Kako uporabiti vrstni red sprožilca

1. Kaj je sprožilni vrstni red?

Sprožilno naročilo je neke vrste strategija trgovanja z algoritmom, s katero lahko uporabniki vnaprej določijo sprožilno ceno in tržno ceno, naročilo pa bo samodejno oddano s prednastavljeno ceno naročila, ko bo tržna cena dosegla vnaprej določeno sprožilno ceno. S to strategijo lahko uporabniki vodijo zagon ali izstopijo iz trgovanja, tako da ustavijo izgubo ali dobiček. Naročilo sprožilca ne bo zamrznilo robov ali pozicij, kar je edina razlika od ustavitvenega naloga.

Trgovski vmesnik sprožilnega naročila je naslednji:

2. Razlaga izraza

1. Cena sprožilca: vnaprej določen pogoj, ki bo sprožil naročilo. Ukaz za zaustavitev se sproži, ko tržna cena doseže sprožilno ceno.

2. Cena naročila: cena, po kateri bo naročilo oddano, če se naročilo sproži. Uporabniki se lahko odločijo tudi za oddajo po tržni ceni, tako da lahko naročilo oddajo po najboljši trenutni ceni in ga takoj izpolnijo (po sprožitvi morda ne bodo izpolnjeni takoj na skrajnih trgih).

3. Kako uporabiti vrstni red sprožilca?

Študija primera

Primer 1 (zaprite dolg položaj za stop-loss):

Uporabnik A ima dolgo pogodbo BTC s povprečno odprto ceno 9.000 USD in pričakuje, da bo zaprl dolgo pozicijo, da bi ustavil izgubo, ko tržna cena pade na 8.000 USD. Nato lahko uporabnik A odda sprožilni nalog v skladu z naslednjimi parametri:

Price Cena sprožilca 8 8.000 USD

【Cena naročila 7 7.950 USD (Pri prodaji je priporočljiva cena, ki je nižja od sprožilne cene, da lahko naročilo takoj izpolnite; Tržna cena je tudi dobra izbira).

Če cena pade na 8.000 USD, se sproži stop-loss in dolga pozicija se zapre pri 7.950 USD.

Če želi uporabnik A zapreti dolg položaj za zaklepanje svojih dobičkov, potem je treba položaj zapreti po vnaprej določeni ceni, ki je višja od 9.000 USD.

Primer 2 (Zaprite kratek položaj za stop-loss)


Uporabnik B ima kratko pogodbo BTC s povprečno odprto ceno 9.000 USD in pričakuje, da bo zaprl kratko pozicijo, da ustavi izgubo, ko se tržna cena dvigne na 10.000 USD. Nato lahko uporabnik B odda sprožilni vrstni red v skladu z naslednjimi parametri:

Price Cena sprožilca 10,000 10.000 USD

Price Cena naročila 10 10.050 USD (Ob nakupu priporočamo ceno, ki je višja od sprožilne cene, da lahko naročilo takoj izpolnite; Tudi tržna cena je dobra izbira.)

Če cena zraste na 10.000 USD, se sproži stop-loss in se zapre kratka pozicija na 10.050 USD (če je cena naročila nastavljena s tržno ceno, se pozicija takoj zapre po tržni ceni).

Če želi uporabnik B zapreti kratko pozicijo za zaklepanje svojih dobičkov, je treba pozicijo zapreti po vnaprej določeni ceni, ki je nižja od 9.000 USD.

Primer 3 (Odprite dolgi položaj z vrstnim redom sprožilca):

Trenutna tržna cena pogodbe BTC je 11.500 USD, uporabnik C pa verjame, da se bo trg spremenil, če bo pogodbena cena BTC presegla raven 12.000 USD. Nato lahko uporabnik C odda sprožilni vrstni red v skladu z naslednjimi parametri:

Price Cena sprožilca ,000 12.000 USD

Naročite ceno】 Izberite tržno ceno (ali vnesite cene, kot je 12.050 USD)

Če se cena dvigne na 12.000 USD, se sproži dolgo naročilo, ki bo oddano po tržni ceni (ali 12.050 USD).

Primer 4 (Odprite kratek položaj z zaporedjem sprožilca):

Trenutna tržna cena pogodbe BTC je 6.500 ameriških dolarjev, uporabnik D pa verjame, da se bo trg spremenil, če se bo pogodbena cena BTC prebila na 6.000 ameriških dolarjev. Nato lahko uporabnik D odda vrstni red sprožilca v skladu z naslednjimi parametri:

Price Cena sprožilca】 6000 USD

Naročite ceno】 Izberite tržno ceno (ali vnesite cene, kot je 5.950 USD)

Če se cena zniža na 6.000 USD, se sproži kratek nalog, ki se postavi po tržni ceni (ali 5.950 USD).

Nastavitve vrstnega reda sprožilcev in pravila sprožilca

Opomba:

1. Položaji in marža ne bodo zamrznjeni, dokler se ne sproži ukaz za zaustavitev.

2. Naročila za sprožitev morda ne bo mogoče uspešno sprožiti in naročila morda ne bo mogoče oddati zaradi dejavnikov, kot so cenovne omejitve, omejitve pozicij, nezadostna marža, ne-trgovanje in sistemske napake. Tako kot običajni limitni nalogi tudi uspešno sproženi limitni nalogi ne bodo izpolnjeni. Neizpolnjena omejena naročila bodo prikazana v razdelku [Odpri naročilo].

3. Če je naročilo izpolnjeno, se vaše obstoječe delovno mesto zapre ali odpre novo. Če naročila ne bo mogoče izpolniti, bosta vaš položaj in marža še vedno obstajala.

4. Ko je naročilo aktivirano, ko je izpolnjen pogoj sprožilca, če vnaprej določena cena naročila preseže omejitev cene, bo sistem v času aktivacije oddal naročilo z najvišjo ali najnižjo tržno ceno.

5. Za znesek naročila enkratnega postanka – tržno naročilo za različne pogodbe bodo različne omejitve (omejitve bodo prilagojene glede na tržne spremembe)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map