Analiza Bitcoin | 6-Razumevanje tržnih trendov za pametno trgovanje

Obstaja trend naraščanja in padanja, če beremo jezik cen;

Obstaja signal za nakup in prodajo ter slovo od občutka dogovora.

Zdravo! V današnji epizodi bomo govorili o tržnih trendih in njihovih vzorcih.

Torej, kaj je tržni trend?

Z najpreprostejšimi besedami je trend usmeritev trga – gre navzgor, navzdol ali se premika vstran.

Tržni trend je podoben pretoku vode. Zaradi gravitacije voda naravno teče navzdol; podobno se na kapitalskem trgu zaradi razlike med ceno in vrednostjo naložb cena ponavadi vrne pod vrednost pod vplivom trga. Različna pokrajina vpliva na pretok vode, ustvarja slapove ali reke; podobno na kapitalskem trgu različne odločitve trgovcev vplivajo na trend trga.

Legendarni trgovec Jesse Livermore je nekoč dejal: »Cene se tako kot vse druge gibljejo po liniji najmanjšega upora.« Če je naraščajoči odpor nižji od padajočega upora, se bo cena dvignila in obratno. Iskanje trenda pomeni iskanje poti najmanjšega upora.

Pot najmanjšega upora ni vedno ravna, tako kot reke vedno tečejo okoli gore in ne skozenj. Trendi imajo tudi raznolike vzorce.

Vzorci trendov se gibljejo kot valovi; tržna cena se ne premika naravnost v eno smer, ampak se vedno giblje cikcak kot valovi, z jasnimi vrhovi in ​​koriti.

Vrhovi in ​​korita so kot binarni kodi 0 in 1 v računalniku – so osnovni elementi različnih trendov.

Različni položaji vrhov in najnižjih nivojev določajo, ali gre tržni trend navzgor, navzdol ali preobremenjeno.

Poglejmo si dejanski grafikon gibanja cen, da bomo razumeli razliko med temi vzorci trendov.

To kaže navzgor, kjer se vrhovi in ​​korita postopoma premikajo navzgor.

To kaže na spust, kjer se vrhovi in ​​korita postopoma premikajo navzdol.

To kaže na pogoste zastoje. Vrhovi ne naraščajo dosledno, niti korita ne padajo dosledno. namesto tega ostanejo na isti ravni (to bomo obravnavali kasneje).

Z analizo položajev vrhov in korit na grafikonu lahko ločimo navzgor, padajoč trend in zastoje. Za vizualizacijo trenda lahko uporabimo “trendne črte”.

Kako narisati trendno črto? Preprosto povežite vrtilne vrhove ali nižje vrtilne točke na grafikonu.

Povežite najnižje nivoje A in B, kot je prikazano na grafikonu, da dobite črto navzgor (črta navzgor). Vendar samo povezovanje 2 korit ni učinkovit dokaz za naraščajoči trend. Za dokazovanje potrebujemo tretje korito (C).

Če želite narisati črto navzdol, povežite točko A in točko B, kot je prikazano na grafikonu, točka C pade na ravno črto, kar pomeni, da je padajoča linija trenda učinkovita. lahko pa tudi napačen pogled. Točka C se pojavi po izrisu črte, točki D in točki E pa se lahko pojavita ali pa tudi ne, podpora in upor trendline bo na koncu kršena.

Kako ugotoviti, ali je trend močan, šibek ali trajen? Oglejmo si “klanec”.

To kaže na 45-stopinjski trend navzgor. Znan tudi kot ciljna črta, prikazuje moč trenda, ko so cene in čas v popolnem ravnovesju. Zato naj bi se trend 45 stopinj ohranil.

Ko se trendni naklon spremeni s 45 na 65 stopinj, je trend naraščanja močnejši, vendar povezuje manj svečnikov kot 45-stopinjska linija trenda, kar pomeni, da cene napredujejo z nepričakovano hitrostjo in jih je težje vzdrževati. bik medveda, bo trend padanja enako močan in hiter, zato je nespametno loviti zmagovalce.

Ta kaže na 30-stopinjski trend navzgor.V primerjavi s 45-stopinjskim in 65-stopinjskim trendom je 30-stopinjski trend najšibkejši pri napredovanju cen in manj niha.

Na koncu spoznajmo še posebno vrsto trendov – trgovalni kanal.V določenih okoliščinah je gibanje cen omejeno na dve vzporedni liniji trendov: osnovno linijo trendov in linijo kanalov.

Črna črta je spodnja linija trenda, modra črta pa zgornja črta kanala. Na levi je poenostavljeni grafikon naraščajočih kanalov, na desni pa padajoči grafikon kanalov.

Poglejmo si pravi grafikon. Ko se svečniki prečkajo nad črto kanala, to pomeni, da trend napreduje in se krepi; ko svečniki padejo pod črto kanala, to pomeni, da trend slabi in se trg lahko obrne.

To je vse za tržne trende. Naslednji teden bomo govorili o “trendu in njegovih časovnih ciklih”, bodite pozorni!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map