Bitcoin vodič: Popoln pregled delovanja Bitcoinov

Vse se začne z Bitcoinom, (₿TC) ‘kriptovaluto’, ki temelji na tehnologiji blockchain distribuirane knjige (DLT).

Prvo decentralizirano plačilno omrežje, ki je združilo vse plemenite elemente odprtokodne elektronske gotovine.

Od 31. oktobra 2008 (Satoshi Nakamoto bel papir datum izida) do 3. januarja 2009 (zagon programskega sistema Bitcoin), na desetletje plus in štetje pozneje leta 2019 (vrednost vseh tečajev 19 USD, 893 BTC / USD); bit-bit-bit (valuta BTC $) in bit-b (omrežni protokol) sta vsak dan močnejša. Cilj tega vodiča za bitcoin je preprost; izobraževanje uporabnikov (prek ozaveščenosti) in obveščanje vlagateljev * (z vpogledi).

MTC skrbno oblikuje najboljše gradnike osnove znanja v nastajajočem ekosistemu bitcoinovske dobe.

Dve največji vprašanji, ki jih Master Crypto dobi o kriptoassetu P2P brez meja, brez dovoljenj, sta:

1) kaj je Bitcoin?

1a) kako Bitcoin deluje?

In ja, seveda pravilno priznanje vprašanja v realnem času, ki temelji na realnosti 24/7/365:

2) kakšna je cena bitcoina? (glej napovedi + zgodovina)

Čas je, da razčlenimo ta najpomembnejša vprašanja, da ločimo dejstva od fikcije (celo ^ folklora ^).

V preobremenjenem kriptoversu se vrti veliko hoopla, hype in histerije, enostavno se je izgubiti.

Poglejmo, kako Bitcoin stoji sam po sebi “dve proviziji”, razen ETH, LTC in njegovega oddaljenega žetona BCH.

Prebava celotne rezine skromnih sestavin za pito BTC, spečenih z vnaprejšnjimi osnovami, bo neprecenljiva.

Bitcoin je morda strela v steklenici, toda kategorija, ki ustvarja kriptokovanec, v svojem jedru zahteva sprejetje uporabnika.


Iznajdljiv vodilni pregled MTC o bitcoinih vsebuje pet različnih vidikov in dejavnikov, na katere je treba pritisniti.

 • Kaj je denar (trajnost, sprejemljivost, deljivost, prenosljivost, omejena ponudba in enotnost Bitcoina)
 • Ekonomija Bitcoina (Kdo, kaj, kdaj, kje, zakaj in kako na bitcoinu) [* tukaj]
 • Kako deluje cena Bitcoina (pogonske sile, ki določajo vrednost BTC) [* tukaj]
 • Prepolovitev Bitcoinov (maj 2020 Zgodovina grafikona nagrad BTC za rudarske bloke) [* tukaj]
 • Kaj je naslednje za Bitcoin? Upajoče napovedi cen Bitcoinov ali bodo umrle? [* tukaj]

Arhivirane napovedi cen bitcoinov, skupaj s številnimi drugimi ustreznimi komponentami vodilne kriptovalute, bodo shranjene za druge orisne preglede. Nakup bitcoinov in pametno skrbništvo morata potekati z roko v roki, cilj pa je, da se vsi poznavalci kripto sprehodijo in vedo več kot vi zdaj..

Mnogi se sprašujejo, ali bo bitcoin umrl zaradi epskega zrušitve in propada ali kmalu videl, kako se bo pojavil balon ali se bo btc spet vrnil? Te napovedi o tem, ali je bitcoin enkratno čudo ali ne, so za drug čas in kraj, za zdaj se vračajo k osnovnim načrtom bitcoinov prvega dne, preden se spremenijo v verodostojen bitcoiner (in vernik).

Do zdaj si Bitcoin zasluži zgodbo pred spanjem o tem, kdo je kdo, kaj je kaj. Vsaka kripto naložba je igra na srečo, toda izhodišče pravega mojstra si vzame čas, da razkrije finančno prihodnost bitcoinov.

Contents

Denar: pred Bitcoinom, kako se je vse skupaj začelo?

Moteča nova zarja programabilnega denarja in težave B.T.C. izvira iz ‘new-age’ modela tehnologije veriženja blokov.

Bitcoin je pod krinko nezaupljive tehnologije porazdeljene knjige – od semena (bele knjige) do kalčka (programska oprema) – prerasel v seksi nov nastajajoči razred sredstev kot polna štiri- in petmestna kriptovaluta, ki je odgovorna za 200 milijard dolarjev vredno industrijo danes (več kot 820 milijard USD). Toda preden lahko okrepimo ekosistem bitcoinov in se pogovarjamo o rudarjenju za blokovne nagrade ali preučevanju analize grafikonov kriptotrgov vsak teden, dan, uro, minuto in celo drugo – čas je, da izsledimo korenine denarja in oblikujemo razumevanje njegov pomen in sprejemanje množične uporabe. Pred kakršnim koli hodlingovskim žanrom ali shrambo vrednih digitalnih zlatih 2.0 convo, se začne na kvadrat.

Denar 101: zgodnji dnevi menjave vrednosti

Da bi razumeli pomen digitalnih valut, bi morali najprej začeti preučevati, kako se je denar skozi leta spreminjal. Zgodovinsko gledano je uporaba fizične valute povsem nov pojav – predvsem zato, ker so prve denarne menjave med ljudmi potekale izključno iz menjave. Na primer, pred nekaj tisočletji so bila najpomembnejša sredstva izmenjave stvari, kot so školjke kavrije (morski polž), kroglice itd. Dejansko zabeleženi dokazi iz tistega dne kažejo, da so države, kot so Indija, Kitajska in Afrika močni trgovski trgi, kjer so si ljudje redno izmenjevali blago.

Ko so bili ljudje po vsem svetu priča zori bronaste dobe, se je vse več kovin začelo uporabljati za ustvarjanje valut. To je bilo zato, ker so kovine v primerjavi z morskimi školjkami in drugimi podobnimi izmenjevalnimi sredstvi veliko bolj trpežne, prenosljive, zamenljive in deljive. Glede na to obstaja ena huda slabost uporabe kovinskih kovancev – to je njihova teža. Pred stoletji, ko so morali trgovci svoje blago vleči na pol sveta, so bili prisiljeni na svojih mulah nositi ogromne kovine kovancev, s čimer je bil postopek olajševanja menjave precej drag, nepraktičen in dolgotrajen. Da bi odpravili to težavo, so kitajski vladarji iz 11. stoletja začeli izdajati bankovce, da bi olajšali notranjo in svetovno trgovino. Ta ideja je nato pritegnila pozornost številnih tujih cesarjev, zlasti v Evropi – in s tem začela novo obdobje financ.

Scenarij je nato ostal enak stoletja, vse do začetka sedemdesetih let, ko je predsednik Ronal Raegan odpravil zlati standard. V zvezi s tem je treba poudariti, da so bili papirji v večini svoje zgodovine neposredno unovčljivi za plemenite kovine, kot je zlato. V skladu z zlatim standardom bi lahko denarne enote trgovine, ki se uporabljajo po vsem planetu, unovčili za določeno količino zlata. Bistvo tega sistema je bilo v bistvu zajeziti moč vlad z nadzorovanjem ravni inflacije, a ker odprava tega standarda sodobne fiat valute v bistvu ne podpira nič drugega kot zaupanje posameznika v njegovo lokalno upravo. Po besedah ​​nekdanjega predsednika rezerve Fed Alana Greenspana:

»V odsotnosti zlatega standarda prihrankov pred zaplembo z inflacijo ni mogoče zaščititi. Varnega skladišča vrednosti ni. “

Preprosto povedano, če bi še danes veljal zlati standard, potreba po Bitcoinu verjetno sploh ne bi nastala. Za tiste, ki se želijo naučiti, kako delujejo centralizirani denarni sistemi, ki danes obstajajo v več kot 97% vseh držav po svetu, bi bilo koristno preveriti članek napisan avtor Nick Szabo, kjer zajema vrsto tako pomembnih tem. V pogovoru o bitcoinu in streljanju z bitcoini za zvezde bi morali začeti klikniti, ko so vse glavne “denarne značilnosti” (omejena ponudba, prenosljivost, deljivost, trajnost, enotnost in sprejemljivost) izpolnjene v velikem (zlatem) slogu in finančno moda.

Približevanje Bitcoinu se sprva zdi zastrašujoča naloga, še posebej beseda “kripto valuta” je šla v poštev šele pred dvema letoma. V zvezi s tem so nekateri najbogatejši ljudje na svetu delili svoje zgodbe o tem, kako so sčasoma presejali ves hrup okoli te domene. Nato z uporabo trzaja palca, da se vklopi stikalo za luči, Bitcoin Epiphany klikne. Resnično je moteča moč končno odkrita. V tem priročniku se bomo poglobili v vrsto konceptov, povezanih s tem prostorom, vključno z blockchainom, altcoin-i in videli, kako revolucionarne so te tehnologije v resnici.

Poskus dojemanja neizmerne vrednosti Bitcoina s povsem tehničnega stališča je lahko precej mučna naloga, zato bi bilo bolje izraz “digitalna valuta” pogledati z vidika njegove uporabnosti in pomena. Za začetek že obstajajo posamezniki, ki lahko razumejo osnove BTC pred krivuljo v primerjavi z večino ljudi. Celo začinjeni vlagatelji, kot sta Warren Buffet in Mark Cuban, so v preteklosti zanemarjali BTC, ne da bi v resnici razumeli, zaradi česar je digitalno sredstvo ključnega pomena. Buffet je pravzaprav Bitcoin primerjal z “podganjim strupom”, zato nekakšna ideja predstavlja, kako tradicionalni igralci gledajo na ta trg.

Kaj je Bitcoin? Idealna valuta za današnji svet:

Preden se poglobimo v to, kaj ponuja Bitcoin, je našim bralcem lahko v veliko pomoč, če si zamislijo, kako naj bi bila videti idealna valuta za današnji svet. Na primer, medtem ko je tehnologija oblikovala način medsebojnega medsebojnega delovanja (pametni telefoni itd.), Nam ni uspela zagotoviti gospodarske platforme, ki bi mednarodna plačila in prenose res poenostavila in ekonomsko izvedla. V tem smislu je omenjeno, da lahko tx 1000 dolarjev na Paypalu stane uporabnike od 70 do 75 dolarjev plus provizije za pretvorbo.

Ali je ideja o svetovni valuti izvedljiva?

Ljudje, ki so potovali v tujino, se boleče zavedajo dejstva, da je njihovo lokalno finančno premoženje podvrženo tolikšnim perifernim stroškom menjave, da na koncu izgubijo veliko težko prisluženega denarja – najsi bo to s tečaji konverzije kreditnih kartic, stroški, DDV itd. Poleg tega obstaja 21 držav (vključno z Avstralijo, ZDA in Kanado), ki se poslužujejo dolarjev. Vendar pa so vsa ta različna sredstva (USD, AUD, SGD) neodvisna drug od drugega in jih ni mogoče uporabljati med seboj. Če smo še bolj natančni, posamezne valute, ki obstajajo po vsem svetu – teh je več kot 180 – nihajo v vrednosti med seboj, s čimer onemogočajo brezplačne pretvorbe.

Glede na to digitalna sredstva, kot je Bitcoin, ponujajo možnost, da lahko ljudje z enotno valuto olajšajo svoja plačila po vsem svetu na povsem brez težav, poenostavljen način. Poleg tega kriptovalute odpravljajo več zunanjih stroškov, s katerimi se mora srečati na letališčih in v mestnih središčih – kjer imajo kupci na voljo menjalne tečaje, ki so daleč od dejanske tržne vrednosti sredstva.

Kako učinkoviti so današnji sistemi nakazila?

Ko analiziramo današnje platforme za nakazila, lahko Poglej to delavci migranti dandanes svojim družinam vsako leto pošljejo okoli 574 milijard USD. Ne samo to, predvideva se, da bo ta trg še naprej naraščal, saj bodo trendi urbanizacije še naprej cvetili. Vendar pa je večina teh platform precej neprimerna za uporabnike, pristojbine za omogočanje takšnih prenosov pa lahko presegajo 10% celotne prenesene vrednosti – medtem ko se čas obdelave lahko giblje med 1-4 dnevi.

Zdaj iz konteksta kriptografije lahko vidimo, da lahko delavci migranti z uporabo digitalnih sredstev v nekaj sekundah pošljejo nazaj svoj najdražji, kar tudi s skupnimi tx stroški manj kot 2% skupna vrednost transakcije. Ko je vse skupaj rečeno in narejeno, se zdi, kot da bi globalna valuta vsem olajšala mednarodna potovanja in medvalutna plačila..

Kako se digitalne valute prilegajo vsem tem?

V današnjem času večina ljudi za pošiljanje in prejemanje denarja aktivno uporablja digitalne plačilne platforme, kot so Venmo, Apple Pay, Paypal. Tudi v državah, kjer se digitalizacija še vedno odvija počasi, ljudje začenjajo videti prednosti, če jim ni treba nositi fizičnega premoženja, kamor koli gredo. Anketa časopisa Economic Times jasno kaže da približno 92% vseh svetovnih valutnih rezerv obstaja zgolj v digitalni obliki. Ta številka bo najverjetneje še naprej rasla, ko se bomo preselili v prihodnost.

Če bi se v sliko vključila globalna digitalna valuta, bi imele vlade po vsem svetu močno zmanjšano zmožnost izvajanja ekspanzivne ali ognjevzdržne moči. In čeprav bi v nekaterih okoliščinah lahko trdili, da imajo centralizirane valute svoje prednosti (na primer zmanjšanje možnosti za recesijo), pa v nasprotju z argumenti v veliki meri odtehtajo vse prednosti. V zvezi s tem lahko omenimo primeri kot je bila Venezuela, kjer je bila v lokalni valuti hiperinflacija tako blagih razsežnosti, da je v desetletju postala skoraj ničvredna (vsaj za namene vsakodnevne trgovine).

“Moč ponavadi pokvari, absolutna moč pa popolnoma pokvari.”

Ko lahko vlada ali katera koli druga centralizirana enota (denimo banke z velikimi imeni, kot so JP Morgan, Goldman Sachs itd.) Tiska denar iz nič, je treba pomisliti na vse morebitne norosti, ki se lahko pojavijo. Na primer, leta 2008 so bankirji lahko uporabili milijarde dolarjev davkoplačevalskega denarja kot “bonusi” za bistveno povzročitev stanovanjske krize, zaradi katere je veliko pridnih ljudi (po vsem svetu) izgubilo ves svoj denar v 12-18 mesecih.

Na to temo je citiran gospod Greenspan:

»Občasno so banke zaradi pretirano hitre kreditne ekspanzije najele posojila do meje svojih zlatih rezerv, obrestne mere so močno narasle, novi krediti so bili odrezani in gospodarstvo je šlo v ostro, a kratkotrajno recesijo … omejene zaloge zlata, ki so ustavile neuravnoteženo širitev poslovne dejavnosti, preden so se lahko razvile v katastrofo po prvi svetovni vojni. “

V zaključku tega segmenta lahko rečemo, da čeprav je skoraj nemogoče vrniti se na zlati standard, ki smo ga imeli takrat, še vedno ni prepozno, da se s prizorišča odpravijo potrebe tretjih oseb.

Bitcoin za reševanje

Potem ko smo o zgodovini denarja razpravljali precej podrobno, lahko zdaj začnemo preučevati predlog, ki ga Bitcoin postavlja na mizo. V svojem najosnovnejšem pomenu lahko BTC razumemo kot vseobsegajočo rešitev, ki obravnava številne težave, povezane s fiat valutami. Za začetek lahko služi tako kot digitalno zlato kot tudi kot elektronski gotovinski medij. Če to ni bilo dovolj, je digitalno sredstvo popolnoma nezaupljivo in ga ne more nadzorovati noben tretji organ ali institucija. Te tri značilnosti same po sebi naredijo Bitcoin veliko boljše finančno sredstvo v primerjavi s katero koli drugo valuto, ki je danes na voljo na trgu.

Če se vrnemo k temu, kako danes deluje fiat denar, lahko vidimo, da so po ukinitvi zlatega standarda v prejšnjem stoletju prihodnje instalacije vlad po vsem svetu dobile popolno moč tiskanja denarja na povsem naključen, nenadzorovan način. Vendar je tu ogromen ulov, tj. Centralne banke ne nujno tiskajo novih valutnih zapiskov, da bi ustvarile denar, temveč manipulirajo z obrestnimi merami, da vplivajo na gospodarsko aktivnost in nadzor inflacije.

Tako na primer, če centralna banka zniža obrestne mere, se ljudje močno spodbudijo, da si izposojajo in trošijo denar pri različnih bančnih institucijah. To je bil na kratko tudi temeljni razlog recesije 2008, ki je svet precej pretresla. Podobno se ob zvišanju obrestnih mer ljudje običajno izogibajo naložbam in običajno skušajo zmanjšati svojo denarno porabo.

Tu je treba poudariti še to, da ko zvezna banka (ali katera koli druga centralna banka) zniža obrestne mere, se ponudba denarja precej hitro poveča, medtem ko ponudba blaga in storitev raste počasneje.

Tu se Bitcoin-ova resnična uporabnost začne izstopati in sijati, saj ima BTC za razliko od vseh obstoječih fiat-sredstev, ki obstajajo danes, fiksno ponudbo – torej bo kdaj obstajalo le 21 milijonov BTC-jev. Zaradi tega je glavno kripto sredstvo redko blago (podobno kot zlato), hkrati pa je odporno na množico ognjevzdržnih in inflacijskih vprašanj. Tudi kadar je določeno sredstvo težko pridobiti, ljudje ponavadi vrednotijo to bolj. Ta koncept lahko bolje poudarimo z razmišljanjem o slikah umetnikov, kot so Monet, Dali, Mundi, ki se pogosto prodajo za več sto milijonov dolarjev – predvsem zato, ker obstaja samo ena kopija originalnega umetniškega dela.

Bitcoin’s Utility as Electronic Cash Explained

Zlato in druge takšne plemenite kovine so sicer dobre vrednosti, vendar so zelo nepraktične za lažje vsakodnevne transakcije. Niso le težki in se jih je težko premikati, ampak jih je tudi neprimerno neprijetno uporabljati v vsakdanjem življenju (ker jih ni enostavno deliti). V zvezi s tem Bitcoin svojim uporabnikom ponuja številne prednosti, kot so:

 • Kripto sredstvo je neskončno deljivo in ga je mogoče shraniti na več digitalnih platformah, kot so bliskovni pogon, prenosni računalnik, hladna denarnica ali celo kos papirja.
 • V nekaj trenutkih ga lahko prenesete kamor koli po svetu.
 • Je zelo varen tx medij in ga hudobni zunanji agenti ne morejo zlahka zaslediti.
 • Je nepredvidljiv in je prva redka valuta, ki je vstopila v mainstream (odkar smo zlati standard opustili že v tridesetih letih prejšnjega stoletja).
 • Je v celoti prenosljiv.

Bitcoin je nezaupljiv

Kot smo že omenili, je ena največjih prednosti uporabe Bitcoina dejstvo, da je valuta popolnoma decentralizirana in zato nezaupljiva. To preprosto pomeni, da medtem ko mreža BTC beleži stanja na računih in transakcije na enak način kot to počnejo banke in druge podobne finančne institucije, omogoča vsakomur, da sodeluje in omrežju dobavlja računalniško moč – s tem pa omogoča večjo varnost in hitrejše transakcije.

Da bi bili še bolj natančni, ekosistem BTC uporablja nišni arhitekturni sistem, ki spodbuja vsakogar, ki sodeluje v omrežju. Kot rezultat tega lahko udeleženci, ki ravnajo pošteno in upoštevajo pravilnik, zaslužijo veliko denarja. Ta razlaga pa je zelo poenostavljena in če se nagiba k temu, da bi izvedel več o tehničnih lastnostih BTC, lahko preberite referat, ki ga je Andreas Antonopolous objavil nekaj let nazaj.

Ključne točke, ki jih je vredno upoštevati

 • Podedovane obleke v veliki meri delujejo na enak način kot Bitcoin, pri čemer prepovedujejo dejstvo, da uporabljajo pristop zaprtih vrat. To pomeni, da uporabnikom ne dovolijo preverjanja in potrjevanja njihovih transakcij / poslov. Ne samo to, ampak imajo tudi moč, da posameznika popolnoma zamrznejo in zavrniti storitve, če imajo slabo kreditno oceno (ali tudi če kot take niso storili ničesar narobe).
 • Zaradi modela delnega posojanja, ki ga uporablja večina prepovedi rezerv na svetu, denar neke osebe preneha biti njen, ko ga deponira pri banki.

Nekaj ​​slabosti, povezanih z Bitcoinom

Čeprav se zdi Bitcoinov okvir na papirju precej brezhiben, ima valuta v resničnem življenju pravičen del omejitev. Na primer, da bi postalo omrežje BTC popolnoma varno, je moral njegov izumitelj Satoshi Nakamoto žrtvovati nekatere vidike, kot sta visoka pretočnost in razširljivost. Če želimo podrobneje razložiti to točko, lahko vidimo, da je v primerjavi s starejšimi plačilnimi rešitvami (kot so Visa, Mastercard itd.) Bitcoinov TPS (transakcije na sekundo) precej slab. Podobno bi lahko zaradi določenih težav z razširljivostjo, če bi veliko ljudi začelo uporabljati vodilno digitalno valuto za različne plačilne namene, mreža postala preobremenjena in začela kazati določene tehnične težave.

Potencial Bitcoina je v osnovi neomejen

Mnogi naši redni bralci se morda spomnijo, da je v devetdesetih letih veliko ljudi domnevalo, da je internet le modna muha in da bo tehnologija v prihodnjih nekaj letih popolnoma izginila iz misli ljudi. V zvezi s tem je treba poudariti, da je bil leta 1995 Newsweek Članek vseboval naslednje vrstice:

»Vizionarji vidijo prihodnost delavcev na daljavo, interaktivnih knjižnic in multimedijskih učilnic. Govorijo o elektronskih mestnih sestankih in virtualnih skupnostih. Trgovina in poslovanje se bosta iz pisarn in trgovskih centrov preusmerila v omrežja in modeme. Svoboda digitalnih omrežij bo vlade naredila bolj demokratične.

Baloney. Ali našim računalniškim strokovnjakom manjka vsa pamet? Resnica v nobeni spletni bazi ne bo nadomestila vašega dnevnega časopisa, noben CD-ROM ne bo mogel nadomestiti pristojnega učitelja in nobeno računalniško omrežje ne bo spremenilo načina dela vlade. «

Ob upoštevanju teh besed je treba poudariti, da čeprav ima mreža BTC trenutno dober delež težav, povezanih s skaliranjem, to ne pomeni, da v prihodnosti teh težav morda ne bo mogoče odpraviti v celoti. Na primer, že obstaja nekaj, kar se imenuje Lightning Network (LN), protokol druge plasti, ki uporabnikom omogoča obdelavo na tisoče transakcij BTC na sekundo. Ne samo to, tehnologija omogoča tudi skoraj takojšnjo obdelavo transakcij (obenem pa uporabnikom zaračuna malo ali nič provizij).

V prihodnosti mnogi strokovnjaki napovedujejo, da bomo morda imeli sistem, ki bo ljudi povezoval z LN z uporabo samo njihovih pametnih telefonov. Če bi se ta vizija uresničila, bodo trgovci po vsem planetu lahko prihranili pri ogromnih zneskih letnih provizij, ki jih morajo trenutno razdeljevati različnim ponudnikom plačilnih storitev..

V zaključku tega poglavja bi morali poudariti, da trenutno obstajajo nekatere tehnične težave z LN, zaradi katerih ni povsem pripravljen za komercialno uporabo.

Prežvečite to, preden kupite Bitcoin

Ko zaključujemo ta segment, moramo biti jasni, da BTC kot možnost finančne naložbe izjemno vabi, vendar ima pravičen delež gospodarske negotovosti. Torej, ko se odločimo za nakup Bitcoina, moramo upoštevati nekaj vprašanj, da lahko človek v mislih dobi sezonskega vlagatelja..

 • Ali se valutne opcije nehajo razvijati ali pa se nenehno prilagajajo tehnološkemu razvoju, ki se dogaja okoli njih (skozi zgodovino)?
 • Zakaj ljudje navadno malo bolj cenijo blago, ki je malo v primerjavi s tistim, ki ni?
 • Kdo je resnični dobrotnik, ko finančna ponudba postane priljubljena: prvi vlagatelji ali ljudje, ki so unovčili, ko so se zabavi pridružili tudi drugi?
 • Kateri valutni model je najprimernejši za 21. stoletje: tisti, ki ga nadzirajo tretji subjekti, ali tisti, ki ga upravlja na stotine lokalnih vrstnikov?
 • Ali bo svetovna finančna elita vsaj delček svojega bogastva shranila v sredstvo, kot je Bitcoin? Kakšno spodbudo bi morali narediti za kaj takega?
 • Ali bodo lastniki podjetij v prihodnosti verjetno začeli uporabljati kriptovalute? Če je tako, zakaj bi storili kaj takega?
 • Internet ni čez noč postal stalnica, zato kdo bi rekel, da Bitcoin nima nobenega prihodnjega potenciala?
 • Na svetu je le 21 milijonov BTC in več kot 8 milijard ljudi, torej, kakšen del BTC lahko teoretično ima vsak človek na svetu?

V zvezi s celotno zadevo je znani vlagatelj John Pfeffer napisal op-edni kos nekdaj, ko je bil citiran, ko je rekel:

„… Potencialno vrednost zmagovalnega protokola z denarno zalogo vrednosti je mogoče izmeriti glede na skupno vrednost zlatih kovin in deviznih rezerv, kar kaže na potencialno vrednost v območju 4,7–14,6 bilijona USD. Če bi Bitcoin postal ta denarna shramba vrednosti (in trenutno se zdi, da je najmočnejši kandidat s kakšno prednostjo), bi lahko bil vreden 260.000–800.000 USD na BTC, torej 20–60-kratno sedanjo vrednost. Če obstaja več kot ~ 5% možnosti, da Bitcoin uspe na ta način, je to racionalna in privlačna naložba za dolgoročnega vlagatelja, preden razmisli o drugih morebitnih prednostih, ki izhajajo iz plačil in uporabnosti obračunske enote. “

Medtem ko je bil omenjeni citat napisan v času, ko se je cena enega bitcoina gibala blizu meje 20 tisočakov, če na primer Bitcoin resnično postane osrednja hranilnica vrednosti, ne bi bilo presenetljivo, če bi videli vrednost povečanja premoženja kjerkoli med 70–230-krat. Torej, za sredstvo s tako norim finančnim vzponom, koliko naj človek idealno vlaga v tako blago, je povsem odvisno od njega. Pfeffer v svojem prispevku poudarja, da če ima BTC več kot 1,4-odstotno možnost, da postane dolgoročni SOV, je treba iti naravnost in del svojega portfelja vložiti v prvo ponudbo kripto.

Kako deluje vrednost Bitcoina: ekonomski dejavniki

Že od samega začetka je napovedovanje prihodnosti Bitcoina zastrašujoča naloga trgovcev in ekonomistov po vsem svetu. Kljub temu, da so ljudje pripravili različne edinstvene analitične tehnike za natančno oceno finančne prihodnosti vodilnega kriptokoina, je položaj Bitcoina kot naložbenega sredstva še najmanj sporen..

V tem poglavju poglobljeno preučujemo različne temeljne dejavnike, ki igrajo pomembno vlogo pri določanju cene BTC, ter se učimo nekaterih metod, ki lahko vlagateljem pomagajo pri prevladovanju pri velikih naložbah v kripto. Poleg tega si bomo ogledali tudi temeljne koncepte kripto ekonomije in kratko zgodovino tega, kar je vplivalo na vedenje Bitcoina v zadnjem desetletju ali tako.

Zakaj je Bitcoin tako nestanoviten??

Vsakič, ko se pogovor o Bitcoinu prikaže, pogosto opazimo, da se izraz nestanovitnost pojavlja bolj kot običajno. S povsem tehničnega vidika lahko vidimo, da gospodarska nestanovitnost meri “intenzivnost sprememb varnosti v določenem časovnem obdobju”. Laično gledano, bolj kot je določeno sredstvo nestanovitno, hitreje se bo njegova cena v določenem časovnem obdobju spreminjala. Če želimo to podrobneje opisati, lahko vidimo, da je bila cena enega bitcoina 15. novembra lani okoli 6300 ameriških dolarjev, vendar se je v samo 10 dneh vrednost sredstva zmanjšala za skoraj 40% (na približno 3700 USD). ). Takšen padec tradicionalnega sredstva bi veljal za nesrečo, toda v primeru BTC nihanje ni bilo videti kot nič nenavadnega.

Pomembno je tudi vedeti, da medtem ko ljudje navadno povezujejo nestanovitnost sredstva z ustrezno stopnjo tveganja, ki je z njim povezano, je to razmišljanje nekoliko nepopolno, saj se osredotoča le na negativne vidike nestanovitnosti. In čeprav ima posameznik v lasti relativno veliko količino zelo nestanovitnega vrednostnega papirja, se posameznik lahko izpostavi močnim denarnim nihanjem. Zavedati se moramo, da je treba na nakupe kriptokritik gledati kot na dolgoročne naložbe, zato so začasni vzponi in padci del igre..

Drug način gledanja na situacijo bi lahko bil, da bi lastnik nestanovitne varnostne ponudbe lahko prinesel velike nagrade (glede na to, da lahko trgovec natančno bere dogodke, ki obkrožajo določen trg.)

V zadnjem desetletju je Bitcoin izkazoval znake velike nestanovitnosti, zaradi česar je vrednost sredstva večinoma temeljila na špekulacijah o njegovem neizmernem prihodnjem potencialu. Zdaj, ko imamo 10-letno zgodovino tx, s katero lahko sodelujemo, lahko vidimo, da so številna nihanja BTC, ki smo jim bili priča (v preteklosti), bolj smiselna, ko začnemo analizirati vse dogodke, ki so neposredno vplivali na valuto v preteklost.

Nekaj ​​zgodovinskih dogodkov, ki obkrožajo Bitcoin

Da bi bolje razumeli, kaj naredi Bitcoin kljukico, nam lahko koristi, da si ogledamo kratko zgodovino glavnega kripto sredstva.

BTC je nastal leta 2009, takrat, ko je vrednost enega kovanca znašala okoli 0,0001 USD. Od takrat je kriptocoin dosegel blazno visoke vrednosti – njegova cena je celo presegla prag 20.000 USD – in s tem postala najuspešnejše finančno sredstvo v zadnjem desetletju. Vendar pa je BTC prvič začel vzbujati veliko glavne pozornosti leta 2013, ko se je ravno končala ciprska bančna kriza. V istem letu so nekateri kitajski vlagatelji v ponudbo vložili veliko denarja, s čimer so njegovo vrednost zvišali za več kot 1000%. Ta zlati tek ni trajal dolgo, ker je nekaj mesecev kasneje svet priča o Mt. Škandal z vdorom v Gox – dogodek, na katerem so se nepridipravi tretjih oseb prebili z ogromno vsoto ukradenih BTC-jev (ocenjeno, da so vredni stotine milijonov dolarjev).

Da bi stvari postavili v perspektivo, je bil leta 2013 Mt Gox odgovoren za pospeševanje približno 70% svetovnih poslov Bitcoinov, zaradi kramp pa je bil celoten kripto trg močno prizadet – celotna tržna kapica tega prostora je padla za več kot 40%. Po tej vožnji z vlaki je trg nekaj let ostal hladen, preden je spet vztrajno začel svoj finančni vzpon. Do konca prihodnjega leta kripto trg ni imel le neprimerljive ravni zanimanja vlagateljev, tudi drugi povezani izdelki, kot so ICO (Initial Coin Offerings), so začeli dobivati ​​velik zagon. Stvari so bile tako malo nore, da so tudi blockchain zagoni, ki niso imeli izkušenj, v nekaj dneh zbrali milijone dolarjev.

Ko je trg začel dobivati ​​vedno večji hrup, so nekatere težave z razširljivostjo, povezane z BTC, postajale vse bolj vidne. Na primer, ljudje so morali začeti plačevati povišane provizije za transakcije in se soočati z norimi čakalnimi dobami. Ti dejavniki so sčasoma privedli do propada sredstva, zaradi česar je Bitcoin strmoglavil s cenovne točke od nekaj manj kot 20.000 dolarjev na nekaj več kot 3.400 dolarjev v roku samo 16 mesecev. Če to ni bilo dovolj, so tudi organizacije ICO strmo upadle stopnje priljubljenosti – metoda zbiranja sredstev je v nekaj letih v bistvu izginila z obraza tega planeta.

Smisel učenja teh ključnih dogodkov je razumeti dolgoročne trende, povezane z BTC, in kako lahko nekatere dejavnike uporabimo za vzvod v tem rastočem tržnem sektorju.

Mehanika vsega

Pomembno je razumeti, da je treba na nestanovitnost in druge takšne dogodke, povezane z Bitcoinom, gledati kot na posredne vplive in ne kot na ključne značilnosti valute. Za nadaljnjo razlago te teme lahko vidimo, da velika večina vseh rednih medijev o resničnih mehanizmih, ki določajo vrednost BTC, govori zelo redko..

V bistvu stvari lahko na BTC mislimo kot na neposrednega dobrotnika modela ponudbe / povpraševanja – temeljno ekonomsko načelo, ki jasno navaja, da je vrednost blaga neposredno povezana z dvema osnovnima lastnostma:

 • Količina blaga, ki obstaja v obtoku.
 • Povpraševanje po tej blagu

Ko je torej povpraševanje po določenem sredstvu večje od njegove tržne ponudbe, začne njegova cena naraščati. Nasprotno pa, ko je ponudba večja od obstoječega povpraševanja, začne cena sredstva padati. Za namene vizualizacije lahko upoštevamo naslednji primer.

Recimo, da naj bi se proizvodnja jabolk čez noč zmanjšala za več kot 50%, kar bi močno vplivalo na ceno sadja – tj. Vrednost enega samega jabolka bi se precej povečala. Ne samo to, ker se bo cena jabolk še naprej povečevala, število ljudi, ki si lahko privoščijo sadje, bo še naprej upadalo. To isto analogijo lahko uporabimo tudi v primeru Bitcoina.

Ponudba in povpraševanje: Bitcoin

Kot smo že omenili v prejšnjem oddelku, se omenjeni okvir ponudbe in povpraševanja uporablja skoraj v vseh sedanjih storitvenih sektorjih. Toda v primeru Bitcoina moramo razumeti, da gre za dve različni valuti – tj. BTC proti USD. Za nadaljnjo podrobnost o tej zadevi lahko vidimo, da imamo na eni strani posameznike, ki poskušajo svoj BTC raztovoriti v zameno za ameriške dolarje, na drugi strani pa ljudi, ki poskušajo pridobiti prvovrstni kriptokovanec s svojimi USD. Tudi znesek dolarja, pri katerem se kupci in prodajalci strinjajo, da bodo olajšali njihove posle, kadar koli določi ceno Bitcoina.

Vse to v bistvu pomeni, da je “obseg prodajnih naročil glede na nakupna naročila” tisto, kar pomaga vsak dan povečevati vrednost BTC. Torej, če je obseg prodaje večji, bo prišlo do povečanja ponudbe – kar pa bo povzročilo znižanje cen, če bo povpraševanje ostalo nespremenjeno. Podobno naraščajoče število nakupnih naročil (medtem ko prodajna naročila ostajajo nespremenjena) povzroči dvig cene BTC.

Zato mora posameznik, da bo natančno napovedal prihodnjo vrednost BTC, poznati vse različne dejavnike, ki vplivajo na razmerje med ponudbo in povpraševanjem vodilnega kripto sredstva – naloga, ki je v resničnem življenju skoraj nemogoča. Še vedno pa je veliko gonilnikov, ki jih lahko vlagatelji nenehno spremljajo, da bi jasneje razumeli verigo ponudbe / povpraševanja BTC.

Kaj spodbuja povpraševanje po Bitcoinu na današnjem trgu?

Nekateri ključni dejavniki, ki določajo povpraševanje po BTC in drugih altcoinih na trgu, vključujejo:

 • Cena komplementarnega blaga, kot so fiat valute, plemenite kovine in digitalne valute.
 • Kupna moč (kot tudi povprečni dohodek) potrošnikov, ki delujejo znotraj določenega tržnega segmenta.
 • Subjektivna pričakovanja ljudi, ki želijo kupiti Bitcoin – kar določajo špekulacije okoli prihodnosti Bitcoina.
 • Prilagodljivost dobave dobavne verige – tj. Kako hitro se lahko razmerje ponudbe BTC spremeni.
 • Uporabnost in potrebe valute na trgu.

Splošno pravilo je, da imajo krivulje povpraševanja negativni naklon, kar pomeni, da bolj ko bo določena dobavljena cena, manj povpraševanja bo po sebi imela. Prav tako lahko opazimo, da je v večini primerov korelacija med količino in ceno obratna.

Nazadnje, finančna sredstva, pri katerih je funkcija povpraševanja pozitivna, se imenujejo blago Giffen. Medtem ko bi naključni bralci BTC lahko uvrstili med te dobrine – predvsem zato, ker se lahko povpraševanje po BTC-ju poveča, ko se cena sredstva poveča (kot je bilo razvidno med tržnim rastom leta 2017), je dejstvo, in dejansko razpoložljiva ponudba sta skupaj dve različni stvari.

Pomanjkanje

Kot smo že omenili, je celotna ponudba žetonov Bitcoin (kadar koli) stvar javnega znanja – kar v bistvu pomeni, da lahko vsakdo dostopa do ekosistema BTC in vidi, koliko žetonov je v obtoku. Ne samo to, na splošno lahko obstaja le 21 milijonov kovancev, zaradi česar ima Bitcoin nepozabno pomanjkanje.

 • Medtem ko imajo vlade po vsem svetu moč, da povečajo svojo oskrbo s finančnimi sredstvi (kot in ko se jim zdi primerno), pri Bitcoinu tega ni mogoče storiti.
 • Skupno število žetonov je vnaprej določeno v protokolu Bitcoin, zato v prihodnosti ni možnosti, da bi se ta številka spremenila.
 • Skupno število novih kovancev, ki se dodajo v dobavno verigo BTC, lahko vsakdo natančno napove.
 • Razlog, zakaj je cena Bitcoina tako nestanovitna, je, da njene ponudbe ni mogoče prilagoditi glede na tržno povpraševanje – kot rezultat tega se spremembe v povpraševanju kažejo kot razlike v ceni.

Dobava BTC: kako vpliva na ceno valute

Ko govorimo o razpoložljivi zalogi Bitcoina, se sklicujemo na količino BTC, ki so jo ljudje pripravljeni razkladiti za vsako ceno. Tako je treba tukaj jasno ločiti med razpoložljivo in obtočno ponudbo valute – pri čemer se slednja v osnovi nanaša na znesek BTC, ki je že izkopan, vendar ni na voljo za komercialni nakup..

Z matematičnega vidika lahko celotno situacijo razumemo tako, da pogledamo naslednjo enačbo:

Razpoložljiva oskrba = krožna oskrba – BTC, ki so zadržani ali izgubljeni

Skratka, glavni dejavniki, ki vplivajo na ceno Bitcoina, so, da je količina kupljenih in prodanih – torej če obseg prodaje preseže obseg nakupa na določeni ceni, bo vrednost BTC verjetno padla. V istem smislu, če obseg nakupa valute preseže obseg prodaje, se bo vrednost povečala.

Špekulativna in notranja vrednost: Kaj je tukaj povezava?

Notranja vrednost sredstva je v bistvu njegova resnična finančna vrednost (kot jo pripiše trg). Določa ga več dejavnikov, kot so proizvodni stroški, uporabnost in funkcije na trgu ter pomanjkanje. Na primer, pri fiatu je njihova vrednost neposredno povezana z družbenimi pogodbami, ki jih imajo. Vendar v primeru BTC valuta ni povezana z nobeno vladno entiteto, zato se zdi, da mnogi ljudje vedno znova zastavljajo isto vprašanje: “Ali ima Bitcoin kakršno koli resnično, notranjo vrednost kot valuto?”.

Da ima katera koli valuta lastno vrednost, moramo oceniti, ali izpolnjuje naslednje tri funkcije:

 • Ali služi kot legitimno sredstvo izmenjave?
 • Ali se lahko uporablja kot hranilec vrednosti?
 • Ali se valuta lahko uporablja kot merska enota?

Glede na te informacije poskusimo preveriti, ali Bitcoin ustreza zgoraj omenjenemu merilu:

 • Bitcoin kot sredstvo za izmenjavo: Glede na stanje trenutno po vsem svetu veliko trgovcev / trgovcev sprejema plačila / plačila v obliki Bitcoinov in drugih podobnih kriptovalut. In čeprav je vidik razširljivosti BTC še vedno malo vprašljiv, si več razvijalcev prizadeva ustvariti rešitve, ki bodo pomagale odpraviti to težavo. Na primer, podpisi Schnoor so zasnovani tako, da omogočajo, da se več transakcij združi in obdela v en tx – s tem pa se omogoči učinkovitejša izmenjava vrednosti.
 • Bitcoin kot dolgoročni SOV: Veliko ljudi ponavadi poudarja nestanovitnost BTC-jev kot glavno odvračilno točko, ko gre za njegovo uporabo kot hranilca vrednosti. Ker pa premier alt-activ uporablja decentraliziran okvir, ki ga nihče ne nadzoruje, je privlačna možnost za vse, ki želijo svoje bogastvo prenesti na mednarodni ravni.
 • Bitcoin kot merska enota: Da bo sredstvo služilo kot merska enota, mora biti stabilno. To je edina lastnost, ki je BTC ne izpolnjuje v celoti.

Poleg tega se moč finančnega blaga še naprej povečuje, ko se število ljudi, ki uporabljajo sredstvo, poveča. V isti sapi se moč SOV dvigne, ko čedalje več ljudi začne zaupati temu blagu. Nazadnje, tako kot pri vsaki novi valuti, so ljudje, ki najprej vstopijo na trg, običajno tisti, ki lahko zberejo največji znesek dobička. Tako za ljudi, ki verjamejo, da je Bitcoin v prihodnjih nekaj letih namenjen velikim stvarem, ne bi bila slaba poteza, če bi nekaj svojih prihrankov vložili v prvo ponudbo kripto.

Zdaj, ko smo ponovno obiskali potovanje po spominskem pasu na vseh zgodovinskih točkah pogovorov o bitkoinih, se pogovorimo o največjem prihodnjem katalizatorju, ki bo Bitcoin-u pomagal doseči najvišje vrednosti.

Kako Bitcoin Halving deluje

Maj 2020 je predvideni časovni okvir, da se nagrade za rudarjenje bitcoinov razdelijo na polovico. Oglejmo si, kako deluje bitcoin in pojavi BTC prepolovitve.

Bitcoin rudarstvo se kmalu prepolovi, evo, zakaj je to pomembno

Zdi se, da se najboljše prireditve dogajajo vsaka štiri leta. Samo v športni svet moramo pogledati, da dobimo nekaj o tem. Svetovno prvenstvo poteka vsaka štiri leta, enako kot olimpijske igre.

Za blockchain svet, za katerim stoji Bitcoin – njegovi podporniki se morajo nečesa veseliti – kar je prepolovitev nagrad za rudarje. To se ne bo zgodilo prvič; blokovne nagrade so se prvič amortizirale konec leta 2012, ko so padle s 50 na 25 in nato ponovno na 12,5 Bitcoina v letu 2016. Tretji dogodek za prepolovitev bo približno 20. maja 2020.

V tem dogodku se bodo nagrade blokov ponovno prepolovile z 12,5 na 6,25 BTC.

Treba je še ugotoviti, ali je šlo za naključje ali za premišljeno izbiro zasnove, toda zadnja dva cenovna cikla sta bila usmerjena v prepolovitev blokovskih nagrad. Da bi bolje razumeli, kaj imamo za nas, je pomembno, da se ozremo nazaj na zadnji dve polovici in kakšen vpliv sta imela oba na meritve ponudbe, povpraševanja in cene Bitcoinov.

Cilj tega je oblikovati bolj empirično razlago vrste cenovnih ciklov, ki smo jih prej videli pri cenovnih ciklih. Cilj je neizogiben namen vlagateljem, ki jih zanima, kaj se bo dogajalo v bližnji prihodnosti, ponuditi nekaj vpogleda.

Najprej: prva polovica leta 2012 in pridruženi prodajni cikel

Zakaj torej dobi vzdevek „maloprodajni cikel“? To je predvsem zato, ker je bil Bitcoin v tem času še vedno na resničnem robu investicijskega trga in je s prevzemom tehnologov in malih vlagateljev uspel pridobiti prve centimetre oprijema. Na začetku tega cikla je celotno gospodarstvo, za katerim stoji Bitcoin, ostalo v zavesti katerega koli vlagatelja razmeroma majhno: in komaj tistega, ki bi ga imeli za naložbeno priložnost.

Poleg tega, preden se je začelo prvo prepolovitev v tem cenovnem ciklu, se je prejšnji cikel končal s skupno ceno padca Bitcoinov za več kot 90 odstotkov: strmoglavi z 31 dolarjev na le 2 – vse v prostoru 5 mesecev v letu 2011.

Na srečo se je cena Bitcoina novembra istega leta uspela vrniti na pravo pot do prve polovice novembra 2012 in je v letu 2013 še naprej občutno naraščala in dosegla rekordnih več kot 1.200 USD.

Če si ogledamo nekatere metrike svečnikov od leta 2012 do novembra 2013 – lahko vidimo precej impresiven simetričen vzorec uspešnosti Bitcoinov.

Eden od razlogov, da vidimo ta sicer impresiven porast cen, je zahvaljujoč razpolovitvi, ki se je zgodila tik pred tem – ko je Bitcoin narasel do 13 dolarjev tik pred razpolovitvijo, nato pa je začel dosegati presenetljive najvišje vrednosti 1200 USD.

Da bi to postavili v perspektivo, se je vrsta apreciacije, ki jo je Bitcoin preživel od konca leta 2011 do 2013, podobno povečanju 350 do 400-krat, odvisno od cene in likvidnosti, ki jo gledate. Množenje te vrednosti je prišlo pretežno po razpolovitvi, kot vidimo.

Medtem ko je bilo to prijetno presenečenje za vlagatelje in tehnologe, ki so se na novo opredelili za premoženje. Reliju je sledila precej strma recesija, ki je trajala več kot 14 mesecev. To je pomenilo, da je osnovna cena Bitcoina padla za več kot 80 odstotkov, preden je dosegla močno spodnjo podporo pri 200 dolarjih. Od takrat se je cena Bitcoina v naslednjih 10 mesecih uspela utrditi okoli 200-300.

Venture Cycle: druga polovica Bitcoina

Tu Bitcoin postane veliko bolj zanimiv za svet, ki ga je prej zavrnil v zadnjem ciklu. Zato bi ga morali označiti kot cikel tveganega kapitala, predvsem zato, ker je skupaj sodelovalo več podjetij tveganega kapitala. s hedge skladom dobil prvi pogled na prvi meteorski cikel, v katerem je užival Bitcoin.

To je povzročilo, da so resnično kupili koncept digitaliziranega / decentraliziranega denarja, ki ga je Bitcoin zagovarjal. To pomeni, da so v tem ciklu na trg začeli vstopati veliko bolj špekulativni vlagatelji.

Poleg teh posameznih vlagateljev je bilo ustanovljenih in začelo poslovati tudi lepo število hedge skladov, povezanih s kripto; in čeprav bi lepo število teh uspelo v tem ciklusu, jih veliko ne bi moglo preživeti nesreče, ki je sledila kmalu zatem. Tudi ob nesreči jih je bilo več kot 150, ki so nadaljevale vsaj v naslednji cikel.

V tem ciklu je Bitcoin uspel znatno narasti od začetka novembra 2015, ko se je začel drugi prepolovljeni cenovni cikel. V tem obdobju osmih mesecev se je ta rally nadaljeval precej pred julijem 2016, ko bo prišlo do prepolovitve.

Isti cikel in val so se nadaljevali 24 mesecev, kar je podobno prejšnjemu ciklu, dokler ni Bitcoin decembra 2017 dosegel rekordnih rekordnih 19.992 ameriških dolarjev (vir cene: Coinbase)

Levji delež tega priznanja, tudi z relijem pred julijem 2016, je prišel po dogodku prepolovitve. Pred tem je Bitcoin uspel doseči le 650 dolarjev, preden je uspel parabolično doseči 19.000 dolarjev in več.

Ponovno se je vrednotenje Bitcoina povečalo le trikrat, preden je prišlo do prepolovitve, večina pa po.

Kot mnogi od nas že vemo, je temu meteorskemu vzponu hitro hitro sledila enoletna recesija za Bitcoin. Cena je strmoglavila za več kot 80 odstotkov, preden je dosegla močno nižjo podporo v višini 3000 USD. V naslednjih štirih mesecih se je cena Bitcoina konsolidirala v razponu od 3000 do 4000 dolarjev.

Institucionalni cikel: tretja polovica

Cena Bitcoinov je uspela pogumno nadaljevati trgovanje navzgor in aprila 2019 dosegla zgornjo podporo 5000 USD, od takrat pa je presegla 9 000 USD in dosegla vrh 10 000 USD, kar lahko skoraj opišemo kot začetek povsem novega cikla prepolovitve.

Ena od stvari, zaradi katerih je ta (najnovejši) cikel tako edinstven, je odnos, ki ga ima z institucionalnimi vlagatelji v primerjavi s prejšnjimi. V predhodnih investicijskih ciklih do njih ni sodelovalo niti eno večje ime. Nekateri veliki primeri tega dramatičnega premika prihajajo iz podjetij, kot je Fidelity, ki bo v prihodnosti izšla z lastno rešitvijo za kripto trgovanje.

JP Morgan in njegov izvršni direktor Jamie Dimon sta bila prav tako izpostavljena precej zanimivemu “o obrazu” glede možnosti sodelovanja s kriptovalutami. Dimon sam se je prepričal, da nihče ni bil prepričan o njegovem stališču glede Bitcoina v letih 2017-18, kar je večkrat označil za prevaro. Od takrat je JP Morgan začel izvajati teste lastne kriptografije, znane kot JPM Coin

Facebook, Google in Twitter, ki so tudi v letih 2017/18 prepovedali oglaševanje kriptovalut, so naredili pivote zase. Nič več kot Facebook, ki načrtuje (in se bori) s svojo lastno stabilno rešitvijo – Libra – v povezavi z znatnim številom institucij, ki pihajo po svetu.

Medtem ko rešitve, ki sta jih ponudila JPM in Libra, ne podpirajo neposredno Bitcoina. Predstavljajo spremembo pregovornih vetrov za naložbe v kriptovalute, ki so bile prej nekaj let pred tem na robu naložbenega roba.

S tem novim naborom institucionalnih vlagateljev in regulatorjev prihaja do vse večje stopnje dvoma, ko gre za široko paleto projektov, kripto in podjetij, ki iščejo naložbe. Ti isti vlagatelji si verjetno vzamejo čas, da razmislijo, ali bi morali podpirati / vlagati v decentralizirano ali razdeljeno valuto, kot je Bitcoin, ali nadzor valute predložiti večjim korporacijam in finančnim institucijam.

Rudniški cikli prepolovitve: oblika razpolovitvenih ciklov

Tu je nekaj glavnih ugotovitev, ki smo jih uspeli videti iz prejšnjih ciklov.

Prva polovica: (28. november 2012)

Cenovni rally: Povečalo se je štirikrat, preden se je razpolovilo, preden se je vrednost povečala za 350–400X

Trajanje relija: 12-mesečni rally pred razpolovitvijo in povečane ocene 12 mesecev po (24 mesecih)

Zavrnitev po reliju: – Da, Bitcoin se je znižal za 0,83-krat nad svojo vrednostjo, preden se je približno 10 mesecev kasneje kopičil na približno 200-300 dolarjev.

Druga polovica: (9. julij 2016)

Price Rally: Bitcoin se je pred razpolovitvijo uspel trikrat povečati. Po tem se je vrednost Bitcoina povečala za več kot 90-krat.

Trajanje relija: Apreciacija se je začela približno 9 mesecev pred razpolovitvijo. Ko se je prepolovitev zgodila, se je apreciacija še 16 mesecev povišala.

Zavrnitev po reliju: – Da, Bitcoin je padel v obdobju 12 mesecev in se spustil 0,84-krat nad svojo vrednostjo, preden se je konsolidiral na močnem območju okoli 3 do 4000 dolarjev; več kot 10-kratnik prejšnjega praga kopičenja / spodnje podpore.

Tretja polovica: (Predvidoma okoli 20. maja 2020)

Medtem ko določena količina tega še vedno teoretizira, trenutno v 13 mesecih opazujemo impresiven rally; uspelo potisniti nad prejšnje spodnje opore 3-4.000, doseči zgornje opore skoraj 10.000 USD.

Obstaja nekaj precej zanimivih številk in ponavljajočih se vzorcev iz ciklov razpolovitve, ki smo jih videli do zdaj. Toda eno vprašanje ostaja najbolj odprto med vsemi. In zato se je velika večina shoda zgodila po tem, ko je prepolovitev potekala, kot prej?

Ti dogodki niso spontani; so dobro znani in jih člani skupnosti Bitcoin globoko upoštevajo. Posledično trgi hitro predvidijo, kakšen vpliv bo imel na ponudbo in povpraševanje. Toda s tem bi mislili, da bi se Bitcoin in z njim povezani trgi lahko konsolidirali že dolgo pred razpolovitvijo; zaradi česar je njegov vpliv veliko bolj utišan.

Eden bolj očitnih odgovorov na zgoraj omenjena vprašanja pa bi bil ta, da bi vlagatelji z zmanjšanjem nagrad videli to kot kritičen čas nakupa. Če bi Bitcoin v ekosistem vbrizgali z manjšo hitrostjo, bi to lahko povzročilo reakcionarni nakup? Ampak splača se malo bolj poglobiti v to.

Dobava in prihodki rudarjev

Cena katerega koli sredstva, ne glede na to, na katerem trgu se nahaja, bo čez nekaj časa vedno neizogibno uravnotežila ponudbo in povpraševanje. Kot prej in na kratko obravnavano, je ena glavnih razlag, zakaj se razpolovitev Bitcoina sčasoma poveča, dejstvo, da je usmerjen na ponudbo in je odvisen od dejavnosti rudarjev.

Ti rudarji igrajo pomembno vlogo zaradi soglasnega sistema Proof of Work, na katerega je odvisen Bitcoin; potrditev transakcij znotraj omrežja. Po uspešno potrjenih transakcijah so ti rudarji za svoja prizadevanja nagrajeni z novimi kovanimi Bitcoini.

To jih dejansko naredi obrobnih dobaviteljev, ki pogosto zadržijo ali prodajo na novo kovani Bitcoin, ki so ga zaslužili, in ga dejansko dodajo celotni krožni ponudbi. Z vsako razpolovitvijo se količina novih Bitcoinov, ki jih rudarji prispevajo k celotnemu gospodarstvu, zmanjša. Posledično bodo uporabniki znotraj skupnosti zanjo zahtevali višjo ceno.

To je enaka logika trgovanja kot celote; če obstaja manjši bazen Bitcoinov, bodo kupci odšteli še več denarja.

Ena od drugih komponent, ki pride v enačbo ponudbe, o kateri ni veliko razprav. Ti isti rudarji dejansko zagotavljajo dve vrsti prihodkov – novi bitcoin, ki ga “rudarijo”, skupaj s pristojbinami za morebitne transakcije, ki jih potrdijo.

O slednjem je pravzaprav bolj zanimivo razpravljati – še posebej glede na dejstvo, da ko bodo vseh 21 milijonov Bitcoinov izkopani in dodani v obtok, bodo transakcijske provizije edini vir prihodka za te rudarje.

Medtem ko te provizije za transakcije izvirajo iz enakovrednih transakcij v obstoječi ponudbi BTC, v perspektivi rudarjev kot vira prihodka res ni razlike. Rudarji bodo prav tako verjetno prodali kakršen koli Bitcoin, ki ga pridobijo, da bi pokrili stroške, ki jih ustvarijo skozi čas, na primer osebje (če so dovolj veliki), elektriko, strojno opremo itd..

Ena od enačb, ki lahko pripomore k bistvu mejne ponudbe, je verjetno naslednja:

Mejna ponudba = prihodek rudarja = izkopani Bitcoin + provizije za transakcije

Dnevna količina pridobljenega bitcoina

Pred prvim dogodkom prepolovitve je bilo dnevno minirano več kot 7.500 Bitcoinov, ki so jih dnevno kopali in dodajali k celotni krožni zalogi. Ko se je zgodila prva prepolovitev, se je ta v istem času zmanjšala na približno 4.000. Z letom 2016 se je ta isti dnevni znesek zmanjšal na 1900–2000. Z naslednjim razpolovitvijo se bo to zmanjšalo na približno 1.000 Bitcoinov na dan.

Če gledamo enako v ameriških dolarjih in vidimo zelo različen vzorec in sliko. Ko se je zgodilo prvo prepolovitev, je cena Bitcoina znašala približno 13 dolarjev, dnevna ponudba pa se je zmanjšala na 4.000 BTC. V dolarjih je to pomenilo zmanjšanje ponudbe v vrednosti 52.000 USD.

Ko se je zgodilo drugo prepolovitev, je bila cena Bitcoinov 650 dolarjev, ko se je to zgodilo. To pomeni, da se je ponudba zmanjšala za več kot 2000 BTC (1,3 milijona dolarjev).

Torej hipotetično, če cena Bitcoina ostane razmeroma statična do začetka naslednje prepolovitve, kar pomeni, da se giblje okoli 10.000 USD. Po takšni ceni zmanjšanje dnevne ponudbe doseže 1000 BTC, kar znaša 10 milijonov dolarjev

S tovrstnimi številkami je to zmanjšana ponudba s ceno približno 300 milijonov dolarjev. V obdobju enega leta je to več kot 3,6 milijarde dolarjev.

Zmanjšanje likvidnosti Bitcoinov s prepolovitvijo

Ta splošni padec mejne ponudbe vpliva na osnovno likvidnost. Kako pa se dejansko lotite merjenja? Najboljši način je stopnja inflacije za Bitcoin, ki na novo vključeno ponudbo neposredno primerja s skupno ponudbo v obtoku, vendar še vedno ne ponuja pomembne metrike.

To je predvsem zato, ker velik del ponudbe Bitcoinov tehnično ni likviden – v denarnicah imajo vlagatelji več mesecev, celo let.

Ena od drugih vrst meritev, ki bi jo lahko uporabili, je primerjava zmanjšane likvidnosti zaradi katerega koli od teh razpolovitev z dnevno vrednostjo trgovanja na borzi. Na žalost obseg trgovanja, o katerem poročajo borze kriptovalut, običajno niha, odvisno od borze, ki jo uporabljate kot referenčno točko. To pomeni, da sami po sebi niso zanesljivi.

Ena od študij, ki jo je Bitwise zagotovila ameriški komisiji za vrednostne papirje in borze, je pokazala, da bi bilo treba neverjetnih 95 odstotkov obsega trgovanja na borzah do neke mere obravnavati kot sumljive.

Glede na meritve CoinMarketCap dnevno na kripto borzah poteka več kot 2 milijona Bitcoin-povezanih poslov na kripto borzah. S trenutnimi stopnjami nagrajevanja blokov, ki jih uživajo rudarji, je enako 2.000 BTC, ki se vsak dan dodajo tekoči zalogi Bitcoinov. Če to upoštevamo v daljšem časovnem obdobju – to je 60.000 novih Bitcoinov, ki mesečno vstopijo v dobavo tekočin, in vsako leto skoraj tri četrt milijona.

To tudi pomeni, da ima trg vse zmožnosti, da v svojo letno zalogo tekočine absorbira več kot 2,75 milijona BTC. Z razpolovitvijo teh blokovnih nagrad v prihodnjem letu in zmanjšanjem te krožne oskrbe na 1.000 BTC na dan bi to oskrbo zmanjšalo na 2.365 milijonov. To je približno 13-odstotno zmanjšanje letne oskrbe s tekočino.

Če pa upoštevamo poročila, da je 95 odstotkov prijavljenega obsega trgovanja sumljivih, bi bil ta dejanski obseg veliko bližje 100.000. In z naslednjim razpolovitvijo bi to letno oskrbo z 830.000 zmanjšalo na približno 465.000; kar pomeni letno zmanjšanje zaloge tekočine za 44 odstotkov.

Transakcijske provizije in njihov vpliv na mejno ponudbo

Pojdimo na pogovor o drugem elementu prihodkov rudarjev. Od leta 2015 je Bitcoin-ova spremljajoča mreža odgovorna za dnevno obdelavo več kot 100.000 transakcij. Omrežje je decembra decembra 2017 doseglo rekordnih približno 500.000 transakcij, obseg transakcij pa se je po doseženem vrhuncu znatno zmanjšal, preden se je v letih 2018 in 2019 še enkrat vztrajno povečeval..

Če omejimo 12-mesečno obdobje med letoma 2017 in 2018, ko so provizije za transakcije eksplodirale v istem času, osnovni grafikon kaže, da so dnevne provizije za transakcije na srečo ostale pod 200 BTC. V letu 2019 so bile dnevne provizije za transakcije v povprečju približno 70 Bitcoinov.

Lahko teoretiziramo, da transakcijske provizije predstavljajo tudi precej močno povezavo v primerjavi s ceno bitcoina, kadar koli se ta zbere – te transakcijske provizije (merjene v BTC izrazih) so se uspele povečati s ceno Bitcoin.

Če primerjamo količino Bitcoina, izkopanega skupaj s provizijami za transakcije, nam omogoča boljše razumevanje prihodkov rudarjev, skupaj z dnevno mejno ponudbo, ki jo uvajajo v skupnost.

Vsak nov bitcoin, ki je izkopan, je bil v preteklosti glavni vir prihodka rudarjev. Tudi zdaj so provizije za transakcije, ki izhajajo iz povprečnega obsega transakcij 70 BTC na dan, še vedno virtualni majhen krompir v primerjavi z 2.000 novimi Bitcoini, ki jih dnevno kopajo.

Po drugi strani pa, ko začnemo opažati trend naraščanja števila transakcij in se nagrade blokov še naprej prepolovljajo, le nekaj let ločuje čas, ko bodo rudarji te provizije za transakcije začeli razmišljati kot o svojem glavnem viru prihodkov..

Cena, ponudba in povpraševanje

Uspeli smo že v veliki meri poseči po področju oskrbe. Zdaj bomo nadaljevali in storili enako s povpraševanjem.

Bitcoin, kot je splošno znan kot, je najbolj priljubljena ponovitev digitalne, decentralizirane denarne mreže. Za razliko od katere koli druge vrste družabnih omrežij, ki poslujejo s posrednimi viri dohodka (najpogostejši med njimi oglaševanje) – Bitcoin dejansko ima neposreden odnos s svojimi rudarji.

Število uporabnikov v Bitcoin omrežju je mogoče enostavno izračunati s pogledom na skupno število aktiviranih (ki se je s hitrostjo vratu povečalo na več kot 40 milijonov), samo v tem delu leta 2019 pa dodajo dodatnih 8 milijonov uporabnikov. Omrežje je močno eksplodiralo, odkar je bilo prvič predstavljeno.

Po zakonu Metcalfe – vrednost omrežja je dejansko sorazmerna kvadratu njegovih vozlišč.

Glede na dejstvo, da je ponudba teh kovancev omejena, je zelo enostavno videti, da bo cena Bitcoina še naprej rasla z relativnostjo do rasti celotnega omrežja..

Kakršno koli sredstvo, ki ima stabilno ceno, jasno dokazuje, da ima uporabnost kot sredstvo menjave in še več. Toda z naraščajočo ceno redkega sredstva vidimo povečanje zanimanja vlagateljev v njem kot hranilnik vrednosti. In prav zaradi tega povpraševanje po njem eksplodira.

Od takrat je bilo več dokazov o vplivu povpraševanja na ceno, pri čemer so korelacije vidne na korelativni način s povečanjem aktivnosti veriženja blokov. Transakcijske dejavnosti na Bitcoinu se vedno spreminjajo in tečejo v povezavi s ceno.

Omeniti velja, da preučujemo število transakcij in ne osnovno dolarsko vrednost teh istih transakcij.

2020 Povzetek razlage prepolovitve rudarjenja Bitcoinov 2020

Torej, nadaljujmo in uporabimo dokaze, ki smo jih zbrali do zdaj, da oblikujemo nekakšno razlago za te vrste cenovnih ciklov.

Glede na naraščajočo pripoved o Bitcoinu, saj je nekakšno digitalno zlato dobivalo vse večji zagon, je povpraševanje po Bitcoinu presenetljivo naraslo. To je razvidno iz vedno večjega števila digitalnih in fizičnih denarnic, transakcij, iskanj in širše medijske pokritosti..

Glede na nekatere razpolovitve, ki smo jih videli pri skupnosti Bitcoin, so bili ti cikli v naslednjih fazah.

 • Pred razpolovitvijo – Dogodek prepolovitve povzroči razumljivo zmanjšanje zaloge tekočine Bitcoin (to je še vedno težko izmeriti, ker so podatki o trgovanju na splošno nezanesljivi). Cena bitcoinov se v pričakovanju prepolovitve konča na trajnem rallyju.
 • Po razpolovitvi – To povišanje cene Bitcoina privablja vse večje povpraševanje vlagateljev vseh vrst, vključno z investitorji, institucionalnimi kupci, hedge skladi itd. To povečano povpraševanje presega pričakovanja, saj cena še naprej narašča po prepolovitvi. To povečanje povpraševanja izhaja iz naraščajoče cene, ki je bila v prejšnjih ciklih močno podcenjena.
 • Cenovni mehurček – To zvišanje cen spodbuja širši strah pred pogrešanjem (FOMO) med kupci in privlači večje število špekulacij med vlagatelji. Okoli vrednosti se naredi mehurček, ko dosežejo rekordne vrednosti. Te špekulativne cene presegajo prag med stabilno in nevzdržno, mehurček pa neizogibno poči.
 • Nesreča – Ta zrušitev cen povzroči ustrezno zmanjšanje povpraševanja po naložbah, prav tako pa so naraščajoče cene povzročile ustrezno povečanje povpraševanja, pri čemer je več vlagateljev zapustilo bazen.
 • Nova baza – Bitcoin uspe najti stabilno cenovno točko, utrditi in najti ravnovesje po ceni te mejne ponudbe. Nato tvori povsem novo osnovo, ki je sicer višja od prejšnje osnove cikla.
 • In nazaj na prvo stopnjo

Tu je treba še pojasniti, da je tovrstna logika odvisna od očitnega povpraševanja, ki ga Bitcoin pričara kot nekakšno digitalno zlato v mislih vlagateljev, pa tudi od njegovega že znanega položaja kot prvega kripto sredstva.

Ena od točk kontrasta, ki jo je treba upoštevati, je funkcija Litecoina, ki je derivat trdega vila Bitcoina. Njegovo lastno razpolovitev je zelo zanimivo opazovati, saj nima na splošno močne pripovedi in povpraševanja, zlasti v primerjavi z Bitcoini. Kot rezultat tega cikli Litecoins niso sledili enakemu vzorcu.

Trgi so zelo vročinski, nestanovitni, a hkrati zelo inteligentne stvari – učijo se in se razvijajo – s tema dvema cikloma obstajajo subtilne razlike med njima. Naslednji cikel prepolovitve bo zanimiv za opazovanje.

Tekoča revolucija Bitcoina

Denar je že od začetka časa sredstvo za izmenjavo predmetov in blaga za standardiziran znesek, v katerem se dogovorita dva ali več posameznikov. In v zadnjih dveh desetletjih bi se realnost digitalnega e-trgovanja lahko začela postopno spreminjati in nadgrajevati v nov obstoj virtualnega poslovanja. Z enim samim belim papirjem, enim delom programske opreme in svetom – Bitcoin je v samo enem desetletju spremenil igro in bo še naprej spreminjal denarni standard. Programabilni denar je naslednji val v boju za prihodnost financ.

Ta iznajdljiv priročnik o Bitcoinu je bil ustvarjen za lažje obvladovanje kriptoloških začetkov bitcoinov. Od učenja, kaj je bitcoin, in njegove ekonomsko cenjene kriptoassetne narave, do nasvetov o nakupu bitcoinov do tega, kako deluje cena bitcoinov, je bil cilj, če bi tu podali pristno vodilo užitka v sijanju bitcoinov, ki ni neopazen. Spoznavanje zgodovinskega časovnega razporeda cen bitcoinov in napovedovanje sestavljenih katalizatorjev rasti bitcoinov so bile češnje na vrhu, saj je težko in težko razumeti kakršne koli napovedi cen bitcoinov, vendar je pojav kriptovalut med nami in svet spremlja načine, kako Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map