Bitcoin bandwagoning: Pregled institucionalnih naložb v kripto

Novice, da bo sklad znanega makro vlagatelja Paula Tudorja Jonesa vlagal v Bitcoin (BTC) kot zaščito pred inflacijo, so se prvič pojavile 7. maja. Novice so sledile 11. maja – na dan nagrade tretjega bloka prve in najpomembnejše kripto valute prepolovitev – ko je Jones odšel na CNBC v podrobnosti da je v Bitcoin vložil med en in dva odstotka svojega premoženja, pri čemer je priznal, da je število “konzervativno”.

V pismo vlagateljem je Jones današnji Bitcoin primerjal z zlatom v sedemdesetih letih in izjavil, da bi njegov globalni sklad BVI lahko v terminske pogodbe BTC vložil “nizek enomestni odstotek izpostavljenosti” svojega premoženja. Podrobno je razpravljal tudi o Bitcoinu kot novonastalem skladišču vrednosti. Poleg tega je Jones trdil, da je to preprost in objektiven pogled današnji digitalni svet in inflacijska denarna politika naredi vlaganje v najbolj preizkušeno kriptovaluto očitna stava, ki jo je vredno sprejeti.

Čeprav je Jones navedel, da naložba prihaja v obliki trgovanja s terminskimi pogodbami Bitcoin (in ne na primer z nakupom dejanskih bitcoinov), so novice okrepile večjo kriptovalutno industrijo. Mnogi so ga videli kot nadaljevanje validacija da v prostor uradno vstopajo zelo iskani institucionalni igralci.

Toda ali so Jones in tisti, ki pozno sledijo zabavi? Da bi bolje razumeli, kaj lahko od institucionalnih naložb v kripto pričakujemo naprej, preučimo, koliko zanimanja institucionalnih vlagateljev trenutno obstaja v prostoru Bitcoin in digitalnih sredstev in kako smo prišli do tega, kje smo danes.

Skrajšanje vrha leta 2017: začetek terminskih poslov Bitcoin

Zgodba o institucionalnih naložbah v Bitcoin se v veliki meri začne z newyorško družbo Grayscale Investments, LLC s sedežem v New Yorku. – ki je bil predstavljen leta 2013 in je v dirki deloval kot prvi vodja v ponudbi rešitev za institucionalne vlagatelje, ki želijo izpostaviti takrat zelo nov razred digitalnih sredstev. Vendar še posebej ne izstopa, dokler na sceno ne stopijo terminske pogodbe za Bitcoin.

Decembra 2017, ko je hype okoli Bitcoina dosegel vročino in je bila vodilna kriptovaluta skoraj na najvišji ravni okoli 20.000 USD, sta Cboe Global Markets Inc (CBOE.O) in CME Group Inc (CME.O) spustil novico da bi oba uvedla terminske pogodbe za Bitcoin.

Ponudbe so bile na voljo 10. in 17. decembra. Pogodbe CME so se odprle v višini 20.650 ameriških dolarjev – v bistvu natančen vrh Bitcoin balona leta 2017 Do ponedeljka, 18. decembra, znašala 2,05 odstotka. V naslednjih mesecih se je cena BTC dramatično znižala in začela obdobje, ki so ga mnogi v kripto industriji imenovali “Kripto zima.”

grafikon cen bitcoinov 2018-2020 Cena BTC od približnega lansiranja terminskih poslov Bitcoin do danes. Vir: CoinMarketCap

2018: Izgradnja institucionalnih Bitcoin-ramp

Čeprav je bilo leto 2018 za mnoge na maloprodajnem trgu kriptovalut težko leto, so institucije začele resno in nezadržno vstopati v prostor digitalnih valut..

Omenjena Grayscale Investments, LLC začeli prvi val institucionalnega zanimanja v letu 2018 z Grayscale Digital Large Cap Fund LLC februarja – le dva meseca po tem, ko je cena Bitcoina dosegla okoli 20.000 USD.

Kot pove že ime Grayscale Digital Large Cap Fund LLC, je sprva vključeval Bitcoin, Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) in Litecoin (LTC) – kovance, ki so vsi izpolnjevali kriterije za gradnjo sklada Grayscale v portfelj, tehtan s tržno kapitalizacijo. ” Vendar bi vsi altcoini na koncu premalo uspeli v primerjavi z BTC.

Takrat je imel Grayscale v upravljanju 1,31 milijarde dolarjev – številka, kot bomo ugotovili, bo v naslednjih dveh letih znatno narasla.

Graf prevladujočih bitcoinov v primerjavi z Ethereum, XPR, Bitcoin Cash in Litecoin. Vir: CoinMarketCap

Sivine niso bile edino ime v institucionalnem kripto prostoru leta 2018.

Avgusta istega leta je hedge sklad Morgan Creek Digital s sedežem v Združenih državah sodeloval z ameriško družbo za kripto naložbe Bitwise Asset Management, ki je nastala leta 2017, da bi ustanovil sklad za digitalni premoženje. Izdelek je bil namenjen institucionalnim vlagateljem, ki so želeli izpostavljenost najrazličnejšim kriptovalutam in digitalnim sredstvom. Minimalna naložba sklada je znašala 50.000 ameriških dolarjev, sledil pa je novoustanovljenemu indeksu bitnih digitalnih sredstev Morgan Creek (MCBDAI).

Istega meseca je Morgan Creek Digital naložbeni direktor Mark Yusko je povedal za CNBC da narašča povpraševanje dotacij, pokojninskih skladov in družinskih pisarn po naložbah v kriptovalutni prostor – nekaj, kar bi videli potrjeno Kmalu potem.

2019: Institucije vstopijo v veljavni kriptoprostor

Septembra 2019 je Yusko spet odšel na CNBC, da bi izrazil svoje ultra-bikovsko razpoloženje glede Bitcoina. Medtem ko je bil v programu “Hitri denar”, veteran hedge skladov nujno zainteresirane strani preprosto “kupijo” in ne skrbijo zaradi nihanj cen. Izkazalo se je, da so institucionalni vlagatelji to že počeli.

V letu 2019 je bil po vsem mnenju največji priliv institucionalnega denarja v prostor Bitcoinov in kriptovalut.

Sivine – ki v glavnem služi tradicionalnim hedge skladom, pokojninam in dotacijam – napovedal v začetku letošnjega leta, da je leta 2019 zbral 607 milijonov ameriških dolarjev. Če pogledamo kumulativni razpon naložb med vsemi ponudbami, ta številka skoči na 1,17 milijarde dolarjev. Medtem ko je javno trgovan sistem Grayscale Bitcoin Trust vanj vložil 190 milijonov dolarjev samo v četrtem četrtletju 2019. Skoraj četrtina teh naložb je prišla iz novih strank.

Generalni direktor Grayscale Michael Sonnenshein je te številke razlagal kot pokazatelj, da so institucionalni vlagatelji že v veljavi in ​​Forbesu dejal, “da so tu in se pojavljajo v pomembni velikosti.”

Sonnensheinovo mnenje je resnično skupaj z nedavno objavljenim letnim poročilom Elwood Asset Management in PricewaterhouseCoopers (PwC), ki države da so se sredstva kripto hedge skladov v upravljanju v letu 2019 povečala za dvakrat – zdaj znaša 2 milijardi dolarjev.

Grafikon Bitcoin Trust otc grafGrayscale Bitcoin Trust enotedenski OTC grafikon. Vir: TradingView

Izvedeni derivati ​​Bakkt Bitcoin prinašajo razširjen hype

Ko gre za institucionalne naložbe v Bitcoin, je bil Bakkt, ki ga je ustanovil operater New York Stock Exchange (NYSE) Intercontinental Exchange’s (ICE), po prvi uvedbi morda najbolj razpravljani in hiper izdelek v svetu kriptovalut. razkril avgusta 2018. Zagon podjetja Bakkt je bil dvakrat odložen in podjetje je približno 13 mesecev preživelo v razpravah z regulatorji. Končno so se Bakktove fizično poravnane terminske pogodbe za Bitcoin začele konec septembra 2019 – zagotavljajo visoko zaupanja vredno rampo za ameriške institucionalne vlagatelje, ki želijo zavzeti zvezno regulirane položaje na trgu BTC.

Čeprav Bakkt’s BTC terminske pogodbe – in, tri mesece kasneje, BTC možnosti – začeli so gati v širši skupnosti Bitcoin in kriptovalut, zgodnji obseg trgovanja je razočaral. V drugi polovici januarja 2020 – ko se je cena BTC zvišala do trimesečne višine – niti ene pogodbe o bitcoin opcijah ni bilo trguje z rokami v obdobju enega tedna, kot poroča CoinDesk.

Grafikon dnevnih količin BTC FuturesSkupni dnevni obseg terminskih pogodb Bakkt BTC. Vir: Skew

Kljub splošnim količinam, ki jih nekateri morda razočarajo, Bakkt ostaja stalnica v institucionaliziranem prostoru Bitcoin. Odmeven partnerstva s podjetjem Starbucks, na primer ponazorite nadaljnje prizadevanje ICE za olajšanje sprejetja na drobno. Medtem, zapiranje krog zbiranja sredstev serije B iz marca 2020 skupaj s prihajajočo mobilno aplikacijo kaže na to, da si podjetje prizadeva za splošno uveljavitev.

bakkt bitcoin terminske pogodbe skupne odprte obresti in količineSkupne odprte obresti in obseg terminskih pogodb Bakkt Bitcoin. Vir: Skew

WisdomTree ETP povečuje dostop vlagateljev do dejanskih bitcoinov

Zaokrožitev leta 2019 je bila uvedba drugega izdelka, s katerim se trguje z bitkoinami (ETP), na glavni švicarski borzi SIX, s sedežem v New Yorku podjetja za upravljanje skladov WisdomTree. Predvsem, da fizično podprti WisdomTree ETP (BTCW) ni poravnan v gotovini. Precej, poravnana je v bitcoinih in zagotavlja institucionalno shranjevanje.

diagram modrosti bitcoinEnourni grafikon WisdomTree Bitcoin. Vir: TradingView

2020: COVID-19 in prehod na kripto

Medtem ko je bilo leto 2019 ogromno leto za institucionalne naložbe v Bitcoin in celotni kripto prostor, bo letošnje leto – po vsem mnenju – najmasovnejše doslej.

Že vemo, da je Grayscale leta 2019 imel dobro leto, v prvem četrtletju 2020 pa je njegova ponudba bitcoinov samo rasla. Podjetje razkril da ima zdaj približno 1,7 odstotka celotne ponudbe Bitcoinov – letos je zrasel za 0,1 odstotka. Prav tako se je v prvem četrtletju letošnjega leta skupna naložba v izdelke Grayscale podvojila v primerjavi s tretjim četrtletjem 2019 in četrtletjem 2019 skupaj.

Grafikon Bitcoin Trust otc grafŠtirisatni OTC grafikon za sivino Bitcoin Trust. Vir: TradingView

Grayscale ni edini kripto hedge sklad, ki ga je leta 2020 izkoristil. Blockforce Capital iz San Diega izkorišča tudi globalno gospodarsko nestanovitnost, povedno CoinDesk v začetku maja, da se je donosnost povečala za 18 odstotkov.

Zgoraj omenjeno poročilo PwC, objavljeno pred kratkim, tudi kaže, da se je število kripto hedge skladov, ki upravljajo več kot 20 milijonov dolarjev, povečalo na 35 odstotkov – glede na prejšnjih 19 odstotkov.

Povečanje institucionalnega interesa je seveda deloma posledica gospodarske negotovosti in dosedanjih denarnih politik na svetovni ravni, ki jih spodbuja pandemija COVID-19.

Vendar koronavirus ni edini razlog, da opažamo tako velik pritok institucionalnega denarja v kripto prostor. Tudi rampe, ki so bile zgrajene v zadnjih dveh letih, se zdaj dobro uporabljajo. Henri Arslanian, vodja globalne kriptografije PwC, je v pogovoru za OKEx Insights 16. maja pojasnil:

»Pred dvema letoma je moral institucionalni igralec, ki je želel izpostavljenost kriptografom, na pot in se najverjetneje spoprijeti z neurejenimi igralci. Danes obstajajo številne enostavne možnosti, od kripto skladov do reguliranih instrumentov, ki to olajšajo. “

Poleg tega Arslanian meni, da ni malo razlogov za pričakovanje, da bodo institucionalni vlagatelji kmalu izgubili zanimanje za kripto. Povedal je OKEx Insights:

»Pričakujem, da se bo v prihodnjih mesecih povečal institucionalni interes za kripto sredstva. Razlog za to ni le makro razvoj, od CBDC do tehtnice, ampak tudi pomembni dejavniki, kot so regulativna jasnost in sprejetje najboljših praks. “

Fidelity ponuja skrbništvo za Bitcoin

Medtem je investicijski velikan Fidelity ukrepal po potrebi, da institucionalni vlagatelji zavarujejo svoja digitalna sredstva s podjetji, ki jim zaupajo. Kriptovaluta Fidelity Investments napovedal januarja letos, da bo deloval kot skrbnik Bitcoinov za londonsko investicijsko družbo za kriptovalute Nickel Digital.

Vodja evropske zveze Fidelity Digital Assets Chris Tyrer, opozoriti za Reuters takrat, ko pričakuje, da se bo institucionalni trend nadaljeval, saj “opažamo povečanje interesa institucionalnih vlagateljev.”

Večnacionalna korporacija za finančne storitve s sedežem v Bostonu ima trenutno skoraj 8 bilijonov dolarjev v premoženju v upravljanju.

Stack Funds odpira skrbništvo in izpostavljenost igralcem, ki niso iz ZDA

Po Fidelityjevem skrbniškem igranju je vodil upravljavec premoženja iz Singapurja Stack Funds, ki začel promovirati popolnoma zavarovan sklad za sledenje Bitcoinov in skrbniška rešitev za akreditirane vlagatelje v Aziji in na splošno zunaj ZDA.

CoinMetrics zagotavlja cene za sklad za sledenje, skrbniško rešitev pa BitGo in Silvergate.

Morda je najbolj zanimivo pri ponudbi skladov skladov to, da bo ponujal le dolge pozicije – kar pomeni, da trgovci ne morejo špekulirati o negativni strani – s fizičnimi bitcoini in ohranjati razmeroma nizko provizijo za upravljanje.

Amun AG se osredotoča na skrajšanje BTC

Amun AG je tudi hitro začel leta 2020 s ponudbami Bitcoin, povezanimi z institucionalnimi trgovci.

Januarja Amun začela 21-delniški kratki bitcoin ETP (SBTC) na SIX. Kot že ime pove, izdelek, s katerim se trguje na borzi, sledi nasprotni uspešnosti Bitcoina – v nasprotju z omenjenim izdelkom Stack Funds – in zagotavlja izpostavljenost vlagateljem, ki želijo igrati najvišjo ceno digitalne valute v obe smeri..

ETC-strukturirani sledilnik SBTC je prvi tovrstni kratki / inverzni izdelek, ki temelji na digitalnem sredstvu, in prvi inverzni Bitcoin ETP na reguliranem švicarskem mestu trgovanja.

Enotni grafikon 21Shares Short Bitcoin ETP. Vir: TradingView

Renaissance Technologies kaže zanimanje za BTC

Aprila 2020 je postalo znano, da se je velikanski hedge sklad Renaissance Technologies potencialno zanimal za trg Bitcoin terminskih poslov. A regulativne vloge Prejšnji mesec je nakazal, da je podjetje svojim odmevnim Medaljonskim skladom dovolilo “sklepanje terminskih poslov z bitcoini” na CME. Novica je sovpadala z prijavljeni vzpon na novih trgovalnih računih za terminske pogodbe CME Bitcoin.

Renaissance Technologies je eden največjih skladov za varovanje pred tveganji na svetu, trenutno ima malo manj 166 milijard dolarjev v premoženju v upravljanju.

Grafikon neto odprtih obresti institucionalnih CME Bitcoin Futures kaže na rast aprila in maja. Vir: Skew

Ko Bitcoin ETF?

Čeprav je jasno, da je vedno več izdelkov na voljo institucionalnim vlagateljem, ki želijo izpostaviti kripto (in zlasti Bitcoin trgu), še vedno ostaja en poseben izdelek, ki se je doslej trudil, da bi ugledal luč sveta – zelo razpravljani Bitcoin-borzni sklad (ETF).

Prošnje za Bitcoin ETF imajo dolgo zgodovino zavrnitev s strani ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC), pri čemer je zadnja zavrnitev ponudbe Wilshire Phoenixa februarja 2020. Tako kot pri preteklih zavrnitvah tudi zadnji vlagatelj ni dovolj dokazal, da je trg BTC odporen na manipulacije.

Agencije zdaj znani kripto zagovornik, Še enkrat komisarka SEC Hester Peirce izrazila svoje nestrinjanje k odločitvi z navedbo:

"Ta vrsta neodobravanja me vodi do zaključka, da ta Komisija noče odobriti seznama nobenega izdelka, ki bi omogočil dostop do trga za Bitcoin, in da nobena prijava ne bo izpolnjevala nenehno spreminjajočih se standardov, ki jih ta Komisija vztraja pri uporabi za bitcoin. izdelkov – in samo za izdelke, povezane z bitcoini. “

Najpomembneje je, da tudi Bitwise Asset Management lani ni pridobil odobritve SEC za svoj Bitcoin ETF. Zavrnitev je sledila odmevnosti podjetja poskus za odpravo pomislekov Komisije glede tržne manipulacije, skrbništva, likvidnosti, oblikovanja cen in arbitraže na trgu Bitcoin v podrobni predstavitvi.

Čeprav se Bitcoin ETF, ki ga je odobrila SEC, trenutno zdi malo verjeten, v prihodnjih letih ni povsem izključen. SEC bo morda pridobila več zaupanja v izdelek, saj je industrija vedno bolj institucionalizirana. Arslanian iz PwC je za OKEx Insights pojasnil:

»Še naprej spremljamo, kako izkušeni finančni strokovnjaki vstopajo v kripto prostor, ko se industrija razvija in zori. To daje več udobja ne samo institucionalnim vlagateljem, temveč tudi regulatorjem. “

Torej, čeprav nihče ne bi smel dihati, ko čaka, da Bitcoin ETF doseže ameriška trgovalna tla, se zdi, da – ob nenehnem povečevanju ramp, ponudb terminskih pogodb BTC in institucionalnega denarja, ki tako ali tako teče v vesolje -, morda ni pomembno.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map