Steklo pol polno ali pol prazno?

Pregled

BTC-jev tehnični odboj je znižal cene vodilne kriptovalute na 7200 ravni. Medtem ko se trgovci morda sprašujejo, kako daleč lahko zaidejo biki, so se medvedi lahko kratkoročno osredotočili. Vendar se sezonski dejavniki lahko pojavijo, ko se trgi približujejo praznični sezoni.

Vrnitev bikov

Cene bitcoinov so v četrtkovem jutranjem zasedanju v Aziji močno zaokrožile, od 6500 čez noč do skoraj 7500 ravni, preden so se ustalile na območju 7200. Medtem ko biki BTC morda še vedno navijajo za dolgo odskok, bi lahko cenovno gibanje v glavnem vodili tehnični dejavniki.

Terminske pogodbe za bitcoin CME so v začetku tega tedna povzročile vrzel. Nahajalo se je med 7120 in 7240. CME-jeve terminske pogodbe z bitkami ponavadi zapolnjujejo vrzeli, ki jih je ustvaril, in že smo videli veliko podobnih primerov. Na primer, terminske pogodbe so novembra ustvarile tri 3-urne vrzeli, kot kažejo rumeni krogi na sliki 1, in vse te vrzeli so bile na koncu zapolnjene. Poleg preveč prodanega stanja menimo, da je bil glavni dejavnik odboja tudi tehnični dejavnik.

Slika 1: 3-urni grafikon CME Bitcoin Futures

Vir: Tradingview

Steklo pol polno ali pol prazno?

Kljub odločilnemu preobratu tržnih razpoloženj je na tej točki še vedno prezgodaj pozivati ​​k cenam bitcoinov, zlasti kratkoročno.

Od 19. decembra ima indeks OKEx BTCUSD najvišjo vrednost 7775,7 in najnižjo vrednost 6433,09, kar pomeni, da je doseg do zdaj dosegel 1342,61, to število pa je še vedno pod povprečjem 2772,326. Od konca obdobja tako imenovane “kripto zime” je mesečni razpon indeksa približno 3000. Trenutni razpon 1342,61 pomeni, da ima indeks OKEx BTCUSD potencial še možnost manevriranja naprej ali navzgor pred letom in vprašanje je v katero smer?

Več o tem, kako uporabiti mesečne številke obsega, si lahko preberete več tukaj.

Slika 2: Dnevni grafikon indeksa OKEx BTCUSD

Vir: OKEx; Tradingview

Tabela 1: Mesečni indeksi indeksa OKEx BTCUSD

Vir: OKEx

Mešani podatki

Glede podatkov smo tukaj videli mešano torbo. Slika 3 prikazuje, da je stalna stopnja financiranja OKEx BTC ostala na negativnem območju. Čeprav razumemo, da negativna stopnja financiranja pomeni, da kratke hlače plačujejo dolgo v neprekinjenem trgovanju, bi lahko pomenilo tudi, da bi lahko bila cena bolj navzgor.

Poleg tega smo opazili, da Crypto Fear & Indeks pohlepa je po povratku ostal na razmeroma nizki ravni. Strah & Indeks pohlepa se je v sredo znižal na 15 in po ponovnem skoku čez noč ostal pri 21. Čeprav 21 morda ni najnižji, indeks še vedno ostaja na stopnji “Extreme Fear”. Branje kaže, da bi lahko bili vlagatelji preveč zaskrbljeni zaradi kripto trga in pogosto veljajo za znak prihajajočega bika.

Slika 3: OKEx BTC Perp. Zamenja stopnjo financiranja

Vir: Skew; V redu

Slika 4: Kripto strah & Indeks pohlepa

Vir: alternative.me

Dolgo / kratko razmerje OKEx BTC je morda še en del sestavljanke tukaj. Razmerje se je po ponovnem skoku cene čez noč umaknilo z 1,22 na 1,03, kar kaže, da se je potencialni dobiček kratkih hlač zmanjšal. Nižje razmerje je pogosto znak kratkoročnega oživljanja cen.

Slika 5: Dolgo / kratko razmerje OKEx BTC

Vir: OKEx

Po drugi strani smo videli, da so nekateri institucionalni vlagatelji morda začeli zapirati knjige, ko se bliža sezona počitnic. Podatki podjetja Skew kažejo na upad odprtega zanimanja za terminske pogodbe za CME in Bakkt, potem ko so se cene BTC vrnile na 7200 ravni.

Slika 6: CME Bitcoin Futures Total OI

Vir: Skew

Slika 7: Bakkt Bitcoin Futures Total OI

Vir: Skew

Smiselno je, da so upravljavci denarja do konca leta zaprli knjige v pričakovanju dokončanja svojih portfeljev. Nižji odprt interes lahko kratkoročno pomeni manjše nihanje cen, lahko pa tudi povečano verjetnost, da se cene ustavijo na trenutnih ravneh.

Zaključek

Trg po ponovnem vzponu ostaja visoko likviden kljub počasnejšemu trgu kot običajno zaradi dejavnika počitnic. Zato bi bili prihajajoči dogodki, kot so spremembe meritev in trendi, še posebej pomembni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map