Kako uporabiti Stop Order

1. Kaj je Stop-Order?

Stop order je nekakšna strategija trgovanja z algoritmom, s katero lahko uporabniki vnaprej določijo sprožilno ceno in ceno naročila, naročilo pa bo samodejno oddano s prednastavljeno ceno naročila, ko tržna cena doseže vnaprej določeno sprožilno ceno. S to strategijo lahko uporabniki vodijo zagon ali izstopijo iz trgovanja z zaustavitvijo izgube. Glede na vnaprej določeno smer in znesek lahko ukaze za ustavitev delimo na pogojna naročila in naročila OCO. Naročilo OCO bo vnaprej zamrznilo rob ali položaj ene smeri (SL ali TP), in ko bo ena sprožena, bo druga neveljavna.

2. Pojasnilo pogoja

1. Cena sprožilca: vnaprej določen pogoj, ki bo sprožil naročilo. Ukaz za zaustavitev se sproži, ko tržna cena doseže sprožilno ceno.

2. Cena naročila: cena, po kateri bo naročilo oddano, če se naročilo sproži. Uporabniki se lahko odločijo tudi za oddajo po tržni ceni, tako da lahko naročilo oddajo po najboljši trenutni ceni in ga takoj izpolnijo (po sprožitvi morda ne bodo izpolnjeni takoj na skrajnih trgih).

3. Cena sprožilca TP & Cena sprožilca SL (OCO): pri prodaji je cena sprožilca TP višja od zadnje cene, cena sprožilca SL pa je nižja od zadnje cene; Pri nakupu je cena sprožilca TP nižja od zadnje cene, medtem ko je cena sprožilca SL višja od zadnje cene.

3..Kako lahko izkoristim dobiček & stop izguba?

1. Študija primera

Primer 1 (Zaprite dolg položaj s pogojnim vrstnim redom):

Uporabnik A ima dolgo pogodbo BTC s povprečno odprto ceno 9.000 USD in pričakuje, da bo zaprl dolgo pozicijo, da bi ustavil izgubo, ko tržna cena pade na 8.000 USD. Potem lahko uporabnik A odda pogojno naročilo v skladu z naslednjimi parametri:

Price Cena sprožilca 8 8.000 USD

【Cena naročila 7 7.950 USD (Pri prodaji je priporočljiva cena, ki je nižja od sprožilne cene, da lahko naročilo takoj izpolnite; Tržna cena je tudi dobra izbira).

Če cena pade na 8.000 USD, se sproži stop-loss in dolga pozicija se zapre pri 7.950 USD. (Če je cena naročila nastavljena s tržno ceno, bo pozicija takoj zaprta po tržni ceni).

Če želi uporabnik A zapreti dolg položaj za zaklepanje svojih dobičkov, potem je treba položaj zapreti po vnaprej določeni ceni, ki je višja od 9.000 USD.

Primer 2 (Zaprite kratko pozicijo s pogojnim vrstnim redom)

Uporabnik B ima kratko pogodbo BTC s povprečno odprto ceno 9.000 USD in pričakuje, da bo zaprl kratko pozicijo, da ustavi izgubo, ko se tržna cena dvigne na 10.000 USD. Nato lahko uporabnik B odda pogojno naročilo v skladu z naslednjimi parametri:

Price Cena sprožilca 10,000 10.000 USD

Price Cena naročila 10 10.050 USD (Ob nakupu priporočamo ceno, ki je višja od sprožilne cene, da lahko naročilo takoj izpolnite; Tudi tržna cena je dobra izbira.)

Če cena zraste na 10.000 USD, se sproži stop-loss in se zapre kratka pozicija na 10.050 USD (če je cena naročila nastavljena s tržno ceno, se pozicija takoj zapre po tržni ceni).

Če želi uporabnik B zapreti kratko pozicijo za zaklepanje svojih dobičkov, je treba pozicijo zapreti po vnaprej določeni ceni, ki je nižja od 9.000 USD.

Primer 3 (zaprite dolg položaj z naročilom OCO)

Uporabnik C ima dolgo pogodbo BTC s povprečno odprto ceno 9.000 USD. Pričakuje, da bo ustvaril dobiček, ko bo tržna cena narasla na 10.000 USD, in ustavil izgube, ko bo tržna cena padla na 8.000 USD. Nato lahko uporabnik C odda naročilo OCO v skladu z naslednjimi parametri:

Price Cena sprožilca TP】 10.000 USD

Cena naročila TP】 Izberite tržno ceno (ali vnesite cene, kot je 9.950)

SCena sprožilca L 8.000 USD

SL sprožilna cena】 Izberite tržno ceno (ali vnesite cene, kot je 7.950)

T / P se sproži, če se cena dvigne na 10.000 USD in lahko uporabnik takoj trguje po tržni ceni (če je prednastavljena cena naročila 9.950, potem blizu 9.950), medtem ko nastavitve S / L ne bodo veljavne.

Primer 4 (zaključite z naročilom OCO)

Uporabnik D ima kratko pogodbo BTC s povprečno ceno 9.000 USD. Pričakuje, da bo ustvaril dobiček, ko bo tržna cena padla na 8000 dolarjev, in ustavil izgube, ko bo tržna cena narasla na 10.000 dolarjev. Nato lahko uporabnik D odda naročilo OCO v skladu z naslednjimi parametri:

Price Cena sprožilca TP】 8.000 USD

Cena naročila TP】 Izberite tržno ceno (ali vnesite cene, kot je 8.050)

SCena sprožilca L 10.000 USD

SCena naročila L】 Izberite tržno ceno (ali vnesite cene, kot je 10.050)

T / P se sproži, če cena pade na 8.000 USD in lahko uporabnik takoj trguje po tržni ceni (če je prednastavljena cena naročila 8.050, nato blizu 8.050), medtem pa nastavitve S / L ne bodo veljavne; S / L se sproži, če cena naraste na 10.000 USD in lahko uporabnik takoj trguje po tržni ceni (če je prednastavljena cena naročila 10.050, potem blizu 10.050), medtem ko nastavitve T / P ne bodo veljavne.

Primer 5 (Odprite dolg položaj s pogojnim vrstnim redom):

Trenutna tržna cena pogodbe BTC znaša 11.500 USD, uporabnik E pa verjame, da se bo trg spremenil, če bo pogodbena cena BTC potisnila raven 12.000 USD. Nato lahko uporabnik E odda pogojno naročilo v skladu z naslednjimi parametri:

Price Cena sprožilca ,000 12.000 USD

Naročite ceno】 Izberite tržno ceno (ali vnesite cene, kot je 12.050 USD)

Če se cena dvigne na 12.000 USD, se sproži dolgo naročilo, ki bo oddano po tržni ceni (ali 12.050 USD).

Naročila OCO se lahko oddajo tudi za dvostransko odpiranje dolge pozicije. Bikovska akcija se bo sprožila po višji ceni, obratni vrstni red pa po nižji ceni.

Primer 6 (Odprite kratko pozicijo s pogojnim vrstnim redom):

Trenutna tržna cena pogodbe BTC je 6.500 ameriških dolarjev, uporabnik F pa verjame, da se bo trg spremenil, če se bo pogodbena cena BTC prebila na 6.000 ameriških dolarjev. Nato lahko uporabnik F odda pogojno naročilo v skladu z naslednjimi parametri:

Price Cena sprožilca】 6000 USD

Naročite ceno】 Izberite tržno ceno (ali vnesite cene, kot je 5.950 USD)

Če se cena zniža na 6.000 USD, se sproži kratek nalog, ki se postavi po tržni ceni (ali 5.950 USD).

Naročila OCO se lahko oddajo tudi za dvostransko odpiranje kratke pozicije. Medvedje dejanje se bo sprožilo po nižji ceni, obratni vrstni red pa po višji ceni.

Nastavitve ustavitve in pravila sprožilca

Opomba:

3. Če je naročilo izpolnjeno, se vaše obstoječe delovno mesto zapre ali odpre novo. Če naročila ne bo mogoče izpolniti, bosta vaš položaj in marža še vedno obstajala.

4. Ko je naročilo aktivirano, ko je izpolnjen pogoj sprožilca, če vnaprej določena cena naročila preseže omejitev cene, bo sistem v času aktivacije oddal naročilo z najvišjo ali najnižjo tržno ceno.

5. Za znesek naročila enkratnega postanka – tržno naročilo za različne pogodbe bodo različne omejitve (omejitve bodo prilagojene glede na tržne spremembe)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map