Seznam Bytecoin Binance – najbolj usklajena črpalka in smetišče leta 2018?

Od začetka članka želim omeniti, da dejstva, ki jih bom predstavil, nimajo nobenega veljavnega dokaza za to in gre le za moja ugibanja glede tega, kaj se je pravkar zgodilo s ceno BCN.

Kot morda že veste, je danes Binance objavil, da so uvrstili BCN. Kot je poročal UseTheBitcon, se je cena na vseh borzah povzpela na 114%. Še bolj zanimivo pa je, da je cena na Binance dejansko desetkrat višja od tiste, o kateri poroča CoinMarketCap. Kako? Začnimo.

Zgodba o tem, kako BCN zraste 32-krat v manj kot enem dnevu

Najprej je majhen del skupnosti vedel za seznam BCN Binance. In sploh ni bilo težko ugotoviti; Crypto_Ed_NL je na to dejansko opozoril 3. maja.

Pet dni je dolgo, dovolj časa, da se ustvari usklajena črpalka in odloži na velikem nivoju. Tu ne obtožujem Crypto_Ed_NL, če ga spremljate, verjetno veste, da je cenjen kripto OG z veliko izkušnjami. Kot to uporabnik reddit poudaril je, da je BCN včeraj danes, pred novicami Binanceove kotacije, na HitBTC in Poloniexu trgoval s približno 72 satoshi. Nato je Binance napovedal, da so uradno uvrstili BCN in stvari so začele uhajati izpod nadzora. Cena na borzi se je začela pri približno 280 satoshi, ki je kasneje narasla na 2300 satoshi. Po tej ceni bi bil BCN top 5 kriptovalut. Nora stvar za kriptovaluto, kot je BCN.

Zdaj, kako je mogoče v tako kratkem času toliko zrasti? No, ekipa BCN predhodno ni sporočila skupnosti, da bodo uvrščeni na večjo borzo, ampak so naložili samo to objava in hvalisanje z povišanje cene. Ali ni to malo senčno? Katere pomembne novice bi lahko znižale ceno BCN 50%?

Razumevanje črpalke in odlagališča

Najprej preverimo, kaj Satekroketje opazili.

Pozorno sem ga spremljal in ugotovil, da umiki s strani HitBTC in Poloniex ne delujejo, prav tako pa tudi ne spletna denarnica BCN. Ko preverjamo njihov raziskovalec verig blokov, ugotovimo, da v zadnjih 2 urah ni bilo nobenega novega bloka. Trgovanje na BCN se je začelo ob 06:02 UTC in od takrat je bilo izkopanih le 46 blokov, ki vsebujejo skupaj 997 transakcij. Število transakcij, ki so bile opravljene, se zdi zelo majhno za kovanec, ki se je v nekaj urah povečal več kot 32-krat.

Tega še nisem preveril, morda pa je res. Število transakcij je izredno majhno in verjetno so le redki videli napoved pravočasno, vključno z ljudmi, odgovornimi za P&D. Če je le nekaj ljudem uspelo položiti denar, dokler omrežje ni začelo imeti težav, to pomeni, da je bila količina na Binanceu in je precej nizka, dovolj, da se z njo lahko manipulira navzgor in navzdol. Poleg tega je bilo mogoče z omrežjem manipulirati tako, da je preneslo le nekaj transakcij, nato pa je blokiralo druge.

Zdaj kroži nekaj govoric, o katerih bi to lahko mislili.

  1. Ekipa BCN – v nekaterih skupinah ljudje govorijo o tem, kako je ekipa BCN v resnici vedela za to in si zaslužila, da proda velik del svojega imetja, vendar ne preden je ceno povišala na 30x +. Obstaja tudi nekaj teorij, da je celotna težava z omrežjem izhajala iz njih, da bi lahko najprej prodali svoja imetja po najboljši možni ceni. Toda spet gre za govorice in do zdaj ni bilo nič potrjenega.
  2. Črpalka&Skupina smetišč – to je drugo ugibanje, kjer ljudje trdijo, da ekipa BCN s tem ni imela nič skupnega in dejansko P&Skupina D je vse uspela z resnim dobičkom. Težavo z omrežjem so povzročili tudi oni.
  3. Poloniex – Kot lahko opazite, je cena na Poloniexu narasla na največ 200 satoshi. Tudi HitBTC je imel to nekaj časa, potem pa je tudi tam počilo. Zakaj bi bila cena Poloniexa nižja? Ker so imeli velik obseg BCN, iz katerega so želeli ‘pobegniti’. Tako so ga začeli prodajati družbi Binance in blokirali dvige zaradi velikega dobička. Prodali bi vse svoje žetone, nato pa od uporabnika verjetno kupili več za dobiček. Zdaj so vse samo govorice in nič ni potrjeno. To je le govorica nekaterih skupin kriptovalut, da je Poloniex pri tem nekako nakazan.

Moje osebno mnenje glede posledic Poloniexa in seznama Binance

Osebno mislim, da Poloniex s tem ni imel nič skupnega, saj je njihova izmenjava ugledna in so bili v preteklosti pošteni do uporabnikov. Verjetno je to roka P&Skupina D ali celo ekipa BCN. Tisti, ki je vedel, da bo Binance uvrstil na seznam BCN, in je imel dovolj sredstev, da je tako visoko dvignil ceno. Toda v tem prispevku nisem krivil Poloniexa ali skupine Pump and dump. Poleg tega je Poloniex kmalu za tem onemogočil dvig, kar je v tej situaciji pošteno.

Te stvari so se zgodile v kripto. Zato je pomembno, da bi ustaljene izmenjave, kot je Binance, dodale le kakovostne projekte s skupinami, ki si zaslužijo priznanje za svoje trdo delo. Kot menjalnica številka ena bi moral Binance kriptovalute natančneje preveriti, preden jih doda, sumljive pa preprečiti, da bi jih zamenjali..

Skupnost je Binance naredila takšnega, kot je, in Binance bi to moral razumeti. Binance smo začeli uporabljati, ker so tam navedene kriptovalute imele določeno raven kakovosti in obsega. Če se to v prihodnosti ne bo spremenilo, močno dvomim, da bo Binance že prva izmenjava. Kot trgovec s kriptovalutami s krajšim delovnim časom razumem, da pri trgovanju s kriptovalutami obstajajo tveganja. Toda tipičen uporabnik, ki se je pravkar pridružil Binanceu, bi lahko vložil veliko osebnih sredstev v kriptovalute, kot je BCN, ko je ta že narasel za 600%, misleč, da bi lahko šla višje. Kaj bi čutil o Binanceu in kriptovaluti na splošno, ko bo razumel, da je šlo za ogromno črpalko in smetišče?

Prosimo, ustvarite varno okolje za trgovanje. Za nas stranke, ki uporabljajo vaše storitve. Kriptovalute s senčno preteklostjo, kot je BCN, ne bi smeli uvrstiti na Binance, moja dva centa.

To je gostujoča objava entuasiastov BCN glede trenutne situacije. Avtor je svojo identiteto raje obdržal kot zasebno. UseTheBitcoin.com in njegovo osebje ne odgovarjajo za nobeno njegovo mnenje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map