“Crowdcube” se bo združil z rivalsko lastniško platformo za množično financiranje “Seedrs”

Crowdcube in Sejalnice, vsaka delniška platforma za množično financiranje s sedežem v Združenem kraljestvu napovedal prihajajoča združitev / prevzem.

Ta podjetja predstavljajo nekatere največje delniške platforme za množično financiranje v Združenem kraljestvu. Od lansiranja sta par pomagala več kot 1500 podjetjem zbrati več kot 2,6 milijarde USD.

Kapitalsko množično financiranje

Čeprav množično financiranje obstaja že kar nekaj časa, je kapitalsko množično financiranje nekoliko novejši koncept.

Kot že ime pove, se množično financiranje nanaša na postopek zbiranja sredstev prek razširjene skupine vlagateljev ali množice – v nasprotju z nekaj izbranimi tveganimi kapitalisti. Tradicionalno pa množično financiranje udeležencev ni nagradilo z ničemer, razen z zgodnjim dostopom do izdelka ali storitve, ki so bili enkrat razviti.

Kapitalsko množično financiranje se običajno šteje za prihodnost množičnega financiranja, saj udeležencem zagotavlja dejanske deleže v podjetjih, ki zbirajo denar – kar ima za posledico veliko bolj privlačno in koristno ponudbo za vlagatelje.

Če želite izvedeti več o delovanju lastniškega množičnega financiranja, si oglejte naš poglobljen pogled na prakso TUKAJ.

Podrobnosti dogovora

V tem konkretnem poslu je treba opozoriti, da bo “združitev strukturirana kot prevzem družbe Crowdcube”. Glede na trenutne ocene vsakega podjetja bo združitev povzročila pričakovano vrednost 140 milijonov USD.

V svoji objavi Crowdcube razčleni strukturiranje delničarjev in navaja, da bodo “obstoječi delničarji in imetniki opcij v lasti 60% združene družbe, obstoječi delničarji Seedrs in imetniki opcij pa bodo imeli v lasti 40% združene družbe”..

Crowdcube ugotavlja, da je združitev napovedana, vendar je pred njeno uradno uvedbo še nekaj korakov. Dokončani naj bi bili v prihodnjih mesecih, dokončanje pa naj bi potekalo konec leta 2020 / v začetku leta 2021. Čeprav so to podrobnosti, ki jih zagotavlja Crowdcube, zaenkrat lahko pride do rahlih sprememb v strukturiranju, ko se črnilo posuši.

Na čelu

Ko gre naprej, mora nekdo prevzeti odgovornost za ta na novo združena podjetja. Kot sedanji izvršni direktor Seedrsa bo Jeff Kelisky to oznako ohranil naprej in naj bi postal prvi izvršni direktor na novo združenega podjetja. Pred združitvijo je Jeff Kelisky že tri leta služboval kot izvršni direktor podjetja Seedrs.

Pričakuje se, da bo Darren Westlake, sedanji izvršni direktor družbe Crowdcube, prešel v novo vlogo izvršnega predsednika.

Globalna širitev

Po objavi te združitve / prevzema so si izvršni direktorji vsakega podjetja vzeli čas in delili svoje misli. Vsak posebej je govoril o svoji nameri za prihodnjo širitev, saj bo združitev / prevzem osnova za globalno prisotnost..

Jeff Kelisky, Izvršni direktor podjetja Seedrs, zvezne države,

“Oba sva pionirja fintecha, ki sta izzvala pokrajino zbiranja kapitala v Evropi in gradila tržnice za naložbe v zasebni kapital. Verjamemo, da morate biti igralec večjega obsega, da boste lahko služili podjetjem in vlagateljem, ki jih podpirajo. Zdaj je pravi čas, da združimo svoje moči, da izpolnimo naše skupno poslanstvo, da dosežemo postopno spremembo v dostopnosti in učinkovitosti vlaganj zasebnih podjetij. To ne bo ustvarilo vrednosti samo za ambiciozna podjetja in njihove vlagatelje, temveč tudi za gospodarstva in skupnosti, ki jim služijo. Ko se zazremo v prihodnost, bomo v dobrem položaju, da nadgradimo svoje skupne prednosti in ustvarimo močan globalni trg zasebnih delniških instrumentov, ki bo globalno preoblikoval ekosistem lastniškega financiranja. “

Darren Westlake, Generalni direktor Crowdcube, države,

»Kapitalsko množično financiranje je na novo opredelilo, koliko ambicioznih podjetij zbira naložbe in sodeluje s svojimi strankami. Današnji dogovor je neverjetno razburljiv mejnik, ki bo koristil podjetjem z visoko rastjo, njihovim vlagateljem, ki verjamejo v njihovo vizijo, in širšemu podjetniškemu ekosistemu, ki jih podpira. Skupaj s podjetjem Seedrs lahko pospešimo načrte za nadaljnjo širitev v Združenem kraljestvu in v tujini, predstavimo inovativne nove izdelke in izboljšamo izkušnjo naših strank. “

Pandemično ponovitev

Zanimivo je, da je kapitalsko množično financiranje v času trajajoče pandemije COVID-19 opazno napredovalo..

Pred kratkim smo si podrobneje ogledali še eno platformo za množično financiranje z lastniškim kapitalom, SeedInvest, in izpostavili ta vzpon v zadnjih mesecih in razloge, zakaj. Čeprav to še zdaleč ni edina platforma, ki beleži izrazito rast, je SeedInvest uspel zabeležiti svoje najboljše četrtletje, obseg naložb in prijave vlagateljev do danes..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map