Tokenizirano zlato ob zagonu najde podporo prek SALT in NEXO

Tokenizirano zlato, imenovano “Pax Gold”

Pretekli teden je prinesel začetek PAX zlato. Ta nova ponudba deluje kot stabilen kovanec, podprt s fizičnim zlatom. Izdelek je ustvaril in lansiral PAXOS – priljubljeni ustvarjalec različnih stabilcoinov, ki je bil sprejet v svetu blockchaina.

Večina udeležencev v industriji verjame, da so dragocena sredstva, ki trpijo zaradi nelikvidnosti, popolni kandidati za tokenizacijo prek verige blokov. Zlato se popolnoma ujema s to kategorizacijo – PAX si želi, da bi izkoristil velike začetnice.

PAX Gold je žeton na osnovi ERC-20, pri čemer vsak predstavlja eno fino trojno unčo zlata. To privezovanje zlata omogoča, da žetoni posnemajo trge zlata. Prav tako imetnikom omogoča posredno vlaganje v plemenite kovine, čeprav na učinkovitejši način, saj so žetoni bolj likvidni in ne zahtevajo plačila za skladiščenje.

Obrestni računi in zavarovanja

Po zagonu je bilo takoj sprejeto podjetje PAX Gold, saj je več podjetij spregovorilo in na različne načine nakazalo svojo prihodnjo podporo za sredstvo. Natančneje, dve platformi za posojanje na osnovi verige blokov – NEXO in SOL – pospešiti. Prva bo ponujala varčevalne račune, ki prinašajo obresti in jih financira PAX Gold, druga pa bo olajšala kriptoposojila, ki PAX Gold uporabljajo kot zavarovanje.

Ta vključitev PAX Gold v več platform, na primer tisti, ki jih ponujata SALT in NEXO, kaže na svetlo prihodnost stabilcoinov..

Ne glede na to, ali se uporablja kot zavarovanje ali sredstvo za pridobivanje sredstev na obrestovalnem računu, sprejemanje stabilcoinov v industriji še naprej raste. Udeleženci v industriji so prepoznali svojo sposobnost delovanja kot vklopi / izklopi v kripto in zdaj si prizadevajo to podpreti.

Komentar

V zadnjem tednu so si predstavniki družb Paxos, SALT in NEXO vzeli čas in komentirali svojo uporabo PAX Gold. Sledi nekaj, kar je imel vsak o tej zadevi.

Izjavil je Charles Cascarilla, izvršni direktor podjetja Paxos,

»V digitalnem in svetovnem finančnem sistemu je lastništvo fizičnega zlata okorna, zastarela naložba; ni enostavno trgovati, deliti, premikati ali izkoristiti drugih naložb. Medtem ko je zlato trgovati z izvedenimi finančnimi instrumenti zlata – ETF-ji, terminskimi pogodbami in nedodeljenim zlatom – so to sintetične predstavitve, ki niso pravno lastništvo fizičnega zlata, in imajo omejen dostop. Zlato, kupljeno v neakreditiranih prodajnih mestih, ni samo drago, temveč tudi tvegano, saj kakovost in poreklo zlata ni preverjena … PAX Gold rešuje te temeljne izzive. Z njim je enostavno trgovati kot z ETF-ji ali bitcoini, je izjemno mobilno in deljivo, imetnikom pa daje tudi lastništvo nad najkakovostnejšim zlatom na svetu. Nikoli ni bilo lažje imeti zlata v lasti ali trgovati z njim in navdušeni smo, da omogočimo tako institucijam kot posamezniku dostop do zlata na hitrejši in cenejši način. Z dajanjem zlata na verigo blokov demokratiziramo dostop do zlata. “

Izjavila je Jenny Shaver, direktorica za sol,

»Plemenite kovine so idealne za tokenizacijo. Na primer, zlato ima dobro uveljavljeno institucionalno fizično skrbništvo in široko bazo vlagateljev, ki poznajo razred premoženja … Zlato se tradicionalno ščiti pred obratno povezanimi sredstvi, kot so delnice in fiat valuta, zato imetnikom digitalnih žetonov zagotavlja poznane možnosti diverzifikacije premoženja. S tem, ko ponujamo PAX Gold kot najnovejšo zavarovalno vrsto, dodajamo vrednost za naše stranke, tako da kombiniramo prednosti vlaganja zlata in enostaven dostop do sredstev prek posojanja s kripto-podporo. “

 

Nexo

NEXO s sedežem v Londonu v Angliji je družba za posojila v blockchainu, ki je bila ustanovljena leta 2017. Zlasti svojim strankam omogoča dostop do takojšnjih posojil / kreditnih linij, ki jih podpirajo kripto-sredstva. Operacije so se razširile, da so vključevale obrestovalne varčevalne račune.

Sol

Podjetje s sedežem v Denverju v Koloradu je bilo ustanovljeno leta 2016 in je specializirano za posojila s kripto-podporo. V času od njihove ustanovitve je SALT uspel razširiti storitve v različne države, vključno z, vendar ne omejeno na, naslednjim:

  • Združeno kraljestvo
  • Združene države
  • Brazilija
  • Švica
  • Nova Zelandija

V drugih novicah

NEXO ni prvo podjetje, ki ponuja obrestovalne račune, financirane s stabilnim kovancem. Čeprav so morda prvi, ki uporabljajo PAX Gold, drugi, kot je BlockFi, že ponujajo podobne izdelke. Pred kratkim smo si na kratko ogledali nekatere različne stabilne ponudbe na trgu in kako imajo vlogo v platformi BlockFi.

Stablecoins – Ali so navidezni ali trendovski

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map