Vodnik za začetnike po NEO – kriptovaluta Smart Economy

Kaj je Neo?

Neo, prej znan kot Antshares, je neprofitni kitajski projekt Blockchain s sedežem v Šanghaju. Znan je kot kitajski Ethereum, saj tudi s pametnimi pogodbami omogoča prenos in shranjevanje podatkov prek verige blokov. Deluje prek protokola o soglasju delegirane bizantinske tolerance napak. Dosegel je več kot 150-krat večji napredek in lahko še naprej beleži močno rast, ko projekt napreduje.

Kaj so pametne pogodbe?

Neo svoje pametne pogodbe imenuje NeoContracts in so načini za avtomatizacijo plačil in transakcij v verigi blokov. Neo pogodbe poganja Neo Gas, o čemer bomo govorili kasneje v prispevku.

Kaj je NEO plin?

Neo Gas je drugi kovanec, ki deluje na platformi Neo. Neo ni deljiv, zato ga je težko uporabljati za plačilo pristojbin. Neo Gas je deljiv in se uporablja kot plačilo za uporabo pametnih pogodb in transakcij. Nato se pristojbine za plin dodelijo delegatom, ki so uporabniki, ki potrjujejo transakcije v verigi blokov. Imetniki Neo prejemajo plin kot nekakšno dividendo za držanje in vložitev vlog Nea.

O denarnicah Neo bomo razpravljali v spodnjem poglavju, vendar je ključnega pomena, da uporabimo denarnico, ki uporabnikom nagrajuje dividende za plin.

Kaj je delegirani bizantinski protokol za toleranco napak?

Za reševanje problema bizantinskih generalov, hipotetičnega vprašanja, kjer se devet generalov skuša po večini glasov odločiti, kako izvršiti napad na mesto, so bili ustvarjeni soglasni protokoli. V tem primeru je za selca neučinkovito, da obišče vsakega generala in potrdi svojo izbiro napada ali umika.

To težavo so v računalništvu modelirali in rešili mehanizmi soglasja Proof of Work in Proof of Stake. Neo se loti vprašanja in uporablja dBFT. Ta sistem uporablja delegate, ki so glasovali v skupnosti in se zavzemajo za skupino uporabnikov Neo. Ti delegati si skupaj prizadevajo doseči 66-odstotni + dogovor o stanju knjige.

Neo kot platforma ICO

Neo, kot smo že omenili, je projekt s sedežem na Kitajskem, državi z izjemno strogimi predpisi. Stvari, kot sta Facebook in Twitter, so blokirali do te mere, da je bil za dostop do njih potreben navidezno zasebno omrežje (VPN), nato pa so še naprej prepovedovali omrežja VPN. Kitajska je sledila podobni poti pri predpisih ICO (začetna ponudba kovancev). Na Kitajskem je bila začasno prepovedana udeležba ICO in mnogi ljudje vidijo Neo kot rešitev za izvajanje ICO na Kitajskem.

Kitajska ni uradno stališča glede družbe Neo in ICO, toda dejstvo, da kitajska vlada proti Neu ni ukrepala, je fantastičen znak, da je v skladu z vsemi njenimi pravili. Neo je že imel in ima na svoji platformi več predstavitev ICO, kot sta Medchain in Red Pulse. Tukaj je preglednico ki prikazuje nekatere načrtovane ICO.

Kako lahko kupim Neo?

Neo je 10 najboljših kriptovalut po tržni kapitalizaciji, zato je na voljo na več borzah. Te izmenjave vključujejo Bittrex, Binance, Bitfinex. Vse te borze so zelo zanesljiva izbira in so vodilne v obsegu trgovanja Neo. Za več informacij o nakupu Neo si oglejte ta priročnik.

Kako shranim Neo?

Tri Neo denarnice, ki jih priporočam, so Ledger Nano S, Neon denarnica in Uradnik Neo denarnica.

Ledger Nano S

Ledger Nano S je strojna denarnica, v kateri je shranjenih več kriptovalut. Sem spadajo Bitcoin, Ethereum, Neo in ZCash. Celoten seznam podprtih valut bo prikazan spodaj! Ledger Nano S je najvarnejša možnost, navedena zgoraj, vendar stane tudi 79 EUR ali 96 USD.

Neon denarnica

Neon Wallet je namizna denarnica, ki podpira Neo in Neo Gas in omogoča samodejno uveljavljanje Neo Gas. Za dostop do denarnice morate vnesti zasebni ključ. Upoštevajte, da ustvarjalci Neon Wallet tega zasebnega ključa ne hranijo in ne shranjujejo, zato je popolnoma varen. Tudi projekt je odprtokoden, tako da če bi bile vključene kakršne koli zlonamerne datoteke, bi jih že razkrili. Namizne denarnice so priročne za uporabo, vendar niso nekaj, na kar bi shranil velike količine Neo-ja. Na uradni spletni strani Neo je naveden tudi kot nadgradnja uporabniškega vmesnika, zaradi česar je vsekakor bolj zaupanja vreden.

Uradna Neo denarnica

Uradno Neo denarnico lahko prenesete z uradne spletne strani Neo. Uporabniški vmesnik ni tako prijazen kot Neon Wallet, vendar je tudi možnost shranjevanja Neo.

Zakaj je Neo tako osredotočen na ustvarjanje digitalnih identitet??

Cilj Neo je, da ga uporabljajo velike korporacije in podjetja, da bi lahko te industrije delovale, morajo sodelovati z vladnimi pravili in predpisi. To v resnici ni mogoče, če so uporabniki v verigi blokov 100% anonimni. Kot smo že omenili, je Kitajska zelo stroga glede tega, kaj dovoljujejo, in Neo ne želi tvegati, da bi žalil Kitajsko.

Zakaj potrebujemo OBE Neo in Ethereum?

V svetu kriptovalut je velika konkurenca. Konkurenca je potrebna, da so podjetja in izdelki čim boljši. Čeprav je prostora za več projektov, menim, da mora biti sčasoma v vsakem sektorju en jasen zmagovalec.

Na primer Bitcoin in Bitcoin Cash tekmujeta, kdo bo digitalno zlato. Monako in TenX Pay Token sta oba podobna projekta, katerih cilj je plačilna kartica s kriptovalutami. Na tem mestu velik del trga kriptovalut predstavlja špekulacije, saj gre za rastočo tehnologijo.

Namesto da bi rekli, kaj je boljše, primerjajmo Ethereum in Neo.

Programski jeziki

Ethereum je trenutno napisan v programu Solidity, ki ni uporabniku prijazen jezik. Neo omogoča kodiranje pametnih pogodb v priljubljenih jezikih, kot sta C # in Java.

Prednost uporabniku prijaznih programskih jezikov je v tem, da bo več uporabnikom omogočilo interakcijo z Neovim blockchainom.

Dokaz vložka / dela v primerjavi z delegiranim bizantinskim protokolom tolerance napak

Ethereum trenutno uporablja Dokaz o delu. Dokaz dela je način zaščite javnih blokovnih verig tako, da rudarjem (uporabnikom, ki kriptografske težave rešujejo z računalniško močjo) omogočajo potrditev transakcij in za svoje delo nagrajevanje. Ethereum želi letos rešiti vprašanja razširljivosti s prehodom na sistem Proof of Stake. Proof of Stake rešuje vprašanja razširljivosti z zmanjšanjem porabe energije (brez rudarjenja) in ranljivosti za centralizacijo.

PoS je bližje Neo-ovemu dBFT in bo Ethereumu in Neu omogočil, da se prilagodita na podobne ravni.

Da bi videli, kako se bo odvijalo vse to tekmovanje, moramo samo počakati. Zdi se, da je Ethereum trenutno v prednosti, saj je njegova tržna kapitalizacija več kot 10-krat večja od Neosa. To bi se lahko v prihodnosti popolnoma spremenilo in komaj čakam, kako se bo izkazala vsa kripto valuta.

Kaj je naslednje za Neo?

Če želite Neu spremljati, si lahko ogledate njegovo ceno in druge informacije na njem CoinMarketCap strani. Da bi sledili razvoju Neo, ogled projektov Twitter, Reddit in Github.

To objavo gostov je napisal Austin, lastnik CryptoKinga. Austin je navdušen vlagatelj kriptovalut, ki študira računalništvo in programsko inženirstvo na univerzi Towson. Njegovi hobiji vključujejo raziskovanje kriptovalut, potovanja in plezanje. Njegov cilj je pomagati povprečnemu človeku razumeti in vstopiti v kriptovaluto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map