Odtenki OKEx linearnih in obratnih terminskih pogodb / zamenjave in kako povečati svoj dobiček

Thomas Tse

Vodja kvantitativnega stratega

Ta članek je namenjen vmesnim in izpopolnjenim trgovcem, ki že poznajo osnove indeksacijske arbitraže. Če potrebujete več pojasnil o konceptih osnove, kritja in izračuna poštene vrednosti, so na voljo tudi drugi viri na Akademiji OKEx. Danes se bomo pogovorili o trgovini, ki bi se vrnila >10% prejšnji mesec. Zamisel je zelo podobna obravnavani trgovini s posojili in prenosi tukaj. Zaradi lažje razprave predpostavljamo, da 12. februarja sestavimo indeksno arbitražno pozicijo in jo nato najugodneje odvijemo 13. marca. Bistvo razprave pa izhaja iz razprave o tem, kako povečati donosnost kapitala in zmanjšati tveganje z uporabo obratnih in linearnih terminskih pogodb OKEx.

Ideja za trgovanje z vanilijo

Spodnji grafi prikazujejo odstotno osnovo 12. februarja in 13. marca 2020. Vsak graf vključuje odstotno osnovo tako obrnjenih terminskih pogodb USD za OKEx z obratno maržo kot linearne terminske pogodbe s USDT. Na hiter pogled lahko ugotovimo, kako linearna prihodnja osnova je stalno višja od inverzne prihodnje osnove, o čemer bomo razpravljali kasneje. Ta razmik med dvema četrtletnima terminskima pogodbama BTC je odvisen od zunanje posojilne obrestne mere osnovnega finančnega instrumenta in tudi od tega, kako deluje kritje.

12. februarja je trg trgoval s kontanom, terminske pogodbe v bližini četrtletja so se trgovale ~ 5% nad promptno ceno, žargon trgovalnega dna, ki bi ga morali uporabiti, pa je, da so terminske pogodbe trgovali “bogato”. Mesec dni kasneje, 13. marca, je trg trgoval z zaostankom, s skoraj četrtletnimi terminskimi pogodbami na ravni približno -15%, obe terminski pogodbi sta trgovali “poceni”. Trgovina je nakup spot & prodajte bogate terminske pogodbe 12. februarja in se nato sprostite s prodajo na kraju samem & odkup poceni terminskih pogodb 13. marca za zajetnih 20% donosnosti za enomesečno obdobje imetništva. Ideja tega indeksnega arbitražnega trgovanja je precej preprosta, hudič pa je v podrobnostih.

Povečanje porabe kapitala in povečanje dobička

Časovna osnova je nemogoča, zato ne pričakujete, da boste resnično zaslužili teh 20%. Ker ne moremo napovedati terminske osnove in ne vemo, kdaj je pravi čas za izdelavo in sprostitev našega inventarja, si oglejmo še druge dele enačbe, katere terminske pogodbe uporabiti in zakaj. Zdaj bomo pozornost usmerili k čim večji donosnosti na kapital in zmanjšanju tveganj.

Nuance 1: Če imajo inverzne in linearne terminske pogodbe enako pozitivno podlago, je bolje uporabiti inverzne terminske pogodbe za gradnjo arbitražne pozicije indeksa?

OKEx je edina borza, ki ponuja tako obratne kot linearne terminske pogodbe. Stopnja teh terminskih pogodb za BTC je BTC oziroma USDT. Zdaj predpostavimo, da imate za arbitražo 10.000 USD, kar pomeni, da lahko kupite BTC v vrednosti 10.000 USD in prodate BTC terminske pogodbe v vrednosti 10.000 USD. Katero prihodnost bi morali uporabiti? Prihodnost USDT ima dejansko višjo osnovo ~ 0,7 zaradi njihovih zahtev glede marže. Če izberete obratne terminske pogodbe, bi kupili 10.000 USD BTC in ga uporabili kot prihodnje zavarovanje, v bistvu nikoli ne bi bili prisilno likvidirani zaradi inverzne narave izplačil (glejte primer1).

# Primer 1: (predpostavimo, da je provizija = 0, vzvod = 10x)

Likvidacijska cena, ki je bila vpisana 13. februarja ob 15:00, je neskončna.

Predpostavimo, da držimo pozicijo do izteka in sprostimo promptno pozicijo ter poravnamo prihodnost po isti ceni (in 1 USDT = 1 USD), vaš donos bo ~ 5%, kar bo približno 0,0492 BTC (~ 513 $).

Če ste se odločili, da boste z linearnimi terminskimi pogodbami USDT zajeli več osnove, morate rezervirati precejšen znesek gotovine in kupiti USDT, da prilagodite linearno prihodnost. Za arbitražni položaj indeksa bi bila zajeta osnova večja, za porabo kapitala pa manj dolarske osnove. Najpomembneje pa je, da obstaja možnost, da bi vas prisilili v likvidacijo, če trg naraste, ker obstajajo neomejene pomanjkljive terminske pogodbe.

Nuance 2: Če imajo inverzne in linearne terminske pogodbe enako negativno podlago, je bolje uporabiti linearne terminske pogodbe za odvijanje arbitražnega položaja indeksa?

Nasprotno, če se z obratnimi in linearnimi terminskimi pogodbami trguje z diskontom na spot, katere terminske pogodbe bi morali uporabiti in zakaj? V skladu z zgornjo logiko, če so vse druge stvari enake, bi morali linearno prihodnost uporabiti za izgradnjo obratnega arbitražnega položaja (prodati spot nakup v prihodnosti). Ko prodate spot na promptnem trgu OKEx, dobite USDT. S to USDT lahko naredite maržo 1: 1 za vašo dolgo pozicijo v prihodnosti. V bistvu vas nikoli ne bodo prisilno likvidirali, razen če trg pade za 1 MMR% (glejte primer 2).

Primer 2: (predpostavimo, da je provizija = 0, vzvod = 10x)

Vstopila 13. marca ob 08:00:00, likvidacijska cena bi bila približno ~ 20.

Če se sprostite med iztekom 27. marca in ob predpostavki, da se linearna prihodnost poravna na 4794 USD, bo vaš donos 8,4%, kar bo približno 840 USDT.

Nuance 3: Če želite povečati porabo kapitala in uporabiti vzvod, lahko kombinirate prodajo obratnih terminskih pogodb, kupite linearne terminske pogodbe.

Ob predpostavki, da je 1 USDT = 1 USD, odtenki 1 in 2 pojasnjujeta, zakaj bi morali biti linearni terminski pogodbe stalno višji od obratnih terminskih pogodb. Če imate kapital, lahko poskusite trgovati s širjenjem terminskih pogodb. Če je na primer povpraševanje po linearnih terminskih pogodbah na trgu manjše od obratnih terminskih pogodb, bo osnova obratne prihodnosti višja. Nato lahko kupite USDT terminske pogodbe in prodate obratne terminske pogodbe ter zajamete širjenje. Ker ni potrebe po nakupu in prodaji na kraju samem, lahko na tej podlagi spodbudite trgovino (vendar bodite previdni pri premikih na trgu, lahko izbije eno nogo) in lahko zaslužite več. Edinstvene linearne terminske pogodbe USDT podjetja OKEx odpirajo več arbitražnih možnosti.

Arbitraža: Nikoli ni zares brez tveganja

V akademskem smislu izraz “arbitraža” pomeni varno priložnost za dobiček. Trgovci to besedo uporabljajo ohlapno, radi bi verjeli, da naše posle ni varno, vendar v resnici ni tako. Boljši trgovci so lahko preživeli temni padec 13. marca, ker so bili pripravljeni na visoko volatilnost. Vzvod je dvorezen meč, vrzel navzgor ali navzdol bi lahko hitro likvidirala vaš položaj, preden boste imeli priložnost, da ga ponovno postavite. Glavna tveganja arbitražnega indeksa, ki jih imamo, so likvidacija, vračilo kupcev, izpostavljenost do nasprotne stranke in povezava.

Binance je 12. marca na položajih svojih uporabnikov uporabil samodejno razdolževanje (ADL), vrsto likvidacije sile na zmagovalni poziciji, na svojih uporabnikih. ADL je za trgovca veliko slabši od likvidacije v nekaterih pogledih. Prvič, nikoli ne veš, kdaj se ti zgodi ADL. Slaba stran tega, da svojo kratko pozicijo prisilno likvidirate prek ADL, pomeni, da občutno izgubite, če trg še naprej upada. ADL na prihodnjem trgu onemogoča varovanje pred tveganji. V podjetju OKEx ne uporabljamo ADL za svoje izvedene finančne instrumente na Bitcoin.

Ker je OKEx decentralizirana terminska borza, namesto tega izvajamo politiko vračila denarja, pri kateri se zmagovalnim pozicijam odšteje nekaj njihovih P&L, če pozicij nasprotnih strank ni mogoče pravočasno prisilno likvidirati in če ni dovolj zavarovalnih skladov za pokritje upada. To je boljša alternativa kot ADL, saj bi izgubili le nekaj svojega P-ja&L v najslabšem primeru, medtem ko obdržite svojo živo mejo. Od prenove našega mehanizma tveganj v letu 2018 nismo imeli nobenih BTC-jevih povračil v nobenem od naših izvedenih finančnih instrumentov BTC. Padec 12. marca je dokazal, da je naš prefinjen mehanizem tveganja vodilni v industriji.

Kot trgovci lahko poskusimo znižati tveganje prisilne likvidacije, saj se zavedamo, kdaj se bo to zgodilo. Nians 1 in 2 sta pokazala, da je likvidacijsko tveganje mogoče zmanjšati z uporabo različnih terminskih pogodb za dolgo ali kratko izpostavljenost. V najslabšem primeru, če je bila vaša dolga pozicija za varovanje pred tveganji prisilno likvidirana zaradi zahtev za kritje, še vedno obstaja velika verjetnost, da boste lahko znova odprli isto pozicijo z dobičkom, ker je trg še naprej upadal.

Nazadnje, ko postavite pozicijo, ki vključuje Tether (USDT), si nehote izpostavite tveganje nasprotne stranke proti Tetherju. Če na primer prodajate bogate USDT linearne terminske pogodbe in kupujete poceni BTC inverzne terminske pogodbe, hrepenite po USDT in kratek dolar. Če se USDT odklopi in zruši, če so vsi drugi enaki, bo BTC-USDT ustrelil in dolgovali boste USDT. Nasprotno pa lahko razmislite o varovanju pred kakršnimi koli pomožnimi izpostavljenostmi prek trgovanja s kombinacijo linearnih in inverznih terminskih pogodb OKEx.

Zaključek

Edinstvena kombinacija različnih pogodb in vrst maržnih terminskih pogodb pri OKExu omogoča trgovcem, da ustvarijo številne vrste prenosnih poslov. Arbitrirate lahko med različnimi implicitnimi obrestnimi merami ali arbitrirate med različnimi maržnimi terminskimi pogodbami. Kar zadeva izboljšanje vašega profila tveganja, smo pokazali, da je manjše tveganje za poklic marže zaradi kratkega inverznega terminskega terminala kot pri linearnem terminskem terminskem delu (in obratno). Končno lahko postavite položaj med linearnimi in obratnimi terminskimi pogodbami za varovanje pred izpostavljenostjo. Ob upoštevanju vseh vrst pogodb in izdelkov ima OKEx najgloblje likvidnost in najboljše možnosti trgovanja na vseh borzah..

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map