Kaj je Decred (DCR)? Vse kar morate vedeti

Kaj je Decred?

Decred je decentralizirana blockchain platforma, ki se je začela 8. februarja 2016. Njegov namen je biti odprta, postopna platforma za samofinanciranje, ki temelji na njegovi skupnosti.

Tako kot mnoge druge decentralizirane kriptovalute tudi Decred uporablja kriptografijo za zavarovanje transakcij v svojem omrežju in tudi za nadzor ustvarjanja novega kovanca v sistemu. Ima javno knjigo, v kateri so zabeležene vse transakcije.

Razvijalci podjetja Decreds trdijo, da je tehnologija enostavna za uporabo, saj uporabnikom omogoča, da v nekaj klikih prejmejo, pošljejo in izkopljejo digitalno valuto. Decred ponuja tudi nekaj orodij ukazne vrstice, s katerimi lahko prilagodite uporabniško izkušnjo.

Digitalna valuta poskuša dokazati pravi pomen decentralizacije s svojo kriptovaluto, ki je ne nadzoruje nobena sila.

Decred je vizija nekaj osrednjih razvijalcev bitcoinov, ki so sanjali o povsem decentralizirani valuti, ki nima prostora, da bi jo ugrabila in prevladovala skupina ljudi.

Ideja vseh je dobrodošla. Tako rudarji kot uporabniki imajo enako pravico prispevati k skupnosti in ji pomagati, da raste. S skupnimi napori so videli, kako se skupnost od tal razvija do tal, kjer je danes, in dosežke dolgujejo sodelovanju vsakega člana skupnosti.

Za Decred se dogaja veliko, vendar je pomembno, da vemo, kaj je to, in tehnologija, ki stoji za platformo, preden lahko popolnoma razumemo njeno delovanje.

Demistifikacija razglašenega

Decred je odprtokodna kriptovaluta, ki temelji na skupnosti. Zasnovan je z vgrajenim sistemom upravljanja za reševanje konfliktov glede centralizacije, ki se dogajajo v sistemu Bitcoin, in tudi za reševanje vsakdanjih tragedij znotraj decentraliziranih kriptovalut. Sistem uporablja oba Dokaz o delu (PoW) in Proof-of-Stake soglasni protokol.

S svojim edinstvenim hibridnim sistemom, ki združuje PoW in PoS, lahko Decred ustvari trdno valuto. To omogoča vsem na svetu, da sodelujejo v projektu, ne glede na to, ali imajo drago rudarsko strojno opremo ali ne.

Decred’s Consensus Algorithms

Namen algoritmov je uporabnikom omogočiti, da se dogovorijo o stanju verige blokov. Obstajata dve strategiji za dosego soglasja o decentraliziranem omrežju.

Dokaz o delu (PoW): To je zgolj nagrajevanje za delo, ki ga vložite v sistem. Ta korak zahteva računsko moč pri reševanju kriptografskih ugank. Za vsako rešitev se ustvari nov blok. Torej, več dela boste vložili, večja bo nagrada, ki jo dobite.

Proof-of-Stake (PoS): To je nagrajeno za vložek. To zahteva, da kovance nekaj časa držite nedotaknjene, da dokažete, da ste deležnik. Več kovancev, ko stavite, večja bo vaša nagrada.

Hibridni sistem PoW / PoS, ki ga izvaja Decred, rudarjem omogoča ustvarjanje novih blokov, zainteresirane strani pa glasujejo za preverjanje blokov, ki so jih ustvarili rudarji. Postopek oblikovanja konsenza je torej uravnotežen s prispevki rudarjev in deležnikov k ekosistemu.

S tem je hibridni sistem soglasja stabilen in varen, kar pomeni, da katera koli stranka prevladuje nad blockchainom Decred-a na nič.

Decred ponuja tudi nespremenljiva zgoščenka transakcij, ki ločujejo podpise transakcij od ostalih podatkov o transakciji. To je podobno kot doseže SegWit Bitcoin. Decred tudi uporablja Schnorr podpisi, imajo tudi možnost podpisovanja transakcij zunaj verige. Te funkcije so tisto, zaradi česar je Decred korak pred Bitcoinom.

Edinstvena pri transakcijah na platformi Decred je sposobnost, da transakcije potečejo po določenem obdobju. Vse transakcije so opremljene s svojimi polji za iztek, ki ob izpolnitvi preprečijo dodajanje transakcije v verigo blokov po doseženi določeni višini bloka. S tem se transakcije samodejno prekličejo v primeru zamud pri potrditvi.

Decred (DCR) Coin

DCR je uradni kovanec za Omrežje Decred. Čeprav ni vilica bitcoinov, si prizadeva biti boljša kriptovaluta kot bitcoin za vsakodnevne transakcije; hitrejši, predvsem pa ga ne nadzira skupina ljudi.

Decred (DCR) ima največja dobava od 21.000.000 (21 milijonov) kovanci.

Decred je rudarska kriptovaluta. Rudarstvo Decred ali katera koli druga kriptovaluta je osredotočena na tri stvari:

  • Nudenje knjigovodskih storitev v omrežju.
  • Zagotavljanje varnosti in stabilnosti omrežja.
  • Predstavljamo nove kovance v sistem.

Kako začeti kopati svoje kovance

Rudarstvo tehnično “kova” vaše valute. Postopek rudarjenja zahteva dve stvari: programsko opremo, ki bodisi samostojno minira bodisi vas poveže z bazenom, kjer vire povežete z drugimi rudarji. Za rudarstvo potrebujete tudi nadgrajeno strojno napravo, višja kot je konfiguracija, več zaslužite z rudarjenjem.

Ekipa Decredovega uradnega rudarja imenuje GoMiner. GoMiner lahko prenesete za svoj operacijski sistem tukaj.

Decred na svoji spletni strani navaja tudi dva neuradna rudarja CCMiner, in SGMiner. Ta dva sta na voljo za operacijski sistem Windows in jih lahko prenesete tukaj.

Opomba: Vsaka programska oprema zahteva strojno opremo, zato je pomembno, da pred zagonom katerega koli rudarjenja v računalniku preberete navodila, da se izognete poškodbam in izgubi dragocenih informacij.

Decred-ove združljive denarnice za kriptovalute

Kot vsaka druga kriptovaluta je tudi Decred shranjen v denarnici. Te denarnice so primerjane z resničnimi denarnicami. Na voljo ni veliko možnosti, vendar uradna denarnica za Decred redno dela na njej in je na voljo za vse večje operacijske sisteme. Lahko prenesete Decrediton denarnica za Windows, MacOS, in a Linux enota.

Obstaja tudi možnost a spletna denarnica. Dostop do denarnice, ki jo je enostavno namestiti tukaj.

Izhod je uporabniku prijazna, večkriptovalutna, varna namizna denarnica neodvisnih proizvajalcev, s katero lahko zaščitite, upravljate in izmenjate svoje decred kovance. Exodus lahko prenesete za svoj operacijski sistem tukaj.

Kje kupiti prijavljeno (DCR)

Kriptovalute niste lastnik le z njihovim rudarjenjem; lahko jih tudi kupite pri kriptovalutah, ki so navedene. Bitcoin in Doge lahko zamenjate za Decred; kupite ga lahko tudi s pomočjo fiat-a.

Decred je naveden na Bittrex, Poloniex, FEX, Upbit, Kriptopija, Zhaobi, BleuTrade, Tux izmenjava, in Bisq.

Na teh platformah imate lahko tudi katero koli drugo kriptovaluto, ki ste jo takoj zamenjali za Decred: ShapeShift, Flyp, Godex, CoinSwitch, Evercoin, in Changenow.

Decred s fiatom lahko kupite tudi na LiteBit (EUR) in Coinspot (AUD).

Analiza cen

Cena Decred je bila od začetka do marca 2017 nespremenjena, ko je dosegla najvišjih 16 USD. Od takrat je v stalni rasti. Decred ima najnižjo vrednost pri 0,42 USD in najvišjo pri 121,70 USD. V času pisanja tečaja Decred znaša 63,11 USD.

Decredov načrt za prihodnost

Skupnost ima veliko načrtov za prihodnost. Sem spada izvajanje izvajanja, usmerjenega na deležnike DAO (decentralizirana avtonomna organizacija), decentraliziran nadzor nad razvojnimi skladi, izvajanje strelovodnega omrežja, izboljšanje zasebnosti v omrežju in še več.

The PoS volilni sistem bo pozitivno vplival na razvoj odločitev, sprejetih v decentralizirani naravi. Uporabniki bodo zato glasovali za izboljšave, ki bodo pozitivno vplivale na vrednost kovancev DCR.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map