Kaj je Wanchain (WAN) – vse, kar morate vedeti

Wanchain Uvod

Wanchain je porazdeljena finančna infrastruktura, ki bo omogočala transakcije digitalnih sredstev v različnih verigah blokov z izvajanjem čezmejnih prenosov. Glede na veliko število digitalnih kovancev in žetonov, ki so trenutno v kripto prostoru, še vedno ni bila razvita učinkovita decentralizirana rešitev, ki bi omogočila izmenjavo med njimi.

Wanchain deluje kot neodvisen blockchain; to povezuje račune drugih neodvisnih verig in tvori mrežo, prek katere se izmenjujejo ta digitalna sredstva.

Toda ta platforma ima poleg prenosov kriptovalut tudi številne druge aplikacije. Z uporabo pametnih pogodb, protokolov zasebnosti in žetona Wancoin (WAN) lahko ustvarite številne primere uporabe.

Tehnologija, ki stoji za Wanchainom

Ta povsem ločena veriga blokov je bila ustvarjena iz vilic Ethereum. Domače Wancoin (WAN) prav tako ni žeton, ki temelji na ERC20. Platforma je sestavljena iz številnih elementov, ki se med seboj brezhibno mešajo, toda komunikacijski protokol med verigami je jedro Wanchaina.

 1. Medvezni komunikacijski protokol

Komunikacijski protokol z več verigami omogoča prenos podatkov med Wanchainom in drugimi verigami blokov. Protokol uporablja pametne pogodbe za izmenjavo sredstev med platformo in drugimi verigami. Sestavljen je iz naslednjih funkcionalnih modulov:

 • Modul za registracijo: Registrira verigo, iz katere je prišla transakcija, in preneseno sredstvo.
 • Modul za prenos podatkov o transakcijah med verigami: Zažene zahtevo za verižno transakcijo Wanchainu, prepozna, ali vozlišče validatorja vrne uspeh ali ne, in omogoči pravno transakcijo med vozliščem validatorja in prvotno verigo.
 • Modul za poizvedbo stanja transakcije: Nadzira stanje transakcije.

 1. Konsenzni algoritem verifikacijskega vozlišča

Tako kot Ethereum se bo tudi Wanchain premaknil k algoritmu soglasja Proof-of-Stake (PoS). Pričakuje se tudi izvedba rešitev, kot sta plazma in mreža Raiden. Nastavitev PoS vključuje tri vrste vozlišč za preverjanje, ki vzdržujejo celotno omrežje in distribuirajo provizije za transakcije:

 • Vavčerji: so vozlišča za dokaz verižne transakcije, ki prejmejo varščino iz naslova provizije za transakcijo. V zameno potrdijo transakcijo med prvotnim računom in zaklenjenim računom Wanchain. Če je transakcija neveljavna, se s skrbniškega računa odšteje varščina in kupon ne bo odobril nobene transakcije več.
 • Validatorji: splošna verifikacijska vozlišča, ki registrirajo podatke o transakcijah na verigi blokov Wanchain za delež transakcijske provizije. Če so na spletu, lahko transakcije še vedno izvajate z najmanjšim številom delnic.
 • Trgovci: zaklenjena vozlišča za upravljanje računov, ki morajo biti v spletu in obdržati lastne ključne delnice, da dobijo svoj del provizije. Če nimate dovolj imetja Wancoin za zagon vozlišča za preverjanje, lahko še vedno zaženete splošno vozlišče.

 1. Shema ustvarjanja zaklenjenega računa

Da bi zagotovil sredstva in ključe, kadar sodeluje več oseb, Wanchain uporablja shemo ustvarjanja zaklenjenega računa. Temelji na Shamirjevi shemi tajne delitve, ki ključ loči na delnice in ga izda vsem vpletenim stranem.

Ta način razdeljevanja ključnih delnic ima nekaj prednosti, vključno s povečano decentralizacijo in stabilnostjo.

Vsaka transakcija z zaklenjenim računom se izvaja skozi prvotno verigo, ne da bi morali biti potrjevalniki.

 1. Anonimnost transakcije žetona pametne pogodbe

Wanchainove pametne pogodbe med prvimi vključujejo zasebnost. Da bi uporabnikom omogočil anonimnost med prenosi, uporablja zvonjenje in enkratno generiranje naslovov.

Podpis prstana meša vaš podpis pošiljatelja z drugimi lažnimi računi, kar vam otežuje sledenje. Prav tako platforma za vsako transakcijo ustvari nov naslov, da prepreči odkrivanje vzorcev transakcij.

O Wancoinu (WAN)

Wancoin (WAN) je žeton Wanchaina na platformi. Transakcije zahtevajo določeno količino WAN-a, saj vozlišča za verižno verigo ob izvedbi transakcije potrebujejo varščino WAN.

Med njihovim ICO je bilo prodanih 107,1 milijona žetonov, kar je zbralo približno 120.000 ETH. Ti žetoni predstavljajo 51% celotne ponudbe. Sredstva za prodajo žetonov se bodo ustrezno razdelila: 60% raziskav in razvoja, 10% razvoja skupnosti, 10% trženja, 10% infrastrukture in 10% dnevnih operacij.

 • Wan Storage

WAN-je lahko shranite v denarnico, ki jo je priskrbel Wanchain. Združljiv je z operacijskimi sistemi Windows, Mac in Linux. Čeprav trenutno podpira samo WAN, bo kmalu sprejel več valut. Povezavo za prenos najdete tukaj.

 • Trgovanje in nabava WAN

V času pisanja je WAN mogoče kupiti dne Binance in Kucoin, vendar bo v prihodnosti kovance kotiralo več borz. Trgovski pari, ki so na voljo pri Binance, so WAN / BNB, WAN / BTC in WAN / ETH. Na Kucoin se lahko trguje z WAN BTC in ETH

 

Ekipa za Wanchainom

Fundacija Wanchain je neprofitna organizacija s sedežem v Singapurju, ki jo je ustanovil Jack Lu. V preteklosti je Lu soustanovil Factom in ustanovil podjetje Wanglu Tech, ki je specializirano za razvoj aplikacij blockchain.

Predsednik Wanchain, Dustin Byington, je bil vključen tudi v različne projekte, ki so vključevali blockchain. Leta 2014 je ustanovil Bitcoin College, ki je bil tudi soustanovitelj podjetja Tendermint – programske opreme, ki je podvajala aplikacije v različnih strojih; in Satoshi Talent – platforma, ki je podjetnike blockchain povezala z razvijalci.

Skupina je pravkar lansirala svojo glavno mrežo in predstavila zelo ambiciozen načrt za leto 2018. V izdaji 2.0 bo junija predstavljeno čezmejno trgovanje Ethereum, skupaj z denarnico, ki bo podpirala več valut. Različica 3.0 se bo zasidrala tudi na Bitcoin.

Sodba

WanchainNjegov cilj je decentralizirati finančno industrijo z uporabo najboljšega tehnološkega razvoja v tej panogi, vključno s pametnimi pogodbami med verigami. To bo podjetjem omogočilo ustvarjanje blockchain aplikacij za transakcije, naložbe, plačila in še veliko več.

Wanchain kontakti in dodatne informacije:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map