Kateri je najcenejši način za nakup Bitcoinov?

Če želite vedeti, kateri je najcenejši način za nakup Bitcoina, potem ste na pravem mestu. Ko se je trg leta 2020 in v začetku leta 2021 razširil na nove vrhunce vseh časov, več vlagateljev poskuša izpostaviti Bitcoin (BTC). 

Cilj pa je vstop na čim cenejši način. Zdi se, da se BTC vsaj zdaj težko vrne na prejšnje ravni blizu 4.000 USD. Zato bi lahko bilo zelo koristno vedeti, kateri je najcenejši način za nakup Bitcoina.

Ni platforme, ki bi vam ponujala Bitcoin po nižji ceni kot druge. Trg ponavadi prodaja BTC po ceni, ki je določena glede na ponudbo in povpraševanje. Kljub temu obstaja nekaj načinov za dostop do cenejših Bitcoinov. To bi bilo v veliki meri odvisno od vaše regije in od povpraševanja in ponudbe v vaši državi.

Kar je najcenejši način za nakup Bitcoinov?

Bitcoin in kriptovalute je mogoče pridobiti s široko paleto platform. Te platforme so znane kot borze kriptovalut. Te borze uporabnikom ponujajo možnost, da v nekaj preprostih korakih kupijo Bitcoin.

Kot morda že veste, ima Bitcoin svetovni trg. Kriptovalute so se razširile po vsem svetu in ne v določenih državah. Zato obstajajo različne platforme v različnih regijah.

Če boste pozorno pozorni, se bo cena Bitcoina v vsaki od teh držav razlikovala. Razlog za to je zelo preprost. Vsaka država ima drugačno realnost glede ponudbe in povpraševanja BTC.

Na nekaterih lokacijah, na primer v Južni Afriki, Nigeriji, Argentini ali Zimbabveju, se lahko s ceno Bitcoina trguje z visoko ceno. To je zato, ker je povpraševanje po bitcoinih v teh državah večje. Če ste na eni od teh lokacij, je najcenejši način za nakup Bitcoinov s kreditno kartico uporaba tujih platform.

Kljub temu borze kriptovalut zaračunavajo provizije za vsako trgovanje na svoji platformi. Vsekakor bi morali razumeti, katere platforme imajo najnižje provizije za trgovanje. Poleg tega je dobra ideja tudi primerjava med njimi in njihovo BTC ceno ob nakupu.

Nakup Bitcoin z bančnim nakazilom

Bančna nakazila so običajno najcenejši načini za financiranje vašega menjalnega računa in nakup Bitcoinov. To velja tudi za druge kriptovalute. Na kateri koli največji borzi bi morali imeti odprt račun za kriptovalute. Nato boste morali nakazati sredstva tako, da svoj bančni račun povežete s spletnim mestom.

To lahko storite v nekaj preprostih korakih. Prenos lahko traja le nekaj dni ali celo nekaj ur, odvisno od izbranega načina prenosa. Ko imate na svoji platformi sredstva v lokalni valuti, boste lahko izbrali trgovalni par in pridobili Bitcoin.

Upoštevajte, da lahko bančno nakazilo vključuje nekatere provizije. Zato morate natančno analizirati in razumeti, katere so skrite pristojbine. Nato je treba to metodo primerjati z drugimi, da razumemo, kateri je najcenejši način za nakup Bitcoinov.

Nekatere platforme, ki podpirajo bančna nakazila, vključujejo Coinbase, Binance ter druge lokalne in manjše platforme. Vse bo odvisno od spletnih mest, ki jih uporabljate, in storitev, ki jih najbolj potrebujete.

Najcenejši način za nakup Bitcoin s kreditno kartico

Ko razmišljate o najcenejšem načinu nakupa Bitcoinov, morate upoštevati različne provizije, zaradi katerih bi bil nakup dražji. Če iščete najcenejši način za nakup Bitcoina s kreditno kartico, morate vedeti, da ima provizija.

Čeprav se bo provizija spreminjala glede na pristojnost, začnete z višjo ceno. Zato je najcenejši način za nakup Bitcoinov s kreditno kartico iskanje platforme, ki ponuja splošno nižjo ceno digitalnega sredstva.

Uporabimo jasen primer. Če imate možnost nakupa Bitcoina z uporabo dveh platform (A in B), morate analizirati provizijo za obdelavo nakupa s kreditno kartico. Poleg tega boste morali vedeti tudi ceno BTC na vsaki od teh platform.

Če je provizija za obdelavo nakupa s kreditno kartico enaka, bi morali biti pozorni le na ceno BTC. To je enostavno narediti. Stvari pa bi se zapletle, če bi bile provizije na eni od platform višje.

Če so provizije in cena BTC najvišji na eni platformi v primerjavi z drugo, potem kupujte tam, kjer je ceneje. To je jasna strategija, ki bi jo morali izvajati, če iščete najcenejši način za nakup bitcoinov s kreditno kartico.

Alternativni načini za nakup poceni bitcoinov

Najcenejši način za nakup uporabnikov Bitcoin Reddit, o katerem govorijo, je čakanje na ponudbe za menjavo. Borze kriptovalut so platforme, ki želijo privabiti veliko število uporabnikov. Zato uporabnikom včasih ponujajo popuste.

Nekateri od teh popustov so lahko za provizije, ki jih zaračunajo za nekatera nakazila. Na primer, morda boste lahko položili sredstva z bančnim nakazilom brez plačila provizije. To bi pocenilo nakup Bitcoina. Za nakup poceni Bitcoinov morate vedno iskati te možnosti, ki jih ponujajo borze.

Enako se lahko zgodi s provizijami, ki jih zaračunajo za nakup kreditnih in debetnih kartic. Želijo pozdraviti nove uporabnike in običajno popustijo. Uporabite jih v svojo korist. Če vidite to priložnost, jo vsekakor uporabite.

Izogibajte se platformam, ki vam ponujajo neposredne nakupe s kreditnimi ali debetnimi karticami. Uporabnikom, ki želijo dostopati do njih, običajno zaračunajo velike provizije. Čeprav so zelo preproste in enostavne za uporabo, so tudi provizije višje.

Če iščete najcenejši način za nakup Bitcoina, potem to morda ni najboljša možnost. Kljub temu, če ste oseba, ki želi imeti takojšen dostop do BTC, je to lahko odlična možnost. Nekatere od teh platform med drugim vključujejo Changelly, Coinbase ali Paxful.

Nakup poceni bitcoinov prek bankomatov

Bitcoin bankomati morda ni najcenejši način za nakup Bitcoinov. Dejansko so to ponavadi drage platforme. To ne pomeni, da je Bitcoin dražji na bankomatih BTC. So pa lahko eden najboljših načinov za dostop do trga kriptovalut z gotovino.

Oranžni Bitcoin bankomat z bitcoin logotipom, morda ne najcenejši način za nakup bitcoinov

Če se pri menjavi kriptovalut ne počutite udobno, je lahko rešitev uporaba BTM-jev. To so fizični stroji, ki so videti kot tradicionalni bankomati. Nahajajo se lahko na različnih krajih po vsem svetu. Na splošno se nahajajo v nakupovalnih središčih, nakupovalnih središčih in prenatrpanih ulicah.

Čeprav to ni najcenejši način za nakup Bitcoina, vam bo zagotovo zelo koristen dostop do njega. Platforme običajno kupijo od 3% do 12% za nakup BTC. So pa tudi zelo dober in enostaven način za pridobitev gotovine. Nekateri od teh BTM podpirajo dvige gotovine. Kljub temu da niso najcenejši način za nakup Bitcoinov, so vsekakor lahko zelo koristni.

Možnosti PayPal, Revolut in Robinhood

Drug način za nakup Bitcoina je z uporabo PayPal, Revolut ali Robinhood. Glede na regijo, v kateri se nahajate, bi imeli na voljo eno ali več teh možnosti. PayPal je pred kratkim dodal podporo nakupom kriptovalut. Z plačilom majhne pristojbine lahko dobite dostop do BTC.

Vemo pa, da je PayPal običajno zaračunaval višje cene za svoje storitve. Zato bi morali razumeti, katere provizije zaračunavajo za nakazila.

logotip paypal z belim ozadjem

Revolut in Robinhood delujeta na različne načine. Te platforme so lahko najboljše, če želite kupiti majhno število kriptovalut. Nekateri njihovi prenosi nimajo provizij. Revolut zaračuna nekatere provizije, ko uporabnik na brezplačnem računu obdela več kot 3 nakupe na mesec.

Pri premium računih je vse drugače. Tam plačujete mesečno naročnino, vendar imate manj omejitev za trgovanje z bitcoini in drugimi kriptovalutami. V tem primeru morate razumeti, ali je cena BTC na tej platformi cenejša od običajnih borz.

Robinhood namesto tega uporabnikom ponuja brezplačno trgovanje. Da, ni vam treba plačati provizije vsakič, ko sklenete posel. Kljub temu velja, da ta platforma uporablja poslovni model, ki uporabnikom ne more ponuditi najboljše cene Bitcoinov.

Preverite, ali je cena bitcoinov na tej platformi cenejša kot pri drugih tekmecih. To je prva stvar, ki jo morate storiti, če želite najti najcenejši način za nakup Bitcoina na trgu.

Kaj je arbitražno trgovanje?

Ker zdaj veste, na kaj morate biti pozorni, da najdete najcenejši način za nakup Bitcoina, lahko preidemo na Arbitrage trading. Arbitražno trgovanje je strategija trgovanja, ki vam omogoča ustvarjanje dobička z razlikami v cenah Bitcoinov.

Če ugotovite, da je Bitcoin cenejši na eni platformi, lahko kupite BTC in ga prodate na platformi, kjer je cena višja. Z razliko v ceni Bitcoina bi lahko ustvarili dobiček.

Poglejmo si jasen primer. Na platformi se Bitcoin trguje po 10.000 USD. Na platformi B pa veste, da ima BTC ceno 10.500 USD. To je 500 USD razlike na BTC. Preprosto lahko kupite BTC na platformi A in jih prodate na platformi B za 500 USD več. To ima nekaj tveganj, vendar to počne veliko uporabnikov.

Ne samo, da morate biti pozorni na BTC, ampak tudi na druge kriptovalute, ki bi jih lahko hitreje prenašali med platformami.

Dobiček po iskanju najcenejšega načina za nakup Bitcoinov

Kot zdaj veste, kateri je najcenejši način za nakup Bitcoina in kaj je arbitražno trgovanje, lahko z njim začnemo dobivati. Vendar morate upoštevati, da obstaja nekaj tveganj.

Če opravljate arbitražno trgovanje, boste v bistvu kupili poceni BTC (ali katero koli drugo kripto) in ga prodali po višji ceni na drugi platformi. Obdelava lahko traja nekaj ur. Poleg tega morate upoštevati marsikaj.

Bitcoin s črnim ozadjem

Najprej morate preveriti ceno na obeh straneh. Na ta način boste razumeli, ali obstaja možnost arbitraže. Poleg tega morate razumeti, ali je razlika v ceni obeh strani vredna tveganja.

Tretjič, razumeti boste morali, ali bodo povezani stroški manjši od razlike v ceni med spletnimi mesti. Ne pozabite, da imajo borze provizije za trgovanje med 0,1% in 1% na trgovanje. Nekatere druge platforme bodo imele tudi provizije za dvig sredstev. K temu boste morali dodati še provizije BTC ali kriptovalute za prenos sredstev.

Končno boste morali z druge platforme še enkrat premakniti sredstva na svoj račun. Celoten postopek je lahko nekako dolgočasen, vendar je v nekaterih primerih vreden denarja. Omeniti velja tudi, da bi nestanovitnost cen lahko vplivala na ceno sredstva, ki ga arbitrirate.

Če je med prenosom med platformo A in platformo B Bitcoin na obeh platformah padel na 9.500 USD. Potem bi bila arbitražna trgovina že pod vašim ciljem. Poleg tega boste morali plačati še stroške prenosa in dodatne stroške. To je glavno tveganje, s katerim se soočate pri arbitražnem trgovanju.

Zadnje besede o najcenejšem načinu za nakup Bitcoinov

Bitcoin lahko kupite na različne načine. Večino smo že prešli. Ni jasnega odgovora, kateri najcenejši način je kupiti Bitcoin s kreditno kartico (ali brez nje). To boste morali raziskati glede na tržne razmere.

Obstajajo pa platforme, kjer je cena Bitcoinov cenejša. K temu dodajte, da obstaja možnost najti platformo z nižjimi provizijami za obdelavo nakazila. V tem primeru boste lahko dobili dostop do najcenejših Bitcoinov na trgu ali vsaj v svoji regiji.

Videli smo tudi, kako imajo nekatere države višjo ceno Bitcoina ali kriptovalut. To je povezano z gospodarskimi razmerami v vsaki od držav. Poleg tega sta ponudba in povpraševanje v nekaterih regijah neuravnotežena, kar ponuja odlično priložnost za arbitražno trgovanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map