Howard Marks, izvršni direktor podjetja StartEngine – Interview Series

Howard Marks je soustanovitelj in izvršni direktor podjetja StartEngine. Od začetka je bilo prek platforme StartEngine zaključenih skoraj 150 uspešnih financiranj za zagonska podjetja in druga podjetja.

Dolgo preden so ICO postali standardni jezik, je Howard videl prihodnost ponudb varnostnih žetonov. Na njegovem blog in tudi prek gostujočih člankov kot sodelavec pri Forbesu, Hacker Noon, The Mission in Next Web, je Howard delil svojo vizijo prostora in si prizadeval za načrtovanje poti do likvidnosti.

StartEngine je bil vključen v zelo uspešen tZERO STO, prirejajo letne konference in številni STO zbirajo prek platforme StartEngine.

AT: Imate impresivno ozadje z bogato zgodovino programske opreme in iger na srečo. Kljub temu ste se odločili za zagon programa za pospeševanje, imenovanega StartEngine. Kaj je to navdihnilo?

HM: Zdelo se mi je, da tehnološka skupnost v Los Angelesu potrebuje pospeševalnik, da vlaga v mlada podjetja. Bili smo prvi pospeševalnik, ki smo ga lansirali v Los Angelesu, sledilo je še veliko več. Poslanstvo je bilo pomagati Los Angelesu, da postane tehnološko mesto.

AT: Kako dolgo je trajalo, dokler se StartEngine ni usmeril v lastniško financiranje?

HM: Vložili smo v 60 zagonskih podjetij in večina jih ni mogla zbrati kapitala. To je bil velik problem. Vlagatelje je zanimal le zelo ozek nabor idej in določena vrsta ustanovitelja. Zaradi tega je večina naših naložb propadla. Glede na zgodnjo naravo podjetij je to normalno, kljub temu pa je bil dostop do kapitala za večino njih otežen, zlasti za ustanoviteljice, ki so jih vodile ženske. Leta 2014, dve leti po zagonu pospeševalnika, smo ustvarili platformo za množično financiranje in jo lansirali junija 2015.

AT: Vaša prva stranka v podjetju StartEngine Elio Motors je zbrala impresivnih 16,9 milijona dolarjev. Kako ste nabavili to stranko?

HM: Paula Elio so nam predstavili prek tržnega podjetja, ki je menilo, da bo popolna prva stranka za naše podjetje. Paul je bil odločen, da bo njegova skupnost vlagala, in bili smo navdušeni nad tako zgodnjim uspehom.

AT: Kdaj se je StartEngine odločil ponuditi tudi ICO?

HM: Junija 2017 sem bral o poročilu DAO, ki ga je objavila SEC. To poročilo je razložilo, kako je bil DAO naložba v vrednostne papirje, čeprav je bil pozicioniran kot uporabni žeton. To me je zanimalo, ko sem izvedel več o mednarodnih organizacijah ICO, in našel sem hitro rastoč trg vlagateljev, ki so kriptovalute uporabljali za množična financiranja podjetij. V glavnem sta se razlikovali od našega trga: niso upoštevali zakonov o vrednostnih papirjih in so vlagateljem ponudili veliko likvidacijskih trgov. Odločili smo se, da bomo mednarodnim organizacijam ICO pomagali priti iz sence in z zakonom o zaposlitvi prodali vrednostne papirje po pravilih o vrednostnih papirjih. Prva pomembna ICO, ki smo jo uvedli, je bila tZero februarja 2018.

AT: Bili ste eno prvih podjetij, ki se je od ICO obrnilo k STO. Zakaj ste se usmerili proti STO?

HM: Široka javnost je na mednarodne organizacije ICO gledala kot na naložbe v uporabne žetone. Čeprav je bila večina teh žetonov vrednostnih papirjev, se kot taki niso prodali. Spreminjanje imena v STO je bilo smiselno, ker je bilo jasno, da gre za ponudbe za vrednostne papirje.

AT: Ogromno ljubimo tZERO, kako ste dosegli dvig tZERO na platformi StartEngine?

HM: Ko smo začeli prvi vrh 10. novembra 2017, smo povabili Ralpha Diauta iz tZero, da pride in govori. Videl je celotno našo organizacijo in kako smo bili osredotočeni na skladnost in upoštevanje pravil. To je bilo zanj osvežujoče glede na veliko število platform, ki so z neupoštevanjem zakonov uvajale uporabne žetone.

AT: Vrh StartEngine je bil dokaj uspešen. Edina pritožba mi je, da ni dovolj dolga, kakršni koli načrti za to dvodnevno konferenco?

HM: Do zdaj smo zaključili tri vrhe, naš naslednji pa je 12. aprila. Menim, da je dvodnevna konferenca smiselna, vendar vključuje dvakrat več govorcev in veliko več logistike. Za zdaj razširjamo enodnevno konferenco in v sodelovanju s številnimi drugimi podjetji v Los Angelesu ponujamo neverjeten LA Blockchain Week.

AT: V preteklosti ste že močno govorili o podpori podjetnicam, saj jim tradicionalni tvegani kapitalisti pogosto ne zagotavljajo podpore in financiranja, ki jih potrebujejo. Ali menite, da jim množično financiranje in STO ponujajo več poštenih pogojev?

HM: Izvedeli smo, da pod 4% tveganega kapitala vlagajo v podjetja, ki jih vodijo ženske. Posledica tega je, da ženske odvrnejo od zasledovanja svojih sanj in poslovnih ambicij. Ta pristranskost prispeva k pomanjkanju diverzifikacije vrst podjetij, ki se financirajo, in tudi vrst idej, ki so na voljo vlagateljem. Zaenkrat ima StartEngine ženske na naši platformi za množično financiranje 22% podjetij. To je še vedno nizko, vendar velik korak naprej. Verjamemo, da bodo množično financiranje in svetovalni uradi pomagali financirati več podjetij, ki jih vodijo ženske kot VC in Angels skupaj.

AT: Vem, da verjamete v izjave o poslanstvu, kaj je poslanstvo Start Engine?

HM: Naše poslanstvo je pomagati podjetnikom pri uresničevanju njihovih sanj.

AT: StartEngine trenutno izvaja svoj STO. Nam lahko poveste o tem STO, znesku povišanja in ponujenih pogojih?

HM: Za akreditirane vlagatelje imamo akcijo zbiranja sredstev, imenovano OWN Limited. To je omejeno na kratek čas, preden od SEC pridobimo kvalifikacijo za naslednjo javno ponudbo po Uredbi A +. Pogoji OWN Limited znašajo 7,50 USD na žeton. Vsak žeton predstavlja delež prednostnih delnic v podjetju.

AT: Karkoli drugega, kar bi radi delili o StartEngine?

HM: Osredotočeni smo na izgradnjo sodobnega finančnega podjetja, ki lahko podjetnikom pomaga, da kapitalizirajo svoja podjetja neposredno iz množice. Vlagateljem želimo zagotoviti tudi likvidnostne možnosti. V postopku smo registracije pri SEC za našega posrednika in alternativnega sistema trgovanja. Pred kratkim smo predstavili predlagani standard, imenovan ERC-1450, za tokenizacijo vrednostnih papirjev. Namen je vlagateljem ponuditi možnost prejemanja digitalnih potrdil zalog v obliki žetonov in nato olajšati trgovanje na naši prihajajoči platformi.

AT: Hvala za intervju. Zelo smo ljubitelji StartEngine-a in bili smo navdušeni, da ste se nam lahko pridružili.

Za vse, ki želite izvedeti več o StartEngine ali Howardu, si oglejte spodnje povezave:

StartEngine – Vlagajte v podjetja prek lastniškega množičnega financiranja ali STO.

Howardov blog – Howard razpravlja o svojih pogledih na industrijo.

Howardov Twitter – Eden najboljših Twitter računov v tej panogi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map