Popoln vodnik za Bitcoin Mempool

Če ste že nekaj časa na trgu kriptovalut, ste morda že slišali za Bitcoin mempool. To je očitno pomemben del Bitcoina (BTC), ki bi vam pomagal razumeti, kako deluje omrežje.

V tem priročniku bomo z vami delili vse informacije, ki jih potrebujete o Bitcoin mempoolu. Ne samo to, dobili boste podatke o tem, kako jih analizirati, kje iskati in marsikaj drugega. Če ste analitik kriptovalut ali samo navdušenec, bo to za vas pomembno orodje.

Kaj je Bitcoin Mempool?

To je osnovno vprašanje, ki si ga postavljamo vsi: “kaj je Bitcoin mempool?“. Odgovor je en in je zelo preprost: Bitcoin mempool prikazuje informacije o vseh transakcijah, ki čakajo na potrditev v Bitcoin omrežju.

Te transakcije so v teku in jih je treba čim prej vključiti v naslednji blok Bitcoin. Večja kot je velikost memorije Bitcoin, večje je število transakcij, ki še niso bile potrjene.

Bitpool mempool lahko analiziramo s široko paleto meritev. Najpomembnejši so naslednji:

  • Nepotrjeno število transakcij (to uporablja Mempool Bitcoin)
  • Naknada za transakcijo v teku (provizije, ki se prejmejo rudarjem)
  • Velikost Mempoola (kako velik je zaostanek bitcoinov mempoola)

Te informacije o Bitcoin mempoolu so zagotovo ogromne in so lahko v veliko pomoč. Preobremenjenost omrežja lahko razumemo ob določenih urah. To je nato mogoče povezati z drugimi dejavniki, ki se dogajajo v Bitcoinu in v njegovem omrežju. Spodaj si lahko ogledate grafikon Bitcoin mempool.

Grafikon Bitcoin mempool

Ko pošljemo transakcijo z uporabo Bitcoina, jo morajo rudarji obdelati. Rudarji so tisti uporabniki, ki so odgovorni za potrditev transakcij BTC. Z uporabo specializiranih strojnih naprav lahko rudarji obdelajo transakcije in jih dodajo v blok.

Vsak Bitcoin blok se obdeluje vsakih 10 minut in je velik 1 MB. To omogoča obdelavo več kot 500 transakcij na blok v povprečju. Omejitev BTC transakcij na sekundo je trenutno med 2 in 7. To pomeni, da bi lahko bloki podpirali kar 4.200 transakcij.

Rudarji so nagrajeni za obdelavo teh transakcij. Rudarji so na dva načina nagrajeni:

  • Provizije za transakcije
  • Blokirajte nagrade

Trenutno večina nagrad, ki jih prejmejo rudarji, prihaja iz blokovskih nagrad. Provizije za transakcije so še vedno zelo majhne, ​​da bi jih rudarji šteli za pomemben vir dohodka. Vsak blok bo rudarje nagradil s 6,25 BTC. Rudarji ne bi mogli delovati brez blokovskih nagrad. Namesto tega rudarji Ethereum (ETH) včasih prejmejo več denarja od transakcij kot od blokovnih nagrad.

V naslednjih razdelkih bomo z vami delili informacije o tem, kako deluje Bitcoin mempool. Poleg tega boste izvedeli, kako določiti prednost transakcij in kje v živo preveriti Bitcoin mempool.

Kako deluje Bitcoin Mempool?

Bitcoin mempool deluje na zelo preprost način. Poroča nam le o številu transakcij v Bitcoin omrežju, ki so še v teku. V čakanju pomeni, da še vedno čakajo na odobritev rudarjev.

Rudarji bodo seveda nekaterim transakcijam dali prednost pred drugimi. Toda kako se lahko odločijo, katerim transakcijam bi morali dati prednost? To je odvisno od provizije na transakcijo. To je razvidno iz čakajočih provizij za transakcije v spodnjem grafikonu.

Bitcoin Mempool pristojbine

Ta slika prikazuje provizije, ki še vedno čakajo na omrežje BTC. Če bi se rudarji odločili za prednostno obravnavo transakcij, bi to zagotovo storili s tistimi, ki imajo najvišje provizije. To je na grafikonih predstavljeno z rdečo barvo.

Medtem ko večina transakcij plača pristojbino za prenos med 0 in 10 satošijev na bajt (modra barva), le majhen del transakcij plača več kot 140 satošijev na bajt. Kljub temu v drugem grafikonu vidimo, da večina nagrad za provizije rudarjem izhaja iz najmanjšega števila transakcij.

Na splošno so Bitcoin transakcije velike 250 bajtov. To pomeni, da tisti, ki plačajo vsaj 140 satošijev na bajt, po trenutnih cenah plačajo več kot 6,78 dolarja na prenos. To je enako 35.000 Satošijev (0.00035 BTC). Čeprav se to zdi velika cena, je Bitcoin najvarnejše blockchain omrežje na svetu.

Ti prenosi so povezani z velikimi uporabniki, ki morda pošljejo nekaj tisoč dolarjev. Bitcoin je brez dovoljenja, decentraliziran in varen. Zaradi tega so uporabniki pripravljeni plačati večje vsote denarja, da bi dobili sredstva v transakciji. Uporaba tradicionalnih finančnih rešitev uporabnikom ne bi prinesla enakih koristi kot Bitcoin. Prav tako je treba poudariti, da ne glede na velikost transakcije bo pristojbine izbral pošiljatelj. Seveda je vsekakor pomembno dati prednost velikim transakcijam. To pomeni, da če pošiljate velike količine BTC, morate plačati višje pristojbine. Tako boste zagotovili, da bodo sredstva v najkrajšem možnem času prispela v denarnico prejemnika.

Rudarji bodo zagotovo dali prednost transferjem, ki jim zagotavljajo največji znesek pristojbin. Tako bodo najprej potisnjene rdeče transakcije, modre in zelene transakcije pa bodo morale čakati dlje.

Kje je Bitcoin Mempool?

Bitcoin mempool hrani transakcije, ki še niso bile obdelane. To omogoča, da analitiki in uporabniki Bitcoin omrežja uporabljajo dragocene informacije. Vse transakcije, ki so prikazane v mempoolu, še niso vključene v blok.

Vozlišča Bitcoin omrežja bodo preverjala veljavnost transakcij. Če so vsi podatki, ki jih zagotavljajo ti prenosi, pravilni, bodo dodani v mempool.

Omeniti velja, da univerzalnega bazena ni. Kaj to pomeni? To pomeni, da bo vsako vozlišče prejemalo transakcije ob različnem času. Zato bodo obdelovali tiste z najvišjimi honorarji.

Uporabniki lahko dostopajo do mempoina Bitcoin prek različnih spletnih mest, ki zagotavljajo informacije o njem. Blockchain.com deli zelo zanimive podatke o Mempoolu. Preverite lahko več meritev, povezanih z njim. To vključuje število transakcij Mempool, rast velikosti mempola, velikost mempoola (v bajtih) in številne druge.

Druga spletna stran, ki bo ponujala dragocene informacije o Mempoolu, je jochen-hoenicke.de. To spletno mesto je zelo preprosto, vendar hkrati vsebuje vse informacije, ki jih je treba o njem deliti. Našli boste vse podatke, potrebne za analizo bitcoin mempoola.

To spletno mesto bo z vami delilo tudi Bitcoin mempool v živo. Vsi podatki bodo tam dani v skupno rabo in prikazani. Izberete lahko tudi časovno obdobje, v katerem si želite ogledati podatke. Dodaten način za pridobivanje Bitcoin mempoola v živo je zagon lastnega vozlišča. Več informacij o tem bomo delili v naslednjih razdelkih.

Kaj je Mempool Priority?

Kot smo že omenili, lahko vsak Bitcoinov blok obdela omejeno količino prenosov. Ko število prenosov preseže število transakcij, ki jih lahko obravnava blok, potem zaostanek bitcoin mempoola raste.

Ko zaostanek Bitcoin mempola naraste, rudarji začnejo nakazila dati prednost z najvišjimi provizijami. Višja kot je provizija, hitreje bo vaš prenos obdelan. Nižja kot je pristojbina, ki jo plačate, dlje časa bo treba nakazilo obdelati.

Prednost bodo imeli tisti uporabniki, ki plačujejo višje pristojbine. Leta 2017 so pristojbine na transakcijo BTC presegle 50 USD. Takrat je bilo prenosov v Bitcoin omrežju toliko, da so bili obdelani samo tisti z najvišjimi provizijami.

Provizije za Bitcoin transakcije

Grafikon, ki smo ga delili zgoraj, nam lahko ponudi dragocene informacije o zaostanku v bitcoin mempolu. Ko so pristojbine višje, bi morali pomisliti, da rudarji težko dobijo prednost. To pomeni, da na mempoolu bitcoinov narašča zaostanek.

Na tem grafikonu Bitcoin mempool vidimo, kako obstajajo štiri glavna obdobja zastojev v omrežju. Prvi konici predstavljajo širitev bitkoinškega trga bikov v letu 2017. Tretji trk je povezan z bikovskim obdobjem sredi leta 2019. Najnovejše povečanje zaostanka v bitcoin mempolu je zdaj povezano z nedavnim doseganjem cen BTC. Kot lahko vidite, obstaja tudi povezava med pristojbinami za Bitcoin in zaostankom v bitcoin mempolu.

Bitcoin Mempool

Velikost bitcoina mempoola ponavadi narašča, ko je trg bikov. Ko se Bitcoin in kriptovalute dvignejo višje, trgovci, vlagatelji in uporabniki na drobno izvajajo transakcije. Namesto tega, ko je trg v trendu medveda, je manj zanimanja za BTC in predelavo prenosov. Tako naj bi bila velikost memorije bitcoinov manjša.

Najboljše, kar morate storiti med izvajanjem prenosov BTC, je analizirati zaostanek v bitcoin mempolu. To bi nam pomagalo razumeti, ali bi morali plačevati višje takse kot običajno ali ne. Razmisliti moramo tudi o tem, katera prednostna naloga imamo za svoj prenos. Če želimo, da se sredstva dostavijo v naslednjem bloku, bi morali plačati večjo pristojbino.

Če nam ni vseeno, koliko časa bo potreben za potrditev transakcije, lahko preprosto plačamo manjšo pristojbino. Običajno je plačilo običajne pristojbine za prenos, ki ga imajo rudarji prednost. Kljub temu nam bo Bitcoin mempool zelo koristen, da bomo razumeli, kateri zaostanek transakcij v omrežju je.

Kako preveriti Bitcoin Mempool?

Bitcoin mempool lahko preverite na različne načine. Lahko preprosto obiščete spletna mesta, ki smo vam jih že dali v skupno rabo: jochen-hoenicke.de in Blockchain.com. Namesto tega, če želite izvedeti več informacij o mempoolu, lahko zaženete svoje vozlišče in dobite posodobljene informacije o Bitcoin omrežju.

Bitcoin vozlišča so udeleženci Bitcoin omrežja, ki prenašajo informacije o transakcijah. Polna Bitcoin vozlišča poskrbijo, da je Bitcoin omrežje varno in preverjajo transakcije in bloke. Če zaženete svoje Bitcoin vozlišče, lahko dobite posodobljene informacije o Bitcoin mempoolu.

Bitcoin vozlišče morda ne bo tako enostavno za uporabnike, ki nimajo potrebne opreme. Poleg tega uporabniki potrebujejo tudi nekaj tehničnega znanja, da lahko obvladajo Bitcoin vozlišče. Uporaba Bitcoin vozlišča za preverjanje Bitcoin mempola bo najboljša možnost. Imeli boste zanesljive informacije in se ne zanašali na druge.

Vendar kripto trg uporabnikom ponuja tudi dragocene informacije. Blockchain.com in Jochen-Hoenicke delujeta že nekaj let. Podatki, ki jih posredujejo, so običajno zelo natančni in jih uporabljajo analitiki z vsega sveta. To bo najboljše čakanje glede porabe časa in uporabnosti za preverjanje Bitcoin mempoola.

Medtem ko imata ti dve strani nekaj podatkov o poročanju o zaostankih, bi uporaba vozlišča Bitcoin omogočila dostop do Bitcoina mempoola v živo. Če vozlišče že izvajate, lahko te podatke začnete preverjati sami. Na trgu kriptovalut je vse navadno povezano z zmanjšanjem zaupanja. “Ne zaupajte, preverite.”

Bitcoin Mempool Zaključek

Namen tega vodnika je z vami deliti, kaj je Bitcoin mempool, kako deluje in še več. Izvedeli ste, kje je bitcoin mempool, kar je mempool prednostna naloga in še marsikaj drugega.

Bitcoin mempool vam bo ponudil dragocene informacije o trenutnem stanju omrežja Bitcoin. Z uporabniki deli podatke o uporabi in pristojbinah. Podatke lahko ekstrapoliramo z drugimi kazalniki, da razumemo obdobja, v katerih se obdela veliko število prenosov. Poleg tega lahko dobite podatke o provizijah za BTC in razumete, kako prednostno določiti nakazila.

Zdaj lahko tudi veste, kako preveriti Mempool, kako dostopati do njega in kako si ogledati široko paleto grafikonov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map