Kaj je Bitcoin Private – vse, kar morate vedeti

Jasno je, da jedro Bitcoin protokol manjka zasebnosti in anonimnosti. Čeprav vlada Bitcoin rada označuje za anonimnega, še zdaleč ni. Uporabniki imajo do neke mere prikrito identiteto, ko uporabljajo Bitcoin. Različni razvijalci so predlagali, naj si izposodijo elemente iz protokola Monero, da bi v prihodnosti dosegli povsem neizsledljivo platformo. Dokler se to ne zgodi, bo verjetno še več vilic, ki bodo nudile več nadgradenj glede varnosti in anonimno.

Kaj je Bitcoin Private?

Bitcoin Private (BTCP), bitcoin, usmerjen v zasebnost, katerega vilice so ZClassic (ZCL), ki združuje neizrabljene izhodne transakcije (UXTO) ZCL in Bitcoin (BTC).

Bitcoin Private vilice iz Bitcoina na 28. februarja 2018. Imetniki ZClassic in Bitcoin dobijo Bitcoin Private za kovance pred posnetkom. Tisti, ki imajo pravico zahtevati Bitcoin Private kovance, so tisti, ki imajo ZClassic v Denarnica ZClassic.

Bitcoin Private naj bi služil kot peer-to-peer oblika digitalne valute, v kateri ni vpletena nobena tretja oseba. Transakcije bi vozlišča predvajala in preverjala, preden jih posredujejo rudarjem v odobritev. Bitcoin Private ima pomembnejšo velikost bloka v primerjavi z Bitcoin; to nedvomno zanima uporabnike po vsem svetu, saj to pomeni krajši čas potrditve transakcije.

O vilicah

Na 28. februarja, posnet je bil posnetek verige blokov ZClassic in Bitcoin, imetniki posamezne kriptovalute pa so upravičeni do kriptovalut Bitcoin Private (BTCP). Porazdelitev je v razmerju 1: 1, kar pomeni, da bodo imetniki ZCL in BTC dobili 1 BTCP za vsakih 1 žetone ZCL ali BTC, ki jih imajo. Glavna mreža BTCP se je začela izvajati približno dva dni po posnetku. Skupno bi bilo ustvarjenih 21 milijonov kovancev, ki bi bili rezultat kombiniranja krožne zaloge BTC in ZCL.

Ob napovedi Bitcoin Private vilic proti koncu leta 2017 je v nekaj tednih povzročil apreciacijo cen kovancev ZCL s približno 4 na več kot 90 dolarjev.

Kako deluje Bitcoin Private?

The Bitcoin Private protokol ima krajši čas bloka manj kot 3 minute in veliko obsežnejšo velikost bloka 2 MB, kot je Bitcoin jedro. Njegov algoritem za dokazovanje dela je odporen na ASIC, a GPU prijazen za rudarstvo.

Na splošno je ena od prednosti Bitcoin Privatea pred vsemi drugimi različicami / vilicami njegova zasebnost. Gre za isto tehnologijo, kot se uporablja za ZClassic, zk-snarks (nič znanja snarks). Plačila, objavljena na takšnih tehnologijah, za preglednost prehajajo skozi javno verigo blokov, vendar podrobnosti o vsaki transakciji, ki vključuje prejemnika, pošiljatelja transakcije, ostanejo skrite in nepregledne.

Tako kot druge kriptovalute tudi decentralizirana narava Bitcoin Private ponuja še eno prednost, kot je Bitcoin. Transakcije v omrežju so enakovredne (pošiljatelj prejemniku), ne da bi morali vključevati posrednike. Omrežna vozlišča s kriptografijo preverjajo transakcije v svojem blockchainu in so zabeležena v javni knjigi. Njegova nekoliko večja velikost bloka pa omogoča hitrejše zagotavljanje večje varnosti in anonimnosti kot različne različice Bitcoin.


Kako zahtevati svoje Bitcoin zasebne kriptovalute

Upoštevajte, da samo tisti, ki so Bitcoin ali ZClassic kriptovalute, shranjene v njihovih denarnicah pred posnetkom blockchaina, so upravičene zahtevati kovance BTCP.

Zahteva svoje BTCP odvisno tudi od denarnice, ki jo uporabljate. Zasebna ekipa Bitcoin priporoča, da se kovanci BTC ali ZCL premaknejo na nov naslov, preden iz varnostnih razlogov z zasebnimi ključi zahtevate žetone za vilice.

Uporaba denarnice Electrum

Ti lahko Prenesi, izvlecite in zaženite izvršljiv program Electrum v računalniku. Nato ustvarite novo denarnico. Vnesite denarnico in zasebne ključe, nato kliknite gumb za pometanje. Prejeli boste poziv za vnos zasebnih ključev in nato pometanje Bitcoin Private kovancev na nov naslov.

Uporaba denarnic s polnim vozliščem

Če uporabljate denarnico s polnim vozliščem, morate posodobiti javo. Prenesi, razpakirajte in zaženite datoteko BitcoinPrivateDesktopWallet.jar. Zaženite in dovolite sinhronizaciji blockchaina. Kliknite »denarnica« in nato »uvozi en zasebni ključ«. Ko se prikaže poziv za pometanje, kliknite »da« in počakajte, da se glave blokovne verige prenesejo.

Denarnice za zasebne kriptovalute Bitcoin

Za zasebne kovance Bitcoin je na voljo nekaj denarnic, vedno več neodvisnih prodajalcev denarnic za kriptovalute pa dodaja podporo za kovance BTCP.

  • Imate možnost uporabe namizne denarnice Full-Node, ki jo lahko prenesete za vse različice operacijskega sistema, ki so na voljo pri zasebniku Bitcoin Stran GitHub.
  • Obstaja tudi možnost uporabe denarnice Electrum. Na voljo je tudi ta denarnica preneseno na GitHub.
  • Za tiste, ki jim je prijetno, je na voljo papirnata denarnica. The Stran Paper Wallet s strani Bitcoin Private ekipe uporabnikom omogoča enostavno ustvarjanje naslovov Single, Multi-Signature in Bulk Wallet.
  • Kot je napovedal Coinomi o podpori kovanca Bitcoin Private so od takrat to dodali na seznam kovancev na Coinomi. Uporabniki, ki imajo posodobljene različice aplikacije Coinomi za svoje naprave Android, lahko prejemajo in pošiljajo Bitcoin Private žetone iz svojih mobilnih telefonov.

Kje kupiti BTCP

Bitcoin Private (BTCP) je bil uvrščen na Trade Satoshi v začetku marca 2017. Poleg tega je trgovanje tudi v živo Nanex, znana izmenjava v skupnosti NANO. Bitcoin Private ima tudi aplikacijo za uvrstitev na Binance in HitBTC razglašena da bodo našteli tudi BTCP.

Trenutno se izmenjuje Bitcoin Private TrgovinaSatoshi za Bitcoin, Litecoin, Tether, Doge in Bitcoin Cash.

Analiza cen

Začetna cena BTCP je bila 65,82 USD. Najnižja vrednost, ki je bila doslej zabeležena, je bila 60,39 USD, najvišja pa 85,68 USD – glede na CoinCodex. Cena je še vedno precej nizka v skladu s pričakovanji skupnosti – ki upa, da bo med najboljših 10 borz uvrščen BTCP in bi lahko svoje kovance trgovali brez večjih tveganj.

Kako deluje Bitcoin Private Mining

Bitcoin Private uporablja Equihash. To pomeni, da lahko rudarji izkoristijo katerega koli rudarja Zcash za pridobivanje Bitcoin Private. Ne pozabite nastaviti URL bazena poleg številke vrat.

Obstaja tudi uradni rudarski bazen, ki se mu lahko pridružite. Zgradili in upravljali so ga razvijalci Bitcoin Private. Obstaja tudi nekaj drugih združenj, v katerih lahko kopate BTCP, seznam združenj najdete na strani Bitcoin Private uradna stran.

Da bi olajšali izbiro, kateri bazen naj se pridobi, razdeli seznam skupin, ki jih sponzorira skupnost, ki so jih preverili tisti, ki še niso potrjeni. Pomembno je biti previden, preden se pridružite nepreverjenim rudarskim bazenom.

Ekipa za Bitcoin Private

Za projektom Bitcoin Private stoji ekipa. Ker Bitcoin Private temelji na skupnosti, je sodelovalo več kot 200 in več kot 20 inženirjev, ki so se v 30 dneh pridružili razvoju protokola Bitcoin Private, seznam pa narašča, saj je v ekipo dobrodošlo več ljudi.

Zaključek

BTCP združuje najboljšega od dveh protokolov; Bitcoin in ZClassic. Izvaja zasebno naravo ZClassic, hkrati pa širi funkcionalnost Bitcoina.

Če želite izvedeti več o projektu, obiščite spodnje povezave:

Uradna spletna stran

Bel papir

Stran s pogostimi vprašanji o vilicah

GitHub

Twitter

Facebook

Reddit

Neskladje

Telegram

Wikipedija

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map