8 najboljših denarnic za kriptovalute za vaše kovance

Denarnica s kriptovalutami je bolj podobna bančnemu računu, kjer so shranjeni vaši kovanci ali žetoni. Omogoča vam sprejemanje od ljudi, njihovo shranjevanje in pošiljanje drugim kot plačilo ali ko poskušate zamenjati za lokalno valuto..

Vrste denarnice za kriptovalute

Obstajajo štiri (4) glavne vrste denarnic za kriptovalute, in sicer: Denarnica programske opreme, Spletna denarnica poznan tudi kot Gosti denarnica, Denarnica strojne opreme, in nazadnje Denarnica iz papirja.

Denarnice za programsko opremo

Denarnice za programsko opremo zahteva prenos odjemalcev programske opreme za ustvarjanje in uporabo denarnic za kriptovalute. Nato se lahko namesti na vaše zasebne računalniške sisteme (namizje / prenosni računalnik), lahko tudi na mobilne naprave. Odjemalci programske opreme za osebni računalnik, kot je Bitcoin Core, bodo morali prenesti Blockchain, ki je precej velik, večji od 100 GB. To lahko odvrača ljudi z omejeno pasovno širino ali tiste z malo prostora za shranjevanje v računalniku. Po drugi strani pa vam odjemalec programske denarnice, kot je MultiBit, omogoča ustvarjanje in uporabo Bitcoin denarnice brez nalaganja informacij o Blockchainu. Armory je še ena alternativa za programsko denarnico, vendar bi bilo to morda nekoliko tehnično nastaviti. Te denarnice vam omogočajo popoln / popoln nadzor nad varnostjo svojih kovancev. Za mobilne naprave je lahko te denarnice veliko lažje nastaviti in upravljati. Spletna mesta, kot so MyCelium, Electrum in Copay, ponujajo odlične odjemalce denarnic za naprave Android in iOS s popolnimi varnostnimi funkcijami. Copay ni na voljo samo v mobilnih napravah, temveč ga je mogoče namestiti tudi v osebni računalnik. Upoštevajte, da so te denarnice tako varne kot naprave, v katere jih namestite. Težko, a ne nemogoče je, da se informacije o denarnici ukradejo z uporabo zlonamerne programske opreme.

Spletna / gostovana denarnica

The Spletna / gostovana denarnica čeprav je tista, ki jo gosti tretja oseba ali organizacija in je dostopna prek interneta. Te denarnice je veliko lažje uporabljati, težava pa je le v tem, da morate ponudniku zaupati, da bo ohranil visoko raven varnosti za zaščito svojih kovancev. Ustvarjanje spletne denarnice za vaše kriptovalute je tako enostavno kot prijava za nov e-poštni račun pri ponudnikih storitev, kot sta Blockchain in Coinbase. Prav tako lahko do svoje denarnice dostopate iz katere koli naprave, povezane z internetom, tako da dostop do vaših kriptovalut ne more biti lažji.

Denarnice za strojno opremo

Denarnice za strojno opremo, po drugi strani pa so denarnice brez povezave v obliki USB, ki jih je treba za transakcije priključiti v računalniško napravo. Te denarnice so zaščitene pred računalniško zlonamerno programsko opremo, saj se zasebni ključi generirajo v sami napravi, brez povezave. Prav tako so enostavni za uporabo, za njihovo uporabo pa je potrebno malo ali nič tehničnega znanja. Imajo funkcije za zaščito z gesli za boj proti kraji. Vlaganje v strojne denarnice, kot je TREZOR oz Denarnica Ledger vam daje veliko miru.

Papirnate denarnice

Nazadnje, Papirnate denarnice so jim rekli, papirji. Papirnate denarnice so nekoliko bolj zavarovane kot pri uporabi programske opreme in gostujočih denarnic, ker imate naslove fizično natisnjene na papir. Popolnoma lahko sami natisnete naslov denarnice z uporabo BitAddress ali WalletGenerator. Čeprav je bolj varen, ga je mogoče na več načinov strgati, namočiti in poškodovati, ker je papir. Zato je nujno, da naredite toliko fizičnih kopij, da jih shranite na varnem.

Zanimivo: Najboljša Bitcoin denarnica za Android

8 najboljših denarnic za kriptovalute

Obstaja ogromno kriptovalut, več kot tisoč jih je z Bitcoini najbolj priljubljena, druge pa se imenujejo alternativne kriptovalute. Čeprav so bile nekatere denarnice omenjene zgoraj, spodaj pa je seznam denarnic za kriptovalute v njihovih kategorijah in katere kriptovalute podpirajo.

Denarnica Exodus

logotip denarnice za kriptovalute exodius

The Denarnica Exodus je tudi programska denarnica, ki je trenutno na voljo za osebne računalnike. Exodus trenutno podpira Aragon, Augur, BAT, Bitcoin, Bitcoin Cash, Civic, Dash, Decred, District0x, EOS, Ethereum, ETH Classic, FunFair, Gnosis, Golem, Litecoin, OmiseGo in SALT. Vgrajen je pripomoček ShapeShift, ki omogoča enostavno pretvorbo ali nakup kriptovalute z drugo, ne da bi morali zapustiti vmesnik denarnice.

Ledger Nano

Denarnica strojne opreme za kriptovalute Ledger

The Ledger Nano S Denarnica za kriptovalute je strojna denarnica, ki podpira več kriptovalut. Njegov namen je odpraviti napade z izvajanjem druge varnostne plasti, ki uporabnikom pomaga, da fizično odobrijo svoje transakcije s pritiskom na gumbe na napravi, preden se transakcije izvedejo. Naprava Ledger Nano S trenutno podpira naslednje kovance; Ark, Bitcoin, Bitcoin Gold, Bcash, Dash, Digibyte, Dogecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, Hcash, Komodo, Litecoin, NEO, PIVX, PoSW, Qtum, Ripple, Starts, Stealthcoin, Stellar, Stratis, Ubiq, Vertcoin, Viacoin in Zcash.

Zanimivo: 7 najboljših razlogov za lastno denarnico

Denarnica Guarda

Denarnica za kriptovalute Guarda

Denarnica Guarda je ena najbolj priznanih denarnic za kriptovalute na trgu. Razvijalci, ki stojijo za tem projektom, so si prizadevali, da bi imetnikom kripto ponudili denarnico z več platformami, kripto in brez skrbništva..

Obstaja več denarnic z digitalno valuto, ki od uporabnikov zahtevajo, da o njih navedejo zasebne podatke, kar nekaj uporabnikov ne želi storiti. Guarda je rešitev brez skrbništva, ki uporabnikom omogoča, da ostanejo zasebni in skrbijo za svojo zasebnost.

Poleg tega to denarnico podpira več kot 40 različnih kriptovalut. Nekateri med njimi vključujejo Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), XRP, Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), EOS, Stellar (XLM) in mnoge druge, vključno z ERC-20. To posameznikom na trgu kriptovalut omogoča, da imajo v isti denarnici različne digitalne valute. Uporabniki lahko te virtualne valute hranijo, pošiljajo, prejemajo in izmenjujejo na denarnici Guarda.

Ta denarnica za kriptovalute je podprta tudi na številnih različnih platformah, v spletu, razširitvi Google Chrome, namizju in mobilni napravi. To mnogim posameznikom pomaga pri dostopu do varne in uporabniku prijazne denarnice, ki je že bila priznana kot odlična denarnica. Po navedbah Trustpilot-a je 80% uporabnikov menilo, da ponuja storitve “Odlično”.

Denarnica deluje tudi z različnimi temelji v industriji kriptovalut. Po uradni spletni strani Guarde je Changpeng Zhao, soustanovitelj in izvršni direktor borze kriptovalut Binance, trdil, da je Guarda že zgodaj podpirala borzo..

V prihodnosti lahko ta kripto denarnica podpira številne druge digitalne valute in platforme.

Atomska denarnica

Atomska denarnica

Atomska je decentralizirana multivalutna denarnica, ki podpira več kot 500 digitalnih sredstev med najboljšimi kriptovalutami, kot so Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Monero, Cardano itd., in spodbuja projekte DeFi, kot so Chainlink, Compound, Synthetix, Uniswap in drugi, v enem preprostem uporabniku prijaznem vmesniku. Atomic Wallet, ustanovljena leta 2018, je po svojih 500.000 uporabnikih že postala ena najbolj priljubljenih možnosti na trgu. Na voljo je v glavnem namizju OS, Android in iOS.

Atomic kot decentralizirana denarnica uporabnikom ponuja popolno zasebnost in varnost njihovih podatkov. Zasebni ključi so šifrirani v napravah lastnikov denarnice, zato nihče razen uporabnikov ne more nadzorovati njihovih sredstev. Poleg tega lahko imetniki kripto ne samo upravljajo svoj portfelj, temveč z lahkoto kupujejo, vložijo in izmenjujejo digitalna sredstva. Možnost nakupa kripto je na voljo za BTC, ETH, XRP, LTC, BNB in ​​druge 15+ kriptovalut z bančno kartico 17 lokalnih fiat valut (vključno z USD, EUR, BDP) po vsem svetu. Uporabnikom je na voljo tudi, da takoj anonimno zamenjajo 60+ kriptopara in pridobijo denar za vsako borzo, ki se pridruži programu zvestobe Atomic Wallet. Poleg tega lahko s stanjem ATOM, XTZ, KMD, ZIL in drugimi priljubljenimi sredstvi PoS pridobite pasivni dohodek s 5-23% APR, ki podpira decentralizacijo omrežja in pridobivanje nagrad neposredno od validacijskih programov..

Če želite začeti uporabljati Atomic, vam ni treba ustvariti računa ali prenesti nobenega KYC in preverjanja osnovnih funkcij denarnice. Nenazadnje obstaja izjemna služba za stranke, ki je pripravljena zagotoviti učinkovit in hiter odziv v približno 15-25 minutah 24 ur na dan, 7 dni v tednu..

Ključnega pomena je raziskati, katera denarnica je za katero kriptovaluto najboljša, preden jo začnete pridobivati, in upamo, da vas je ta vodnik postavil na pravo pot.

Trezorjeva denarnica

Denarnica za kriptovalute Trezor je podobna napravi Ledger. Je tudi denarnica za strojno opremo in je zasnovana za delo z vsemi operacijskimi sistemi. Denarnica za kriptovalute Trezor podpira tudi Bitcoin, Litecoin, DASH, Zcash, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, UBIQ, NEM in druge žetone ERC-20.

Denarnica Jaxx

Denarnica Jaxx je ena najboljših denarnic za kriptovalute, ki podpira večvalutne valute. Razvija in vzdržuje ga Decentral, znano podjetje, ki ponuja storitve digitalne valute. Jaxx trenutno podpira kriptovalute Ether, Ether Classic, Dash, DAO, Litecoin, REP in Bitcoin. Denarnica je na voljo za prenos mobilne in namizne uporabnike. Razširitev brskalnika Jaxx lahko prenesete za Android, iPhone, Tablet, iPad, Windows, Mac, Linux in Google Chrome.

Denarnica Agama

The Denarnica Agama je še v fazi razvoja, vendar ponuja edinstvene funkcije, ki uporabnikom omogočajo uporabo več kriptovalut in izbiro, katera varnost je zanje najboljša. Agama podpira Bitcoin, Bitcoin Dark, BitMark, Carboncoin, DigiByte, Dogecoin, Franko, Game kredite, Komodo, Litecoin, Unocoin, Zcash in Zetacoin. Denarnica Agama je trenutno na voljo samo za namizje.

Denarnica Coinomi

Denarnica Coinomi je mobilna denarnica za kriptovalute z več valutami za operacijski sistem Android (različica IOS bo kmalu na voljo). Podpira širok spekter sredstev kriptovalut. Coinomi podpira Bitcoin, Abncoin, Asiacoin, Auroracoin, Bata, Belacoin, Bitcoin Plus, Blackcoin, Britcoin, Canada eCoin, Cannacoin, Clams, ClubCoin, Compcoin, Dash, Defcoin, Denarius, Digibyte, Digitalcoin, Dogecoin, E-coin, EDRcoin, EGulden, Einsteinium, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, Feathercoin, Flashcoin, Krediti za igre, GCRcoin, Gridcoin, Gulden, Hempcoin, Insane, Internet of People, IXCoin, Landcoin, LBRY Credits, Linx, Litecoin, Monacoin, Myriadcoin, Namecoin, Nav , Neoscion, Neuro, Novacoin, NuBits, NuShares, OKCash, ParkByte, Peercoin, Pesobit, Pinkcoin, PIVX, POSW, Potcoin, Putincoin, Reddcoin, Richcoin, Rubycoin, Shadowcash, Smileycoin, Solarcoin, Stratis, Syscoin, Ultimate Secure Cash, Unob Secure Cash, Unob , Kriptovalute Verge, Vertcoin, Vpncoin, Zcash in ZCoin.

Vir slike: CryptoTimes

Preberi več:

  • Pregled denarnice KeepKey – močan & vsestranska denarnica za strojno opremo za kriptovalute
  • Sendbit.io – varna in hitra rešitev za kripto bančništvo in denarnica
  • Kako uporabljati MyEtherWallet | Vodnik za začetnike
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map