ETH se lahko sooči z dohodno volatilnostjo, kako igrati?

Pregled Trgi kriptovalut delujejo neodločno kmalu po tretji razpolovitvi bitcoinov. Vendar začetni znaki kažejo, da bi se lahko začela velika sprememba razpoloženja znotraj EU ETH trgu. Lahko bi bil simbol, ki kaže to glavno ETH vlagatelji bi se lahko začeli pripravljati na naslednjo veliko potezo v drugi največji kriptovaluti. Zanimivo je, ker se na trgih vse pogosteje govori o dolgoročnem obdobju ETH 2.0 nadgradnjo, kar bi lahko bil naslednji večji dogodek v letošnjem letu po prepolovitvi bitcoinov. Kako bi lahko ta nadgradnja vplivala na ETH cene in trg kot celoto? Kakšen instrument trgovanja je idealen za zgodnjo pripravo tega dogodka?  Ethereum 2.0: Naslednja velika stvar v kripto po prepolovitvi bitcoinov? BTCTretji prepolovljeni del je bil uspešno izveden ta teden, hype s prepolovitvijo pa je končno končan. Težko je videti razpoloženja na trgu po prepolovitvi; BTC trguje postrani in večji altcoin-i so bili skoraj enaki. Medtem ko vlagatelji še vedno iščejo naslednji poudarek na trgu, ETH morda zasluži več pozornosti, saj naj bi bila druga največja kriptovaluta občutno nadgrajena, kljub večkratnim zamudam. Ethereum Nadgradnja protokola 2.0 bo prvotni mehanizem dokazovanja dela spremenila v dokaz o vložku, kar bi lahko spodbudilo ETH imetniki, da jih nabere več ETH. To je zato, ker če ima nekdo večji delež v omrežju, več moči ima za potrjevanje transakcij. Čeprav je projekt nadgradnje 2.0 doživel več zamude, morda nismo daleč od uradne predstavitve, čeprav je čas ostal neznan. Vitalik Buterin, soustanovitelj podjetja Ethereum, povedal Coindesku, da “testna mreža za Ethereum 2.0 je že bil v živo in prve faze izvajanja so se že začele. ” Čeprav nekateri trg poročila pravi, da bi lahko bil začetek julija. Vendar Buterin pojasnjeno da je izstrelitev načrtovana za konec leta 2020 brez navedbe natančnega datuma. Pogoji lahko favorizirajo nestanovitnost Zgodnji znaki rudarjev in kitov lahko kažejo na to nestanovitnost ETH cene v prihodnosti. Slika 1 prikazuje, da so se rudarji začeli kopičiti ETH spet pred kratkim, ki je prišlo po prodaji 10. maja.

Slika 1: Cena ETH (zelena) v primerjavi s stanjem rudarjev (rjava)

Ethereum (ETH) [10.13.07, 14. maj 2020] Vir: Santiment Zmanjšanje stanja rudarjev se pogosto šteje kot zgodnji pokazatelj cene, ki bi lahko bila kratkoročno dosežena. Nasprotno, ko bi se ravnotežje rudarjev začelo povečevati ali naraščati, bi lahko cene v bližnji prihodnosti dosegle dno. Omeniti velja, da bi bil ta trend kopičenja, celo potrjen, lahko srednjeročni / dolgoročni trend in čas, ko bi se to kopičenje odražalo na ceni, bi bilo težko določiti. Zato potrebujemo več dokazov, ki podpirajo našo domnevo in ETH znesek pri nepromenjenih najvišjih imetnikih lahko daje drug namig.

Slika 2: Cena ETH (zelena) v primerjavi z zneskom pri ne-borznih imetnikih (rjava)

Ethereum (ETH) [10.14.39, 14. maj 2020] Vir: Santiment Zdi se, da so kiti obdržali svoje ETH gospodarstva na sorazmerno visoki ravni od 8. aprila. Razprodaja 10. maja ni zmanjšala večjega njihovega zaupanja in to bi lahko bil še en znak, da kiti pričakujejo nestanovitnost ETH cene se bodo kmalu zvišale, morda s predsodki navzgor. Poleg tega nam lahko ravni socialne glasnosti dajo popolno sliko o tem, kako vroče ETH ali ETH 2.0 v kripto skupnosti. Slika 3 prikazuje socialni obseg izraza „ETH“Ali”ETH 2.0”Na Telegramu in Redditu. ETH je v porastu od začetka maja.

Slika 3: Socialni obseg “ETH” ali “ETH2.0” na Telegramu (modra) in Reddit (rdeča)

eth ali eth2.0 Telegram eth ali eth2.0 Reddit  Vir: Santiment Medtem ko so posledice za ceno digitalnega sredstva z večjim družbenim obsegom ostale zelo diskutabilne, lahko pa nekaj potrdimo, ETH ali ETH 2.0 ustvarja več hrupa med kripto skupnostmi, kar pogosto povzroči nestanovitnost cene danega sredstva. To bi lahko nekaj pozorno spremljali trgovci in vlagatelji.  Dajte prednost terminskim pogodbam ETH pred opcijami Kako lahko trgovci in vlagatelji izkoristijo in izkoristijo potencialne poteze podjetja ETH cene, to je vprašanje za milijon dolarjev. Vendar pa je izbira pravega instrumenta za vstop v posel lahko bistvenega pomena, kot menijo mnogi trgovci in vlagatelji. S pravim orodjem lahko udeleženci na trgu čim bolj povečajo potencialni profil, hkrati pa zmanjšajo svoja tveganja. V tem ETH V tem primeru vemo, da bo sčasoma prišla nadgradnja 2.0; samo vprašanje časa je, ne glede na to, ali je julij ali konec leta. Zato instrumenti všeč terminske pogodbe ki so brez propadanja časa in stalni stroški trgovanja bi lahko bila boljša izbira orožja.

  • Brez propadanja časa – Eden bistvenih elementov pri določanju cen je časovna vrednost, vrednost pogodbe o opcijah pa se sčasoma zmanjšuje. Če bi investitor želel ujeti bližajoče se volatilnost povečanja cene osnovnega sredstva, ne da bi vedel, kdaj se bo zgodil določen dogodek, kot je ta primer nadgradnje ETH 2.0, imajo terminske pogodbe prednost pred možnostmi, saj terminske pogodbe nimajo časovnega upada..
  • Fiksni stroški trgovanja – Mejni stroški terminskih pogodb z glavnim kripto kot osnovnim načelom so običajno fiksni, kar pomeni, da bodo trgovci ob prvi ustanovitvi posla vedeli, koliko začetne marže potrebujejo. Na primer začetna marža ETHUSD terminske pogodbe na OKEx bi lahko znašale le 2% z razmerjem vzdrževalne marže 1%. V nasprotju s tem bi lahko opcijska premija nihala; v nekaterih primerih, če je osnovno sredstvo bolj nestanovitno, bodo kupci opcij morda morali plačati višjo premijo za opcije..
  • Enostavnejše cene – Določanje cen opcijske pogodbe je včasih lahko zapleteno in obstaja več spremenljivk, ki jih trgovci in vlagatelji morda ne bodo enostavno nadzorovali in razumeli. Poleg dejavnika časovnega upada, ki smo ga omenili prej, bi lahko nakazana volatilnost bila še ena težava, ki je trgovci z opcijami ne morejo prezreti, a je hkrati težko nadzorovati. IV se šteje za merilo tržne napovedi verjetnega gibanja osnovne cene. To je bil ključni element pri določanju cen opcij. Vendar je IV tudi tisti del, ki ga je najtežje razumeti in napovedati. Pri terminskem trgovanju takega dejavnika ni.

Dolgi tenor ali večni? Zakaj pa ne oboje? Future smo opredelili kot idealen instrument za ugibanje potenciala ETH nihanje cen. Kljub temu bi lahko bila še ena težava izbrati pravi tenor. Trenutno trgi ponujajo najrazličnejše ETH terminske pogodbe z različnimi ponudniki, ki jih lahko vlagatelji izberejo, od tedenskih, dvotedenskih, četrtletnih, dvomesečnih do večnih. Torej, katero izbrati? Če vlagatelji verjamejo, da se bo nestanovitnost cen ETH v prihodnosti povečala, in so želeli zgodnje korake za potencialne cenovne akcije, ki jih vodijo dogodki, terminske pogodbe z daljšim rokom, kot je OKEx ETHUSD dvomesečne terminske pogodbe bi lahko bile ena od možnosti. Prav tako bodo morda želeli razmisliti o strategija širjenja trgovanja. Razširjena trgovalna strategija vključuje nakup ene terminske pogodbe in prodajo druge terminske pogodbe. Ta strategija lahko vlagateljem pomaga izkoristiti nepričakovane spremembe in bi lahko bila tudi manj tvegana kot neposredne terminske pogodbe. V tem primeru je nakup ETHUSD trajna zamenjava in prodaja dvomesečno ETHUSD terminske pogodbe bi lahko bile druga rešitev.

Slika 4: Future na ETH & Zamenja združene dnevne količine in odprte obresti

skew_okex_eth_futures__swaps__aggregated_daily_volumes_and_open_interest  Vir: Skew Zaključek Zdi se, da udeleženci na trgu še vedno iščejo naslednji poudarek po razpolovitvi bitcoinov, nadgradnja ETH 2.0 pa bi zlahka postala naslednja osrednja točka v kripto prostoru. Zaradi neznanega časa in zgodovine večkratnih zamud bi lahko vlagatelji in trgovci izkoristili takšen dogodek. Zato lahko izvedeni finančni instrumenti, kot so terminske pogodbe in zamenjave, vlagateljem pomagajo izkoristiti te priložnosti in zmanjšati tveganja z uporabo prave strategije. Vlagatelji bi morali svoje strategije oblikovati glede na svoj profil tveganja. Avtor: Cyrus Ip Research Analyst, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map