Andrew Adcock, izvršni direktor skupine Crowd for Angels – Interview Series

Andrew je izvršni direktor družbe Crowd for Angels, delniške platforme za množično financiranje. Pogosto se udeležuje in govori na prireditvah o množičnem financiranju, alternativnih financah in naložbah. Prej je delal v podjetju NinetyTen, razvijalcu spletnih aplikacij in ponudniku zasebnih socialnih omrežij, katerega stranke so bile Nokia, Channel 4 in Shop Direct

Bili ste eden prvotnih soustanoviteljev množice za angele. Ali se lahko pogovorite o navdihu za začetek tega posla?

Res sem bil eden od ustanovnih moštev pri Crowd for Angels, toda navdih za ustanovitev podjetja je naš direktor Tony de Nazareth, ki je svoja desetletja finančnega znanja združil s pristopom “socialnih medijev”. To naj bi pritegnilo skupnost pri financiranju in podpori podjetja, s čimer bi ustvarili zagovornike blagovnih znamk, ki ne le finančno podpirajo težnje podjetja, temveč tudi postanejo glas in stranka podjetja.

Koliko se vključite v igrišča in pakirate ponudbe, ki jih najdete na Crowd for Angels?

Sodelujem v večini podjetij, ki želijo uvrstiti na seznam Crowd for Angels. V življenju start-upov in podjetij, ki se želijo razširiti, sem resnično navdušen. Vsak ima svojo zgodbo in strast, nad katero sem navdušen. Ko sem zbral sredstva za svoje podjetje in vložil sredstva v številna druga podjetja, upam, da bom dal vpogled v podjetje.

Katere vrste skrbnega pregleda se izvajajo na uvrščenih družbah?

Veliko! Gužva za angele skrbno skrbnost razdeli na 3 ključna področja, najprej izvajamo dejanske preglede, kot so KYC, AML, PEP, kreditne kontrole direktorjev, pregledujemo računovodske izkaze podjetja in preverjamo dejstva, navedena na njihovem igrišču. Drugič, na primer izvajamo tržne preglede, ali je izdelek na voljo in, kot je opisano, ali obstaja naslovljiv trg, ali je vrednotenje smiselno, s kakšnimi pravnimi izzivi se podjetje lahko sooča in ali je etično. Končno preverjanje je zdrava pamet, ki je ne preizkuša le Crowd for Angels, temveč tudi naši Angeli, ki bodo podjetju zastavili lastna vprašanja.

Kateri so nekateri glavni razlogi za zavrnitev podjetij zaradi uvrstitve na platformo?

Vzrokov je lahko več, nekaj pa se nam zdi najpogostejših:

  • Vrednotenje je preprosto previsoko v primerjavi s položajem podjetij
  • Družba ne zagotavlja dokumentacije (poslovni načrt, računovodski izkazi, vpisni dokumenti)
  • Izdelek je prezgodaj ali še ni razvit
  • Režiserji nimajo filma “Koža v igri”

Katere so največje koristi lastniškega množičnega financiranja?

Osebno verjamem, da je največja korist sposobnost ustvarjanja zagovornikov blagovnih znamk, ljudi, ki finančno podpirajo vaše podjetje in postanejo aktivne stranke, privabljanje drugih, da preverijo vašo blagovno znamko, pa naj bo to prek ust ali prek družabnih medijev..

Bi nam lahko povedali zgodbo o uspehu podjetja, ki je zbiralo sredstva na platformi Crowd for Angels?

Eno mojih najljubših je podjetje z imenom CNPPS. Mladi podjetnik, ki je takrat študiral tehniko na univerzi, je ustvaril prepustno rešitev za pločnik, ki je uporabljala reciklirani agregat. Zdaj to morda ne zveni tako fascinantno kot aplikacija, vendar je naš svet pokrit s cestami in pločniki. Njegova raztopina je uporabila 100% recikliran agregat in je bila negativna na ogljik, poleg tega pa je omogočila prehod vode. V sodelovanju s podjetnikom smo lahko zbrali 100.000 funtov za fazo testiranja, ki je zdaj privedla do komercialne pogodbe in nadaljnjega financiranja podjetja..

Zanimiv je bil etični pristop, ki ga je podjetje sprejelo za spremembo stare panoge, vztrajnost, ki jo je podjetnik pokazal, da se nikoli ni odrekel, in da je podjetje resnično mogoče razviti od začetka, vseeno pa iz univerze. Do zdaj se je vrednotenje podjetja v obdobju dveh let povečalo za 4-krat, kar je prineslo solidno donosnost za vpletene Angele.

Crowd for Angels je ena redkih platform za množično financiranje, ki sprejema bitcoin. Koliko vlagateljev uporablja bitcoin in od kod izvira večina teh vlagateljev?

Da, kriptovaluto kot način plačila za naložbe sprejemamo že od začetka leta 2016. Takrat smo to možnost plačila vključili, da smo tujim vlagateljem omogočili, da vlagajo v britanska podjetja brez stroškov in časa, povezanega z mednarodnimi bančnimi nakazili. Sprva smo videli, da so Avstralci, Kitajci in večinoma azijski vlagatelji uporabljali to obliko plačila. Ker pa so bitcoin in druge kriptovalute postajale vse bolj priljubljene, smo opazili rast evropskih vlagateljev, ki uporabljajo kriptovalute. Delno je to posledica dobičkov, ki bi jih lahko izkusili, in verjamem, da ponujajo priročnost kriptos. Zdaj imamo na svoji platformi registriranih več kot 14.000 članov s denarnico za kriptovalute, pri čemer jih je veliko v Evropi.

Pred nekaj leti je izšel žeton ANGEL. Kakšni so primeri uporabe tega žetona?

Žeton ANGEL je bil izdan, da bi znižal stroške pridobivanja uporabnikov za vlagatelje, hkrati pa nagrajeval deležnike za interakcijo z našo platformo. Upamo, da bodo, ko bodo uporabniki komunicirali in delili vsebino v omrežju, recimo investicijo, ki so jo pravkar izvedli v neznanstveno podjetje, nagrajeni z ANGELOM. Množica za angele se je nato zavezala, da bo ANGEL odkupila in sežgala v povezavi s prihodki, ustvarjenimi z našimi igrišči, in tako ustvarila krepostni krog. Upamo, da bodo tudi naši Angeli v prihodnosti lahko uporabili žeton ANGEL kot način plačila za naložbo.

Kako vidite digitalna sredstva in digitalne vrednostne papirje, ki se sčasoma združujejo z množičnim financiranjem?

Crowdfunding uporablja tehnologijo, ki množicam omogoča vlaganje majhnih zneskov v parcele, vendar delnice običajno hrani imetnik, in če jih želite prodati ali dati nekomu drugemu, je težko. Zato integracija digitaliziranega premoženja ne bi smela priti do motenj, ker vlagatelju potencialno omogoči nadzor nad sredstvom in upošteva niz pravil, ki jih ni mogoče kršiti. V utopičnem svetu bi vlagateljem omogočili nakup, posedovanje in trgovanje s premoženjem, ki ga želijo. Z verigo blokov imate koristi od nespremenljive knjige, ki bi beležila te transakcije, kar vam omogoča učinkovitost in preglednost. Verjamem, da smo le nekaj kamnov oddaljeni od nekaterih velikih sprememb.

Ali želite še kaj povedati o množici za angele?

Vedno smo odprti za ideje, pogovor lahko zelo daleč.

Hvala za intervju. Bralci, ki želijo izvedeti več, lahko obiščejo naš seznam podjetij Crowd for Angels ali Spletna stran Gužva za angele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map