bitcoin v USD, ki jo bo borza Gemini na dan končne poravnave določila ob 16. uri po EST..
 • Ure trgovanja: Od ponedeljka do petka od 8:30 do 315
 • Stopnje marže: 40%
 • Obračun: Korporacija za kliring možnosti
 • Veljavnost pogodbe: Tedensko, mesečno, četrtletno

Skupina trgovske borze v Chicagu (CME)

Skupina trgovske borze v Chicagu (CME) je le teden dni po Cboeju odprla svoj trg trgovanja s terminskimi pogodbami za bitcoin. Danes platforma deluje na podoben način kot ponudba Cboe, čeprav obstajajo majhne razlike med obema možnostma.

 • Datum objave: 17. decembra 2017
 • Simbol oznake: BTC
 • Pogodbena enota: Enako 5 BTC
 • Opis: Poravnana v gotovini na podlagi referenčne stopnje CME CF Bitcoin (BRR), ki služi kot enkrat na dan referenčna stopnja USD cene bitcoinov.
 • Cenitev: ameriški dolar
 • Naselje: Pogodba je oblikovana po ceni CME CF BRR, ki je bila zgrajena okoli IOSCO načel za finančna merila. BRR za izračun cen zajema podatke Bitstamp, Coinbase, itBit in Kraken.
 • Ure trgovanja: Od nedelje do petka od 18. do 17. ure, z enournim odmorom ob 17. uri.
 • Stopnje marže: 35%
 • Obračun: CME ClearPort
 • Veljavnost pogodbe: Vsaka dva meseca

TD Ameritrade

TD Ameritrade je pred kratkim uvedel trgovanje z bitcoin terminskimi pogodbami za kvalificirane uporabnike. Kdor ima račun TD Ameritrade, ki izpolnjuje pogoje, lahko začne trgovati z bitcoin terminskimi pogodbami neposredno iz svojih računov. TD Ameritrade je v sodelovanju s CME Group ponudil trgovanje s terminskimi pogodbami z bitcoinom: trgujete prek svojega računa TD Ameritrade, čeprav so vsa trgovanja na trgu CME Group..

Če želite izpolniti pogoje za trgovanje s terminskimi pogodbami bitcoin TD Ameritrade, mora vaš račun izpolnjevati naslednje pogoje:

 • Rob je omogočen
 • Odobritev možnosti širjenja stopnje 2
 • Omogočene napredne funkcije
 • Odobritev terminskega trgovanja
 • Najmanj 25.000 USD na računu

Zahteva TD Ameritrade za trgovanje z bitcoin terminskimi pogodbami je 1,5-krat višja od zahtev za menjalno maržo. Po odobritvi ste pripravljeni takoj začeti trgovati z bitcoin terminskimi pogodbami.

Kraken

Kraken ima danes najmočnejšo platformo za kripto trgovanje. Kraken vam omogoča trgovanje z različnimi kriptovalutami v več parih. Ključne značilnosti Krakenovega trga za trgovanje s kripto terminskimi pogodbami vključujejo:

 • Več valutnih parov: BTC / USD, ETH / USD, LTC / USD, BCH / USD, XRP / USD in XRP / BTC.
 • Vzvod: Do 50-kratni vzvod (na voljo za vse pare)
 • Časovni okvir: Večni, mesečni in četrtletni (za XRP / BTC so na voljo samo trajni in četrtletni časovni okviri)
 • Velikost pogodbe: 1 USD (1 XRP za par XRP / BTC)
 • Zavarovanje: BTC, ETH, LTC, BCH ali XRP
 • Vrsta: Inverzno (Vanilija za par XRP / BTC)
 • Pristojbine: 0,075% prevzemnik, 0,02% ustvarjalec
 • Naselje: Dobiček iz trgovanja je takoj poravnan in na voljo. Pogodbe zapadejo v plačilo na dan poteka in odprte obresti se poravnajo v denarju v zavarovanju s premoženjem.

Ena največjih prednosti trgovanja s kripto terminskimi pogodbami s Krakenom je ta, da lahko vzamete do 50-krat za vse pare.

Bakkt

Bakkt je najnovejši udeleženec prostora za trgovanje s kripto terminskimi pogodbami. Bakkt je kripto zagon, ki ga je ustanovila Intercontinental Exchange (ICE), isto podjetje, ki stoji za newyorško borzo (NYSE). Prvotno napovedan leta 2018 je bil datum zagon Bakkta premaknjen za več kot eno leto.

Nazadnje je Bakkt septembra 2019 začel s svojim prvim izdelkom: terminska pogodba za bitcoin, namenjena institucionalnim vlagateljem, ki želijo staviti na prihodnjo ceno bitcoina.

Ena največjih razlik med Bakktom in njegovimi konkurenti je ta, da so terminske pogodbe Bakkta fizično poravnane v ‘pravih’ bitcoinih. Za razliko od tradicionalnih terminskih pogodb na drugih borzah, ki so preprosto derivati ​​bitcoina, Bakkt uporablja fizični bitcoin.

Druge ključne značilnosti Bakkta vključujejo:

 • Pripor: Za razliko od katerega koli drugega trga kripto-terminskih pogodb, Bakkt shranjuje fizični bitcoin. Podjetje je veliko vlagalo v najsodobnejšo fizično in kibernetsko varnost, kar mu je na koncu omogočilo, da ustvari skrbniško službo na institucionalnem nivoju, primerno tako za male vlagatelje kot institucionalne vlagatelje.
 • Ista tehnologija kot ICE in NYSE: Bakkt je morda najvarnejša kripto izmenjava na voljo. Borza temelji na isti tehnologiji, ki poganja glavne mednarodne borze, kot sta ICE in NYSE.
 • Fizično dostavljene pogodbe: Za razliko od vseh drugih tukaj naštetih borz kripto-terminskih pogodb, Bakkt uporablja fizično dostavljene terminske pogodbe za bitcoin. Namesto da samo trgujejo z izvedenimi finančnimi instrumenti bitcoinov in poravnajo v gotovini, uporabniki Bakkta poravnavajo pogodbe v resničnih bitcoinih.
 • Skladno: Bakkt je zasnovan za skladnost od tal. Uporabniki morajo opraviti preverjanje KYC in AML. Bakkt ima tudi vgrajeno analitiko in nadzor za vse kripto vloge in dvige. Na splošno se Bakkt postavlja kot varno in urejeno trgovinsko okolje.

Danes Bakkt ponuja le fizično poravnane terminske pogodbe BTC / USD. V nadaljevanju pa Bakkt načrtuje lansiranje dodatnih parov in ponudb.

Interaktivni posredniki

Interaktivni posredniki vam omogočajo, da kupujete dolge pogodbe s 50-odstotno maržo, kar je najboljše na trgu. Čeprav Interactive Brokers zaračunavajo nekoliko višje provizije od konkurence, platforma sprejema tudi vrsto različnih valut. Poleg tega vam Interaktivni posredniki omogočajo nakup terminskih pogodb na Cboe ali CME.

Ključne značilnosti interaktivnih posrednikov vključujejo:

 • Sprejete valute: USD, EUR, GBP, AUD in CAD
 • Načini pologa: Bančne žice, ACH, BPay, EFT, čeki
 • Pristojbine: 5 USD na CBOE, 10 USD na CME

Glavna slabost Interaktivnih posrednikov je, da morajo kratke hlače zagotoviti presežno maržo, kar pomeni, da morate za odpiranje kratke vrednosti nadzorovati več kot nominalno vrednost, s čimer odstranite velik del spodbud trgovcu, da najprej odpre kratki. Druga slaba stran Interaktivnih posrednikov so visoke provizije od 5 do 10 dolarjev.

TradeStation

TradeStation ima nekatere najcenejše pristojbine v industriji trgovanja s terminskimi pogodbami za bitcoin. Glavna pomanjkljivost TradeStation je, da morate 66% nominalne vrednosti svojega položaja znižati kot zahtevo za kritje, kar premaga nekatere prednosti terminskega pogodbenega trgovanja.

TradeStation pa ponuja dostop do terminskih trgov CMC in Cboe z bitcoin terminskimi pogodbami, pristojbine v višini 1,50 USD pa so zelo poceni.

E Trgovina

E Trade je ameriški trgovski gigant, ki je nedavno prek trgovalne platforme Optionshouse kupcem ponujal terminske pogodbe za bitcoin. Uporabniki lahko trgujejo tako s pogodbami CME kot s Cboe z zahtevano 80-odstotno maržo. Trgovanja so zavarovana v USD.

E Trade ima tudi razumne (če le nekoliko visoke) pristojbine v višini 2,50 USD.

CryptoFacilities

CryptoFacilities je licenciran in urejen s strani Združenega kraljestva Financial Conduct Authority (FCA), ki mu daje dodatno plast nadzora nad BitMEX, Deribitom in nekaterimi nereguliranimi ponudniki s tega seznama..

CryptoFacilities ima tudi konkurenčno strukturo provizij za trgovanje z bitcoin terminskimi pogodbami, vključno s provizijami za proizvajalce v višini 0 USD in pristojbinami za prevzemnike, ki znašajo samo 0,0008. Ena od nenavadnih stvari pri CryptoFacilities je, da platforma sprejema kripto samo za depozite. Vendar pa so uporabniki sprejeti kjer koli na svetu (razen v ZDA in sankcioniranih državah.

Ključne značilnosti CryptoFacilities vključujejo:

 • Ure trgovanja: 24/7
 • Časovni okviri: Neprestano, mesečno in četrtletno
 • Vzvod: Do 50x
 • Kripto pari: BTC, ETH, XRP, LTC in BCH

Ena glavnih prednosti CryptoFacilities je, da ponuja trge Ripple (XRP). Trgovanja v paru XRP / USD in XRP / BTC je mogoče zavarovati v samem XRP. Zaradi te funkcije so CryptoFacilities še posebej priljubljena možnost za vlagatelje, ki imajo velike količine Ripplea.

BitMEX

BitMEX je nereguliran trg za trgovanje s kripto terminskimi pogodbami z malo pravili, a veliko likvidnostjo. Je eno največjih svetovnih trgov s kripto terminskimi pogodbami, ki zaostaja za bolj urejenimi konkurenti, kot sta Cboe in CME Group. Povprečen dan bo BitMEX v 24-urnem obdobju videl več kot 2 milijardi USD kripto trgovanja.

BitMEX zaračuna stroške izdelovalca 0,025% in nadomestila prevzemnika 0,075%.

Ena največjih prednosti BitMEX je, da borza ponuja vzvod do 100X, kar je veliko več kot kateri koli tukaj našteti konkurent. Trgovci lahko vzvod vzamejo od 1 do 100 glede na njihovo odpornost do tveganja.

Druge ključne značilnosti BitMEX vključujejo:

 • Ure trgovanja: 24/7
 • Časovni okviri: Večna, četrtletna in dvočetrtinska
 • Potek: Zadnji petek pogodbenega meseca ob 20. uri po EST
 • Vzvod: 1x do 100x
 • Kripto pari: ADA, BCH, EOS, ETH, LTC, TRON in XRP
 • Prepovedane države: ZDA, Kanada, Kuba, Krim, Iran, Sirija in Severna Koreja
 • Prostornina: Dnevni obseg trgovanja od 2 do 4 milijarde USD (2019)

BitMEX kot osnovni indeks cen bitcoinov uporablja delitev 50/50 med Coinbase in Bitstampom, kar daje izmenjavi dodatno plast legitimnosti.

OKCoin / OKEx

OKEx je mednarodna veja borze OKCoin, ki je bila ustanovljena leta 2013. Borza je registrirana na Malti, vendar poteka iz Hongkonga, večinoma pa skrbi za trgovce na Kitajskem in v drugih azijskih državah..

Danes ljudje običajno uporabljajo OKCoin in OKEx medsebojno. Kakor koli ga že pokličete, je OKCoin / OKEx pogosto največje spletno mesto za trgovanje s terminskimi pogodbami za bitcoin, čeprav ga BitMEX občasno premaga. OKCoin je še posebej priljubljen med azijskimi trgovci s kripto terminskimi pogodbami.

OKCoin ponuja vzvod do 20X za tri različne kriptovalute. Ponuja tudi nizke honorarje. Uporabniki lahko opravijo dve različni stopnji preverjanja glede na to, koliko želijo trgovati in kako želijo dvigniti svoj denar.

Ključne značilnosti OKEx vključujejo:

 • Ure trgovanja: 24/7
 • Časovni okviri: Tedensko, dvotedensko in četrtletno
 • Potek: Petek opoldne v tednu izteka
 • Vzvod: 10x do 20x
 • Kripto pari: ETH, ETC, BCH, XRP, EOS in BTG
 • Prostornina: 1,5 do 3 milijarde USD na dan (2019)
 • Prepovedane države: ZDA, Hong Kong, Kuba, Iran, Severna Koreja, Krim, Sudan, Malezija, Sirija, Bangladeš, Bolivija, Ekvador in Kirgizija

Na splošno OKCoin ponuja močno likvidnost borze z manj pregledno zgodovino. Tako kot BitMEX obstaja tudi nekaj pomislekov glede ravnanja z neregulirano borzo. Vendar je OKCoin še vedno priljubljen med azijskimi kripto trgovci, ki želijo dostopati do terminskih pogodb.

Deribit

Deribit je najnovejši konkurent bitcoin terminskih pogodb za BitMEX in OKEx. Nizozemska borza je specializirana za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami.

Ključne značilnosti Deribita vključujejo:

 • Ure trgovanja: 24/7
 • Vzvod: Do 100x
 • Časovni okviri: Neprestano in četrtletno
 • Kripto pari: BTC in ETH

Kako Bitcoin terminske pogodbe vplivajo na trgovanje z bitcoini?

Obstaja nekaj razprav o tem, kako bitcoin terminske pogodbe vplivajo na trgovanje z bitcoini. Ko je bilo konec leta 2017 prvič objavljeno trgovanje s terminskimi pogodbami za bitcoin, so trgi ponoreli od pričakovanj. Dolgoročni bitcoinovci so to videli kot znak, da Bitcoin postaja mainstream. Mislili so, da se bodo v bitkoine vlili bilijoni dolarjev institucionalnega kapitala.

V enem tednu po uvedbi prvega reguliranega trga trgovanja s terminskimi pogodbami za bitcoin se je cena bitcoinov povzpela na najvišjo raven v višini 20.000 USD. Cena se je kmalu zatem zrušila in ostaja danes okoli 9000 USD.

Torej, kako terminski trgi vplivajo na bitcoin – če sploh? Ali so terminski trgi dobri ali slabi za največjo kriptovaluto na svetu?

Odgovor je zapleten.

Splošna teorija trdi, da se bo “pametni” institucionalni denar vlil na terminski trg in da bodo sledili drugi trgi. To smo videli pri prvem zagonu bitcoin terminskih pogodb. Cene terminskih pogodb za Bitcoin so se zvišale. Sledil je trg, ki je upošteval višje cene terminskih pogodb, kar je povzročilo dvig tržne cene bitcoinov. Ljudje so začeli terminske trge gledati kot vodilo za prihodnjo smer bitcoinov – podobno kot delujejo terminski trgi surovin, nafte in zlata..

Zaradi povečanega apetita po nižjih cenah bitcoinov bi lahko vrednost bitcoin terminskih pogodb upadla, kar bi verjetno privedlo do padca cene samega bitcoina.

Podoben učinek vidimo na tradicionalnih trgih. Vsakodnevna gibanja v Dow mini in S&Na primer terminski trgi P 500 vsak dan pomembno vplivajo na smer glavnih indeksov.

Vendar terminski trgi ne nadzorujejo vedno osnovnega trga. Novice, ki se na primer pojavljajo v času trgovanja na trgu, lahko motijo ​​pot, ki smo jo začeli videti na terminskih trgih. Kar se kot plemenita stranska stran morda splača naučiti, kako zaslužiti bitcoin kot alternativo trgovanju z bitcoin terminskimi pogodbami.

Pogosta vprašanja o Bitcoin terminskih pogodbah

Dobimo veliko vprašanj o terminskih pogodbah za bitcoin. Spodaj odgovarjamo na nekatera najpogostejša vprašanja, ki jih prejmemo:

V: Kako so terminske pogodbe za bitcoin povezane z osnovno tržno ceno ali promptnim trgom bitcoinov?

A: Bitcoin terminske tržnice črpajo cene iz obstoječih kripto borz. CME, na primer, uporablja svojo referenčno stopnjo CME CF Bitcoin (BRR), ki podatke o cenah črpa z več glavnih borz. Ta cena se uporablja za poravnavo vseh terminskih pogodb za bitcoin.

V: Kako so regulirani trgi bitcoin terminskih pogodb?

A: Trge terminskih pogodb za bitcoin v ZDA ureja Komisija za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami (CFTC), ki je regulativni organ z izključno jurisdikcijo nad ameriškimi terminskimi trgi bitcoinov. Podobne vloge imajo v tujini tudi druge regulativne agencije. Nekaterih tržnic terminskih poslov z bitcoini ne ureja noben vladni organ.

V: Ali rabim digitalno denarnico za trgovanje s terminskimi pogodbami za bitcoin?

A: Za trgovanje s terminskimi pogodbami za bitcoin ne potrebujete digitalne denarnice, če so terminske pogodbe poravnane ali finančno poravnane (kot je primer s CME, Cboe in večino drugih borz Bitcoin terminskih pogodb). Vendar pa boste potrebovali digitalno denarnico (ali vsaj posredniški račun), če imate opravka s fizično urejenimi terminskimi terminskimi pogodbami – na primer z Bakktom..

V: Zakaj so Američani prepovedani na nekaterih neurejenih terminskih borzah?

A: Številne neregulirane terminske borze zgoraj so Američane prepovedale. Borze to počnejo, da se izognejo vprašanjem odgovornosti. Trgovanje s terminskimi pogodbami v Ameriki ureja CFTC, neurejene borze pa ponujajo storitve, ki kršijo predpise CFTC. Reguliranje za vsakega ameriškega uporabnika je zapleteno, zato večina borz ameriških uporabnikov v celoti prepove.

V: Koliko so stare terminske pogodbe za bitcoin?

A: Regulirane terminske pogodbe za bitcoin so se prvič začele decembra 2017 s skupinama Cboe in CME. Bitcoin terminske pogodbe pa segajo v leto 2011 že na neurejenih trgih.

V: Kaj je kratkostiranje?

A: Skrajšanje je praksa kratkega stavljanja, ne da bi si bilo treba najprej sposoditi osnovni vrednostni papir. Pri kratkem sredstvu zavzamete stališče, da se bo cena znižala.

V: Kaj je varovanje pred tveganjem??

A: Varovanje je praksa, da zavzamete položaj na enem sredstvu, da izravnate svoj položaj na drugem. Ker terminske pogodbe omogočajo vzvod, je enostavno varovati svoj položaj ne glede na število fizičnih sredstev, ki jih imate.

V: Kaj je marža?

A: Marža je znesek denarja, ki ga mora trgovec na začetku položiti kot zavarovanje pri prevzemu terminske pozicije. Za številne pogodbe, s katerimi se zelo trguje, znašajo marže manj kot 10% osnovne pogodbe. Za regulirane borze, vključno z CME Group in Cboe, je potrebna marža od 35% do 40%.

Zadnja beseda: Kakšna je prihodnost trgovanja s terminskimi pogodbami za Bitcoin?

Aktivnost trgovanja s terminskimi pogodbami za bitcoin je bila tudi v letu 2019 močna. Skupina CME je v letu 2019 poročala o povprečno približno 300 do 500 milijonov dolarjev bitcoin terminskih pogodb na dan v letu 2019..

CME trdi tudi, da terminske pogodbe za bitcoin pridobivajo zanimanje med velikimi vlagatelji. Poleg tega pri preverjanju obsega terminskega trgovanja na nereguliranih borzah več dni vidimo več kot 4 milijarde USD na dan.

Jasno je, da ima trgovanje s terminskimi pogodbami bitcoin ključno vlogo v kriptosistemu – in kmalu ne bo izginilo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map