Kriptovalute v primerjavi s PayPal – bitka za prihodnost plačil

Digitalne valute hitro nadomeščajo tradicionalna plačilna sredstva, kot je PayPal. Medtem ko je način, ki ga ponujajo ti načini plačevanja najboljši v zadnjih letih, je transakcija v digitalnih valutah, natančneje kriptovaluta, za mnoge odprla oči, pri čemer so druga sredstva za transakcije arhaična v primerjavi s kriptovalutami..

Pritoževali so se, kako močne so bile storitve PayPal za različne uporabnike in kako so jim več mesecev odrekali težko prislužena sredstva, zaradi česar so posamezniki in podjetniške organizacije imeli velike dolgove. Stranke včasih ne razumejo teh postopkov in vse, kar si želijo, je vračilo kupnine ali izdelek / storitev, ki so ga kupili.

Čeprav je izvršni direktor eBaya John Donahoe v izjavi omenil, da PayPal v prihodnosti načrtuje integracijo digitalnih denarnic s sistemom PayPal, se vse več ljudi zateka k kriptovalutam..

Čeprav imajo digitalne valute pomanjkljivosti, saj ljudje zaradi zmedenega stanja naslovov denarnic večino sredstev običajno pošiljajo na napačne račune, so verjetno način plačila v prihodnosti..

Pristojbine

PayPal je centraliziran sistem in ima zato člane, ki odločajo, koliko uporabniki plačajo za vsako transakcijo. Te provizije so včasih zelo visoke v primerjavi z digitalnimi valutami. Prisiljeni boste plačati do 5-7% tistega, kar nakažete. Kriptovalute pa so decentralizirano sredstvo za finančne transakcije. To pomeni, da ni nobenega organa, ki bi določal provizije za transakcije na verigah blokov, na katerih delujejo kriptovalute. Majhne drožnice, ki jih zaračunava omrežje, se rudarjem izplačajo kot nagrade za potrditev transakcije. Zato je zaradi nizkih provizij pri poslovanju s kriptovalutami uporaba kriptovalut postala najboljša izbira v primerjavi s PayPal.

Vzemimo si malo za primerjavo pristojbin. Začeli bomo z najbolj znano kripto valuto – Bitcoin. Pred nekaj dnevi so provizije za Bitcoin zaradi sprejetja segwita dosegle šestmesečno najnižjo vrednost. V prihodnosti se pričakuje omrežje razsvetljave, ki bo drastično znižalo pristojbine. Ethereum imajo povprečno transakcijsko provizijo 0,79 USD in povprečno transakcijsko provizijo 0,27 USD – glede na BitInfoCharts. To je še ena odlična možnost – prenos se potrdi v minuti ali celo manj. Cenejši način je uporaba Litecoin. Litecoin je znan po tem, da ima eno najnižjih provizij iz vseh kriptovalut, pa tudi da je kriptovaluta z aktivno skupnostjo od leta 2013. Povprečna provizija za Litecoin znaša 0,35 USD, povprečna provizija za transakcijo pa 0,058 USD. Obstaja tudi možnost nakazila z ničelno provizijo – z uporabo Nano

Hitrost plačila

Glede na hitrost, čeprav sta obe transakciji takojšnji, se lahko zgodi kaj narobe s PayPalom, zaradi česar bi bila sredstva neuporabna do 180 dni. Finančna institucija, povezana z računom PayPal, je lahko tudi velika ovira pri takojšnjem plačevanju, medtem ko je pri kriptovalutah transakcijske provizije mogoče olajšati tudi s povečanjem provizij, plačanih za izvedbo transakcije, in še vedno bo precej cenejša od stroškov PayPal. Kljub temu pa so bili primeri, ko so kriptovalute, kot je Bitcoin, trajalo tako dolgo, da jih pošiljamo, kar je največkrat posledica nizkih provizij za transakcije, ki jih je določila denarnica. Vedno je dobra praksa, da preverite trenutne provizije za transakcije v raziskovalcu blokov vaše kriptovalute, preden začnete katero koli transakcijo. In ker lahko izbirate med široko paleto kriptovalut, obstajajo tudi druge, kot je Litecoin, Ethereum, Monero, Nano itd., Ki so odlični kovanci in splošno sprejeto, da jih lahko uporabite za spletne transakcije.

Obstaja nekaj drugih vprašanj, ki jih imajo kriptovalute. Če na primer sredstva pošljete na napačen naslov, jih morda ne boste nikoli več vrnili. Zato morate biti pri tem previdni. Še ena stvar, ki se lahko zgodi, je zmota Bitcoinov in Bitcoin Cashov – to se je že zgodilo.

S tehnološkega vidika to ni vprašanje, ampak problem, ki ga lahko doživijo novi uporabniki. A kot so se ljudje naučili uporabljati pametne telefone, se ljudje lahko naučijo uporabljati kriptovalute.

Varnost

 PayPal se je v zadnjem času izkazal za najboljšega načina sprejemanja plačil prek interneta, saj so se pojavile težave z vračilom bremenitev, ki so oblike zamud, zaradi katerih lahko PayPal posreduje v takih situacijah. Včasih je reševanje takšnih zadev naklonjeno napačni stranki. Poleg tega so računi PayPal zlahka vdrli. Heker lahko uporablja številne metode za dostop do računa PayPal.

Toda pri kriptovalutah se sredstva skoraj ne vračajo in prenesenih sredstev ni mogoče poklicati nazaj. Ko je transakcija sprožena in dodana v verigo blokov, je to dokončno. Kupcu in prodajalcu je lahko mirno, saj bodo sredstva nakazana na račun, na katerega je bil poslan v nekaj minutah. Vdiranje zaščitenega računa je veliko težje kot PayPal. Bitcoin naslov, shranjen v papirnati denarnici, je skoraj nezlomljiv in je znano, da je najvarnejši način za zaščito vaših Bitcoinov. Obstajajo tudi možnosti za druge kriptovalute – na primer spletne denarnice z 2FA ali denarnice strojne opreme, kot sta Trezor ali Ledger.

Čezmejna plačila

Kar zadeva čezmejno plačilno rešitev, je PayPal v nekaterih državah omejen ali v celoti ni na voljo tamkajšnjim državljanom; zaradi tega uporaba PayPala za mednarodno prejemanje ali pošiljanje plačil ni najboljša možnost. Kriptovalute pa ne upoštevajo geolokacije. Plačila lahko pošiljate in prejemate plačila od katerega koli kjer koli na svetu. V nekaterih državah kriptovalute niso dovoljene, vendar ljudje vseeno najdejo način, kako jih uporabiti.

Uporabniška izkušnja

Kar zadeva del prijaznosti do uporabnika, je PayPal nedvomno enostaven za uporabo, novinec pa bi moral vedeti, kaj storiti glede pošiljanja in prejemanja transakcij. Vmesniki denarnice za kriptovalute so tako enostavni. Glede na razvijalce platforme obstaja več denarnic za kriptovalute za različne kovance, saj imate možnosti, da izberete, kateri vmesnik se vam zdi veliko lažji za uporabo. Poleg shranjevanja digitalnih valut v denarnicah imate še več nadzora; lahko tudi izkoristite borze kriptovalut. Ta podjetja občasno izboljšajo tudi svoje platforme, da olajšajo uporabo platforme svojim uporabnikom.

Skratka, ne vemo, kakšen tehnološki napredek bo v kratkem prinesla finančna transakcija, toda kolikor vemo, sedanje tehnologije v svoji igri premagujejo starejše in zaupanja vredne metode finančnega poslovanja. PayPal je uveljavljeni velikan v plačilni industriji – vendar kriptovalute vsak dan pridobivajo na večjem področju. Čeprav kriptovalut ni tako enostavno uporabljati netehnična oseba – ljudje se ji bodo zagotovo prilagodili tako kot s kreditnimi karticami in spletnimi transakcijami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map