5 najboljših spletnih mest za množično financiranje z lastniškim kapitalom – mnenje

Crowdfunding obstaja že od leta 2008 z uvedbo programa indiegogo, ki mu je sledil Kickstarter, ki se je začel leta 2009.

Zgodnja spletna mesta za množično financiranje so uporabnikom ponujala brezplačne ugodnosti in blago v zameno za financiranje njihovega podjetja. Večina teh zagonskih podjetij je po nekaj mesecih propadla, nekateri pa so bili v veliki meri uspešni. Ena najbolj opaznih zgodb o uspehu so slušalke za navidezno resničnost Oculus, ki na Kickstarterju zbral več kot 2,4 milijona dolarjev v kampanji, ki je pritegnila pozornost tudi Marka Zuckerberga. Kmalu zatem Oculus je Facebook kupil za 3 milijarde dolarjev. To je bila monumentalna pridobitev za zagonska podjetja z odlično vizijo in nič dobička.

Na žalost, medtem ko se je pridobitev Oculusa na Facebooku za ekipo Oculus spreminjala življenje, zgodnji podporniki projekta na Kickstarterju niso prejeli ničesar, saj ni bil ponujen lastniški kapital za prvotno podporo tega projekta.

Leta 2012 je bil sprejet zakon o zaposlitvi, ki je odprl vrata spletnim mestom za množično financiranje, ki ponujajo lastniški kapital za zgodnje vlagatelje. Zdaj imajo vlagatelji z vsega sveta priložnost podpirati novoustanovljena podjetja, ki so premajhna za dostop do tradicionalnih tveganih virov.

Ta lastniška spletna mesta za množično financiranje imajo pomemben namen, saj so neposredno odgovorna za negovanje podjetnikov, hkrati pa ponujajo naložbene možnosti vlagateljem, ki nimajo sedeža v Silicijevi dolini..

Spodaj je po mojem mnenju 5 najboljših spletnih mest za množično financiranje. Kot omejitev odgovornosti sem lastnik lastniškega kapitala v treh od spodaj navedenih podjetij (WeFunder, Microventures, StartEngine).

# 1 – SeedInvest

SeedInvest se loči tako, da se osredotoča na samo izbrane start-upove v prihajajočih panogah. Če želite vlagati v prihodnost tehnologije, je to ena izmed najboljših možnosti. Pogosto predstavljene panoge vključujejo:

  • Povečana resničnost
  • 3D tiskanje
  • Umetna inteligenca
  • Robotika
  • Vesoljske tehnologije

Pomagali so več kot 150 podjetjem pri zbiranju kapitala, ekipa pa je odlična pri filtriranju večine podjetij, ki se prijavijo, in vlagateljem ponudila kuriran seznam svetovnih podjetij, v katera lahko vlagajo.

# 2 – Mikropotopi

To spletno mesto se razlikuje od ostalega seznama, saj ponuja dva različna cilja in je namenjeno samo pooblaščenim vlagateljem.

Glavni poudarek je na podjetjih s pozno etapo. Nekatera predstavljena podjetja v pozni fazi vključujejo:

  • SpaceX
  • LYft
  • Pinterest
  • Iskreno podjetje
  • Robin Hood

To ponuja najlažjo možno pot za vlaganje v fenomenalna podjetja v pozni fazi, ki so pogosto le nekaj let oddaljena od IPO. Najmanjša naložba je pogosto v razponu od 5000 do 50000 dolarjev, minimalna pa je odvisna od ravni obresti in podjetja.

Ponujajo tudi priložnosti za naložbe v podjetja z zgodnjo fazo z minimalnimi naložbami v razponu od 3000 do 5000 dolarjev. Ta podjetja se pogosto ukvarjajo s Fintechom, robotiko, 3D tiskanjem itd. Kakovost teh podjetij v zgodnji fazi je visoka in je tudi izbrana.


# 3 – WeFunder

Odgovorni so bili za pomoč pri pisanju zakona o zaposlitvi in ​​so eno najstarejših podjetij v prostoru za množično financiranje. Na tej spletni strani je bilo nekaj ogromnih zgodb o uspehu.

Aprila 2013 je Zenefits zbral 9 milijonov ameriških dolarjev, le dve leti kasneje maja 2015 pa dodatnih 500 milijonov dolarjev in ocenjenih na 4,5 milijarde dolarjev. To pomeni, da če bi vložili 10000 USD, bi v 2 letih prejeli super donos v višini 500.000 USD.

WeFunder je izšel iz programa pospeševalnika Y Combinator, ki je najbolj znan in uspešen program pospeševalnika na svetu. Nekatere zgodbe o uspehu od tu vključujejo AirBNB, DropBox, Stripe, coinbase itd.

Razlog za to je, da se podjetja Y Combinator medsebojno podpirajo v velikanskem ekosistemu. Številna zagonska podjetja na WeFunderju so diplomanti Y Combinatorja (na primer Zenefits).

# 4 – Finančno

Fundacija Fundable je bila ena najstarejših platform na tem seznamu 22. maja 2012. Od takrat ponujajo dostop do pomembnega seznama podjetij v vsaki panogi, ki si jih lahko zamislite. Videl sem vse, od polj sončne energije do revolucionarne 3D natisnjene protetike.

Fundable je spletno mesto za množično financiranje, ki ponuja široko ponudbo podjetij, med katerimi lahko izbirate.

# 5 – StartEngine

Več kot 90 milijonov je zbralo 265+ podjetij. Pred kratkim so zase celo uspešno zbrali 10 milijonov dolarjev STO.

Čeprav je to odlična platforma, niso tako selektivni kot preostala spletna mesta za množično financiranje z lastniškim kapitalom na tem seznamu, zato morate biti previdnejši in skrbno previdni pri tem, v koga vlagate. Kot rečeno, obstaja nekaj draguljev, najden. Hackernoon je bil pred kratkim uspešno zaključen dvig v višini 1,07 milijona dolarjev. Ugotavljam, da imajo na seznamu preveč podjetij, zaradi česar je pregledovanje seznama nekoliko naporno.

Povzetek:

To je 5 najboljših spletnih mest za množično financiranje, za katere menim, da vlagateljem ponujajo najboljši dostop do naložbenih priložnosti. Vedno morate izvesti ustrezno skrbnost in razumeti, da je naložba v zgodnji fazi velika nevarnost in da boste verjetno izgubili dostop do celotnega kapitala. Prav tako morate pričakovati, da traja od 7 do 10 let, da si donosite katero koli od teh naložb.

Izjava o omejitvi odgovornosti:

Securities.io ni, ni licenciran ali registriran pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo, FINRA ali kateri koli drugi regulator finančnih storitev. Natančneje, Securities.io ni trgovec z borznimi posredniki, registriran v FINRI, in ne ponuja ali prodaja vrednostnih papirjev ali sodeluje v kateri koli drugi dejavnosti posrednika. Nič na tej spletni strani ne predstavlja ponudbe, distribucije, pridobivanja ali trženja katere koli varnosti.

Poleg tega Securities.io ni borza, alternativni sistem trgovanja, depozitni agent ali agent za prenos. Securities.io ne zagotavlja pravnih, računovodskih, davčnih ali regulativnih nasvetov niti ne hrani nobenega denarja, virtualne valute, varnostnega žetona ali drugega digitalnega sredstva za tretjo osebo ali v njenem imenu..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map