Kako nastaviti Bitcoin denarnico

Bitcoin še vedno obstaja – in prepričan sem, da bo ostal dolgo. Če se zdaj vkrcate na bitcoin vlak, verjetno želite nastaviti Bitcoin denarnico. Da, za porabo in hrambo bitcoinov ali katerega koli drugega digitalnega kovanca potrebujete denarnico.

V tem članku ga razčlenimo za vas v postopku nastavitve Bitcoin denarnice.

Spoznali boste, kaj je bitcoin denarnica, kako deluje, kako jo postaviti, kako ji poslati denar in celo kako ga zavarovati. Tudi če ste zeleni v digitalnih valutah, ne poudarjajte.

Skočimo naravnost vanj.

Kaj je Bitcoin denarnica?

Preprosteje povedano, Bitcoin denarnica je program, ki vam omogoča upravljanje stanja bitcoinov skupaj s kriptografskimi ključi, povezanimi z vašim Bitcoin računom..

Tako kot imate resnično denarnico, v kateri so vaši dolarji ali evri, ima tudi bitcoin denarnica vaše digitalne kovance. Denarnica omogoča enostavno sledenje in porabo kovancev. Poskusimo to bolje razumeti za tiste, ki ne poznajo te digitalne valute: Bitcoin.

Že zdaj smo objavili prispevek o tem, kako deluje bitcoin, in kaj morate vedeti o tehnologiji veriženja blokov – tehnologija, ki poganja bitcoin in druge altcoine.

Če želite razumeti, kako delujejo denarnice, morate vedeti o zasebnih ključih, javnih ključih in naslovih bitcoinov.

Razumevanje zasebnih in javnih ključev

Zdaj, če želite porabiti kovance v bitcoin omrežju (tj. Bitcoin poslati na drug račun), morate dokazati, da ste zakoniti lastnik računa Bitcoin, ki predaja lastništvo. Tu je ideja o Kriptografija z javnimi ključi ali se vključi asimetrična kriptografija. V asimetrični kriptografiji se uporablja par ključev – dva ključa sta znana kot zasebni in javni ključ. En ključ se uporablja za šifriranje podatkov, medtem ko drugi ključ dešifrira podatke in obratno.

Bitcoin uporablja isti koncept za podpisovanje transakcij in preverjanje pristnosti Bitcoin naslovov. Kadar koli začnete transakcijo v verigi blokov, vaša denarnica samodejno podpiše odhodno transakcijo z vašim zasebnim ključem za ustvarjanje edinstven digitalni prstni odtis podatkov za določeno transakcijo. Navajen bo le ustrezni javni ključ (kdor koli ga lahko vidi) odklenite vsebino digitalno podpisanega podatke in zato preverite, ali je imetnik zasebnega ključa odobril transakcijo.

Vaš zasebni ključ je kot vaš tajni ključ nabiralnika; javni ključ je naslov. Poleg tega lahko vsakomur daste svoj naslov (javni ključ); ste edina oseba, ki lahko odklene nabiralnik in si ogleda vašo vsebino s svojim tajnim ključem. Zasebni ključ vam omogoča nadzor nad vašim bitcoin računom; to je ključ, ki omogoča porabo kovancev. Zato naj ostane skrivnost. Zasebni ključ je lahko zastopana v številnih oblikah.

Bitcoin naslovi in ​​kako delujejo

Bitcoin naslov je preprosto identifikator, ki ljudem v blockchain omrežju omogoča, da si bitcoine pošiljajo drug drugemu. Je kot račun, s katerim prejemate sredstva. Naslovi služijo identifikaciji ki ima v lasti določen znesek BTC.


Bitcoin naslov ima največ 35 znakov in se vedno začne z 1 ali 3. Videti je približno tako:

1B3SoKLu5UFGVKwYgQCZNeNZp5oBMtMnEU

Ko nastavite Bitcoin denarnico, samodejno ustvari par ključev skupaj s pripadajočimi naslovi Bitcoin denarnice. Z uporabo Algoptom digitalnega podpisa eliptične krivulje (ECDSA), tipična denarnica najprej izpelje zasebni ključ, nato pa ustvari tajni ključ iz javnega ključa. Po izpeljavi javnega ključa, denarnica ga razprši prek dveh algoritmov – najprej uporabite Algoritem SHA-256 in posledični izhod skozi Algoritem RIPEMD – končni rezultat je bitcoin naslov.

kako nastaviti Bitcoin denarnicoObičajna dolžina naslova Bitcoin je 35 znakov

V primeru, da se to zdi zmedeno, lahko svoj bitcoin naslov predstavljate kot svoj javni ključ, predstavljen v drugi obliki. Resnična razlika med obema je, da je naslov a razpršena funkcija javnega ključa. Včasih ste lahko bitcoin pošiljali na javni ključ – Pay to Public Key (P2PK). Kljub temu se je to spremenilo zaradi možnosti posredniških napadov, ki izkoriščajo javne ključe za krajo sredstev. Zaradi tega je bil Bitcoin protokol nadgrajen na Pay to Public Key Hash (P2PKH); to običajno pomeni, da bitcoine pošiljate v »razpršitev javnega ključa«.

Ker so naslovi podobni bančnim računom, delujejo na enak način. Če želite bitcoine prejemati od nekoga drugega, morate z njimi deliti svoj naslov; bodo bitcoine poslali naravnost s svojega računa na vaš račun.

Zanimivo: Najboljša anonimna Bitcoin denarnica

Kako nastaviti Bitcoin denarnico

Zdaj je čas, da nastavite Bitcoin denarnico, ki vam prikaže vse možnosti, ki jih imate. Denarnice so različnih vrst: nedeterministične, deterministične, hierarhično deterministične, možganske denarnice, papirnate denarnice, spletne denarnice, mobilne denarnice in denarnice s strojno opremo. Prav tako lahko denarnice kategoriziramo kot vroče ali hladne; vroča denarnica se poveže z internetom, slednja pa ne. Iz tega razloga hladilnice veljajo za nekatere najbolj varne Bitcoin denarnice v primerjavi z vročimi skladišči.

Bitcoin papirnate denarnice in denarnice za strojno opremo spadajo v kategorijo hladilnic. Kljub temu so spletne denarnice, namizne denarnice in mobilne denarnice vroče shrambe. Vaša izbira denarnice bo odvisna od vaših potreb. Kot previdnost bi morali iti v hladilnik, če nameravate obvladati velike količine BTC (od 500 USD). Prav tako je smiselno, da se odločite za hladilnik, če boste opravljali minimalne transakcije. Vroča denarnica je izvedljiva, če nameravate opravljati redne transakcije.

Preberite: spletne denarnice in denarnice strojne opreme – kar je najboljše za vas?

Nastavitev spletne denarnice

Spletna denarnica je lahko primerna za tiste, ki želijo preizkusiti vode. Ker pa ste povezani z internetom, gre za vročo shrambo. Nikoli ne puščajte veliko denarja v spletni denarnici.

Blockchain.info je ena izmed spletnih denarnic, ki jo priporočam. Uporaba je enostavna in vaš račun bo pripravljen v nekaj minutah. Če nimate računa, pojdite na spletno mesto in ga ustvarite na https://blockchain.info/wallet/#/.

Prepričajte se, da ste obiskali uradno spletno stran, kot kaže puščica spodaj.

Bitcoin denarnica https varnostni protokolPoskrbi, da je spletno mesto zaščiteno s protokolom https

Ko oddate svoj e-poštni naslov in veljavno geslo, bo blockchain.info nastavil bitcoin denarnico in vas preusmeril na armaturno ploščo.

Kliknite Zahtevaj, da dobite svoj bitcoin naslov ali Zahtevajte plačilo od nekoga.

Kliknite na Prošnja da dobite svoj bitcoin naslov oz Prošnja plačilo od nekoga.

pošiljanje bitcoinov z denarnicoČe želite bitcoin poslati v drugo denarnico, uporabite zavihek Pošlji.

Če želite bitcoin poslati v drugo denarnico, uporabite Pošlji zavihek.

Namizne denarnice

Namizne denarnice so priročne za uporabo. Ker se programska oprema poveže z internetom, so tudi vroče shrambe. Če potrebujete namizno denarnico, jih je tukaj na voljo kar nekaj. Med najbolj priljubljene spadajo Bitcoin Core, Electrum, GreenAddress, MultiBit, Copay, Armory in Exodus.

Namizna denarnica Electrum

Osebno mi je bil Electrum všeč, ker je enostaven za uporabo in lahek. Biti denarnica SPV (preprosto preverjanje plačila), vam ni treba prenesti celotne programske opreme blockchain – trenutno potrebujete vsaj 130 GB. Če pa želite vedeti, kaj se dogaja v omrežju blockchain, morda zato, ker boste trgovali z ogromnimi količinami bitcoinov ali če želite več zasebnosti, zaženite celo vozlišče, kot je odjemalec Bitcoin Core.

Uvod v Electrum.

Prenesite aplikacijo s: https://electrum.org/#download

Denarnica ElectrumZaženite namestitveni program. Postopek namestitve traja manj kot pet minut.

Zaženite namestitveni program. Postopek namestitve traja manj kot pet minut.

Electrum ponuja možnost nastavitve Bitcoin denarnice z dodatnimi varnostnimi sloji. Izberete lahko, da ustvarite standardno denarnico, denarnico z 2FA, denarnico z več podpisi (tisto, ki za odobritev transakcije zahteva dve ali več oseb), iz druge denarnice pa lahko uvozite naslove Bitcoin ali zasebne ključe..

Denarnica ElectrumIzberite možnost Standardna denarnica.

Izberite Standardna denarnica možnost.

Ne ukvarjajte se z uvozom naslovov in zasebnih ključev, če vsega tega niste seznanjeni. Ko se denarnica namesti, bomo nastavili geslo.

V naslednjem koraku vas bo Electrum pozval, da ustvarite novo seme ali uporabite obstoječe. Če imate seme, ki ga želite uporabiti, izberite prvo možnost, da ustvarite novo seme.

seme generacije bitcoin denarniceVaše seme ustvari zasebne ključe – ključ, ki podpisuje Bitcoin transakcije.

Vaše seme ustvari zasebne ključe – ključ, ki podpisuje Bitcoin transakcije.

Pomembno: Ne izgubite svojega semena; v nasprotnem primeru ne boste nikoli izterjali svojih sredstev. Če imate veliko denarja, ga odtisnite na jekleno ploščo.

Nato vas bo Electrum prosil, da ustvarite geslo za šifriranje. Nastavite geslo, ki si ga boste zlahka zapomnili, da nepooblaščenim uporabnikom preprečite dostop do vaše denarnice.

Zgodovina vaše denarnice Electrum

Na ‘Prejeti’ zavihek si lahko ogledate naslov prejemnika, skupaj z ustrezno kodo QR. Če želite videti več naslovov, kliknite Pogled>Pokaži naslove.

Prejmite zavihek denarnice Electrum

Pošiljanje bitcoinov na drug naslov z uporabo elektroma je prav tako preprosto. Kliknite ‘PošljiIn prilepite bitcoin naslov prejemnika, znesek, ki ga želite poslati, in raven provizije.

Pošlji zavihek denarnice Electrum

Če želite varnostno kopirati glavno seme, kliknite Denarnica > Informacije: morali bi videti svoje seme; nekje zapišite.

Oglejte si, kako začeti z Electrumom v tem videoposnetku:

GreenAddress namizna denarnica

GreenAdress je še ena priročna in enostavna denarnica za uporabo. Še pomembneje pa je, da uporabnikom omogoča nadzor nad njihovimi ključi. Iz tega razloga nikoli ne izgubite mnemoničnega gesla, niti GreenAdress vam ne more pomagati pri izterjavi sredstev.

Če želite nastaviti svojo denarnico GreenAdress, obiščite https://greenaddress.it/en/ in se pomaknite do Ustvari svojo denarnico zavihek.

Odprlo se bo okno, kot je spodnje, v katerem boste morali zapisati mnemofonsko geslo.

Zapišite si mnemografsko geslo

Lahko pa kliknete polje z oznako Pokaži QRKoda za lažji dostop fotografirati kodo s pametnim telefonom.

Geslo napišite na list papirja ali po potrebi vpišite besede na jekleno ploščo. Ko potrdite, da ste zapisali mnemonično geslo in ste razumeli pogoje storitve, tako da potrdite polje na dnu, vas denarnica popelje na naslednji korak: preverite, ali ste pravilno izdelali varnostno kopijo mnemoničnega gesla.

GreenAddress preverjanje Bitcoin denarniceVnesite besede po vrstnem redu in kliknite preverjanje.

Vnesite besede po vrstnem redu in kliknite preverjanje.

Ko preverite mnemonično geslo, vam GreenAdress omogoči nastavitev 2FA prek e-pošte, Google Authenticatorja in telefona.

Preverjanje pristnosti 2faNe pozabite nastaviti preverjanja pristnosti 2FA

Tretja in zadnja faza je nastavitev 4-15-mestne kode PIN. Čeprav je to neobvezno, gre za dodaten varnostni sloj.

Bitcoin denarnica pin varnostNastavitev kode PIN je še ena varnostna plast

Vnesite svojo kodo PIN in kliknite Nadaljuj, da nastavite Bitcoin denarnico in jo začnete uporabljati. Obstaja zavihek za transakcije, prejemanje bitcoinov in pošiljanje bitcoinov. Pomaknite se do Prejeti zavihek in kliknite Pokaži URI in naslov , da vidite svoj naslov za prejemanje ali Pošlji zavihek za pošiljanje denarja.

javni naslov denarniceZdaj boste lahko dostopali do svojega javnega naslova

Preberite: 9 denarnic za Bitcoin, ki jim lahko zaupate

Mobilne denarnice

Ker se lahko povežejo z internetom, so tudi mobilne denarnice vroče skladišče. Poleg tega mobilne denarnice zasedajo manj prostora za shranjevanje, ker so stranke SPV. Med najpogosteje uporabljene mobilne denarnice spadajo Breadwallet, Mycelium, GreenAddress, Electrum, Copay, Airbitz in Greenbits,

Upoštevajte, da nekatere denarnice drugih ponudnikov, kot je Mycelium, uporabnikom ne omogočajo nadzora nad njihovimi ključi. Vaši zasebni ključi so shranjeni na njihovih strežnikih; zasebni ključi pa so šifrirani z vašim geslom.

Obožujem denarnico, ki mi daje nadzor nad zasebnimi ključi. Ne gre za to, da sem pesimist – rad domnevam, da gre za najslabši možni scenarij, in to mi daje mir, saj vem, da imam popoln nadzor nad svojim semenom. Ob predpostavki, da niste lastnik zasebnih ključev, obstaja možnost izgube bitcoinov z goljufijami. Na primer, nekdo s skrbniškimi pravicami bi lahko poskusil dešifrirati vaša gesla in nato privzel vaše seme.

Nastavitev mobilne denarnice Breadwallet

Za začetnike se zdi Breadwallet dobra izbira; všeč so mu celo uporabniki iPhonea: preprost je za uporabo; nadzorujete zasebne ključe; uporablja Izterjava BIP39; ponuja način nakupa in prodaje bitcoinov; in obstajajo različice za naprave Android in iOS. Kljub temu ima tudi nekaj slabosti: SegWit še ne podpira in ponuja le dve možnosti plačila pri pošiljanju bitcoinov na drug naslov.

Pozitivna stran je, da zato, ker Breadwallet podpira funkcijo BIP39 Recovery фраза, lahko denar vedno izterjate v drugi denarnici, ki podpira to funkcijo, če podjetje čarobno izgine ali če slučajno izgubite napravo..

Stavek za obnovitev iz denarnice deluje samo pri nekaterih denarnicah. To je zato, ker breadwallet uporablja drugačen mehanizem za pridobivanje tako zasebnih ključev kot naslovov iz glavnega semena.

Prenesite aplikacijo iz trgovine App Store. Uporabniki Androida ga lahko dobijo v trgovini Google Play; Uporabniki iOs ga lahko dobijo v trgovini Apple Play. Aplikacijo lahko prenesete tudi neposredno z uradnega spletnega mesta Breadwallet (https://breadwallet.com) ali prenesite izvorno kodo na Github, če imate raje neposredno namestitev – to je najboljši način, da se izognete zlonamernim aplikacijam.

Ko se aplikacija namesti, kliknite Ustvari denarnico. Denarnica vam bo dala možnost, da ustvarite besedno zvezo za obnovitev.

stavek za izterjavoKliknite ustvari stavek za obnovitev.

Kliknite ustvari stavek za obnovitev.

Breadwallet bo prikazal previdnostno sporočilo, preden vas popelje v okno z besedno zvezo za obnovitev. Kliknite na oddaja nadaljevati. Ko se prikaže zaslon s stavkom za obnovitev, ga zapišite na list papirja in izvedite previdnostne ukrepe, da ga pritrdite.

Dotaknite se Opomni me pozneje, da se premaknete na naslednji korak: nastavitev 4-mestne kode PIN

Klikni Opomni me kasneje za premik na naslednji korak: nastavitev 4-mestne kode PIN

Za uporabo vaše Breadwallet boste potrebovali to kodo: to je preverjanje stanja, pregled transakcij ali pošiljanje bitcoinov.

Ko preverite kodo PIN, ste pripravljeni na uporabo mobilne denarnice.

Ko preverite kodo PIN, ste pripravljeni na uporabo mobilne denarnice.

Morali bi videti Pošlji in Prejeti možnosti na glavnem zaslonu.

Glavni zaslon Breadwallet vam bo dal ti dve možnosti

Tu je predstavitveni video, ki pojasnjuje te korake:

Papirnate denarnice

Če si denarnice za strojno opremo ne morete privoščiti ali v katero niste pripravljeni vlagati, je papirna denarnica prava pot. Dobra stran je hladilnica; to pomeni, da so vaši bitcoini varni pred krajo z zlonamernimi aplikacijami, lažno predstavljanje ali okvara strojne opreme. S papirnatimi denarnicami lahko naložbe izgubite le, če razkrijete zasebne ključe / glavno seme ali če izgubite varnostno kopijo papirnate denarnice in je ne morete obnoviti.

Ustvarimo svojo papirnato denarnico z uporabo Bitaddress.org.

Pojdi na bitaddress.org. Dobili bi zaslon, kot je spodnji. To lahko storite z izklopljeno internetno povezavo, da zagotovite, da vas nihče ne vohuni.

Na tem zaslonu bo spletno mesto ustvarilo vaš bitcoin naslov.

Na tem zaslonu bo spletno mesto ustvarilo vaš bitcoin naslov.

Najprej naj bi premaknili miško v katero koli smer, da bi temu postopku dodali več naključnosti – postopek, znan kot kriptografska entropija. To se bo zgodilo, ko samodejno premaknete kazalec okoli zaslona računalnika.

Ko pri ustvarjanju entropije dosežete 100%, boste videli možnosti za ustvarjanje papirnate denarnice. Kliknite na „Ena denarnica“ zavihek, da vidite svoj bitcoin naslov in ustrezen zasebni ključ.

Zdaj morate le odpreti zavihek Paper Wallet in natisniti podrobnosti papirnate denarnice.

Vse, kar morate storiti, je, da se pomaknete do Denarnica iz papirja za tiskanje podrobnosti papirnate denarnice.

Kot lahko vidite spodaj, lahko izberete število naslovov, ki jih želite ustvariti, skupaj z njihovimi ustreznimi zasebnimi ključi. Za pošiljanje BTC v denarnico lahko uporabite kateri koli ustvarjeni naslov.

Za udobje natisnite približno dva naslova na stran.

Za udobje natisnite približno dva naslova na stran.

Prepričajte se, da so vsi znaki berljivi, in QR-kodo lahko optično preberete. Ne pozabite, da če izgubite, se izgubijo vaši bitcoini.

Zasebne ključe lahko šifrirate z geslom; če izgubite papirnato denarnico, oseba, ki jo ima, ne more zapraviti bitcoinov. Če želite to narediti, označite polje z oznako BIP38 Šifriranje. Ne izbirajte naključnega gesla; nastavite eno, ki si jo boste lahko zapomnili.

Oglejte si ta kratek videoposnetek in si oglejte, kako nastavite papirnato denarnico z bitaddress.org.

Preberite: Priročnik po korakih za ustvarjanje papirnate denarnice na spletnem mestu bitaddress.org

Denarnice za strojno opremo

Zaenkrat je najvarnejši način zaščite svojih bitcoinov pred goljufi in hekerji s pomočjo strojne denarnice, ker ne razkriva vaših zasebnih ključev na internetu. Če vaše naložbe presegajo 100 USD v BTC, si priskrbite denarnico za strojno opremo. Najbolj ocenjeni na trgu so Trezor, Ledger Nano S in KeepKey. Čeprav stanete najmanj 99 dolarjev, boste imeli takšen mir.

Nastavitev denarnice za strojno opremo Trezor

Ko ga držite za roko, se Trezor počuti droben, a delo opravi. Je ena najvarnejših denarnic za strojno opremo, saj do spletne denarnice Trezor ne morete dostopati, če v računalnik ni priključen USB ključ.

Trezor v primerjavi s strojno denarnico Ledger Nano S ponuja napredno možnost obnovitve. Trezor podpira tudi Bitcoin vilice, kot sta Bitcoin Classic in Bitcoin Gold, ter dodatne altcoine, kot sta Etherium in Litecoin.

Koraki pri nastavitvi Trezorja

Za začetek priključite napravo na računalnik. Ko se naprava vklopi, se na njenem zaslonu prikaže ikona ključavnice in sporočilo, da vas obiščete https://trezor.io/start/. Na tej strani se pomaknite navzdol in videli boste možnost izbire modela naprave.

Izberite svoj model

Izberite svoj model; na naslednji strani boste našli možnost namestitve Trezor Bridge – programske opreme, ki komunicira z vašo strojno denarnico Trezor. Lahko pa uporabite tudi možnost razširitve kroma.

Za komunikacijo z denarnico Trezor boste morali namestiti Trezor Bridge

Ko bo strojna oprema komunicirala s programsko opremo Trezor bridge, boste v spletnem vmesniku dobili zahtevo za posodobitev vdelane programske opreme naprave.

Nato boste morali namestiti trenutno vdelano programsko opremo

Ko je vdelana programska oprema nameščena, samo odklopite napravo in jo znova priključite. Pomaknite se do https://wallet.trezor.io/ za dostop do spletnega vmesnika Trezor.

Za začetek označite svojo napravo.

Za začetek označite svojo napravo.

Nato pritisnite »Nadaljuj« in dobili boste možnost ustvariti edinstven zatič. Zdaj morate po enakem zaporedju povezati številke, prikazane na zaslonu naprave, s številkami v spletnem vmesniku. Ne pozabite te kode PIN; brez nje ne morete dostopati do trezor denarnice. Tudi če izgubite kodo PIN, vendar imate seme, lahko izterjate svoj denar.

Na primer, če je vaša koda PIN 654321, sledili bi vzorcu na napravi Trezor in vnesli števke v spletni vmesnik, tako kot je na spodnjem zaslonu za tiskanje.

Začetna nastavitev kode PIN

Če še vedno ne dobite, lahko Oglejte si ta video in si oglejte, kako vnesete in preverite kodo PIN.

Po potrditvi PIN-a je naslednji korak, da zapišete svoje seme, niz 24 besed. Trezor bo od besede do besede ustvaril seme za obnovitev. Zapišite 24 besed v knjižico, ki je priložena vaši napravi. S to začetno besedno zvezo lahko denar vedno povrnete v drugi napravi, če izgubite trenutno napravo ali če ta ne deluje.

Še enkrat, za mir, dajte svoje seme vtisnjeno na jekleno ploščo in nikoli ne varnostno kopirajte semena v spletu ali v digitalni napravi.

NE pozabite: Vsak, ki ima vaš izraz za izterjavo, je lastnik vaše denarnice «- recimo, da ima nekdo drug kopijo vašega izraza za obnovitev – vse, kar mora storiti, je, da izterja sredstva v drugi napravi, ki je v njihovi lasti.

Ne streljajte z geslom in ga shranjujte v spletu!

Po potrditvi obnovitvenega semena se vrnite na https://wallet.trezor.io/ in vnesite kodo. Videli bi vmesnik, kot je spodaj. Zdaj ste pripravljeni začeti uporabljati svoj račun Trezor.

Zdaj morate le dobiti svoj bitcoin naslov in že ste pripravljeni na prejemanje plačil. Pomaknite se do Račun št. 1 > Prejeti. Videli boste svoj bitcoin naslov.

Preden naslov delite s kom ali pošljete bitcoin na ta naslov, potrdite, da je pravi naslov. To lahko storite s klikom na „Ikona očesa“ na skrajnem koncu nagovora; potrdite, da gre za isti niz, kot je prikazan na napravi Trezor.

Dostop do javnega nagovora na Trezorju

Oglejte si ta video o tem, kako nastaviti denarnico za strojno opremo Trezor:

Nastavitev Ledger Nano S

Ledger Nano S je še ena denarnica strojne opreme, ki ji lahko zaupate svoje zasebne ključe bitcoin, ker ostanejo brez povezave. Tako kot Trezor je tudi ta enostaven za nastavitev. Na tej spletni strani lahko kupite tudi Ledger Nano S..

Napravo priključite v vrata USB.

Ko se knjiga vklopi, boste videli Dobrodošli zaslon, skupaj z nekaj navodili za navigacijo med različnimi možnostmi.

To je začetni zaslon Ledger Nano, ko ga priključite

Po tem vam bo Ledger dal naslednjo možnost: konfiguriranje naprave. Izberite znak za konfiguracijo nove naprave; druga možnost je namenjena predelavi.

Pritisnite desni gumb, da potrdite, da ga želite »konfigurirati kot novo napravo«.

Pritisnite desni gumb, da potrdite, da ga želite »konfigurirati kot novo napravo«.

Naprava vas bo nato pozvala, da nastavite 8-mestno kodo PIN. To kodo boste potrebovali vsakič, ko želite dostopati do denarnice strojne opreme – nastavite kodo PIN, ki si jo boste lahko zapomnili.

Če kdaj pozabite svojo kodo PIN, lahko za izterjavo sredstev uporabite besedno zvezo.

Če kdaj pozabite svojo kodo PIN, lahko za izterjavo sredstev uporabite besedno zvezo.

Ko potrdite PIN, je tretji korak varnostno kopiranje obnovitvenega semena, niz od 24 besed. Naprava ima knjižico za zapisovanje semen za predelavo. Če kdaj izgubite napravo Ledger ali če ta ne deluje, boste s to besedno zvezo za obnovitev obnovili sredstva. Če ga izgubite, potem bitcoinov za vedno ni več. Na primer, sredstva lahko izterjate z mobilno denarnico Mycelium z vašim edinstvenim 24-besednim semenom, če izgubite knjigo.

Ko potrdite besedno zvezo za obnovitev, bo naprava pripravljena za uporabo.

Ko potrdite besedno zvezo za obnovitev, bo naprava pripravljena za uporabo.

Na tej točki lahko zdaj denarnico povežete z aplikacijami, ki podpirajo Ledger za enostavno upravljanje sredstev.

Nato boste morali namestiti upravitelja denarnice Ledger iz trgovine Chrome.

Nato boste morali namestiti upravitelja denarnice Ledger iz trgovine Chrome.

Ta aplikacija vam bo dala možnost prenosa bitcoin aplikacije – lahke programske opreme, s katero boste upravljali s svojo strojno denarnico Ledger. Z nastavljeno knjigo in nameščeno aplikacijo za bitcoin je enostavno zagrabiti svoj naslov in ga deliti z nikomer, da prejmete denar v svojo knjigo. V tem članku je razloženo, kako začeti uporabljati Ledger po konfiguraciji.

Preberite: 5 korakov za ustvarjanje skupne Bitcoin denarnice

Kako poslati denar v Bitcoin denarnico

Zdaj, ko veste, kako priti do denarnice za Bitcoin, je naslednji korak verjetno prinašanje nekaj bitcoinov v denarnico po vaši izbiri.

Nakup bitcoinov je bil nekdaj težek postopek – ne več.

Danes lahko bitcoinov kupujete na več načinov: bančna nakazila, debetne / kreditne kartice, posredniki, bitcoin bankomati ali nakup neposredno iz nekaterih denarnic. Nekatere denarnice, kot so Breadwallet, Airbitz in Mycelium, lahko kupujejo v aplikaciji. Oglejte si naš članek o kako kupiti bitcoin.

Če želite bitcoin poslati v svojo denarnico, se morate le prijaviti na platformo s svojimi bitcoini in kovance poslati na enega od svojih naslovov. Coinbase in Kraken sta nekaj priljubljenih; lahko preverite ta seznam več izmenjav.

Enostavnejši način je nakup bitcoinov od Coinbase in prenos v želeno denarnico: lahko je to Breadwallet, Trezor ali papirnata denarnica. Pri pošiljanju bitcoinov v denarnico pa morate plačati provizije za transakcije. Danes je pristojbina za pošiljanje visoka tudi za majhne zneske. Da bi se izognili visokim pristojbinam, lahko uporabite trgovalno platformo Gdax v lasti Coinbase. Seveda ta metoda ni enostavna; prednost je v tem, da lahko brezplačno premikate bitcoine.

Nasvet: Pošiljanje majhnih zneskov BTC je dražje kot premikanje velikih zneskov.

Spodnji video razlaga, kako kupiti BTC na Coinbase in poslati na bitcoin naslov po vaši izbiri, ne da bi plačali kakršne koli pristojbine.

Kako zavarovati svojo Bitcoin denarnico

Kljub temu, da je blockchain omrežje varno proti vdorom, prevladujejo primeri izginjanja bitcoinov. Hekerji in goljufi lahko izgubijo bitcoine na veliko načinov. Ransomware lahko šifrira vaš trdi disk, ki ima vaše zasebne ključe ali seme; zlonamerni program vam lahko ukrade zasebnike s trdega diska, če so shranjeni nešifrirani; heker lahko zabeleži premike tipkovnice (skozi zapisovanje ključev) za krajo vaših gesel; z nameščeno nešifrirano denarnico lahko izgubite prenosnik ali telefon.

Vendar je pri večini žrtev, ki so izgubili bitcoin, težava v napačnem upravljanju semena ali gesla. To jemljite resno, ker je veliko žrtev v stiski, ker so pozabili geslo za obnovitev ali geslo, ki so ga nastavili.

Na primer:

Ohranjati dobre prakse; na ta način ne boste izpostavili semena denarnice ali pozabili gesla, ki odklepa denarnico. Tu je nekaj ključnih točk, ki si jih morate zapomniti, da zaščitite svojo bitcoin denarnico:

Nikoli ne pozabite na svoje seme

Če pozabite na svoje obnovitveno seme, vaših sredstev za vedno ne bo več. Če je treba, naredite varnostno kopijo tega semena na jekleni ali zlati plošči, še posebej, če imate opravka z kovanci izjemne vrednosti. Semena lahko napišete na jekleno ploščo, ki se lahko v primeru katastrof, kot je požar, upre celo visokim temperaturam. Ne pozabite tudi, da ga hranite nekje na varnem; lokacijo jo lahko pridobite samo vi ali družinski član, če se vam kaj zgodi.

Svojega semena ne zapisujte na list papirja, nato pa ga pustite ležati v predalu pisarne ali na strani knjige – jokali boste sami. Če denarnico šifrirate z geslom, ustvarite varnostno kopijo le-te, tako kot seme. Brez vaše edinstvene gesla ne morete dostopati do denarnice.

Nasvet: Nikoli ne pišite semen na spletnih mestih v spletu ali drugih elektronskih napravah.

Redno varnostno kopirajte denarnico

Navadite si, da pogosto varnostno kopirate denarnico in varnostno kopirate celotno denarnico, ker nekatere denarnice uporabljajo skrite zasebne ključe. Ne pozabite imeti več varnih lokacij za varnostne kopije.

Šifriraj denarnico z geslom

To preprosto pomeni, da nastavite geslo za svojo denarnico, kar je še en način za povečanje varnosti vaše denarnice. Če vam ukradejo napravo, tat ne more priti do vaših bitcoinov brez zapomnjenega gesla. Nastavite edinstveno geslo, ki ga drugi ne morejo ugotoviti; to bi moralo biti geslo, ki si ga lahko zlahka zapomnite. V Bitcoinu imate omejene možnosti za obnovitev gesla.

Opozorilo: Če pozabite geslo in nimate varnostne kopije semen, so vaša sredstva za vedno izgubljena.

Pri uporabi vročih denarnic se spopadajte z majhnimi količinami

Upravljajte le majhne zneske na vročih denarnicah in menjalnicah, dovolj za plačila ali izvajanje poslov; ne hranite veliko. Nikoli ne hranite več bitcoinov, kot ste jih pripravljeni izgubiti v vroči denarnici ali na menjalnici – kovance vedno prenesite v hladno denarnico, da imate popoln nadzor nad zasebnimi ključi.

Izogibajte se ponarejenim spletnim mestom in aplikacijam

S toliko prevarami, ki se pripravljajo pozno, se prepričajte, da uporabljate uradno denarnico, pa naj bo to spletna, mobilna denarnica ali strojna denarnica. Če uporabljate spletno denarnico, obiščite pravi URL. Prevarant lahko pripravi spletno mesto z lažnim predstavljanjem, ki je videti povsem tako kot vaša uradna denarnica, da vas zvabi, da oddate svoje seme. Pozneje jih je bilo več primerov ljudi, ki so izgubili bitcoin iz denarnice blockchain.info, verjetno z lažnim predstavljanjem.

Dober trik je uporaba upravitelja zaznamkov ali razširitve upravitelja gesel za shranjevanje vseh ključnih povezav do vaših spletnih mest. Tako se lahko izognete preusmerjanju na zlonamerna ali lažna spletna mesta. Prav tako ne kliknite na povezave, objavljene na družabnih forumih, kot so Reddit in Googlovi oglasi, ko želite obiskati svojo denarnico ali jo prenesti.

Bodite še posebej previdni pri nameščanju aplikacij iz trgovine Play, naj bo to Apple ali Google.

Bodite še posebej previdni pri nameščanju aplikacij iz trgovine Play, naj bo to Apple ali Google.

Namestite uradno aplikacijo. Razvijalec lahko v trgovino naloži ponarejeno aplikacijo in če bi si jo upali uporabiti za prejemanje bitcoinov, bi pometali vaš račun. Pred nekaj časa, je bil primer kot to ki je vključeval Breadwallet.

Nazadnje, denarnico strojne opreme dobite pri preverjenem prodajalcu. Ne naredite napake, če kupujete na dražbenih mestih, kot so E-bay ali neodvisni prodajalci. To je resnično; nekdo je izgubil ves svoj kripto nekdaj, ko je uporabil Ledger Nano S, ki ga je kupil pri E-bayu – tip je izgubil približno 34.000 dolarjev v kripto. Bodite pozorni, da se vam to ne zgodi.

Končne misli

Ko se je bitcoin razvil, je s seboj prinesel čudovite dobrote – vi ste banka. Z elektronsko gotovino lahko zdaj pošiljate denar in plačujete blago in storitve kateri koli osebi na svetu, ne da bi šli prek tretje osebe kot banka. Ker pa nam pri poslovanju z digitalnim denarjem ni več treba iti skozi banke, je vaša ODGOVORNOST, da zavarujete svojo denarnico in izvajate dobre navade, zaradi katerih podatki o njeni denarnici ne bodo ranljivi. Ko se vse več ljudi seli v kripto prostor, izvajalci prevar in hekerji načrtujejo nove načine, kako priti do svojega težko zasluženega denarja. Samo vi lahko zagotovite varnost svoje Bitcoin denarnice.

Preberite naš članek o Temna stran kriptovalut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map